Ten Hag over Martínez: 'Zien hem op diverse posities'

JesseTH, 26-07-2019 om 17:00, 15463 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft zich op de persconferentie in aanloop naar Ajax - PSV uitgelaten over de voortgang van de aankopen tot nu toe. Eén van de nieuwelingen is Quincy Promes, die volgens de trainer stappen maakt, maar Lisandro Martínez wordt er in het bijzonder uitgelicht. Ten Hag is tevreden over de verdediger, maar weet nog niet op welke positie hij zich zal moeten gaan richten.

'Hij is heel goed begonnen, maar heeft daarna een blessure opgelopen. Hij is snel teruggekeerd en heeft tegen Panathinaikos weer een aantal minuten gemaakt', zo vertelt Ten Hag over de Argentijn. 'Hij is een hele gretige speler, echt een strijder. We zien hem op diverse posities. We hebben hem gescout als centrale verdediger, maar hij kan ook spelen als linker- of zelfs rechter vleugelverdediger. Hij kan ook op het middenveld uit de voeten. Wat uiteindelijk het best is, dat zie je vaak pas na een wedstrijd of zeven à acht.'

Ook Promes wordt door de trainer besproken. Ten Hag ziet positieve zaken én verbeterpunten. 'Je ziet dat hij al veel ervaring heeft opgedaan. Je ziet ook dat hij ritme mist. Een periode bij Sevilla speelde hij minder of op een andere positie. Hij zit aan het einde van zijn derde week in de voorbereiding en je ziet dat hij een aantal stappen voorwaarts maakt. Je ziet dat hij het Ajax-spel in zich heeft en dat hij het zich eigen gaat maken.'

Wanneer andere aankopen of talenten nog niet klaar zijn voor minuten in het eerste, hoopt Ten Hag dat zij minuten kunnen maken bij Jong Ajax. 'Als ze niet in het eerste spelen, is het ons beleid dat ze moeten gaan spelen. Ik blijf de visie hebben dat trainen belangrijk is. Soms is het heel goed om de keuze te maken om op een iets lager niveau te gaan spelen, omdat je trainingsfaciliteiten zo goed zijn dat je iets in je bagage moet gaan krijgen.'

Denk je dat Donny van de Beek scoort tegen PSV en Ajax wint van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hallo1
De 'missing link' op het middenveld?

Iemand die de balans kan bewaren, fel in de duels, ballen veroveren en simpel weer inleveren. Zou zomaar kunnen. Anderzijds zou hij ook als CV kunnen spelen en kun je Blind doorschuiven. Ik ben erg benieuwd hoe de ''vaste elf'' eruit komt te zien dit jaar. Verschillende mogelijkheden.
0 0
eros
De positie van Frenkie vervangen wordt cruciaal.
Martinez, Blind, Alvarez, Mazroui, Eiting, Marin,... wie gaat het doen?

Als ik de beelden van Alvarez zie, vind ik hem qua spel wel een beetje overeen komen.
Marin is meer aanvallend ingesteld.
Mazroui is te hard nodig op rechtsback.
0 0
ETM
Met Martinez ga ik iets doen dat ik nooit heb gedaan op AS, bluf pokeren! Niet afwachten, gewoon lekker roepen!
Ik ben veel meer van evalueren van wat is voorgevallen dan van een voorschot nemen op wat komen gaat. Maar Martinez gaat denk ik DE nieuwe sensatie blijken.
Een beetje een low profile aankoop in deze transferperiode, naast Marin, Promes en Alvarez, maar ik denk de beste.
Hij voetbalt niet alleen heel makelijk, draaien, versnellen, uitstellen- maar ook ziet hij veel, hij speelt spelers in de diepte aan. Ik denk dat hij uiteindelijk op het middenveld terecht komt, en ook al dit seizoen. Dat heb ik dan bij deze uitsgeproken. Houdt me er maar aan :)
0 0
trooop
Als hij aan de bal verfijnd genoeg is, niet te ruw, dan kun je maar zo gelijk gaan krijgen. Je kunt het alleen aan z'n voorkomen al bijna aflezen: ongewoon standvastig. Dit is een man met een missie, misschien nog wel meer dan nico.
0 0
jeppas
Ik zie een dynamisch elftal ontstaan, met oa. veel positiewisselingen tussen Blind, Martinez, Alvarez en Maz.

