Tadic: 'Van de Beek heeft potentie voor Real'

SJvanveen, 03-08-2019 om 23:05, 8966 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een mooie goal of niet, Dusan Tadic baalt vooral van het puntenverlies dat Ajax heeft opgelopen in de openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers kwamen tegen Vitesse niet verder dan 2-2 en daar is de Serviër niet blij mee.

'Een punt is niet genoeg voor een club als Ajax. We moeten drie punten pakken in elke wedstrijd en meer killend zijn in situaties waarin we kansen hebben', aldus de ogenschijnlijk nieuwe aanvoerder van de equipe van Erik ten Hag bij FOX Sports

Met name het niet afmaken van de kansen en de twee tegengoals konden Tadic niet bekoren. 'Hoe we de twee tegengoals krijgen is niet mogelijk op Ajax-niveau. We moeten analyseren wat het probleem is en het beter doen als team. We moeten beter verdedigen en aanvallen en kritisch zijn naar onszelf. Wij zijn Ajax en moeten kampioen worden.'

Donny van de Beek

Bij De Telegraaf ging Tadic ook in op Ajax en vooral de nieuwe aanwinsten. 'Ik hoop dat ze mentaal sterk zijn, anders zou Ajax ze denk ik niet gekocht hebben. Ajax is de grootste club van Nederland en we moeten klaar zijn als team. Spelers komen later terug, we zijn zonder Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en dan heb je nieuwelingen nodig die moeten adapteren.' 

Mogelijk nog een speler die vertrekt is Donny van de Beek. Tadic is lovend over de middenvelder en denkt dat hij het Real Madrid-niveau aan kan, mocht hij vertrekken. 'Donny is een geweldige speler en gast. Hij is productief, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Hij doet het geweldig en is een teamspeler. Soms scoort hij en soms geeft hij assists, maar ook als hij dat niet doet, is hij belangrijk. We gaan het zien, maar de potentie voor Real Madrid heeft hij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
Malen helemaal OK. Als Donny en schone weg gaan moet er echt een aankoop bij. Tadic kan maar op een plek staan. En wellicht is spits de beste plaats. Bl;ind als CVM is natuurlijk een prima idee. Wie moet er dan nog meer op middenveld? Natuurlijk Ziyech maar vele zien hem terecht als beste linksvoor. De rest is gewoonweg te jong/onervaren. Middenveld kan overlopen worden als Blind dalijk de enigste ervaren verdediger is op het middenveld.
0 0
ajaxmania
Ik hoop dat Donny nog jaar bij ons blijf.. Mocht het transfer naar FC Franco&Co door gaan.. Kunnen Malen van die boeren kopen of anders Toornstra uit zijn lijden verlossen bij die feyenooit..of lex Immers want dat is ook echte nr 10 of anders Klaassen terug halen onze verloren zoon
0 0
ajax1981
Ja, laten we dan ook Zoet ophalen. Goed voor het vertrouwen bij het afwerken.
0 0
Nelloe
Ekkelenkamp wordt de nieuwe Donny. Als hij Dolberg ook minder in de wegloopt dan Donny. Zitten we erg goed.
0 0
Ajaxvooraltijd
Donny moet eerst eens leren om niet zoveel kansen te missen anders zit hij bij Real op de tribune. Had overigens graag Traore gezien ipv Dollberg na 45 minuten.
3 0
Flipper33
Helemaal mee eens met het Traore gedeelte dan die gozer is echt sterk en behendig. Snap sowieso niet waarom hij niet bij de selectie zat.
0 0
PetrusKeizer
het gaat er volgens mij helemaal niet om of Donny goed genoeg is voor Real - hij heeft n hele goeie functionele techniek - maar of hij in de spelfilosofie van Zidane past. De manier van spelen. t Is mij niet duidelijk welke kant Zidane met het huidige, matige Real op wil. Real was de laatste jaren wel n team wat goed is op de counter, maar dat was met Ronaldo. Heel snel uitbreken en met n paar passes voor t vijandelijk doel komen. Donny zou daar wel in passen.
0 -2
AFCA1996
Isco en Asensio hebben niet eens 'n onomstreden basisplaats en James werd zelfs verhuurd, maar Donny gaat 't wel' eventjes' maken daar. Donny is voor het moment een goedkope oplossing omdat Pogba schijnbaar niet haalbaar is, maar gaan in de winterstop echt wel voor hem terugkomen. I.v.m. het aankomende EK zou dit een hele domme move zijn.
3 0
ETM
Donny was weer sterk. Hij heeft zich echt ontwikkelt in die rol. En beter dan waar ik rekening mee had gehouden. Een vertrek is een aderlating.
Hij miste gisteren wel een kans te veel, en ik vind Donny ook geen ijskoude afmaker. Maar dat hij bij zoveel kansen betrokken is is uiteraard geen toeval.
0 0
Cello
De huidige Donny van de Beek heeft denk ik weinig te zoeken in het Bernabeu.
Maakte, ondanks zijn goal, gewoonweg teveel fouten, wil denk iets te geforceerd continu de diepte zoeken zelfs als er de ruimte voor ontbreekt. Kon het niet simpel houden en zocht vaak de moeilijkste oplossing. Ook geen scherpte. Dat alles gold trouwens ook voor de andere sterkhouders. Kon vandaag zijn team tegen Vitesse niet bij de hand nemen (samen met Tadic en Ziyech).

