De Ligt: 'De kritiek heeft me wel verbaasd'

BVeenstra, 20-07-2019 om 08:10, 16333 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt vindt de kritiek op zijn keuze voor Juventus niet terecht. De verdediger werd vrijdag officieel gepresenteerd bij de Italiaanse topclub, maar in de afgelopen weken was er - naast de lof voor de verdediger - ook kritiek op zijn keuze voor De Oude Dame. 'Ik heb me voorgenomen er niet te veel aandacht aan te schenken, maar de kritiek heeft me wel verbaasd', zegt hij in een interview met De Telegraaf.

De Ligt komt voor zichzelf op en legt zijn keuze voor Juventus uit. 'Iedereen vindt dat ik naar FC Barcelona had moeten gaan, maar uiteindelijk beslis ik! Ik kijk puur naar mijn eigen ontwikkeling, wat het beste voor mij is. Juventus is zó overtuigd van me, gaf me zó het gevoel dat ze me dolgraag wilden en heeft zó’n duidelijk groeiplan met me', aldus de inmiddels oud-Ajacied, die Italië daarnaast hét land noemt waar verdedigen het meest wordt gewaardeerd. 'Dat alles maakt dit een heel goede leerschool voor me, met fantastische mentoren, waardoor ik een nóg completere verdediger kan worden.'

De verdediger is blij dat de transfer nu eindelijk officieel beklonken is. 'Het is tussen de clubs een heel lang proces geweest, maar ook de persoonlijke onderhandelingen duurden lang', aldus De Ligt, die aangeeft dat zijn zenuwen op de proef werden gesteld. 'Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid is. Ook al had ik rust in mijn hoofd, omdat ik wist wat ik wilde en ik de overtuiging had dat het goed zou komen. Ik bekijk het zelfs van de andere kant. Het is nu nog midden juli en er zijn ook transfers die eind augustus rondkomen. Dus mij hoor je niet klagen', klinkt De Ligt opgelucht, waarna hij in het interview nog een wens uitspreekt. 'Wat ik wel graag zou willen, is een mooi afscheid van de fans (van Ajax, red.).'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Als je in het stadion zit en verliest omdat je tegenstander beter of wat gelukkiger is dat doet pijn. Maar die pijn ebt wel weer weg.
Maar als stadion en zit en je verliest omdat je tegenstander onder de doping zit dan voel je, je bestolen en dat gevoel en die pijn die zit veel dieper. Zoiets blijf langer hangen. En die pijn is bij veel oudere Ajacieden nog aanwezig. En als dan een van de beste spelers dan naar juist die schijt club gaat, doet dat weer pijn. Ondanks dat ik weet dat Mathijs nog niet geboren was toen dat gebeurde, had hij zich toch wat meer van de historie Ajax kunnen verdiepen. Dan had hij zich niet hoeven te verbazen over de reacties. Daar komt nog boven op dat Riola bij ieder Ajax speler waar voor hij werkt er een grote zeiksoap van maakt waar de supporters niet op zitten te wachten. Bedankt Mathijs dat je voor Ajax hebt gespeeld jammer genoeg zonder Europacup 1
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gunde die jongen echt een mooie overstap, en als hij juve een mooie club vind is dat alleen maar goed toch.
echter zal ik nooit juve fan zijn, ik was het ooit voor 1996, en had zelfs shirtjes van de club, maar er is teveel gebeurd wat mij en vele oudere suporters enorm heeft gekwetst, en dit is niet om alle te dramtiseren, ik word er nog steeds kwaad over als er een discussie ontstaat.
hij kan er zelf niks aan doen, hij is niet van die generatie.

Ik moet echter wel toegeven dat ik weinig van hem ga zien, ik kijk gewoon niet naar juventus.
barcelona ga ik wekelijks voor frenkie volgen, maar ook alleen voor hem.
1 0
De_Realist
Ik heb dat oefenpotje Juventus - Spurs bekeken, die collega verdedigers van de Ligt kunnen nog geen 5 succesvolle passes achter elkaar geven. Echt dramatisch. Ze zeggen dat de Ligt veel van Chiellini and Bonucci kan leren qua verdedigen, maar misschien leert Juve nu eens van achteruit te voetballen door de Ligt.
0 0
noahdepoah
Matthijs jij krijgt een prachtig afscheid. 7 jaar in de jeugdopleiding 2 keer in de week een wedstrijd, 4 x in de week trainen en ook nog naar school. Altijd op je voeding letten, vrijwel nooit de kroeg in of met vrienden op straat spelen. Daarna door je talent en doorzettingsvermogen vol 3 jaar bij de selectie. Alles gegeven voor Ajax. Ik hoor je nog alle liederen van de club zingen. Bedankt voor alles. Uit de grond van mijn hart. En dan heb je nog mensen hier die zeggen dat je geen Ajacied bent. Ik had je ook liever bij een andere club gezien maar dit is jouw keuze en die respecteer ik. Tot over tien jaar.
1 0
Petterson1964
De snerende reacties richting Mathijs en ook Frenkie (wat subtieler) zijn gewoon genant.
3 0
neutraaltje
Schei toch uit allemaal.. als wij de capaciteiten en de mogelijkheden haden gehad als deze jongens hadden we ook over de grens gekeken. Buiten het grote geld wat ze kunnen verdienen is het leuk om de wereld en je mogelijkheden te verkennen.. doen wat je wilt.. je eigen grenzen verkennen... wij kunnen en mogen daar niet over oordelen... doe je dat wel ben je alleen voor jezelf bezig... vast in je eigen wereldje... maar dit is hun wereld.. niet die van ons..
3 0
Cello
Ja en nee. Tuurlijk is het hun wereld. Máár....het is ook de wereld van hun medespelers èn de wereld van de supporters, die je door dik en dun hebben gesteund.
En mensen, die het allemaal wel, een beetje gelaten, kunnen begrijpen en beter nog, het zelf ook zouden doen zijn in beginsel niets meer en niets minder dan geweldige ego-trippers, egoïsten. Dat past heel goed bij individuele sporters, die het in de eerste plaats enkel en alleen voor zichzelf doen, maar voor teamplayers past het al gelijk een heel stuk minder.

Deze gasten, Frenkie en Mathijs, hebben véél, zoniet alles te danken aan Ajax. En ja, tuurlijk pakt Ajax om en nabij de 160-170 mio euro voor beide spelers, wat ontzettend veel geld is, maar tegelijkertijd is het sportief voor de club een giga aderlating. Waren beide spelers zo rond de 23 jaar geweest en hadden ze een aantal jaar gebivakkeerd in Ajax-1....dan kan je er makkelijker vrede mee hebben dan nu. Mathijs is pas 19 jaar!!!. Wat verliest hij, persoonlijk, als hij nog 1-2-3 jaar langer blijft?. En Frenkie 1-a-2 jaar?. Okay....kwa salaris zal het wel een flinke slok op een borrel schelen, maar sportief had je je club, je medespelers en niet in de laatste plaats al die trouwe supporters nog zoveel vreugde kunnen geven en laten beleven!. Had je echt een aanval op het bastion van de Europese top kunnen doen en wie weet....echt die "cup met de grote oren" kunnen binnenspelen.

En als je dan 21-22-23 jaar bent, ben je altijd nog heel erg jong en ligt nog steeds de hele voetbalwereld voor je open.

