Analyse PAOK: Stug en goed in de diepte

SJvanveen, 06-08-2019 om 11:55, 16791 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij het woord ‘Invincibles’ denken de meesten aan Arsenal of Ajax in de tijd van Louis van Gaal. Maar er is nog een ploeg die dit predicaat op zich geplakt dient te krijgen: PAOK Saloniki. De opponent van de Eredivisie-kampioen in de voorronde van de Champions League is een taaie tegenstander, die zich vorig jaar zonder ook maar een wedstrijd te verliezen kroonde tot kampioen van Griekenland.

Ex-Ajacied Ronald de Boer zei het al bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports: PAOK is geen ploeg van koekenbakkers. De Grieken zijn in vergelijking tot drie seizoenen geleden, toen ze Ajax ook tegenkwamen, gegroeid en de moeilijkste tegenstander die Ajax kon treffen op weg naar een nieuw Champions League-seizoen. Defensief stabiel, offensief gevaarlijk: Ajax gaat een zware kluif aan PAOK krijgen, helemaal nu de equipe van Erik ten Hag zelf nog in allerlei aanpassingsprocessen zit.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen trok Ajax naar Oostenrijk, PAOK zocht zijn heil juist in Nederland. Het oefende tegen AZ Alkmaar en maakte onlangs indruk tegen Fortuna Sittard. Vijf keer werd er gescoord, vier van de doelpunten kwamen op naam van Chuba Akpom. De Engelsman heeft een verleden bij Arsenal en zich in Griekenland ontpopt tot een beginnende goaltjesdief. Hij scoorde zes keer tijdens de afgelopen voetbaljaargang, maar lijkt een speler waarmee Ajax defensief rekening moet houden. Helemaal omdat hij als sterk aanspeelpunt fungeert.

Een andere blikvanger is normaliter Vierinha, maar de Portugees is geblesseerd. Om deze reden zijn de ogen gericht op nummer tien Dimitrios Pelkas, het creatieve brein van het elftal. De Griek is een technisch begaafde speler, die handig is in de kleine ruimte, oog heeft voor diepte en zelfs de aanvoerdersband draagt. Aan Ajax de taak om zijn loopacties vanuit het middenveld (zie hieronder) te controleren.


Dimitrios Pelkas zoekt vanuit het middenveld de diepte achter de verdediging van Fortuna Sittard. Hij komt na zijn loopactie alleen op de keeper en stift de bal mooi in het doel. 

Nieuwe trainer, nieuwe ideeën? 

Bij balbezit opteert PAOK, sinds deze zomer gecoacht door de Portugees Abel Ferreira, een 4-2-3-1-formatie. De backs staan hoog en proberen aanvallend van waarde te zijn. Voor de verdediging staat een blok van twee, waarbij de vier offensieve spelers bestaan uit twee flankaanvallers, een nummer tien en één diepe spits: Akpom. In sommige situaties neemt PAOK een andere gedaante aan en lijkt het systeem op een formatie met drie verdedigers. De zijkanten worden bespeeld door twee spelers die heel diep staan, twee controleurs komen de bal halen en voor hen staan twee creatievelingen die de spits in stelling moeten brengen.

Wat opvalt als PAOK aan de bal is, is het oog voor de ruimte achter de verdediging. De Grieken bouwen rustig op van achteruit en willen voetballen, maar schromen een lange bal niet. Als de middenvelders de bal komen halen, dan is er genoeg beweging in de diepte om de tegenstander in de rug pijn te doen. Met name de backs van Ajax moeten hier alert op zijn en niet alleen hun oog op de bal houden, maar ook op de man.


Zoals hierboven te zien staat PAOK in een ietwat andere gedaante met drie verdedigers achterop, de buitenste spelers heel hoog en de twee controleurs daartussen. Voorin is er ruimte voor twee aanvallende spelers die om de spits heen bewegen. 

Ook in de tegenaanval kan PAOK de tegenstander pijn doen. Tegen Anderlecht wordt goed zichtbaar hoe gevaarlijk de Grieken zijn als ze een counter kunnen opzetten. De bal wordt verloren door de Belgen, alvorens Petsos via de linkerkant de diepte in rent. Hij wordt bediend in de diepte en schiet hard raak: 1-0.

