Ajax neemt Álvarez mee naar Griekenland

BVeenstra, 05-08-2019 om 10:28, 10632 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Edson Álvarez opgenomen in zijn 23-koppige selectie voor het duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League, zo valt te lezen op Ajax.nl. Verder is ook Donny van de Beek nog 'gewoon' van de partij, terwijl Lasse Schöne zoals verwacht ontbreekt.

Van de Beek staat in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, maar Ajax wil hem graag nog gebruiken in de belangrijke duels met PAOK Saloniki. Schöne daarentegen is er niet meer bij. De Deen gaat deze week tekenen bij Genoa. Andere opvallende afwezigen zijn Carel Eiting, Zakaria Labyad en Noa Lang. Waarom zij absent zijn, is nog niet bekend.

Ajax speelt dinsdagavond in Griekenland tegen PAOK Saloniki. Het duel begint om 19.00 uur. Een week later, op dinsdag 13 augustus, volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. Voor het duel van dinsdagavond moeten er nog vijf van onderstaande Ajacieden afvallen.

De 23 geselecteerde Ajacieden:

Bruno Varela
Andre Onana
Dominik Kotarski
Perr Schuurs
Joël Veltman
Edson Álvarez
Kik Pierie
Noussair Mazraoui
Lisandro Magallán
Daley Blind
Lisandro Martínez
Nico Tagliafico
Donny van de Beek
Razvan Marin
Hakim Ziyech
Dani de Wit
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Dusan Tadic
Quincy Promes
Kasper Dolberg
Jurgen Ekkelenkamp
Sergiño Dest

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxwestland09
Waarom van de beek nog meenemen had daar Noa lang voor meegenomen
1 -2
zivkabrimovic
Tadić Dolberg Neres

Ziyech
Blind (c) Mazraoui

Tagliafico Martinez Schuurs Veltman

Onana

2 0
MPAjax
creatieveling lang niet mee??
4 0
altijdwelwat
Lang bij 14 goals betrokken en mag thuis blijven , Pierie bij 5 tegengoals betrokken mag als beloning mee ?? Wat voor signaal geef je af naar zo een jongen ? En dan straks weer zeuren dat Lang mentaal nog niet stabiel is zeker? Is toch voor die jongen om gek van te worden. Ekkelenkamp en de Wit natuurlijk wel mee .... zucht.
8 0
SpursAjax
hoop op neres tadic ziyech voorin!
2 0
SpursAjax
weer geen noa lang?
5 0
geDaante
En geen Eiting.

Die man kickt echt op middenvelders met 'diepgang', of ze nou kunnen voetballen of niet. Het is weer degelijkheid troef. Ben bang dat we weinig creativiteit vanuit het middenveld gaan zien.
6 -2
Ajax1969
Ik vraag me oprecht af of er niet anders aan de hand is? Blessures? Disciplinaire maatregelen? Waarom Kik Pierie wel mee en Lang en Eiting niet? Hij hoeft ze zelfs niet op de bank te zetten. Ik neem aan dat Kik straks ook op de tribune zit. Maar het is toch een heel verkeerd signaal als je die twee niet meeneemt, tenzij er inderdaad wat anders aan de hand is.
2 0
Rentokill
Ik zie in dit stadium liever degelijkheid dan opportunisme.

Ik denk dat Ten Hag prima in staat is om te bepalen wat er nodig is om deze over de streep te trekken.
1 -7
MPAjax
je neemt statische middenvelders mee die nog niet voldoende balbehandeling hebben op internationaal niveau en je laat een creatieveling met een goede dribbel en pass thuis, daar gaat hij wel wat van merken denk ik
2 0
Rentokill
Ik denk dat het in deze fase even wat minder om de finesse gaat en meer om de ervaring. Er moet een voorronde over de streep getrokken worden. Dan ga je minder focussen op talent potentie. Dat komt allemaal nog wel. Liever nu eventjes spelers selecteren die meer kans maken om een 6je of 7tje te scoren dan spelers die in potentie een 8 of een 4.