Kortom....uiteindelijk, zo blijkt maar weer draait het alleen maar om het eigen ego. Wat op zich niet eerlijk is, omdat hun wereld net zo goed de wereld is van mede-spelers, club èn de supporters is. En dan te bedenken dat beide net 3 seizoenen, waarvan 2 volledig bij Ajax-1 hebben gezeten. Ze hadden nog zoveel te geven, maar besloten dit te gaan geven aan Juve en Barça supporters. Dat is het jammere.
1 -2
Juichtoon
Hiervoor heb je ook meerdere partijen nodig, de club en wij supporters. Daarbij worden deze sporters snel volwassen doordat ze zo in de aandacht staan. Dus 19 is dan relatief. Tenslotte is het hun werk. Hoe simpel dit ook klinkt.
0 0
4xEC1
Zo'n bericht had ik eigenlijk niet van jou verwacht Cello, klinkt een beetje gefrustreerd. Vooral de opmerking: "deze gasten hebben veel, zoniet alles aan Ajax te danken". Ik had niet verwacht dat je zo'n kortzichtige opmerking zou plaatsen zeg. Sorry hoor, maar het is pompen of verzuipen bij een topclub. Als je een supertalent bent en dat ook waarmaakt en zelfs doorbreekt en onomstreden wordt gaan er BIJ ELKE CLUB alle deuren voor je open. Zo werkt dat toch? Als jij het niet waar kan maken wordt je vroeg of laat afgedankt, of niet dan? Maar toch heb je alle mogelijkheden en faciliteiten tot je beschikking zoals alle medespelers dat hebben. Dus hoezo hebben die gasten alles aan Ajax te danken?? Talent is aangeboren. Dat leer je niet. Bij geen enkele club. En de Ligt betaalde "zijn medespelers, club en supporters" met zijn prestaties op het veld. Mede daardoor, door zijn talent en kwaliteit en doelpunten, is Ajax zover gekomen in de CL. En hij bepaalt nog altijd zelf waar hij gaat spelen.
1 0
Cello
Nou....verre van gefrustreerd hoor!. Je moet mijn post ook zien als reaktie op 'neutraaltje'. Ik begin mijn post ook met de woorden Ja en Nee. En ja, ik ben en blijf de mening toegedaan dat ze vrijwel alles te danken hebben waar ze nu staan aan Ajax. Die hebben ze de middelen geboden en het platform geboden om te ontwikkelen en zichzelf te laten zien op een platform, dat je bijv. niet zou hebben als je bij Emmen of Willem2 zou ballen. Pfff...tegenwoordig niet eens meer bij Fnoord, hehehe.

En hoewel er twee kanten aan elk verhaal zitten, wat ik ook beaam, beredeneer ik het in mijn post liever meer vanuit de club en supporters dan vanuit de speler zelf. En dan vind ik dat je met 19 jaar en net 2 volwaardige seizoen (van de 3 in totaal) te vroeg vertrekt. Dan had je de club nog wel wat meer terug kunnen geven, de supporters nog wel wat meer terug kunnen geven. En wat hadden Mathijs, maar ook Frenkie er uiteindelijk mee verloren?. Als je 1-2-3 jaar later gaat ben je nog steeds in de voetbalwereld heel jong!.
Maar in de tussentijd had je samen met de andere teamgenoten de club èn supporters nog heel veel moois kunnen geven.

Dus ja... zoals ik al zei in het begin met 'ja en nee', er zitten twee kanten aan het verhaal. Je kunt het beredeneren vanuit de speler zelf, maar ook vanuit diegenen die er buitenaf staan. Ik vind beide legitiem.
0 -1
4xEC1
Maar een speler kijkt allereerst vanuit zijn eigen standpunt, en sorry hoor, maar ik zeg het maar nog een keer: de Ligt heeft zijn waarde op het veld dubbel en dwars terugbetaald, daarvoor kopen supporters toch hun seizoenskaart? Voor spelers en een team wat presteert, zo betaalt een speler dat toch uit? En wat betreft het te vroeg vertrekken; de Ligt loopt natuurlijk kwa volwassenheid en ook postuur mijlenver voor op zijn leeftijdsgenoten en is nu al gewoon klaar voor deze stap. Dus hoezo te vroeg? Je zei eerder dat het draait "om hun eigen ego". En dat dit niet eerlijk is want hun wereld draait ook om hun medespelers, club en supporters. Ik heb zelden zulke onzin gehoord hoor. Dus een de Ligt moet zich met zijn keuze verantwoordelijk voelen voor al deze groepen die je noemt? Kom op zeg, Op je normale werk is het, als je ambitie hebt, niet meer dan normaal dat je hogerop wilt komen, je zou gek zijn als je je kansen niet zou pakken met het talent die je hebt. Daarvoor hoef je aan niemand verantwoording af te leggen.
Jouw leven, jouw keuzes.
0 0
Cello
Dubbel en dwars terugbetaald?. Tsjah...het is maar waar je genoegen mee neemt. Los van het bereiken van de EL finale (een seizoen dat hij debuteerde en niet eens volledig speelde) is eigenlijk pas het afgelopen jaar het eerste succesvolle jaar geweest, het eerste jaar dat er prijzen gepakt werden. Eén seizoen, één succesvol seizoen......en dat noem je gelijk dubbel en dwars terugbetaald op het veld????.

Maar natuurlijk draait hun leven om hun medespelers, de club en de supporters daar waar het voetbal betreft. Hoe was het ook alweer?. Je gaat samen het avontuur aan?.
Ambitie is goed en zeker geen vies woord. Maar die ambitie hoeft niet te betekenen dat je ook gelijk verder moet. Zeker niet als je nog 'piepjong' bent in dit geval in de voetbalwereld.
Ik vind sowiezo de vergelijking met de normale wereld, normaal werk, een beetje een vergelijking die mank gaat. Ten eerste gaat het daar veelal niet om miljoenen verschil en al helemaal niet op jeugdige leeftijd. Daarnaast heb je niet met supporters te dealen bij je dagelijks werk.
En een De Ligt, maar ook een Frenkie, kan je zelfs met de beste wil van de wereld, geen minimumlijders noemen. Wat heet...zelfs bij Ajax zouden ze multimiljonair zijn geworden, helemaal nu het salarisplafond losgelaten is.

Ik ben ervan overtuigd, dat ze over 1-2-3 jaar nog steeds ambitie hebben/zouden hebben, ze dan nog steeds die grote stap zouden hebben kunnen doen.

Klaar zijn voor een stap, betekent echt niet in alle gevallen dat je die ook moet maken. Zelfs niet als de halve wereld dat vind en zelf zou doen.

Maar als we die stelling zouden vasthouden dan moeten we ook niet meer kritisch zijn op jeugdspelers van rond de 16 die overstappen. Die kunnen namelijk hetzelfde vinden, dat ze klaar zijn om naar een andere club te gaan. Immers, zeker bij Ajax, wordt je in de jeugd ook vaak met twee vingers in de neus kampioen en zou je kunnen zeggen dat er geen uitdagingen meer zijn.
0 -1
4xEC1
Je laatste alinea.... Wat voor een vergelijking is dat nou met jeugdspelers die met hun 16e vertrekken zonder in Ajax 1 te spelen zoals de Ligt, die dus zijn waarde gewoon heeft terugbetaald in het eerste elftal, waar de supporters van hebben genoten evenals de club (die er een flinke som aan overhoudt) én de medespelers. Jij vindt dus dat hij die stap niet had moeten maken? Maar dat is dan je eigen egoïstische gedachte omdat je vindt dat hij Ajax, de medespelers en de supporters nog een paar jaar verschuldigd is? Als je vindt dat hij er nog niet klaar voor is dan schat jij zijn waarde totaal verkeerd in. Ambitie blijft ambitie, wat heeft dat nou te maken in welke omgeving je zit? Of je nou miljoenen verdient met voetbal waarbij de supporters je toejuichen of dat je een "9 tot 5" baan hebt, de ambitie blijft toch hetzelfde om door te groeien? En begrijp me echt niet verkeerd hoor, ik zou ook liever zien dat hij bleef en zijn carierre bij Ajax af zou sluiten maar we moeten realistisch zijn Cello, die tijden zijn definitief voorbij helaas...En we kunnen er lang en breed over praten, de Ligt is weg en ik gun hem het allerbeste.
0 0
Superjan
Volslagen mee oneens. Iedereen heeft het recht zijn eigen keuzes te maken. Is in mijn ogen zelfs verplicht aan zichzelf om zijn eigen lijn te volgen in het leven. Dat is autonomie, geen egoïsme. Het is juist egoïsme van supporters om te vinden dat een de Ligt zijn leven moet inrichten naar de wensen van anderen. If you love someone, set them free.

En ik word er een beetje onpasselijk van als mensen zeggen dat spelers als de Jong (raar dat je die noemt want hoe lang heeft dat joch nou eigenlijk bij Ajax gezeten?) en de Ligt alles aan Ajax te danken hebben. Dat is gewoon niet waar. Hun talent, daar begint het allemaal mee. Ajax heeft het geluk gehad op beide extreem veel geld te verdienen, door hun transfers en hun bijdrage aan de prestaties. Hun schuld aan de club is ruimschoots afbetaald. Héél ruim.
2 0
Cello
Ieder zijn mening. Ik zeg ook niet dat men niet zijn eigen keuzen kan en mag maken, maar zoals ik ook in mijn reaktie op 4xEC1 zei, je hebt altijd twee kanten aan een verhaal, meerdere invalshoeken.
En ja....beide hebben veel, zoniet alles aan Ajax te danken. Niet hun talent, maar wel de rest, wel de omstandigheden om zich verder te kunnen ontwikkelen en misschien nog belangrijker, het podium geboden waar ze hun huiidige status aan te danken hebben.

