Schuurs: 'Goede voorbereiding heeft me wel verbaasd'

BartVeenstra, 02-08-2019 om 14:25, 11998 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De goede voorbereiding bij Ajax van Perr Schuurs heeft ook de verdediger zelf doen verbazen. De Limburger kwam een jaar geleden over van Fortuna Sittard en in zijn eerste jaar had hij het niet altijd even makkelijk in Amsterdam. Toch heeft hij er veel van geleerd, zo vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

'Ik heb veel wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax en daar heb ik veel fouten gemaakt. Daar heb ik van geleerd. Dus ik denk dat ik na deze voorbereiding wel verbaasd ben', zegt hij allereerst. Schuurs is in meerdere opzichten gegroeid, vindt hij. 'Ik denk dat ik een stuk meedogenlozer ben geworden. Ik denk dat dat vooral belangrijk is en dat dat voor mij het meest een aandachtspunt is. Als je kijkt naar Matthijs is dat wat hij vooral heeft en wat ze hier bij Ajax verwachten. Ik denk dat ik daar het meest in gegroeid ben.'

Dat Schuurs vorig jaar niet speelde, vindt hij niet vreemd. De verdediger zag dat het elftal goed draaide en dat er geen reden was om te wisselen. 'Als je zag wat wij hadden staan, is het logisch dat ik er niet in kwam. Er was geen reden om Matthijs en Daley uit elkaar te halen. Als je realistisch bent, snap je dat wel.'

Door het vertrek van De Ligt naar Juventus is er een plekje vrij in de defensie van Ajax. 'Ik wil gewoon veel minuten maken, belangrijk worden voor het team en me zoveel mogelijk ontwikkelen. Ik ga voor die basisplek. Hopelijk ga ik de lijn die ik nu heb doorpakken.'

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Als je m zo in de voorbereiding zag dan schept dat wel een beeld van een keihard aanstormend talent. Schuurs en Ten Hag zeggen het verbazend te hebben gevonden. Ik denk dat Alvarez gehaald werd met een beeld van een andere Schuurs. Nu is het sowieso goed om een positie dubbelbezet te hebben en zonder Alvarez was dat eigenlijk niet het geval daar waar Magallan gewoon niet uit de verf komt. Maar de strijd tussen Alvarez en Schuurs is nu wel heel boeiend. Ajax betaald 15miljoen voor een Mexicaanse international. Ook een aanstrormend talent. Ga er maar aan staan als Erik zijnde.
Schuurs aan de bal vind ik een lust om naar te kijken. Kop omhoog, grote gerichte passen, inspeelpasses zijn echt goed, heeft ook een crossbal in de benen. Verdedigend viel op dat hij veel agressiever is geworden. Hoever hij wdb tactisch is durf ik nog niet te zeggen, maar lijkt me een zeer gedegen kandidaad voor de basis. Kun je zeggen, maar hij heeft nog niets bewezen en dat klopt. Maarja zo gaat dat met spelers uit de jeugd die echt indruk maken. Die gooit Ajax regelmatig in het diepe, en dat is nu juist zo mooi.
1 0
Pheadrus
Schuurs is nooit getest op ED niveau, behalve die ene wedstrijd om de JC schaal. Schuurs moet echt nog een jaar door ontwikkelen voordat hij eventueel het niveau aan kan. Alvarez daarentegen heeft al 38 wedstrijden in de hoogste divisie van Mexico gespeeld en 28 wedstrijden in het Nationale Team van Mexico waaronder het WK in Rusland. Ik durf in te zetten dat Alvarez (pas 21) een hoger niveau heeft (verder is) dan Perr en ik denk ook meer potentieel. Op 21 jarige leeftijd ben je normaal gesproken nog lang niet op je top en kun je nog heel veel leren (tactisch vooral). We zullen het zien.
0 0
Pheadrus
Na de voorbereiding van vorig seizoen zei ik dat ik het niet in hem zag zitten omdat hij het "gif" en de kracht waarmee bv Sanchez speelt miste. Daar kreeg ik in dit forum de nodige kritiek op. Ik ben blij verrast met zijn ontwikkeling en hoop dat hij de positieve lijn doortrekt.
1 -1
Sampaoli
Het was toen nog veel te vroeg om Perr af te schrijven, die jongen had (net als Pierie nu) tijd nodig.
1 0
AFC34
Klein detail waar ik blij van wordt: "Als je zag wat 'wij' hadden staan." goedzo, voelt zich al helemaal een ajacied. Hoop dat hij deze lijn kan doorzetten, is in potentie niet minder dan Alderweireld of Vertonghen.
5 0
Web
Wat goed is komt er altijd uit, hij moest wennen aan Ajax, op zich zelf wonen, bescheiden jongen
Marin bewandelt dezelfde weg, ik heb hem de laatste maanden gevolgd bij Luik, heeft veel in zin mars
4 -3
mickey2602
Per zal sowieso de eerste wedstrijden spelen. Dan is het aan Alvarez om aan te tonen dat hij beter is.
Wat ik tot nu toe van hem heb gezien lijkt Per mij een redelijk tot goede opvolger van Mathijs.
4 0