Ten Hag bevestigt: 'Tadic nieuwe aanvoerder'

ArthurV, 05-08-2019 om 18:30, 9393 views, Persconferentie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft op de persconferentie bevestigd dat Dusan Tadic de nieuwe aanvoerder van Ajax is. De keuze van de trainer is niet bepaald een verrassing te noemen, gezien het feit dat de Serviër het grootste deel van de voorbereiding én tijdens de seizoensopening de band om zijn arm droeg.

'Of Dusan Tadic mijn nieuwe aanvoerder is? Ja', is Ten Hag duidelijk. 'Ik zou tot 1 september kunnen wachten, net als vorig jaar. Maar als het duidelijk is, maken we het bekend. Nu is het duidelijk, zowel intern als extern. Dusan is de aanvoerder, Daley Blind is de tweede aanvoerder. Nee, ik heb geen derde aanvoerder.'

Tadic zelf reageert nuchter op zijn benoeming. 'Het is een eer, maar niet het belangrijkste. Ik denk dat we meerdere aanvoerders hebben met onder anderen Daley (Blind, red.), Klaas-Jan (Huntelaar, red.), Joël (Veltman, red.), Hakim (Ziyech, red.) en André (Onana, red.). We zijn allemaal aanvoerders en het maakt verder ook niet uit, we moeten gewoon de dingen doen die het beste zijn voor ons team.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
"We need to pak paok."
0 0
WZAWZDB14
Ik denk dat Tadic wat beter de agressie over kan brengen dan blind
0 0
Robbie en de Kock
Voor het team een prima aanvoerder. Voor de communicatie met de media een ramp. Zeker na de Ligt.
Blind zou dat moeten doen. Die kan zich ook op een oprechte en intelligente manier uiten tegen de pers.
Tadic blaat alleen maar clichés.
2 -7
Cupmetgroteoren
Ik vond het verfrissend om te zien dat hij zijn best deed om Nederlands te praten. Verder klopte zijn analyse. Dit is gezeik om het gezeik.
0 0
Rentokill
De communicatie met de media is totaal onbelangrijk. Tadic lijkt mij de beste keuze. Blind had ook iedereen mee kunnen leven.
0 0
ajaxwestland09
tadic on fire
4 -1
SR83
Jeetje zeg... All I hear is blablablabla
Jullie voorkeur boeit geen ene fuck.
Dusan Tadic it is. Deal with it.
Pak azijn.
6 -4
RaynoFischer
Vind het "Nederlands" argument echt onzin..

- Voorbeeldprof
- Leider binnen en buiten het veld
- Laat zien een trotse Ajacied te zijn
- Wilt hier nog lang blijven

"De jongens van de club" zijn al snel vertrokken na 1 of 2 goeie seizoenen, zelfs Blind gaf aan nog open te staan voor weer een buitenlands avontuur
12 -1
Schip
Tadic niet minder. Blind is gewoon meer aanvoerder dan Tadic, die veel te vaak minder zichtbaar is.

Tadic is een of andere politieke keuze.
0 -7
ETM
Veel te vaak minder zichtbaar?
Als er iemand wel goed zichtbaar is bijna ongeacht de wedstrijd dan is het Tadic wel. Spil in bijna al het combinatie-voetbal rond de vijandelijke 16. Goed voor een beslissende actie bijna letterlijk iedere wedstrijd. En garant voor kansen iedere wedstrijd. Als hij aan de zijkant staat heeft hij het wel moeilijker, vanuit de as laat hij zich meer gelden. Ook logisch. Buitenspelers vallen vaak op als ze veel aanvallen en vaak de bal verspelen, maar Tadic is niet zo'n type speler.

Tegen Vitesse begint het voetbal er echt op te lijken als hij zich ermee bemoeien gaat.
Tadic werd na Madrid uit opzichtig harder aangepakt door tegenstanders. Dat is niet gek want juist omdat hij zo belangrijk was. En toch vind hij bijna altijd wel een manier om zn stempel te drukken.
De verwachtingen zijn gewoon enorm hoog omdat hij zelf de lat zo hoog heeft gelegd.