Tenzij je denkt dat Mathijs en Frenkie ook zover waren gekomen met hun talent als ze bij Emmen hadden gespeeld?. Of zoals bij Frenkie, bij Willem2 ?. Tuurlijk, ze zouden opgevallen zijn, maar of ze zover ontwikkeld zouden zijn als bij Ajax is gebeurd kan bijna iederen wel beantwoorden met NEE. Immers die omgeving (trainers en medespelers) maken je minder goed dan dat het geval is bij Ajax. En zowel bij een Emmen als bij Willem2 het geval is....het podium (Europees) om op te shinen is er niet.

En ja dan kan je beweren dat door de transfersommen hun 'schulden' aan de club zijn terugbetaald. Dat vind ik deels waar. Deels, omdat je ook sportief wat terug te geven hebt èn omdat over 1-2-3 jaar beide heren nog steeds wel een vorstelijke transfersom zouden hebben opgeleverd.
0 -1
4xEC1
Beter kon je het niet verwoorden.
1 0
ETM
Beiden hebben aan elkaar veel te danken dat is het mooie. Zonder De Ligt's talent en toewijding was Ajax een stuk minder sterk geweest. Zonder Ajax had de Ligt zich niet op het hoogste podium zo kunnen laten gelden.
0 -1
Cello
True. Maar in zijn eentje had ie het niet gekund. Alleen samen met Frenkie had ie het niet gekund. Zonder de selectie van vorig jaar hadden beide niet kunnen shinen zoals ze uiteindelijk gedaan hebben.
Tenzij je natuurlijk anders denkt. Zet beide namelijk in een team als Emmen dan zullen ze direct het niveau omhoog halen, maar zal dat team niet ineens Europees voetbal halen, laat staan een prijs winnen. En dan heb ik het nog niet eens over dat hun ontwikkeling heel anders zou zijn geweest in een dergelijk team, dan bij Ajax uiteindelijk het geval was.
0 -1
4xEC1
Maar waarom denk je dat Ajax supertalenten van alles voorzien? Zoals eigenlijk iedereen bij Ajax dezelfde kansen krijgt? Niet omdat Ajax de Ligt nou zo'n toffe jongen vind, het is natuurlijk eigenbelang voor Ajax hè, hoe beter de spelers, hoe meer kansen op prijzen en op de tweede plaats; hoe meer opbrengst bij een verkoop. Dát is wat Ajax aan zo'n speler te danken heeft. Zó betaalt zo'n speler zich terug. Wat ik al eerder schreef: Als een speler niet voldoet is het snel: next.
1 0
VIPete
Als club moeten we gewoon blij zijn. 160 miljoen voor twee spelers die ons niks gekost hebben. Doen weinig clubs ons na hoor. En dankzij deze verkopen kunnen we langer spelers als Onana, Tagliafico, Van de Beek, Neres, Blind en wellicht zelfs Ziyech bij ons houden en spelers als Alvares en Promes erbij halen.

Ook al gaan we Mathijs en Frenkie zeker missen, deze 160 miljoen op de bank plus de 90 miljoen van de CL afgelopen jaar brengen ons weer iets dichter bij de Europese Top.
3 0
ajaxwestland09
Weet je waar ik moe van wordt nu ze transfer gemaakt hebben zie je die vriendin van frenkie overal in beeld en ook annekee. Toen ze bij ons speelde zag je ze niet. Wekt ook een imago
1 -2
Koningtoto
Ik zal vast een ouwe lul zijn in jouw ogen, maar achter iedere sterke man, staat een sterke vrouw en andersom. Ik vind mezelf succesvol in het leven en dat had ik nooit bereikt zonder de steun van mijn vrouw. En ik kan me heel goed voorstellen dat jongens als Frenkie en Matthijs makkelijker keuzes kunnen maken met steun van hun meissie. Niet iedere vrouw glijdt van de bank van een berg met geld, mijn vrouw wil er niks van weten zelfs. En ik heb de mogelijkheden om bergen geld te verdienen, maar het boeit me gewoon niet en m'n vrouw nog minder.

Niet alles is wat het lijkt.
1 -2
deeftherave
Ja, jij kunt bergen geld verdienen koningtoto, als je het maar wilt, bergen geld. En je wilt het gewoon niet. En je sterke vrouw, ACHTER jou wil ook geen bergen geld.
0 0
ReinBurg
Vrouwen gaan nu eenmaal druipen van geld....60 miljoen salaris daardoor is de liefde wel sterker geworden.
0 -1
ajaxwestland09
Tja gaat ook om de manier waarop met zijn zaakwaarnemer die denkt alleen maar aan zichzelf en niet aan de speler. Juventus daar ga je net als psg heen voor de money. Gravenberch ook raiola als zaakwaarnemer heeft 1 a 2 jaar dan ook weg bij ons , worden gewoon op hol geslagen door zaakwaarnemer
1 0
ReinBurg
Mensen die denken dat de serie A een sportieve stap vooruit is snappen niks van voetbal want Dijks, Hateboer en de Roon zijn daar sterkhouders en werden hier uitgelachen. Ze spelen daar in een kleinere ruimte zeer defensief en zodra de ruimtes groter worden moeten ze voetballen en dat kunnen ze niet als hier. De corrupte UEFA heeft er onder druk van goksyndicaten en oliemagnaten met die regel van 4 clubs in de CL voor gezorgd dat Italië niet meer in te halen is al worden ze direct uitgeschakeld in de groepsfase...ze pakken nu al meteen zoveel punten. Daardoor lijkt het onontkoombaar dat een serie A geweldig gevonden moet worden. Die sponsoren van de bende van Genève zorgen voor een tendens dat het allemaal geweldig is in Italië maar laat Crotone, Frosinone, Brescia en Sassuolo maar eens tegen een pakweg Groningen, Utrecht, Willem ll en Twente spelen dan moet ik t nog zien op puur voetballend gebied. Meepraten met de massa en wijzen naar de UEFA coeff-lijst is zo makkelijk als je met eigen ogen toch geen mening kunt vormen.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Gaat mij niet om het geld... lekker makkelijk met 1 miljoen per maand...
2 -4
Nick
Hij had natuurlijk naar een club moeten gaan waar ze minder betalen dan bij Ajax.
2 0
Gronkjaer
De beeldvorming betreft De Ligt en F. de Jong is in deze zomer veranderd en daar hebben supporters moeite mee. In al die tijd dat deze gasten bij Ajax liepen waren het ideale schoonzonen en konden ze in de ogen van Ajacieden niks fout doen. Nu hebben ze een transfer gemaakt en is ons beeld van de persoon De Ligt als sneeuw voor de zon verdwenen. Opeens ging het alleen nog maar om geld en Raiola is je zaakwaarnemer, iets wat de Ajacied absoluut niet met De Ligt en De Jong associeert (want die zijn zo lekker gewoon gebleven). We zien veel te vaak je vriendin in beeld, het gaat veel te vaak over hoeveel miljoen je per week verdient, hoe hoog ligt de clausule en met hoeveel procent stijgt je jaarinkomen ieder seizoen.. de ware aard van het beestje komt naar boven en het is een aanzicht dat Ajacieden niet willen aanschouwen. Dat iemand als Frenkie de Jong zich druk maakt of er wel of geen zwembad in de tuin ligt is voor ons niet te bevatten, want zo is die jongen toch helemaal niet? Zowel Matthijs als Frenkie zijn bij een hoop mensen sympathie verloren, omdat ze niet meer voldoen aan het beeld dat wij van ze hadden.
0 -2
Cupmetgroteoren
Ja maar ik word een beetje moe van beeldvorming. Het was altijd al duidelijk dat de jong geld heel belangrijk vond. Elk jaar keek hij uit naar andere clubs en moest z'n salaris worden opgewaardeerd. Bij z'n transfer naar Barca werden net als bij de ligt meerdere clubs tegen elkaar uitgespeeld. Dat is ook geen probleem, maar op basis van z'n zachtaardige uitstraling wordt er een beeld gecreëerd van 'er zit een goede kop op'. Terwijl ook De jong zich gewoon laat leiden door geld, net als de ligt. Nu plots is heel de beeldvorming onder supporters veranderd en is de ligt opeens 'geen goede jongen meer'. Ook weer zwaar overdreven en doorschieten naar het andere end van het spectrum. Beter gaan supporters eens vanaf het begin spelers beoordelen op hun daden. Dan komt Ziyech er het beste uit, ondanks z'n onverschillige uitstraling en zo nu en dan botte opmerkingen in de media. En dat de vriendinnen van de ligt en de jong eruitzien als keurige meisjes wil niet zeggen dat ze niet stiekem dezelfde behoeftes hebben als met siliconen opgespoten wags, namelijk media aandacht en geld. Ik vind dat er bij de ligt en de jong teveel 'beeldvorming' is. Gewoon naar de harde feiten kijken. Ook zo'n Molenaar erbij, het is mij allemaal iets te fake en gelikt en perfect. Dan heb ik liever een Zlatan of een Ziyech. Rotjochies met een klein hartje en kartelranden, die zo nu en dan gewoon tegen de wind in plassen en een beetje schijt hebben.
0 0
Juichtoon
Als je minimaal € 1.000.000,- per maand gaat verdienen waarschijnlijk de aankomende 12 jaar wat is er dan nog normaal?
0 0
TheRiviera
Het is lastig om Frenkie en De Ligt met elkaar in het zelfde bootje te zetten. Sowieso word Frenkie niet geleid door een zakenwaarnemer die bekend staat als een geldwolf. Daar komt ook bij kijken dat de transfer van Frenkie veel soepeler verlopen is en dat er niet moeilijk werd gedaan qua salaris en transfersom. Mijn beeld van beide spelers is onveranderd maar ik ben wel van mening dat De Ligt iets sneller zijn keuze voor Juventus duidelijk had kunnen maken. Hiermee had je een hoop transferdrama kunnen vermijden. Hij heeft zelf al aangegeven dat hij voor 99 procent zeker was dat hij naar Juventus wilde gaan na The Nations League. Dus waarom dan je mond dichthouden en clubs tegen elkaar laten strijden? Het kan zijn dat dit de keuzes waren van Raiola maar daarmee laat je alleen maar zien dat hij teveel te zeggen heeft en spelers een slecht imago bezorgd.
1 0
Ruff Rhythim
Nee dat komt omdat mensen zoals jij zich teveel laten leiden door alle berichten waarvan misschien hooguit 10% de waarheid bevatten...
0 -1
Johnnyilbello
Mooie discussies over de transfer van Matthijs naar Juve, niet voor niets de meest gehate club van Italië. De keuze van Juventus is eenvoudig: ja, Matthijs kan veel leren van Chiellini en Bonucci en het is geen straf om met Ronaldo samen te spelen (al zou ik hem bij het juichen wel steeds even flink in zijn nieren stompen dat hij niet zo arrogant moet doen) maar bovenal was Raiola de zaakwaarnemer van Pavel Nedved en laat die nou net technisch directeur zijn bij Juve en inmiddels een vriend van Raiola. Marc had zoals AC Milan gedaan heeft Raiola persona non grata kunnen verklaren en te weigeren zaken met hem te doen. Raiola probeerde vorig jaar de 18 jarige keeper Donnarumma van Milan te verkopen. De club vond hem echter nog veel te jong en de supporters noemde de keeper Dollarumma en strooiden nep dollars in zijn doelgebied. De keeper bleef en Raiola mag niet meer op Milanello komen.