De goal vertelt het verhaal: als de ruimte daar is, dan weet PAOK deze goed te benutten. Zo zet Anderlecht hoog druk, maar wordt de ploeg van Vincent Kompany door middel van een lange bal uitgespeeld. Wat volgt is een razendsnelle omschakeling die opnieuw in een doelpunt resulteert: 2-0. Ook Olympiakos ondervond hier hinder van afgelopen seizoen en incasseerde goals uit tegenaanvallen en ballen vanaf de zijkant. Noot hierbij is wel dat het team toen onder leiding stond van een andere trainer. 


PAOK bouwt op van achteruit, zelfs helemaal vanaf de keeper. Anderlecht zet hoog druk, waardoor de Grieken voor de lange bal kiezen. Even later ligt de bal in het net. 

Compacte 4-4-2

Als PAOK de bal niet heeft, hebben de Grieken het vermogen om uiterst compact te staan in een hechte 4-4-2-samenstelling. De verdediging en het middenveld zijn goed op elkaar aangesloten en voor hen staan de nummer tien en diepe spits. Wat opvalt is dat Akpom niet veel defensief werk hoeft te verrichten, Petsos probeert de passinglijnen af te schermen. De buitenste aanvallers maken met de controlerende middenvelders een 4-4-2 en de vier verdedigers staan op een lijn. De compacte formatie zorgt ervoor dat er bijna geen ruimte is tussen de linies. Omdat Ajax deze ruimtes juist wel zoekt, wordt het interessant om te zien of Ajax daar de vrije man kan vinden. 

Lukt het de halve finalist van de Champions League onverhoopt niet goed om tussen de linies vrij te komen, dan is het een optie om met loopacties achter de verdediging PAOK pijn te doen. De centrale verdedigers van de Griekse kampioen zijn niet heel erg mobiel, waardoor ze met veel beweging om hen heen in lastig vaarwater terechtkomen. In deze tactiek is Donny van de Beek met name belangrijk. De door Real Madrid begeerde middenvelder heeft een goed gevoel voor ruimte en is daarmee vaak een plaag voor defensies. Het is te hopen dat hij tijdens de ontmoetingen nog van de partij is. 


PAOK zakt in tegen Fortuna Sittard en staat compact gegroepeerd in een 4-4-2-formatie. Wat opvalt is dat de diepste spits aan zijn defensieve taak ontheven is en er tussen de linies nauwelijks ruimte is om te voetballen. Wel ligt er ruimte tussen de laatste lijn en de keeper om de Grieken pijn te doen. 


Ook tegen Anderlecht wordt zichtbaar dat PAOK inzakt en terugvouwt in haar 4-4-2-formatie. Rond de middenlijn wachten ze de tegenstander op in de zone, de voorste twee spelers coveren de middenvelders van Anderlecht zodat de bal daar niet makkelijk naartoe kan. 

Standaardsituaties 

Hoewel standaardsituaties niet het sterkste punt zijn van Ajax, liggen hier wel mogelijkheden. PAOK verdedigt zowel in de zone als op de man, wat gedeeltelijk betekent dat lange spelers als Perr Schuurs de mogelijkheid krijgen om het zestienmetergebied in te stormen en de bal aan te vallen. Anderlecht maakte hier in de voorbereiding goed gebruik van en scoorde uit een corner. 


Zoals hierboven te zien, staat PAOK voor een gedeelte in de zone bij standaardsituaties. Sommige spelers hebben ook een man, waardoor qua aantallen het zestienmetergebied overbevolkt is. Met een korte variant kan Ajax hier bijvoorbeeld gevaarlijk worden. 

Conclusie

Concluderend kun je stellen dat Ajax een tegenstander treft die van een ander kaliber is dan het team dat ze drie jaar geleden troffen. PAOK is gegroeid en heeft met Ferreira een trainer aangesteld met een verleden bij Sporting Portugal en SC Braga. Portugese managers staan doorgaans bekend om hun pragmatiek en vermogen goed georganiseerde ploegen op te stellen en dat is bij PAOK niet anders. De ploeg zit defensief sterk in elkaar en heeft offensief de kwaliteiten om gevaarlijk te worden en goals te maken. 

Toch liggen er voor Ajax kansen, vooral omdat ze individueel superieur zijn. Verschillende sterkhouders zijn nog aanwezig en de nieuwe aankopen gedijen goed. Met de hoge pressie die Ajax hanteert, kan de Eredivisionist de Grieken het lastig maken. Ook aan de bal treft de kampioen van Griekenland een team van een kaliber dat ze niet vaak ontmoeten in eigen land noch Europa. Eigenlijk zei de post op sociale media van PAOK al genoeg: ze zijn niet blij met het feit dat Ajax uit de koker is gerold. Ten Hag en consorten moeten aan de bak, maar PAOK ook. Het wordt een interessant tweeluik met twee goede teams, twee heksenketels, verschillende tactieken, maar één winnaar. 

Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvVeen | e-mail: sjorsvanveen@live.nl)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
tldr
0 0
Jellie
Lang stuk waar niets nieuws in staat. Het is dat ajax.netwerk.to eruit ligt, maar de "artikelen van de kenners" hier zijn wel echt sneu.

De "analyse" is wel echt heel sneu. Quasi kenners krijgen een podium. Lijkt alsof ik Van Hamegem lees.

Ajax verliest vanavond met 2-1
1 -3
Rentokill
En jij bent?
0 0
Jellie
Lang stuk waar niets nieuws in staat. Het is dat ajax.netwerk.to eruit ligt, maar de "artikelen van de kenners" hier zijn wel echt sneu.

De "analyse" is wel echt heel sneu. Quasi kenners krijgen een podium. Lijkt alsof ik Van Hamegem lees.

Ajax verliest vanavond met 2-1
1 -2
Rentokill
-------------------------Onana-----------------------------

Veltman - Schuurs - Martinez - Tagliafico

----------Mazraoui----------------Blind---------------

------------------------vd Beek-----------------------------

Ziyech-----------------Tadic---------------Neres
3 -1
MM1974
Na het vertrek van de Ligt de Jong en toch ook schone,en hoog waarschijnlijk vd Beek stoort ajax in elkaar,dit wordt een opbouwend seizoen.
1 0
ghouleseddik
Was deze wedstrijd een paar weekjes later dan had ik appeltje-eitje gezegd. Ben er nu toch niet gerust op.
4 0
Rentokill
We need to pak paok.
0 0
Flipper33
Het is Paok maar en straks is het weer wat speelde Ajax kut enz. Is wel vaker hier eerst iedereen positief en als de wedstrijd is begonnen beginnen ze weer te roepen voor nieuwe aankopen. Ik blijf realistisch verwacht niet al teveel van Ajax dit seizoen.. gok op 2-1 winst voor Paok
1 0
Mivado
Het is PAOK maar, leuk voor ze dat ze het goed doen in hun competitie maar dat doet Valletta FC ook
0 -2
Web
Vanaf het begin hoog druk zetten, daar hebben die Grieken moeite mee, zijn ze niet gewend.
Wij doen net als het Europese top is, het word lastig, maar niet overdrijven
0 -1
Sterspeler
Ik verbaas me echt over het pessimisme en hoogmoed hier.. bestaat er geen middenweg meer?
Tuurlijk. We zijn de Jong kwijt. De ligt. Schone. Maar we hebben ons ook versterkt. Vooralsnog is vd Beek niet weg. PAOK is verre van blij dat ze ons geloot hebben. Het is geen stug Benfica met alleen maar fysieke beren. Wel ben ik van mening dat ten Hag Veltman op rechtsback moet zetten omdat ze zo hoog spelen. Op die manier kan Mazraoui naast Blind spelen en heb je naast een stabiele factor een dynamische middenvelder en daarvoor 1 die altijd vrij staat. Dolberg moet er absoluut niet in. Lekker met Tadic in de spits en in minuut 70 Huntelaar als er wat geforceerd moet worden. We kunnen echt wel winnen. Waarschijnlijk is het minimaal zoals eerdere keren, maar ik schat Ajax toch net wat hoger in dan dit PAOK. Wat mij betreft krijgt Lang ook minuten in de 2e helft. Die kan het team tot beweging brengen. Heeft diepgang. Snelheid, techniek en snapt het spelletje. Mocht PAOK 2e helft hoog druk willen zetten, dan gooien we Promes en Neres erin.
4 0
Babayaka
Ajax is zo uitgeholt door die europese schijtclubs
Het gaat helaas niet lukken dit keer.
En als de ligt en de jong en co ballen hadden gehad hadden ze nog een jaar gebleven, gewoon om het nog een x te flikken met de club die ze de kans heeft gegeven.
2 -3
grannig mokum1
Precies D
2 0
Sterspeler
Als ik jou zo hoor hoeven we het niet eens meer te proberen.. het grote PAOK..
4 0
Babayaka
Ik ga er niet eens voor zitten. Ga pas kijken wanneer de transfermarkt gesloten is.
1 0
Finidi en Nwanko
Haha salonsupporter!!!
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Toen ik gisteren zei CL spelen daar gaat het om in het leven!! Natuurlijk moesten er een paar lachen en met ''het leven'' bedoel ik niet dat er niet belangrijkere dingen zijn dan voetbal.
Maar als ik dinsdags of woensdags aan het werk ben, dan werk ik 10x lekkerder met het idee dat Ajax dezelfde avond CL speelt. Is toch wat anders dan op donderdagavond om 7 uur uit tegen fc albanie in de europa league. Wetende dat je club CL speelt s'avonds is gewoon een magisch gevoel.
Natuurlijk heb je meerdere keuzes voor in de spits, dolberg,tadic,huntelaar, misschien promes nog als het moet.Siem de jong is er ook nog :P. Maar eigenlijk is het wel armoede voor een topclub als Ajax die europees dingen wil laten zien dat er niet 2 topspitsen zijn die met elkaar concurreren zodat ze het beste uit elkaar naar boven halen. De 35/36 jarige huntelaar speelde vorig seizoen dolberg uit de basis.Huntelaar heeft inmiddels dit seizoen ook alweer +5goals gemaakt.
1 0
Radie125
Nieuwe middenveld Marin Wit Blind. Voor de eredivisie prima Europees te zwak. Helaas is niet anders had dit al verwacht na het prachtige afgelopen seizoen
1 -2
Sterspeler
Wat dacht je van Mazraoui naast Blind en Tadic of Ziyech op 10 bij vertrek Beek? We hebben echt wel betere opties dan dat.
0 -1
swelbaum
Ziyech op 10 , Netjes en Tadic op de flanken , gaat Dorberg ook weer scoren.
1 0
MPAjax
elke keer vanuit achterstand terug komen is vermoeiender en knaagt meer aan het zelfvertrouwen dan in de eerste helft met 2 doelpunten verschil voorstaan en het in de tweede helft afmaken
0 0
Jariiii
'Toch liggen er voor Ajax kansen.'