----------------Onananananaaa----------------
Maz--------Alvarez---------Blind---------Nico
--------------------Martinez------------------------
---------VDB--------------------Marin-------------
Ziyech-------------Tadic------------------Neres
3 0
ETM
Ik zie m nu ook zo :)
0 0
Alexander40
Ajax speelt al meer dan een jaar met een dubbele 6 hoor. Dus dit gaat het niet worden
1 -1
AlexIbarra
Marin 8 meter naar achter schuiven en je hebt een 4-2-3-1.

Toch werken we voorlopig nog met Dest, Schuurs, Eiting, Dolberg.
Het zou natuurlijk leuk zijn als een van hen ons verrast en basis blijft.
0 0
Web
En met heel veel succes ook nog eens.
1 -1
MosesD
En Schuurs staat gewoon in de basis natuurlijk.
0 0
jeppas
Marin mag ook plekje naar achteren jongens
0 0
Cupmetgroteoren
Gewoon blind naar het middenveld en Martinez naast Schuurs uitproberen. Geen aankopen meer doen, ook niet als Neres vertrekt. Je hebt Lang al.
2 -2
jeppas
Ja man en Alvarez banken :(
0 0
Pas
Ik snap wat je bedoelt. Maar Schuurs heeft ook echt stappen gemaakt. Lastige keuze lijkt me.
0 0
oudzuid2
qua verdediging zitten we voorlopig wel goed. met Alvarez en Martinez lijken we twee toppers in huis gehaald te hebben, en Schuurs en Dest doen het ook opvallend goed. Alvarez - Schuurs - Martinez Dest zou je een prima verdediging hebben.
1 0
ajax4lifebaby
Wat een weerzinwekkend gruwelijke selectie hebben wij zeg, heerlijk. Dit jaar zeker 14 "basisspelers" zoals Ten Hag dit omschrijft
3 -1
Radikaal
Ik denk dat er nog wel een teleurgestelde kikker uit de kruiwagen zal springen over een paar weken. Benieuwd of TH dat allemaal kan managen. Hij zei vandaag al dat er nu echt wel genoeg spelers rondlopen.
0 0
insectenverdelg
De selectie is imo alleen maar breder geworden. In de verdediging zijn Kristensen en de Ligt vertrokken, maar Schuurs en Dest schuiven door naar het 1e en verder zijn Alvarez, martinez en evt Pieri voor terug gekomen. Wel ziijn er met Blind, Nous en Martinez 3 gegadigde om een middenvelders rol in te nemen dit jaar.

Op t middenveld is Frenkie vertrokken, maar er zijn 3 verdedigers die daar kunnen spelen. Verder Hebben we Marin erbij en Eiting die terug is. Ook Gravenberch kan nog stappen maken. verder dient Lang zich steeds meer aan als een 10 die de rol anders invult Donny. Zal niet direct basis worden, maar maakt de selectie wel breder.

In de aanval kan Lang ook spelen in een soort van Ziyech rol. verder komt Traore er nadrukkelijker aan en is promes gehaald. en tot nu toe is er niemand vertrokken.