De discussie of de Serie A beter is dan de Eredivisie lijkt me logisch. Napoli of Roma uit zijn echte topwedstrijden en ook tegen kleinere clubs met een fanatieke aanhang (Genoa) bijvoorbeeld zijn erg lastig. Bovendien is de druk in Italië veel hoger dan in Nederland omdat iedereen er bovenop zit en veel fanatieker is dan de gemiddelde Nederlandse fan.

Persoonlijk had ik het mooier gevonden als Frenkie naar Atletico Madrid gegaan was en Matthijs Nasr Napoli. Het is veel uitdagender en eervoller om met zo’n club prijzen te pakken dan de zoveelste met Barca of Juve die zonder jou ook zouden winnen.
0 0
Cello
Ik kan de kritiek die er is niet los zien van de teleurstelling die er ook is.
Frenkie en Mathijs vertrekken gewoonweg te vroeg, ondanks stellingen die gedropped worden als zouden ze uitgeleerd zijn bij Ajax. En dat laatste geloof ik niet. Zelfs niet, dat er geen uitdagingen meer zouden zijn.
Beide boys hebben óók vorig seizoen in de ED nog genoeg dingen fout gedaan. Dus uitgeleerd waren ze imo niet.
Uitdagingen. Tuurlijk waren die er nog wel. Ten eerste nationaal verdedigen wat je dit jaar hebt bereikt, alleen dan nog dominanter en niet eerst 27 speelrondes achter de feiten aanlopen bijvoorbeeld. En dan natuurlijk de uitdaging om met deze groep het CL succes van afgelopen seizoen te evenaren maar liever te verbeteren en die Cup naar Amsterdam te halen.
Dus genoeg uitdagingen!.
Daarnaast.....blijf je nog 1-2 seizoenen dan hebben opvolgers die in jeugd/Jong spelen nog wat tijd om naar het gewenste niveau van Ajax-1 te groeien en hoeven minder snel in het diepe gegooid te worden. Plus.... je hoeft dan ook minder snel als club grote aankopen te doen. Aankopen die je nu moet doen, omdat opvolgers er wel aan zitten te komen, maar het eigenlijk op dit moment nog te vroeg is hen.
3 0
Basuto
Pff waarom Juve. Never forgive. Valsspelers
5 -2
Ajaxxxisdebeste
Altijd een teringclub gevonden, maar goed Ajax is waar mijn hart voor tikt niks anders... Dus die Barcafanboys of Juvefanboys etc opzouten hier...
1 0
Sterspeler
Goede keuze om nog beter te leren verdedigen. Verder is het een kutclub. Voor kwaliteit voetbal had ie niet hoeven verkassen. We hebben afgelopen seizoen gezien dat Ajax beter was. Dus blijft het geld en het weer de competitie uitdaging over (alhoewel die ook gering is).
1 0
Cupmetgroteoren
Net ff nog de reportage van Raiola en van Bommel gezien, en daar kwam Raiola vooral over als een loopjongen.
0 0
Adam24
Ik vind dat Overmars erg goed beleid voert met name de uitgaande transfers. Ajax heeft hier een filosofie over, die filosofie is niet meer geld is beter. De filosofie is de spelers voor een goed bedrag naar een club brengen waar ze tot hun recht kunnen komen, zodat je op de langere termijn de meeste aantrekkelijke club bent voor (jonge) spelers om naar toe te gaan.

Voor Ajax is het ook schipperen in de wereld vol groot geld en tevens grote zaakwaarnemers. Daardoor moet je tegen een 18-jarige jongen zeggen dat je volgend jaar niet de absolute hoofdprijs gaat hanteren maar een wat schappelijkere prijs, zodat de juiste club je kan halen. 75 miljoen (plus 10,5 bonus) is nog steeds een waanzinnig bedrag voor Ajax en tot vorig jaar ondenkbaar. Vervolgens heb je twee echte Ajax spelers die bij een club zitten waar ze echt kunnen schitteren. Ajax blij, spelers blij, NL-elftal blij, andere clubs die graag weer zaken doen met Ajax blij, jonge wereld talenten komen graag naar Ajax, Ajax weer blij.
2 -2
ReinBurg
Je had hem ook kunnen behouden voor onze club...dan oogsten we zelf.

En een goed bedrag is geen bedrag dat 40a50 miljoen lager ligt dan een ventje van Benfica die nog niks gepresteerd heeft.
1 -5
3sterren
Een speler tegen zijn zin in proberen aan zijn contract te houden is een schier onmogelijke zaak. Ken je klassiekers: o.a. gebroeders ’De Boertjes’. Die forceerden met succes een breuk en vertrokken naar fc Barcelona ...
0 0
ReinBurg
Dat zal best maar je daardoor overdreven laten leiden is wel de andere kant. De speler moet dóór maar de club ook. En de Boertjes konden zeggen dat ze alles al gewonnen hadden tot aan de wereldbeker toe dus je vergelijking is unfair.