Ha ha ha. Nou, gelukkig maar.
2 -1
Restored
Wat een pessimisme hier, één wedstrijd niet winnen en iedereen verliest z'n Amsterdamse branie? Wij hebben vorig jaar ook de dubbel gewonnen en stonden in de halve finale van de CL, Paok zou degene moeten zijn die het in z'n broek moet doen.
8 -1
Engeltje
Klopt min of meer, alleen hadden we toen een ingespeeld team en meer kwaliteit als op dit moment, het is gewoon lang geen zekerheidje nu. Dat is de realiteit maar geen pessimisme.
2 -1
Jariiii
Dat is helemaal niet waar, de ploeg was vorig seizoen rond deze tijd denk ik minder ingespeeld dan nu.
In de tweede helft tegen VItesse zag je al dat het steeds beter begon te lopen.
1 -1
Aad82
Gewoon Tadic in de spits. Zo moeilijk kan het toch niet zijn.
4 0
BrandjeXL
Laten we daar in ieder geval mee beginnen.
0 0
DonAdam
PAOK zou geen problemen mogen opleveren, maar als Ziyech, Tadic, Dolberg, Tagliafico, Veltman en Blind weer zo hopeloos uit vorm zijn zoals afgelopen zaterdag, gaat Ajax het heel erg moeilijk krijgen.

Als ik EtH was, zou ik zoveel mogelijk spelers opstellen die al wedstrijdritme hebben. Ik denk dat ik met Dest en Promes zou starten.

Hoe dan ook, na het onthutsend zwakke optreden van afgelopen zaterdag, kijk ik de komende weken, met name morgen, een stuk minder lekker dan verwacht.
0 -2
Sterspeler
Je hebt geen Dolberg uit vorm als je hem op de bank houd en je hebt Tadic niet uit vorm als je hem gewoon in de punt zet. Met Tadic op 9 speelt iedereen beter.
0 0
Felix Gassenlicht
Huh? De beste man van het veld was Blind. Over blind gesproken...
1 0
DonAdam
Ik denk ik doe een keer mee met de meute, is het weer niet goed!