Financieel zou een stap naar Real fantastisch zijn, maar sportief denk ik dat hij daar wel eens 'kopje onder' zou kunnen gaan. In huidige vorm (van vandaag) gaat hij daar niet basis, misschien zelfs niet wedstrijdselectie halen.

Maar we zullen zien. Het is hem gegund, maar ik denk dat Real en vooral veel speeltijd bij Real er wellicht niet in zal zitten. Net een stapje te hoog.
1 0
Tomajax1990
Ik ben “bang” dat dolberg beter begint te spelen zodra Donny weg is. Vandaag stonden ze soms gewoon op elkaars tenen. Volgens mij is ten Hag altijd wel op zoek naar koppeltjes: blind-Mathijs, mazraoui-Ziyech, schöne-Frenkie, Nico-Neres. Maar het koppeltje dolberg-van de beek werkt gewoon niet echt. Tadic-van de beek wel omdat tadic heel vaak zich ergens liet inzakken waardoor van de beek in die ruimte kon lopen. Dolberg is een echte spits, die loopt waar Donny komt.
1 -1
JohnTB
Sorry maar dat Dolberg niet goed speelt heeft niets met vd Beek te maken. Dolberg is hopeloos uit vorm al een jaar of 2 en komt echt tekort voor Ajax nu en als Donny weg is ook !
2 -1
Ajaxsupport
Het ligt volgens de liefhebbers altijd aan anderen waarom Dolberg niet rendeert. Misschien moet hij zelf wat energie in de wedstrijd leggen. Er is niemand die beweert dat dat Huntelaar beter kan voetballen dan Dolberg, maar toch heb je veel meer aan Huntelaar. Houd er nou toch eens mee op die jongen het hand boven het hoofd te houden op basis van een tiental goede wedstrijden onder Bosz, waarin hij vooral gevaarlijk was in de omschakeling. Als je bij Ajax (in de spits) speelt is dat niet genoeg. Vechten/sleuren, aanspeelbaar zijn, assists geven en regelmatig doelpunten meepikken dat is nodig om te slagen als Ajax spits. Dat is ook precies het verschil wanneer Tadic in de spits staat of Dolberg.
3 0
Tomajax1990
Ik zeg zeker niet dat hij goed speelt. En het is allemaal laks en zonder gif. Maar zoals je zelf ook al zegt, hij heeft ruimte nodig. Donny staat soms echt op zijn lip. Daarom denk ik dat hij beter gaat spelen zonder Donny. Ik denk dat als je met Donny speelt met tadic moet spelen in de spits en als je met dolberg speelt met een andere soort 10 moet spelen. Het kan trouwens zeker wel aan andere liggen waarom een speler niet rendeert, maargoed.
0 0
JanBiesbos
Precies iedereen zoekt vd beek i.p.v. Dolberg
1 0
ETM
Tuurlijk kun je beredenren dat Dolberg mits zus en zo beter zal functioneren, maar kom op; Dolberg speelde vorig seizoen veel wedstrijden met een team achter zich dat uit zn voegen barstte van het voetballend vermogen. Dolberg is dan bijna telkens een van de zwakkere schakels. Dolberg zou het tov Huntelaar bijv moeten hebben van zn voetballend vermogen en dus nadrukkelijk als aanspeelpunt moeten kunnen functioneren. Tadic is vervolgens niet 1 maar 2 klassen beter. Donny is heel bewegelijk en ingesteld op de combinatie dus ik zie niet waarom Dolberg daar niet om heen zou kunnen spelen.
Het gaat er gewoon om dat hij het spel veel beter moet lezen. Dat is imo het probleem. Een groot probleem. Hij kan prachtig scoren, maar hij compenseert ook niet met zn scorend vermogen. Het is niet zo dat als een kans dan raak.. Als hij daarnaast ook nog eens meer dan geregeld futloos oogt.
Ik vind hem moeilijk te verdedigen. Ik snap de charme van Dolberg wel, maar de keuze voor Dolberg snap ik inmiddels niet meer.
1 0
chloorbestendig
Als Donny denkt dat ie het verschil kan maken bij Real terwijl hij het verschil bij Vitesse - Ajax niet kan maken dan moet hij dat vooral doen. Volgend jaar lekker berhuurd woreen aan Girona.
0 -1
de_pitbull
Ok donny is dus weg..
1 0
FiberPaste
Hebben echt nieuwe spits nodig. Bergwijn? Of Promes daar neerzetten?
1 -3
Nelloe
Qua aanval zijn we goed bezet, mits er niemand vertrekt.