Constantheid is je grootste vriend nu. Verder ben ik het heus met je eens dat Lang en Traore (let ook op hem!!!) veel meer potentie hebben dan Ekkelenkamp en de Wit.
1 0
geDaante
Het is niet alleen van nu, afgelopen seizoen had hij die twee er al bij.
Heeft ie gewoon een voorkeur voor, voor lopen en diepgang, bij Utrecht koos hij daar ook al voor.

Mag allemaal, maar mijn smaak is het niet.

Met degelijkheid kom je niet door geparkeerde bussen heen. Met opportunisme ook niet snel, wel met goed voetbal, tempo en vooral creativiteit.
5 -1
Rentokill
Jammer voor je dat jij niet hebt genoten van vorig seizoen! Hopelijk is er een club voor je waar ze wel het voetbal van jou smaak spelen...
0 -1
MPAjax
ik vind dani helemaal niet veel diepgang hebben misschien ekkelenkamp maar zijn balaanname en visie is ondermaats
2 0
HansBeus
Als ten Hag Dolberg weer in de spits zet en vooral laat staan hebben we na volgende week deze (opstelling) problemen helemaal niet meer en kunnen we ons net als Psv helemaal en alleen gaan richten op de EL en ED... oh ja de beker is er ook nog..................
2 0
Rentokill
"Waarom is die en die er niet bij?" Volgens mij moet je nu niet Noa Lang of Traore erbij hebben. Nu zorg je voor spelers met de meeste ervaring.

Je kan het beste, als Ajax in iets rustiger vaarwater terecht is gekomen verder gaan met de opleiding vd talenten in het 1e...
2 -6
geDaante
Dani de Wit en Ekkelenkamp hebben ook geen ervaring, en met name De Wit heeft gewoon niks bij Ajax te zoeken, Ekkelenkamp ook alleen als CV of hooguit op 6, als wisselspeler.

Lang kan op linksbuiten, Traoré in de spits, in de voorhoede heb je vrij weinig aan ervaring.

Je had juist de voorbereiding moeten gebruiken om eigen talent in te passen, je had ook niet zoveel hoeven aankopen. In de meeste gevallen is het eigen talent gelijkwaardig of beter dan de aankopen.
5 -1
MPAjax
wat mij betreft ekkelenkamp nooit als cv misschien als 6 maar ook niet echt want is een aanvallend ingesteld middenvelder van origine
0 0
Rentokill
"Dani de Wit en Ekkelenkamp hebben ook geen ervaring"
"In de voorhoede heb je vrij weinig aan ervaring"
"Je had juist de voorbereiding moeten gebruiken..."

Tsja... GeDaante en zn vriendjes hebben ook recht op zomervakantie
1 -6
geDaante
Geef maar aan wat daar raar aan is dan, ben heel benieuwd.
5 -1
Rentokill
Niet raar... gewoon niet waar. Als het een mening was dan had ik die gerespecteerd. Nu praat je gewoon onzin.

1. De Wit en Ekkelenkamp hebben meer ervaring. Ze hebben meer wedstrijden in het 1e gespeeld. bovendien op CL niveau, of je dat nou leuk vind of niet, het IS zo.

2. "In de voorhoede heb je weinig aan ervaring" Ik zou zeggen, zoek de verschillen tussen Dolberg en Huntelaar. Bovendien gaat het om deze fase doorkomen.

en (3) "Ajax had de voorbereiding moeten gebruiken om talent in te passen"? Alle zeilen moeten juist bij om de routiniers weer 'up to par' te krijgen. Anders was Ajax toch nog net zo goed als aan het eind vorig seizoen?