PAOK is echt heel stug.
0 0
Sallons@AS
Deze beoordeling komt dus voort uit de laatste wedstrijd tegen Vitesse. Als Blind niet met Nijhuis stond te discussieren over die scheidsrechtersbal, stond Marin goed, zou er 'normaal' verdedigd worden en zou die 2-1 niet vallen. Leermoment voor Blind. Verder was Promes licht geblesseerd na de JCS en is Marin zich positioneel nog aan het aanpassen. Aan de bal en aanvallend is hij sterk. Misschien een optie op #10 als Donny vertrekt. Bij Standard speelde hij ook als #10 en soms als rechtsbuiten. Dolberg is al een aantal wedstrijden onzichtbaar, op die goal en de kans erna in de JCS, en moet gewoon op de bank. Tadic gewoon weer in de spits. Mazraoui en Neres moeten weer in de basis staan. Dan krijg je weer de automatismen terug. Dat zag je tegen Vitesse ook toen Dolberg eraf ging. Neres en Ziyech oogden nog alsof zij in vakantiemodus zaten, maar zijn hoognodig.
1 0
Restored
Je doet alsof we de slechtste wedstrijd ooit hebben gespeeld. Het was helemaal niet zo slecht hoor afgelopen zaterdag, we hadden dik moeten winnen maar de bal gaat er niet in. Blind was goed, Tagliafico prima en toen Tadic in de spits werd gezet was hij ook veel beter dan als vleugel.
2 0
Schip
Blind uit vorm? Bijzonder.
2 0
Wesl
Martinez - Wat vooral opvalt bij Martinez is zijn voetballend vermogen. Hij is in staat om middenvelders tussen de linies aan te spelen met splijtende passes. Oogt even scherp als tagliafico. Moet nog wennen aan de positie en samenwerking. Lijkt de perfecte CV voor Ajax, met als enige minpunt zijn lengte...

Schuurs - Door de combinatie van positie en uiterlijke verschijning is de vergelijking met De Ligt snel gemaakt. Net als Martinez heeft Perr een goede inspeelpass, rustig aan de bal. Verdedigend is hij sterk in de duels, kopsterk en goed gevoel voor positie. De vraag is vooral of hij kan groeien in zijn rol, in zelfvertrouwen en in leidersrol. Alleen dan kan hij De Ligt enigsinds doen vergeten.

Alvarez - Anders dan bij Magallan is iedereen in zijn nabije omgeving het er over eens dat hij een fantastische voetballer is. Veelzijdig en veelbelovend.

Marin - heeft in zijn eerste wedstrijden aangetoond een geweldige techniek te hebben. Maakt veel meters, erg goed in de combinatie en in staat om spelers diep te sturen. Helaas raakte hij de bal verkeerd bij de kans voor de 2-2, maar hij heeft de diepgang die we bij het vertrekken van Donny hard nodig hebben.