Ajax snapt dat het ongeveer onmogelijk is om de Ligt en de Jong 1 op 1 even te vervangen. Maar ze hebben ten Hag een hele brede selectie gegeven waar spelers zullen moeten concurreren voor hun plek. Nu is het aan ten Hag om daar een team van te smeden die als een geoliede machine gaat opereren
3 0
NaarCLbeker5
Zelfs 4 verdedigers die op het middenveld kunnen spelen:
Martinez, Alvarez, Blind en Mazraoui.
0 0
Sterspeler
Het nadeel van Europese toppers in je selectie is dat je er te afhankelijk van kan worden. Dat zagen we destijds ook met Suarez. Je hebt nu meerdere goede verdedigers en aanvallers die de concurrentie met elkaar moeten aangaan en het niveau omhoog zullen duwen waar teamplay genoodzaakt is. Ik denk dat het vertrek van Frenkie en Thijs helemaal niet zo gek is in dat opzicht.
0 -1
nuff-said
Ik heb em niet veel zien spelen die martinez maar ik kan me gwn niet voorstellen dat ie een betere vm is dan schone of frenkie. In argentinie heb je niet zulke spelers rond lopen. Dat leiden ze niet op daar. Zelfs messi was opgeleid bij barca. Dus nee geen middenveld. Linksback of linker centraal maar daar hebben we tagli en blind voor. Dus dan gaat et wel moeilijk worden voor hem om een basisplek te veroveren. Voor volgend jaar dan wanneer nico vertrekt
0 -8
Okocha078
Lo Celso
0 0
TontoKarnaggel
dus als Martinez spanjaard was geweest dan kon hij wel op het middenveld?
0 0
Cupmetgroteoren
Veron? Redondo? Maradona? Ortega? Argentinië heeft een aantal heerlijke middenvelders gehad.
2 0
nuff-said
Ok je zegt et zelf. Allemaal oude spelers. Zie geen 1 dat nu nog speelt in dat rijtje. Tuurlijk weet ik van deze spelers. Ik praat over nu. Er is al een tijjjjjjddjeeeeeeee biks opgeleid dat in de buurt komt van deze spelers. Dus nu jullie weer
0 -3
Radikaal
ok, dus een Nederlander in de spits is niet meer geloofwaardig en hoeven we niet meer te proberen omdat we al lang niet meer én van Nistelrooij, én Kluivert, én Bergkamp én Makaay tegelijkertijd hebben rondlopen? (vergeet ik nog Hasselbaink, nog een tijdgenoot)
0 0
insectenverdelg
en wie zat er in Nederland tussen Sneijder en de Jong in? das dezelfde leeftijd als Macherano ongeveer.
1 0
insectenverdelg
Ooiit van Macherano gehoord?

Nuff- said
0 0
afcas
Wil je nou beweren dat Argentinië geen goede middenvelders voort brengt?
0 0
Barra
Haha Aadje ben jij het?? Wat een onzin zeg...
1 0
Schwalbino
Een 6 moet voortdurend tactische beslissingen nemen omdat hij verbindingsstuk is tussen verdediging en aanval. Als je daar iemand van 21 neerzet verzuipt hij tenzij hij de kwaliteiten van Frenkie heeft en die heeft Martinez niet. Als je met een dubbele 6 speelt dan heb je de ervaring en coaching van Schone nodig en dan kun je er een technisch vaardige speler naast zetten die wat jonger is.
0 -3
Web
Goede speler, toch fijn dat je op een positie kan richten als aankoop.
0 0
insectenverdelg
ook fijn als je speelt als aankoop en de kans krijgt. Dan komt de positie vanzelf als je het afdwingt.
0 0
Web
Snap heel goed wat je bedoeld, maar hij komt uit een land waar nooit zo gespeeld word, altijd vooruit denken
Dan lijkt het mij beter, eerst wennen op de beste positie, pakt hij dat makkelijk op, kun je aan andere posities denken
0 0
KlaasJanDolberg
Verwacht veel van deze speler. Viel heel overtuigend in links centraal tegen Panathinaikos. Strakke passing tussen de linies. Kan me voorstellen dat hij inderdaad een goede '6' kan zijn.
4 0
036AFCA97
Ik las hier dat hij voetballend beter is dan Nico en hij kwam heel fel over, dus is hij niet wat voor op de plek van Schöne/Eiting? Als die een beetje het spel kan verdelen hebben we misschien wel een hele goede “6”.
2 0
ajaxwestland09
Inderdaad mee eens een 6 of als linkshalf
0 0