En bovendien..... je kunt een keer ten koste van één kapitaal (het geld is er zat) een voorbeeld te stellen en een de Ligt eventueel op de tribune te zetten en bij Jong mee laten trainen onder het mom van 'wij niks, jij niks'. Moet je eens kijken hoe gauw dat de bekering dáár is...
1 0
Cupmetgroteoren
Jij bent echt niet goed in je bovenkamer. Als je td was zou er binnen een dag niemand met jou door een deur kunnen.
0 -1
Adam24
Want De Ligt had dat wel gedaan?
1 -1
ReinBurg
Dat had ie wel gemoeten want hij staat onder contract. Dat snappen er maar weinig hier hoor.
3 -6
3sterren
Ooit gehoord van ’positieverbetering’?
Contract of niet, De Ligt kan bij Juventus een gigantische veelvoud verdienen ten opzichte van zijn huidige salaris, dat kun je als normale sterveling niet voorstellen. Je zult daarom geen enkele rechtbank/rechter vinden die hem zal dwingen zijn contract bij Ajax uit te dienen. En terecht!
Het is hem wat mij betreft van harte gegund en ja, ook ik zal hem vreselijk missen. Het ga je goed Mathijs. Arriverderci? ...
2 -1
ReinBurg
Dat is t enkel financieel. Sportief is Juventus niks meer dan Ajax en het gaat er ook niet om dat je álle transfers tegenhoudt maar er heerst nu een tendens onder onwetende fans dat iedereen die weg wil wel even misbruik kan maken van dat onze club een opleidingsclub is waar je op stel en sprong kunt wieberen en zo kom je nooit aan de top. De talenten moeten verder ja maar een rechter kan onmogelijk beslissen om dat zo maar even ten koste te laten gaan van de clubambities van de andere partij. Je tekent immers met je volle verstand niet voor niets een contract waar je vooraf mrt je makelaar alles uit de kan haalt zonder schaamte voor de beurs van de club. Het gaat allemaal veels te makkelijk en niet marktconform maar dat snappen er maar weinig hier. Waarschijnlijk vanwege veelal puberale leeftijd.
0 -2
3sterren
Juventus werd de afgelopen acht jaar steevast kampioen van Italië en als gevolg daarvan mocht het ook acht seizoenen uitkomen in het kampioenenbal, de zeer lucratieve CL. Dus ook op sportief vlak kan De Licht zich aanzienlijk verbeteren. Ondanks het pak slaag wat ons aller Ajax hen dit seizoen heeft gegeven. Waar ik nog steeds apetrots op ben ...
2 -1
ReinBurg
Het gaat over nú en Ajax speelt de komende jaren óók CL en als een rechter niet zou snappen dat Ajax in voetballend opzicht vóór ligt op Juventus dan neemt Overmars even een tape mee van de wedstrijd in Turijn dan zal hij wel bijdraaien denk je niet?
1 0
MarcelvTol1971
@Reinburg : Een speler in de Spaanse , Engelse competitie hou je makkelijker aan z’n contract maar een speler in de Eredivisie die een topseizoen heeft gedraaid, prijzen heeft gewonnen en naar Juventus kan, die ga je nooit tegenhouden.
Dus probeer je er alles uit te peuren voor de club.
Utopie om te denken dat onze competitie interessant is maar Overmars zorgt er wel voor dat spelen voor Ajax interessant is voor Argentijnen, Mexicanen etc want de meeste komen toch bij topclubs terecht.
2 -2
ReinBurg
Die kun je wel tegenhouden want Juventus voetbalt niet beter dan Ajax, al jaren niet
0 0
The
Denken dat je de wijsheid in pacht heb. Iets met vrij werkverkeer binnen de Europese Unie. Als hij er een rechtzaak van maakt, wint hij deze. Verdiep je nog maar eens in het Bosman arrest.
2 -3
ReinBurg
Het Bosman arrest ging over spelers die vrij uit hun contract moesten kunnen lopen omdat voorheen er toen alsnog een transfersom moest worden betaald ondanks dat het afliep. Verdiep jij je maar meer in de materie vóórdat je mij denkt te corrigeren want je snapt er geen klote van.
2 -1
The
Nee, het ging over het feit dat er, ondanks dat het contract afgelopen was, alsnog een transfersom gevraagd werd. Bekijk het arrest van de Boertjes en Suárez eens.
0 0
JariJari
Dat is ook mijn mening.
0 -1
ReinBurg
Dus jij snapt er even weinig van. Waar zou je anders een contract voor afsluiten?
1 -1
JariJari
Ik schrijf dat ik het met je eens ben.
1 0
ReinBurg
Sorry komt door die volgorde
0 0
3sterren
Zoek het volgende woord even op: ’positieverbetering’.
Nadat je dat hebt gedaan kun je jouw excuses gaan aanbieden hier op het forum. Een ”sorry, ik had het bij het verkeerde eind” zal volstaan ...
0 -1
ReinBurg
De club heeft óók echt op positieverbetering plus bewijs maar eens dat Juventus een stap omhoog is want dat is het niet behoudens enkel en alleen financiën. Dus sorry dat ik het bij het goede eind heb.
0 -1
3sterren
Juventus werd de afgelopen acht jaar steevast kampioen van Italië en als gevolg daarvan mocht het ook acht seizoenen uitkomen in het kampioenenbal, de zeer lucratieve CL.
Het is dus minder moeilijk om aan te tonen dat Juventus ook sportief een stap omhoog is.
Ook al vind ik zelf Ajax de mooiste club van de wereld ...
0 0
JariJari
Nederlandse rechter vonden Ajax geen positieverbetering tov FC Groningen omdat ze allebei Europees voetbal speelden. Dan is Juventus natuurlijk nooit een positieverbetering tov Ajax.
1 0
ReinBurg
Eens
0 0
Ajaxvooraltijd
Als dat soort dingen je verbazen leef je wel onder een steen hoor.
0 -1
bdsngsfs
Blij dat De Ligt naar Juve is gegaan en niet naar Barca. Uiteindelijk is het doel van Ajax ver te komen in de Champions League. Beter dus niet alle sterke spelers naar één club laten gaan. Voor mijn part was ie naar Bate Borisov gegaan :)
2 0
JariJari
Hey, die kunnen we wellicht loten in de 4de voorronde! Stuur hem lekker naar Celtic ofzo.
1 0
JariJari
Vraag: Ik zag vandaag de nos app praten over 85.5M (inclusief bonussen) voor de Ligt en ook de transfermarkt site meldt 85.5.

https://nos.nl/artikel/2294257-ajax-borduurt-voort-op-succes-vorig-jaar-maar-begint-wel-op-nul.html

https://www.transfermarkt.com/jumplist/transfers/spieler/326031/transfer_id/2562879

Klopt dat? Ik kan dat bedrag in geen enkele bron vinden.

Edit:

Ik denk dat 75 klopt en dat de 10.5M aan bonussen naar Raiola gaan. Vreemd dat zowel NOS als Transfermarkt 85.5M melden (NOS bij het uitrekenen hoeveel we kunnen uitgeven aan spelers, als die 10.5M naar Raiola gaat verwacht ik niet dat hij het besteed aan spelers voor Ajax).

https://footballspotlite.com/official-juve-sign-e85-5m-de-ligt/
0 0
Babayaka
Juve betaald 75 miljoen aan ajax, en 10 miljoen aan overige onkosten.

Vandaar dat de nos er 85miljien van maakt.
Lees zoals je het wil.
0 0
PuurGeluk
Misschien komt dat omdat Juve extra betaald naast die 75 mln omdat ze over een periode van 5 jaar afbetalen.
1 0
JariJari
Ik hoop het (toch weer ruim 10M meer) maar kan het nergens vinden.
0 -1
Babangida83
En een mooi afscheid, dat krijgt ie. Ik denk dat de meeste kritiek op Raiola gericht was en niet naar De Ligt toe. Die lijkt namelijk wederom een twijfelachtige rol te hebben gespeeld. Eigenlijk heb ik bij Raiola nog nooit een logische transfer meegemaakt.
4 -2
Soccerskins
Het is uiteindelijk toch De Ligt die voor Raiola als zaakwaarnemer kiest.
3 0
Babangida83
De Ligt is nog nat achter zijn oren, is net wettelijk meerderjarig. In hoeverre kun je hem het kwalijk nemen om zo'n geslepen vos als Raiola niet te doorgronden?