Wel had ik gedacht dat Blind de aanvoerder zou worden. Omdat Blind het meer leek te ambieren. (eigen woorden) En ik had Blind nog logischer gevonden. Heeft meer overzicht van achteruit, en lijkt me 'rustiger' als persoon, zeg maar meer composed.
Maar als er een speler is die Ajax echt een niveau omhoog getild heeft met zn komst dan is het wel Tadic. Daarbij van plan lang te blijven en een trainerscarriere nastrevend-- dan is de keus voor Tadic ook niet gek.
1 -1
Ruff Rhythim
Een politieke keuze...sure...
0 -1
Schwalbino
Hun beroep, onze hobby.
1 0
Bounce77
Nee, zij hebben een werkgever wij onze club, wij blijven, zij niet. Is geen hobby is liefde en die gaat diep
1 0
RAL3028
Oneens. Los van de dingen die jij noemt is een van de dingen die een aanvoerder ook doet communiceren, namens het team. Met de media. Met de scheidsrechter. Dus waar je vorig seizoen De Ligt voor de camera zag met zijn veel geroemde “frisse” commentaar krijg je nu Tadic met zijn open deuren in steenkolen Engels: “We need to do our best and play better and score goals more. Then we pak schaal”. Daley kan dat veel beter.
3 -5
Robbie en de Kock
Zo is het wel
1 -1
Pointer1
Dat bedoel ik. Daarom had ik liever Blind gezien.
1 -4
de_pitbull
100% eens
3 0
gwn_rj
ff wat anders.. Lukaku overbodig bij Man-U. zou dat een stunt zijn als ze die kunnen aantrekken! die maakt er lachend 40 in de eredivisie
1 -4
tMuurtje
Ajax zou transfersom en salaris nog makkelijk kunnen ophoesten ook.
Maar die ga je inderdaad nooit in de Eredivisie zien.
Overigens zou je leukere dingen kunnen doen met die poen denk ik.
0 0
AFCA***
Doe mij Gotze maar als vervanger van Donny. Houdt de bank warm bij Dortmund, mag voor 20 miljoen weg en past perfect bij Ajax
0 -1
Web
Ik had liever Blind gezien, maar aan de andere kant maakt het niets uit
Een leider ben je of niet
Blind kan nu nog opstaan en zijn ding doen.
2 -1
Heiko
Op basis waarvan is Tadic gekozen ipv Blind?
2 -3
ajax4ever01
Maakt dat iets uit? Het zijn beide 2 goede spelers die de kar moeten trekken. Dus prima zo, bovendien is Blind de 2e aanvoerder dus zie het probleem niet.
2 -1
hallo1
Tadic heeft zich gecommitteerd aan Ajax, terwijl Blind eventueel nog wel een stap naar het buitenland wil maken. Dat op zichzelf vind ik een goede reden om Tadic de voorkeur te geven.
18 -4
Heiko
Dan had de Ligt nooit uitvoerder kunnen zijn. Dus ik kan jouw redenatie niet onderschrijven
2 -6
FSideMaluku
De Ligt werd aanvoerder gemaakt om hem, samen met een opgewaardeerd contract, nog een jaar te behouden.
3 -2
hallo1
Tadic heeft zeer recent pas zijn contract verlengd. Toen is aangegeven dat hij hier tot einde voetbalcarriere wil spelen en daarna jeugdtrainer of iets dergelijks wil worden bij Ajax.