Zelden zulke onzin gelezen, zelfs niet van jou!
0 0
Fnatic
Wat moet Lang nog meer doen om bij de selectie te komen?
3 -1
Rentokill
Geduld hebben. Reken maar dat hij er goed op staat bij Ten Hag en staff. Maar hem nu voor de leeuwen werpen heeft nu nog niet zoveel zin. Veel jeugd is op deze manier verloren gegaan.
1 -2
geDaante
Precies, heel vreemd.

Is beter dan Promes, zeker momenteel, en vele, vele malen beter dan Dani de Wit en Ekkelenkamp, en ook van het betere type.

Het is niet te volgen. Het zal de degelijkheid van Ten Hag zijn en zijn fascinatie voor 'diepgang' vanuit het middenveld. Hij vergeet dat goede voetballers dat ook gewoon kunnen.
7 -3
Rentokill
Lang is beter dan Promes....
Ten Hag degelijkheid verwijten....

Je bent lekker bezig man!
Het is inderdaad niet te volgen.
0 -1
AdK
Onana
Veltman-Schuurs-Martinez-Tagliafico
Mazraoui-Blind-Marin
Ziyech-Tadic-Neres

*let maar op, Donny gaat banken voor z’n transfer

En dus 5 minnetjes zonder uitleg?
Inmiddels lees ik dat Donny daadwerkelijk gaat, dus ga ik er niet ver naast zitten denk ik.
1 -5
NouriVandeBeek
Noa Lang was één van de beste aanvallers van de voorbereiding, maar hij krijgt geen kans. Er moet wel perspectief voor de jeugd blijven.
6 -1
Jelle2500
Ziyech, Neres en Promes naast elkaar op de bank zetten dan?
1 -4
Rentokill
Precies!
Die kansen voor Lang en vele anderen komen echt nog wel.
0 0
geDaante
Lang is inderdaad beter dan Promes, en al helemaal dan De Wit en Ekkelenkamp.

En het gaat nog niet eens over de basis, hij wordt niet eens meegenomen voor de bank.
4 0
jarenfan
Vergeet Klaas jan niet Erik,......
3 0
RayJordaan
Noa Lang en Traore thuis laten en De Wit/Ekkelenkamp meenemen.. Die laatste twee zullen nooit vaste basisspelers worden terwijl Lang daar veel meer in aanmerking komt..
7 0
Red Devil
Goed dat hij meegaat want ze kennen hem wel gebruiken daar tegen PAOK.
1 -1
Pauw
Met Mazraoui & Blind beginnen morgen.
5 0
Jojo14
Bij 14 van de 20 goals betrokken in de voorbereiding... Wat moet een Noa Lang nog meer doen om boven een Pierie, De Wit of Ekkelenkamp verkozen te worden?
15 0
Ajax27
Weer normaal Nederlands praten ;-). Tjah je kunt zeggen wat je wilt, maar door z'n hele uitstraling kan ik me voorstellen dat een nuchtere Tukker zoiets heeft van... gast, doe gewoon normaal. Dan sta je continu al met 1-0 achter bij de persoon die je wel/niet opstelt.
1 -7
rsvh88
Wat een domme opmerking haha
1 0
geDaante
? Je kijkt toch gewoon naar de prestaties in het veld? En we hebben het over Ajax, ik hoef geen simpele lopers en ideale schoonzonen in het veld te zien.
6 0
blessure
Onbegrijpelijk, dat Lang er niet bij is.
Heeft meer laten zien, dan Promes, tot nu toe.
Misschien kan Promes, a.s Dinsdag, eindelijk een goaltje meepikken , in de counter.
7 0
MPAjax
promes word pas in de tweede helft of misschien pas de tweede wedstrijd gebruikt omdat hij geblesseerd was en daarom voorzichtig gebracht moet worden aangezien hij snel uit valt blijkbaar en meer een soort verrassing zou kunnen zijn dan een zekerheid als de wedstrijd open gebroken moet worden
0 0
OKP-AFCA
Misschien omdat Pierie op een totaal andere positie speelt als Lang?