Promes - Heeft zijn belofte nog niet kunnen waarmaken. Heeft ontegenzeggelijk kwaliteit, de vraag is alleen of die in het huidige systeem tot zijn recht komen.
1 -1
Aspers73
Ik zie bij al die spelers ook minpunten hoor! Marin is fysiek matig, Bazoer duwde hem zo weg. Alvarez heb ik nog niet voor Ajax zien spelen dus geen oordeel, Martinez liet zich 2x gruwelijk verassen tegen Vitesse. In Europa zijn die raak.
0 0
flyingsoccer
Ajax is niet de favoriet dat moge duidelijk zijn. Paok is verder en staat als een huis voordeel is eerst uit. Láten we hopen dat Ajax scoort maar dan niet met Dolberg die verprutst alles. Wordt zware dobber dat staat vast.
5 -9
Toeschouwer
OPK-AFCA kijk niet steeds naar afgelopen jaar , dat is geweest.
Kijk naar vandaag wat Ajax doet.
Steeds alles oprakelen over hoe goed ze waren
0 0
OKP-AFCA
Haha gast, halve finalist CL, hogere coefficient en moet ik nog doorgaan?
Natuurlijk is Ajax wel favoriet en dat underdog positie gelul laten we maar over aan kleine of laffe clubs zoals psv.
4 -1
Toeschouwer
Dan heb je al een probleem, onze verdediging is niet
het sterkste op dit moment.
Veltman - tikkie terug
Schuurs- heeft nog niet het Ajax niveau
Martinez - kan goed voetballen , is 1,50 m geloof ik
en dat staat in het centrum. ( lekker voor kop duels )
Nico - is nog niet wedstrijd fit.
Dus als Paok snel diepte gaat zoeken, hou ik
me hart vast met deze achterhoede.
3 -8
NaarCLbeker5
Onze verdediging is juist wel sterk.
Probleem is eerder dat onze aanval nog niet in vorm is, of nog niet erg fit.
0 0
Rentokill
De vraag is niet alleen: Hoe kun je beste tegenPAOK spelen?
De vraag is meer: Hoe kun je het beste tegen PAOK spelen in deze fase van het seizoen?
2 -2
DonAdam
Stug
0 0
Hofpleinismaareenfontein
Diep.
1 0
Rentokill
Maar das logisch.
0 -1
MankeNelis
Ben benieuwd wie TH in de spits gaat zetten. Dolberg, Tadic of Huntelaar.
0 0
NelsonAFCA
Kan geen discussie meer over zijn; Tadić in de spits en rond 70e minuut The Hunter.
4 0
jaripettersson
Kans is best aanwezig dat de CL er een jaartje of twee niet inzit. Er zal een nieuw team gesmeed moeten worden. Niks nieuws natuurlijk. Het is al super knap dat Ajax af en toe een seizoen weet te pieken. Maar het blijft altijd een dun lijntje tussen een superseizoen en 4 teleurstellende jaren op rij.
3 -8
DT10
Dat is wel erg pessimistisch. Natuurlijk moeten we PAOK niet onderschatten, maar Ajax is absoluut de favoriet.
2 -2
Joodhannus73
Real was ook de favoriet, Juve was ook de favoriet. Wat zegt dat? PAOK is gewoon super sterk. We kunnen niet eens van Vitesse winnen hè?! PAOK is écht andere koek. Slechtste loting die je kon krijgen. Kan toch geen toeval meer zijn dat we altijd zwaar loten... Baal hier enorm van. Grote kans dat we eruit vliegen. PAOK heeft ook het voordeel dat ze mogen verliezen. Ajax is op z'n slechts als we moeten winnen. Als wij mogen verliezen (tegen de Europese top), spelen we altijd super. Dat voordeel heeft PAOK nu. Tel daarbij de onrust binnen de Ajax selectie van de transfer van Van de Beek en de transfers van Neres en Ziyech die nog komen gaan en ja, dan ben ik ook erg pessimistisch. Dat speelt mentaal door in de hoofden van Ajax. En dan laat ik het traditiegetrouwe gestuntel van Ajax bij een seiziensstart (alsook na de winterstop), maar even buiten beschouwing. Ben er allerminst gerust op en ik denk dat we eruit vliegen. Dan zijn de consequenties niet te overzien... Totale leegloop. Hebben we 500 plus miljoen op de bank en verder weer he niets. En maar blijven klappen voor die prutsers
2 -2
AFCAsphere
"Baal hier enorm van." Oke, rustig aan cowboy. PAOK was inderdaad de meest ongunstige loting, maar Ajax speelde tegen Vitesse voor het eerst in haar basisopstelling, terwijl Neres en Alvarez nog niet fit genoeg waren. Zoals er al is gezegd, moeten de automatismen er nog ingeslepen worden, want je speelt met een ander middenveld en de achterhoede mist ook een flinke steunpilaar. Desalniettemin was Ajax duidelijk de betere en creëerde het genoeg kansen. Daarbij moet je ook mee rekenen dat Dolberg helaas nog steeds niet in goede vorm was.

Tegen PAOK verwacht ik wel dat Ajax beter voor de dag komt, zeker omdat een groot deel van de aanwezige spelers de halve finale van de CL hebben meegemaakt. Je moet respect hebben voor PAOK, maar als je objectief bekijkt dan is Ajax kwalitatief beter en als Ten Hag zijn zaken op orde heeft ook op tactisch vlak.
0 0
jaripettersson
De kans is best aanwezig zeg ik. Hoezo is dat pessimistisch? Mensen denken ineens dat ajax nu een vaste cl deelnemer is (wat zeg ik, titelkandidaat)
Zodra jong Ajax weer (meer dan 1) spelers als de Ligt, Seedorf, vd Beek, P.Kluivert of Nouri aflevert ga je weer meedoen. Is maar afwachten of de jeugd dit op korte termijn biedt.
1 0
Superjan
Als je het over een jaartje of twee hebt, zie je het kennelijk gebeuren dat er ook in de loop van dit hele seizoen geen elftal gesmeed wordt dat zich kan kwalificeren voor de CL van volgend jaar. Dat vind ik vrij pessimistisch.
1 0
jaripettersson
Lezen is moeilijk he. Misschien moet je jezelf maar gewoon Jan noemen.
0 0
AFCAsphere
Hij heeft een punt. In je originele comment zeg je dat Ajax CL groepsfase wellicht 1 of 2 jaar kan mislopen, terwijl de kampioen dit jaar zich direct plaatst. Ik zeg niet dat Ajax gegarandeerd kampioen word, maar het moet wel heel raar lopen als ze de titel misgrijpen...
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
godzijdank hebben we een aanval die tegengoals kan compenseren, ik verwacht dat paok er 3 gaat maken tegen ajax(1 uit 2 thuis), tenzij alles klopt achterin bij ajax. ik maak mij het meeste zorgen om de pressie van tegenstanders.