Desalniettemin denk ik dat De Ligt echt achter deze transfer staat. En dat is uiteindelijk het belangrijkste. Maar in de argumentatie zie ik wel wat gaten. Hoe dan ook heeft hij natuurlijk ook Hulshof als mentor en is Juve ook weer geen slechte keuze natuurlijk.

Maar toch heeft t er voor mij van buitenaf alle schijn van dat Raiola toch een beetje gemanipuleerd heeft in zijn voordeel. Niet op de laatste plaats omdat hij de Italiaanse competitie graag versterkt (zijn woorden) en natuurlijk 10 miljoen aan inkomsten opstrijkt. Want dat laatste, daar werken die Italianen nu eenmaal wat makkelijker aan mee. (Wel ten koste van de transferprijs)
0 0
3sterren
Zoek even op wie zijn schoonvader is, dan weet je dat deze jongeling er niet alleen voor heeft gestaan ; )
Ook zijn begeleider Hulshoff stond/staat achter het besluit om met de Italiaan in zee te gaan ...
0 0
Schip
Klopt. Ik denk dat hij zich uiteindelijk gek heeft laten maken toen hij de salarissen hoorde waar Raiola mee aan kwam zetten.

Dat hele verhaal dat Raiola zo goed is in de voorwaarden bij de clubs aan de oppervlakte te helpen is zo doorzichtig als wat. Dat kan Raiola helemaal niet.

Wat zou hij tegen Bouy hebben gezegd? Dat er een goed plan lag, dat hij binnen twee jaar in het eerste zou spelen en een serieuze kans zou krijgen? Loopbaan naar de knoppen. Hij stond op het punt te debuteren in Ajax, dat de jaren erna landskampioen zou worden onder de Boer.

Zijn teamgenoot Klaassen heeft na al die titels nog een EL finale gespeeld en een grote transfer gemaakt.

De voorbeelden zijn talloos. Eerder werd daar nog op gereageerd door te zeggen dat het niet aan Raiola is om de club te bepalen en hoe het daar gaat, maar aan de speler. En nu wordt dat gewoon eventjes omgedraaid.

Raiola doet wat hij altijd doet. Hij verzint de standaard argumenten om een speler niet bij een bepaalde club te willen laten blijven of tekenen: er is geen plan en er is geen zekerheid van speeltijd.

Als je maar lang genoeg doorvraagt bij een club, krijg je inderdaad nee te horen op de garantie van speeltijd. En die vragen gaat hij pas op die manier stellen, als het salaris niet omhoog gaat.

Echt, dit soort beunhazen werken zo doorzichtig. maar zolang hij een flink salaris bedingt en een reden geeft voor het feit dat die minder betalende clubs op sportieve gronden te weinig boden, geeft hij de speler naar zichzelf en naar buiten toe een legitimatie om voor het geld te kiezen.

Prima, mag De Ligt zelf weten. Hij zal er niet beroerder van worden. Zo'n speler wordt altijd altijd beter. Dat kan hij achteraf ook altijd nog blijven volhouden.
2 0
ReinBurg
De kritiek hoort niet op de Ligt te zijn en ook niet op Raiola. Overmars is degene die akkoord is gegaan met een vertrek en ook nog eens tegen een te laag bedrag. Ajax is geen bank maar een voetbalclub. De waarde van de club hoort binnen onze ArenA-lijnen te staan zodat we prijzen oogsten (die ook veel geld opbrengen) in plaats van verkopen.
1 -4
TheRiviera
Overmars heeft al eerder gezegd dat hij zou meewerken aan een transfer van De Ligt zolang de prijs marktconform is. En dat is precies wat er is gebeurd. Hij had natuurlijk meer kunnen vragen maar daarmee zou hij een belofte verbreken die hij had gemaakt. En realistisch gezien had geen club ook zoveel meer willen betalen voor een verdediger.
0 -1
ReinBurg
En dat had Marc dus NIET moeten beloven....Daar ligt nu juist het probleem.
0 -1
TheRiviera
Al ben ik er mee eens dat Overmars dat niet had moeten beloven veranderd er niets aan het feit dat De Ligt weg is gegaan voor een marktconform bedrag. Zonder die belofte had je er niet veel meer uit kunnen halen ongeacht wat je denkt.
0 -1
Warrior
Allemaal onzin. Alsof supporters uit moeten maken waar een speler heen wil, of welke makelaar hij neemt. Net zo min overigens als dat zij het uitmaken hoeveel ervoor gevraagd moet worden, of welke speler(s) ervoor gekocht moeten worden. Sommigen hier schatten zichzelf wel heel hoog in. Nou vergeet het maar, voor elk van jullie, 100 anderen.
1 -1
ReinBurg
Nee dat maakt Ajax uit en die moeten er voor gaan liggen. Zelf oogsten!
0 -1
MarcelvTol1971
Ze oogsten nu toch ook, wat wil je nou nog meer oogsten dan ?
1 -1
ReinBurg
Met je beste spelers zelf oogsten en niet met alleen maar de centen.
0 -1
gras
Yep. Omdat Barcelona onvoldoende liet zien hem echt te willen hebben, wilde Bartolemeu speciaal naar Amsterdam afreizen om De Ligt te overtuigen, net als bij Frenkie. En omdat Mathijs die waardering belangrijker vindt dan euro's, zei hij dat gesprek af als Bartolemeu niet aan zijn salariseisen wilde voldoen.
6 -5
NL
Oh want de Ligt zei dat Barcelona hem niet graag wilde hebben?

Ik lees het nergens hoor.
2 0
TheRiviera
Helemaal met je eens alleen ik zeg wel dat Raiola het gesprek met Bartolemeu afzegde. Het zou me niks verbazen als De Ligt hier helemaal niks van af weet. Maar wat betreft een speler willen heeft Barcelona wel meer inzet getoond.
1 -2
HilversumNoord
Ik heb gewoon niets met die armoedige competitie waar een hoop corruptie is en er ooit een club als inter en A-C grootmachten waren. Dat is ook al decennia geleden.
5 -1
TheRiviera
Daarom houd De Ligt zichzelf ook voor de gek als hij denkt dat Juventus ze beste optie was. Natuurlijk is de Serie-A wel de competitie voor verdedigers maar De Ligt kan meer dan alleen verdedigen en bij Juventus zal hij op cruise control kampioen worden zonder enige echte weerstand. Omdat clubs zoals Inter en AC geen shit meer betekenen. Hij zal qua verdedigen wel groeien maar ze algemene ontwikkeld als een meer veelzijdige verdediger zal afzakken.
0 0
Joseph
Het is gewoon een mooie stap, de Italiaanse competitie zit tussen de eredivisie en de Engelse competitie, uiteindelijk moet de Ligt het daar laten zien.