Verder eens dat hij voorrang moet hebben op De Wit en Ekkelenkamp.
6 0
Jojo14
In dit geval zijn er wel erg veel verdedigend ingestelde spelers geselecteerd, wat mij betreft had Lang dus in de plaats van een Pierie mee moeten gaan. Laatstgenoemde staat toch laatste in de rangorde van verdedigers momenteel, vandaar.
0 0
Trainer21
Onana,Mazraoui, schuurs,Martinez,tagliafico,Marin,blind,Vd beek,Ziyech,tadic,Neres
0 0
vdhaas
Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Ekkelenkamp, Blind, Vd Beek; Ziyech, Tadic, Neres

Tribune: Dest, Kotarski, Pierie
1 -4
Ajaxvooraltijd
Waarom zo veel verdedigende spelers mee? Je laat Lang, en Traore bijv thuis. Als er straks een blessure is in de spits of de vleugels heb je niemand.
5 0
FerdiZ
alvarez kan gewoon op het middenveld
1 -3
Aspers73
We hebben nu geen middenveld die met driehoekjes even een grote tegenstander scheel tikt. Marin vind ik verdedigend en fysiek niet denderend (zie goal Bazoer). Blind vind ik redelijk traag en zonder iemand naast hem zoals F de Jong die verdedigend zoveel oplost betwijfel ik of Daley op CL niveau geschikt is voor het middenveld. Misschien zie ik liever Alvarez en Martinez op het middenveld met Donny ervoor.
0 -3
geDaante
Dan heb je heel slecht ingekocht, en pas je niet de juiste talenten in.
2 0
Labrador
Waarom zie je liever Alvarez. Heb je hem ooit zien spelen bij Ajax? Blind doet het momenteel uitstekend
3 0
Pauw
Noa Lang had prima mee kunnen gaan in plaats van Kik Pierie. Hebben al genoeg opties voor de LCV en LB positie.
11 0
Ardoe
Mis een beetje de Nederlandse uitstraling van Ajax, wordt een beetje een vreemdenlegioen zo helaas. Je gaat de vertrokken jongens nu echt missen.
4 -6
Wesl
Ik vind de term 'vreemdenlegioen' of 'vreemdelingenlegioen' een beetje bekrompen. Natuurlijk heeft Jan uit Weesp meer affiniteiten met een Frenkie of Donny dan met Nico of Andre. Maar om ze dan meteen als vreemden te zien.. Het zijn allemaal gewoon mensen.
Met gasten als Veltman, Schuurs, Mazraoui, Ziyech, Promes, Blind, Huntelaar en Donny. Heb je meer dan genoeg nederlanders.
Daarnaast zou ik Dolberg, Tadic, Neres, Onana, Nico niet als vreemdelingen beschouwen..
3 -2
Ardoe
Dan ken je de historie van onze club niet. Het is altijd zo geweest dat Ajax een Nederlandse identiteit heeft gehad, aangevuld met wat buitenlandse toppers en dat was vorig jaar ook zo. Met vreemden bedoel ik vooral jongens van buiten de club. Men wil graag jongens zien die uit de jeugd doorstromen. Heeft niks met mens zijn te maken, maar alles met identiteit. Niemand moet er aan denken een soort Man City te worden.
3 -2
JariJari
Ik heb liever goede spelers.

Ik ben bang dat Promes mede gehaald is omdat hij NL is en dat is een kutreden. Ik heb liever kalmte en intelligentie zoals de aankoop van Blind en Tadic vorig jaar.