moeijlijk te voorspellen.
3-1? thuis
0 0
DT10
Ik hoop wel dat Tadic gewoon in de spits staat, met aan de ene kan Ziyech naast zich en aan de andere kant Neres (afhankelijk van zijn fitheid), of Promes.
1 0
ajax4perez
uit win je met 1-2 en thuis win je met 1-3.
zware pittige wedstrijden maar we winnen wel!
0 0
Radie125
Uit het echt ik gelijk of een kleine nederlaag thuis wordt het lastig zeker als Ziyech en Beek dan al verkocht zijn.
0 -2
DT10
Probeer het nog een keer.
2 0
ReinBurg
PAOK is nog niet in competitie dus hebben 0,0 echte serieuze wedstrijden met dus ook specifiek dááraan gerelateerde trainingen in de benen....dat gaat een factor worden denk ik.

En Ajax is al beter want het is ongeveer niveau Vitesse waar we tegen spelen dus ik verwacht zeker geen makkie maar over twee wedstrijden wel een verschil in het voordeel van Ajax. En aangezien dit de sterkste ploeg is die we kunnen treffen ga ik er vanuit dat Ajax via de lastste ronde ook gewoon de groepsfase wel haalt, en zéker met Donny en Ziyech erbij dus Overmars heeft de contracten dús daarmee óók de sleutel in handen.
3 0
AjaxBaggio
Volgens members van het PAOK forum. Is dit hun beste team in jaren. Wel vreemd dat Bisewar dan nog speelt, maar dat even terzijde. Ze hebben vorige maand oa Stoch gehaald. Die we nog kennen van Twente.

Denk dat het weer billenknijpen (zoals wel vaker tegen PAOK) gaat worden. 1-1 uit. En een nipte 2-1 zege thuis. Verwacht ik.
0 0
A'dam Oud-West
Ik verwacht er niet al te veel van... van PAOK welteverstaan. Het is volgens mij geen ploeg dat de veel de lange bal hanteert en vrij voorspelbaar opbouwt via de zijkanten, omdat het middenveld opbouwend te zwak is. Verdedigend is het wel goed georganiseerd, maar volgens mij is iedere Griekse ploeg dat en is het altijd even wachten op de eerste goal.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
griekse clubs krijg je over het algemeen lastig van de bal, en wat deze ploeg nog dodelijker maalt dan anader griekse tegenstanders, is dat het daarnaast wel een voorhoede heeft die kan afronden.
voor griekse begrippen is dit een zeer uitgebalanceerde ploeg.
denk er niet te licht over mensen, je moet ze een beerje benaderen als het kiev vorigjaar, ik vind deze tegenstander cl waardig.

we moeten veel pressie zetten en afjagen, en dat heb ik nog niet gezien in de voorbereiding, ook niet tegen vitesse
1 0
Glorian96
Goede analyse! Ben inderdaad zeer benieuwd hoe PAOK gaat fungeren nu ze een nieuwe coach hebben. Dit zal daarbij hun eerste officiele wedstrijd zijn terwijl Ajax er al twee achter de rug heeft, het verlies van Vierinha acht ik ook als een grote verzwakking voor de grieken. Ik verwacht een open duel tussen twee aanvallende ploegen waarbij Ajax aan het langst eind zal trekken, puur op individuele kwaliteiten. Beide teams zijn namelijk nog niet optimaal op elkaar ingespeed waardoor het vooral op individuele klasse beslist zal worden.
0 0
Superturk1
Hoezo geen nieuws over ziyech, verschillende Duitse media melden concrete interesse van Bayern.
Omdat sane niet meer naar Bayern vertrekt
0 0