Middenveld wordt wel zorgwekkend bij vertrek Lasse Donny. Compleet nieuw middenveld ten opzichte van vorig jaar. Je hebt Blind, Marin jeugd. Maar geen fatsoenlijke backups.
0 0
Jari83
Promes laat de eerste wedstrijden ook nog niet bijzonder veel zien.
1 0
de_pitbull
HUNTELAAAAR??!?!?!? TADIC!?!?!?!
2 0
de_pitbull
Met zo'n clown in de spits ga je nooit kansen afmaken... Wat heeft Huntelaar misdaan? Hoe kun je een topspits op de bank zetten en iemand die 0,0 bewezen heeft in de basis zetten. Zet dan Tadic in de spits ofzo.
6 -4
mickey2602
Ben lang positief blijven denken over Kasper maar nu is ook bij mij het krediet op.
Ik had hem in de rust er al af gehaald en Huntelaar gebracht.
Zet Kasper dan maar in de "mindere"wedstrijden in het veld,bijv tegen Emmen of RKC.
En nee,ik bedoel niet dat alles aan Kasper ligt,vandaag waren er meerderen niet goed zoals Tagliafico,Marin en Ziyech. Ook Tadic zag je nauwelijks maar met Tadic is het wel zo,ook al speelt ie slecht,toch scoort ie.
5 0
Superturk1
Juist niks aan toe te voegen broer!
2 0
Labrador
Haha oke nu sla je door. Dolberg heeft echt wel wat laten zien onder Bosz
2 -2
DulceDesde
Ja en toen had je hem voor heel veel geld kunnen verkopen!!! waren het niet dat hij geblesseerd is geraakt en daarna niet meer zijn niveau heeft gehaald van die periode onder Bosz. nu krijg je er bij lange na niet meer zoveel geld voor .
0 0
Lane 8
Laten we dan maar iedereen verkopen vanwege de halve finale cl vorig jaar. Stel dat ze volgend seizoen geblesseerd raken en nooit meer hun oude niveau halen.. Amiright?
1 0
kevinski94
2.5 jaar terug is dat al he!
2 0
lm
Maar ook toen had ie 80 kansen nodig om der een te scoren hoor
2 0
Labrador
Ja maar om dan te roepen dat hij zich 0.0 bewezen heeft gaat mij te ver. Neemt niet weg dat mijn geduld ook op is
0 0