Als ze Promes ook gehaald hadden als hij toevallig een wit Rus was geweest die Nederlands spreekt heb ik niks gezegd maar helaas denk ik van niet.
0 0
Ardoe
Eens, ik zeg ook niet dat ze het moeten laten, maar de uitstraling is het grootste verlies in mijn ogen.
0 0
vdhaas
Jongens die uit de jeugd doorstromen gaan meestal na een goed seizoen weg... Soms zelfs voordat ze een wedstrijd in het eerste hebben gespeeld. Kan je kiezen: b garnituur of aankopen.
3 0
PeterVKV
Daarom ook poot stijf houden en Donny behouden met een sterk verbeterd contract en een gelimiteerde afkoopsom voor volgend jaar (50 mio). Nu nog een topper uit de jeugdopleiding kwijtraken is killing.
5 0
Joodhannus73
Waarom in godsnaam een gelimiteerde transfersom? Welke zichzelf respecterende topclub doet dat? Hoe denk je dat dit bij Benfica gaat? Je waardeert een spelerscontract gewoon op, door hem meer salaris te geven. In ruil daarvoor verleng je zijn contract. De club bepaalt vervolgens de verkoopprijs. Als je goed bent, kan de club je ook goed verkopen. En als je niet goed bent of geblesseerd raakt niet. Dan loopt de club ook het risico, want het salaris wordt gewoon doorbetaald. Zie bijvoorbeeld Bandé of Veltman. Ajax moet hem gewoon niet verkopen. Niet bijtekenen, dan ook niet meer spelen. Hij gaat echt niet twee jaar banken. En anders gewoon op een rechtzaak laten uitlopen. Denk je dat hij dan nog steeds door de supporters als lieveling wordt gezien? Dat risico kan hij nemen, maar doet hij niet. Ajax moet zich veel en veel zakelijker opstellen. En als ze hem nu toch willen verkopen, dan voor de hoofdprijs (minimaal 100 miljoen). En gelijk een topper van 50 miljoen terugkopen. Het is eenrichtingsverkeer. Die prutsers aan het roer denken met de spelers mee. Hebben zelf ook een voetbalverleden en gunnen het die jongens. Krijgen zelf ook salaris doorbetaald. Het is de omgekeerde wereld. Ik als supporter wil gewoon een goed Ajax zien. Met de best mogelijke spelers op het veld. Eens kijken hoe dat op 1 september is... Dan hebben we inmiddels 500 miljoen op de bank en staat er geen kwaliteit meer tussen de lijnen. Let maar op...
3 0
Flipper33
Waarom denk je dat ze gasten zoals Promes en Kik en Scherpen en Dani en Jürgen en Careltje bij het eerste hebben gedropt of ik daar blij mee ben ? Nee eigenlijk
4 -1
Ardoe
Klopt, lijken niet van t zelfde niveau en missen vooral wat persoonlijkheid heb ik het idee.
4 0
Danos
En welke Nederlandse jongen zou je graag willen erbij willen zien dan?

Bergwijn word al afgezeken, dus kan alleen zelf Malen bedenken
3 0
JariJari
Propper
0 0
Ardoe
Klopt, maar die missen ook nog eens een Ajax uitstraling. Bergwijn zie ik inmiddels echt als PSV'er en die moet bovendien echt te veel kosten. Maar 't ging mij er om dat je vorig jaar met een hoop Nederlandse Ajax jeugdspelers hebt gespeeld en Lasse reken ik ook voor t gemak maar even als Nederlander, wat het geheel een enorm sympathieke uitstraling gaf. M'n comment was meer weemoedig bedoeld. Zo jammer dat we na zo'n seizoen zo'n top team verliezen. Het is helaas wat het is.
0 -1
Sanalologo
Leuk voor die jongen, daar is hij vast nog nooit geweest.
0 -1
Flipper33
Snap niks van TH waarom Dani en Jürgen en Kik mee en waarom geen Traore vaag allemaal
2 -2
FerdiZ
traore zal vrijdag wel moeten spelen denk ik. die anderen zitten wel gewoon bij de selectie..
1 0
Antafca
Grieken gaan eraan
1 -1
voorkennis
Waar is Eiting ?
1 -2
Eriksen10
Geen Noa Lang?
5 0