Ik weet niet wat dat te maken heeft met De Ligt als aanvoerder vorig seizoen?
1 0
Multi
Prima keus. Iemand met een Ajax hart en die het ook uitstraalt en van zich laat horen. Dat is wat een aanvoerder hoort te hebben, dat hij geen Nederlands spreekt boeit niet, want de helft van de basis bij Ajax doet dat ook niet. De trots die hij uitstraalt als speler van Ajax en nu ook als aanvoerder is veel belangrijker dan de taal die hij spreekt!
8 -3
AFCAjax
De manier waarop ten Hag zei dat donny morgen en volgende week speelt klinkt alsof de transfer daadwerkelijk rond is en hij nog blijft voor die potten.
3 0
Radie125
dat klopt ook
0 0
johnantoni
Liever blind
5 -9
ajax4ever01
Terechte keuze dat hij de aanvoerder is. Dat gezeur over zijn taal slaat nergens op, als hij engels ook niet sprak dan was het een moeilijker verhaal geworden.
7 -1
Patrick78
Na Vasovic dus een andere balkan boy is onze aanvoerder. Dusan held!
9 -1
RaynoFischer
Terecht ;)
5 -1
DT10
Pak band!
7 -1
NelsonAFCA
Niet meer dan terecht.
4 -1
Pointer1
Liever Blind gezien. T is wel grappig die taal van hem maar ik vind dat een aanvoerder in goed Nederlands en Engels de pers te woord moet kunnen staan. Maar ik zal wel van de oude stempel zijn.
6 -10
gi0vanni
Ik snap je wel maar ben hier voor een zo goed mogelijk team, dat is belangrijker als de pers.
0 0
Pointer1
Tadic maakt toch deel uit van het team. Daarom kan ik Blind wel een betere aanvoerder vinden. Komen alleen wat simpele standaard dingen bij Tadic uit waar je na afloop van een wedstrijd niet veel aan hebt als kijker. Dat komt omdat hij niet goed is in Engels en niet in Nederlands. Zijn woordkeuze is beperkt. Blind daarin tegen kan t goed verwoorden. Daarom zou mijn keuze op Blind zijn gevallen. Maar het is Tadic geworden' ik hoop dan dat hij snel zijn Engels en Nederlands gaat bijspijkeren.
0 -1
Michels
Nee hoor, ik ben het volledig met je eens. Tadic is absoluut een goede voetballer en een modelprof, maar hij zou geen aanvoerder moeten worden. Luis Suárez moest ook eerst Nederlands leren voordat hij de band mocht dragen. Niet meer dan normaal...
2 -4
RAL3028
Eens. Natuurlijk had het Blind moeten worden. Zelf opgeleide speler, verbaal vaardig en Nederlander. Heeft aangegeven het ook te willen. Blind is nu al degene die in het veld naar de scheids gaat namens het team. Bovendien komt ie goed over op TV. Tadic kan goed ballen maar in interviews hakkelt ie maar wat en er komt inhoudelijk eigenlijk nooit wat uit.
2 -4
Gonzo
Bovendien kind van de club
1 -2
Heiko
Ben ik met je eens.
1 -2
Pointer1
Gelukkig was al bang dat ik er alleen voor zou staan.
0 -1
RaynoFischer
Ntuurlijk is het mooi als een jongen van de club aanvoerder wordt zoals Blind en De Ligt, maar ik snap deze keuze wel het is een voorbeeldprof en binnen en buiten het veld een leider die hier ook echt nog lang wilt blijven ;)
4 0
Leviathan
Als de helft geen Nederlands spreekt zal de voertaal toch snel Engels zijn...
6 0
Gonzo
Of spaans
0 0
Pointer1
Het gaat me om de pers en als voorbeeld voor de jeugd. Ik heb niets tegen Tadic maar hij spreekt erg slecht NL en Engels. T gaat me niet om de onderlinge communicatie maar als voorbeeld voor de Jeugd. Maar ik irriteer me ook aan straattaal. Zal wel mijn ouderdom zijn.
1 -4
Remark
Wie kritiek heeft op het Nederlands van Tadic, moet zelf niet met taalkundige slippertjes als 'ik irriteer me' aankomen.
0 0
trodat4030
Welk voorbeeld voor de jeugd. Denk je dat kinderen nu opeens allemaal gebrekkig Nederlands gaan praten omdat Tadic het doet?
2 0
Pointer1
Dat doen ze al. T is een al straattaal overgenomen van YouTube etc. Dus dit is niet anders.
0 0
Ruff Rhythim
Op welke wijze zou Tadic dan geen voorbeeld voor de jeugd zijn vraag ik mij dan vervolgens af...?
0 0
Pointer1
Zijn taalgebruik. Het gaat niet om zijn voetbalkwaliteiten. T klinkt natuurlijk wel grappig maar Pak Schaal en we have to make a happy team. Dat lijkt natuurlijk nergens op. Dat vind ik geen voorbeeld voor de jeugd. Maar t is duidelijk dat er hier een kloof is tussen jong en oud.
0 -3
Ruff Rhythim
Sorry hoor maar dit is echt een onzinargument en dat heeft verder ook totaal niks te maken met welke kloof tussen jong en oud dan ook.
1 0
Pointer1
Onzin argument? Een heel goed argument. Maar ik ga de discussie beëindigen. Er is nu in de comments xel voldoende over gezegd. Iemand hoeft het niet met me eens te zijn het is mijn mening en gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht. Dus helemaal onzin zal t wel niet geweest zijn.
0 -2
Patrick78
Tadic spreekt erg goed met zijn voeten....
2 0
Deepblue
Dat maakt je nog geen aanvoerder
1 -2
ajax4ever01
Is het weer niet goed??
2 0
Patje kluivert
zoals verwacht! nog info over van der beek? en wie doorschuift
0 0
Labrador
Vd beek speelt morgen en volgende week.
0 0
Mokum31
Terecht
3 0