Iedereen riep wel om Barcelona, maar in die competitie speel je dan bij een club die met Frenkie en Messi met 2 vingers in de neus wint, dat is wel wat anders dan de Engelse competitie.
3 -4
TheRiviera
Je maakt een grapje zeker? Als we praten over clubs die makkelijk winnen dan pakt Juventus de cake. Er is totaal geen weerstand in de Serie-A. Met regelmaat moet Barcelona nog strijden om de titel.
0 0
Juichtoon
Kom op Matthijs. 100 mln waard zijn en voor 50 mln weg willen. Beetje meer zelfkritiek. Iedereen weet wat er gebeurt zodra je naar Raiola overstapt. Dan komt er altijd reuring Nu dus ook.
4 -2
JariJari
Inderdaad, glashard Ajax naaien en dan verbaasd zijn dat er kritiek is.
0 0
ReinBurg
Nog een laatste keer....wat de ligt ook wou....Overmars had de touwtjes in handen maar moest hem zonodig op 18-jarige (!) leeftijd een spoedige transfer tegen een te lage transfersom beloven onder druk van een pizzaboer terwijl hij nog drie jaar onder contract stond. Daar zit de kern van het probleem. De waarde van je club hoort binnen de lijnen te staan. Blame It On The Right One please
1 -1
Juichtoon
Voor jou dan. Overmars heeft vorig seizoen aangegeven dat Ajax De Ligt voor een marktconforme prijs zou laten vertrekken als hij nog een jaar zou blijven. Dat was toen 50 mln. Maar 50 mln is nu niet meer marktconform. Capice.
0 -2
ReinBurg
En dat had ie dus NIET moeten beloven. Volgend jaar is hij 20 en kan ie nog steeds alle kanten op en je kunt m hier ook nog 5 miljoen salaris geven en hem nog 1 jaar aan zijn contract houden
1 0
JariJari
Marktconform voor de Ligt op dit moment in zijn carriere is toch echt 120M
1 0
ReinBurg
Nu heb je een goede opmerking ik ben t met je eens hier
1 0
18AJAX81
Komt omdat de gemiddelde Ajax supporter niks met dat armzalige juve heeft. Als Matthijs dit echt graag wilde dan ben ik blij voor hem.
Wanneer Ajax een afscheid voor hem organiseert, zal ik voor hem klappen en juichen, want hij heeft mij afgelopen seizoen een pracht seizoen gegeven. Bedankt Matthijs het gaat je goed
7 -1
atalantanio
Barcelona of Juventus boeit mij niet, ik vind dat hij, op zijn 19de, nog bij Ajax had moeten blijven. Nu schakelt hij de ultieme transfer-forceerder Raiola in en is hij na twee seizoenen Ajax 1 weg. Hij lijkt in dat opzicht meer op Justin Kluivert dan op Hakim Ziyech. Van Matthijs de Ligt had ik wat meer ‘’nuchterheid’’ verwacht.
5 -3
Amsterdam Loyals
Mwah... De Ligt was overduidelijk de Eredivisie ontgroeit.. dus een transfer snap ik wel. Maar armoedige competitie als de Serie A begrijp ik niet zo. De grote vraag gaat zijn of Juventus het dit jaar lukt om in februari al kampioen te worden...
0 -2
Redlum
De ligt is net al veel grote spelers voor hem als aanvoerder en kampioen vertrokken in Amsterdam, als alle spelers dat zouden doen ben ik een gelukkig supporter van onze club!
2 -1
hallo1
Het is toch zijn goed recht.

Kritiek mag er ook best zijn. Ik had hem ook liever niet naar Italie zien gaan, maar als je bewust kiest voor Raiola dan weet je dat het een mogelijkheid is. Ik gun De Ligt het beste, geweldig talent en nu al wereldtop. Hopelijk keert hij als mentor ooit terug bij Ajax.
2 0
Meerkoet
Boeit mij niets waar hij heen gaat.
Ik vind het alleen jammer dat er weer een hoop gezeik was van Raiola.
Dat is voor clubs de grootste rat die er is, zal mij niet verbazen als ze die een keer ergens in een sloot vinden.
Heeft al veel vijanden gemaakt, ook in italie.
3 0
Cupmetgroteoren
Nederlandse afgunst heet dat. En zeiken om het zeiken. Raiola heeft een uitstekende deal voor hem binnengehaald bij een supermooie club. De beste voetballer ooit heeft daar gespeeld, Zidane, en de huidige beste voetballer ter wereld Ronaldo. Drievoudig CL winnaar, top 5 club van Europa. Fantastische historische competitie, goed weer, lekker eten. Wat wil je nog meer. De Ligt is daarnaast een beetje een Italiaanse verdediger. Past daar prima. Bij Barca moet je soms tegen de middenlijn aan verdedigen, De ligt is geen opbouwende verdediger zoals Piqué.
2 -8
NaciKennethRyan
De beste voetballer aller tijden speelt nog steeds bij Barcelona. De Ligt had zeker wel die opbouwende verdediger zoals Pique kunnen zijn. Bij Ajax verdedigde hij ook al vaak tegen de middenlijn.
4 0
Cupmetgroteoren
Jij hebt blijkbaar nooit wedstrijden van Zidane gezien. Messi heeft nog nooit een wedstrijd gedomineerd zoals Zidane dat deed. Klasse minder dan Zidane.
0 -3
AFCAsphere
Stop maar gewoon. Zidane was groots, maar Messi heeft uitzonderlijke kwaliteiten én statistieken. Ronaldo volgt op korte afstand.
0 0
ACB
2 x EC1 of CL gewonnen. Zidane beste allertijden is natuurlijk twijfelachtig ( zeker als Ajacied) Torino is zeker niet de mooiste stad.. Klimaat is zo zo maar beter dan in NL. Italiaanse competitie is shit ( ga regalmatig kijken, ook bij Juve dus heb zeker geen afkeer van de club)
Persoonlijk denk ik dat hij nooit naar Juve zou zijn gegaan als Raiola niet zijn zwn zou zijn.
1 0
Vertonghen
Ik hoor wel bij het kamp met de nare nasmaak.
Juventus, Raiola inschakelen als zaakwaarnemer en wat onhandige uitspraken de laatste dagen.
Natuurlijk moet deze jongen een fantastisch afscheid krijgen dat staat vast.
Maar een icoon word hij bij mij niet, daarvoor heeft hij bij mij iets te veel onhandige keuzes gemaakt.
De kwaliteiten van hem zijn natuurlijk gigantisch, ik denk zelfs niet vervangbaar.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Vond hem vooral beetje onderkoelt reageren... Maar hoe dan ook hij verdiend een goed afscheid, wie weet speelt die over 7 jaar weer in het mooiste shirt van allemaal.
0 0
Ajax27
gewoon lachwekkend dit soort treurige reacties.... het is weer zomertijd en de kinderen hebben weer schoolvakantie
1 -7
Vertonghen
Hallo Erdogan, ben jij het?
Is gewoon een mening/gevoel hé dat kan anno 2019 gewoon.
Misschien moet je zelf even terug het basisonderwijs in...?
Natuurlijk reageren sommige posters een beetje overdreven.
Dingen als geen afscheid, niet meer welkom en dat soort onzin slaan gewoon nergens op.
Het is de Ligt zijn keuze geweest uiteindelijk, dit is hoe hij het heeft uitgestippeld.
Mogen mensen daar a.u.b een mening over hebben?
Hoop moraalridders tegenwoordig hier op AS misschien dat die jullie juist lekker weg moeten blijven uit het stadion ehm sorry fox abbo of toch een online stream?
Echte online hooli’s die geen wedstrijd bezoeken, laat staan een gevoel hebben bij Ajax.
Ga lekker naar de Tina fanclub dag als je alleen maar troetelbeertjes niveau wenst.
0 0
jaripettersson
Gespeelde naïviteit.
2 -4
Eastwood
Mensen, de deal is afgerond. Hij is weg. Deze jongen heeft ons zoveel goeds gedaan voor Ajax. Laten we zijn keuzes gewoon respecteren en trots zijn dat deze klasbak, want dat is en blijft het, voor Ajax heeft gespeeld.
8 0
louis60
Soms vergeten we dat Matthijs ook nog in Oranje speelt. Het 2e droomteam voor Frenkie, Matthijs, Donny en Blind. Geweldig dat we die jongens nog in 1 team kunnen zien. Ik ga zeker naar de thuiswedstrijden.
1 0
Babayaka
Mathijs heeft gelijk, en het is jaloezie, rialo is een prima zakenwaarnemer.
Ben blij dat hij niet naar dat kuttige barcalona is gegaan. Barcalona weet ajax altijd tenvinden wanneer het goed is bij ajax. Juve lijkt gericht zijn team te versterken. Barca koopt om het kopen en zet ze vervolgens op de bank, coutinho dembele
Ze h bbwn geloof ik nog 10 middenveldes en toch de jong gek maken. En halen

Let maar op
De ligt speelt basis
De jong niet.

Had liever gehad dat de ligt nog 4 jaar bij ajax had gebleven maar helaas. En het is goed zo.
Schuurs gaat hem feilloos vervangen.
1 -5
jaripettersson
Jij weet wel veel of niet. Ouwehoer
1 0
ajax4ever01
raiola is en blijft een rat
2 0
ST
Ik vind zijn keuze heel begrijpelijk. Bij Barca had hij minder kans op speeltijd en bij Juve meer kans. Bij Juve kon hij veel meer verdienen. En daarnaast heeft hij naast Ajax geen droomclubs. Hij was als kind wel fan van Ronaldo en ook van Juve. Dan is de keuze snel gemaakt. Gaat dus niet per se om het geld naar Juve, maar het is wel een punt wat in hun voordeel werkte.
1 -1
Markopantelic007
Ja hij was een topper voor ons, maar ik hou er gewoon een naar gevoel aan over. Ten eerste omdat hij al vorig jaar weg wilde, 18 jaar!!! Daarnaast die zakkenvuller waarmee die in zee ging en dan ook nog Ajax in een kwaad daglicht stellen door die 'afspraak', zodat hij en die bolle nog meer konden opstrijken. Welke club interesseert me geen reet maar feit is wel dat die rioolrat spelers niet populairder maakt.
3 0
JPM
Zogenaamde fans / dramaqueens / verbitterde kneuzen die deze gigant uit onze eigen jeugdopleiding geen grandioos afscheid gunnen, moeten zichzelf echt na laten kijken.

Ik kan er met m’n hoofd niet bij hoe je zo verschrikkelijk achterlijk kunt zijn.
4 -4
Schip
Wat heeft een grandioos afscheid gunnen met het mafioze spel van Raiola te maken?

Raiola is een smeerpoets eerste klas en De Ligt heeft hem gevolgd. Dat is zijn eigen keuze, Ajax heeft langer op Alvarez moeten wachten, maar dat is geen biggie. Sterker nog, Schuurs heeft zich mooi kunnen laten zien als serieus alternatief.

Maar De Ligt mag van mij een afscheid krijgen dat recht doet aan zijn verdiensten: giga. Met dezelfde intensiteit als hoe de CL wedstrijden werden gespeeld en beleefd.

Neemt niet weg dat velen hier door het spel van Mino heenprikken hoor.
1 0
JPM
Ok, maar dan zijn we het toch gewoon volledig eens? Ik had het namelijk totaal niet over de kritiek op die vuile pizzabakker of zelfs kritiek op de keuzes die Matthijs daarin heeft gemaakt.
0 0
Babayaka
Grandioos afscheid is overdreven, daarvoor spelen ze te kort in het eerste bij ajax. Blind en schone verdienen dat weer wel, en misschien over een paar jaar zyech ook wanneer die toch blijft.
1 0
Rik428
Je hebt helemaal gelijk, het lowlife-gehalte is echt om te janken de laatste tijd. Het hoeft hier van mij echt geen hoogopgeleidenplatform te zijn, maar tering wat komt er een ellende uit sommige lieden
2 -1
RaynoFischer
Jij verdient een mooi afscheid Matthijs, maar jou dikke vriend Raiola komt de Arena niet zomaar in ;)
3 -1
f*ck010
Met alle respect maar een afscheid van de fans moet alleen bestemd zijn voor spelers die onze club heel lang trouw zijn geweest. Als we nu 19 jarige spelers een afscheid gaan geven kunnen we straks ook de 15jarige jeugd die naar Engeland vertrekt gaan uitzwaaien.
3 -4
Nick
Een 15 jarige jeugdspeler die naar Engeland vertrekt vergelijken met een bijna 20 jarige die
- 3 jaar in Ajax 1 heeft gespeeld
- aanvoerder is geweest
- de dubbel heeft gepakt
- EL finale gespeeld heeft
- halve finale CL gehaald heeft

Wat vindt je achteraf zelf van je opmerking?
3 -1
AFCAsphere
Nou nou, effe kalm aan, jij had gisteravond ook niet zo'n bijster intelligente opmerking over Schuurs.

Maar zijn vergelijking is erg scheef ja.
0 0
Biss
Die jongen heeft 10 jaar bij Ajax gespeeld. Je zou eens moeten zien wat hij voor/met Ajax allemaal heeft gewonnen. Natuurlijk krijgt onze captain een mooi afscheid!
4 -1
Saanchez
Dit forum zou alleen beschikbaar moeten zijn voor fans die meer van Ajax houden dan haat hebben tegen Feyenoord. Gezien jouw naam (en niets toevoegende opmerkingen) voldoe je niet
5 -5
Babayaka
Sorry maar de meeste hier zijn meer supporter van spelers dan van ajax, het zou juist andersom moeten zijn. Of gun je je vriendin waarvan je houd ook een andere vriend die knapper en rijker is?
2 -1
Jarl1989
Wat een onzin. De Ligt heeft met z’n 19 jaar super veel betekent. Die verdiend gewoon een afscheid.
3 -1
melvin druncte
Matta heeft 3 jaar gespeeld in het eerste, heeft finale EL gestaan, halve finale CL en dubbel behaald na meer dan 10 jaar. Als dat niet voldoende is voor een mooi afscheid weet ik het ook niet meer.
4 -3
de-Ajacied
Wat een onzin. Matthijs heeft niet alleen in de jeugd bij Ajax gespeeld maar ook 3 topseizoenen in het eerste
Hij heeft mede voor een gouden periode gezorgd
En toonde een echte Ajacied te zijn.
2 0
Radie125
Jij begrijpt er niks van. Leeftijd speelt geen rol je moet kijken naar wat een speler betekend heeft. De Ligt heeft heel veel betekend dus een mooi afscheid is op zijn plaats.
0 0
3*stars*3
Toch een hele andere vergelijking man.
Ja, De Ligt vertrekt echt vroeg en imo te vroeg.
Want hij heeft maar 2 en een half jaar in het 1e gespeeld...
Wel zijn waarde bewezen voor het 1e.
De Ligt heeft als captain van Ajax1 geschiedenis geschreven, goldenboy award gewonnen als Ajacied en nog belangrijker, de dubbel gepakt.

Alleen jammer dat As net een foto uitkiest van die pot tegen Spurs...
1 -1
Sunny_Boy
Een mooi afscheid verdient deze ajacied. Bedankt voor die mooie jaren en hoop je ooit nog terug te zien bij Ajax. Het is ook niet dat hij Ajax met lege handen achter laat.
4 -3
GvanderK
Veel succes Matthijs, laat je niet gek maken. Iedereen moet de keuzes maken waar hij/zij gelukkig van word. De adviezen om naar Barca te gaan zullen goed bedoelde reacties zijn van fans, maar uiteindelijk is je eigen beslissing het belangrijkst. Een mooi afscheid is zeer gepast, het is prachtig dat zulke spelers als De Ligt en De Jong het Ajax shirt hebben gedragen, dit is voor ons als club ook super goede reclame! Ik ga als voetballiefhebber hopelijk nog veel genieten van deze twee bazen.

Over de salarissen ben ikzelf ook kritisch, maar kijk is wat het Ajax zelf financiëel allemaal heeft opgeleverd, niet alleen met deze twee transfers, maar ook met het succes afgelopen seizoen. Ajax kan nu lachend een speler van 15 miljoen halen, die tijden waren wel is anders. Uiteindelijk is dit een win win situatie.
3 -1
insectenverdelg
Ajax heeft met CL en verkopen van speler na de gehaalde spelers alsnog bijna 200 miljoen winst. Dat is niet normaal.
1 0
Radie125
meer dan 250 mln
0 0
insectenverdelg
Nee want alle inkomsteb uit CL zijn niet winst voor Ajax. een aanzienlijk deel gaat gaat bonuss voor spelers ( meen son 25%) Verser us er ook veel gerwis en zitren daar kosten aan vast. Al met al heb ik gerekend met rond 65 miljoen verder is de balans uit de transferinkomsten volgens transfermarkt 125 miljoen. Daar zijn Alvarez en Kristensen al in verwerkt.
0 0
GvanderK
Ik weet nog wel dat de club niet al te lang geleden nog iedere euro moest omdraaien om is een degelijke speler te halen. Nu is het salarisplafond weg en kan Ajax ook gewoon veel meer uitgeven. Voorheen was het vrijwel onmogelijk om een speler als Alvarez, Tadic, Blind te halen.
0 0
Markopantelic007
'Ook de persoonlijke onderhandelingen duurden lang.' Oja want 10 miljoen per jaar was natuurlijk niet genoeg. Je wilt niet op een houtje hoeven bijten daar in Turijn .
5 -11
AsensioWillemsen
Hij krijgt niet eens 10 miljoen. De berichtgeving alvan betrouwbare bronnen is 7.5 met bonussen
0 0
Saanchez
Alweer zo'n bittere reactie die nergens voor nodig is. Bij een enorme transfer als dit horen nu eenmaal lange, zware onderhandelingen. Dat gebeurd altijd en overal.
2 -3
insectenverdelg
Zegt niks over de salarissen. Maar weet wel dat waar Mino zich er mee bemoeit het altijd vieze spelletjes worden.
5 -1
Saanchez
Wat maakt dat uit voor ons? Hij haalt het maximale eruit voor de Ligt en Juventus moet dat allemaal betalen. Alsof jullie niet ook het hoogst haalbare zouden willen verdienen.
Soms lijkt het wel alsof iedereen hier massaal genoegen zou nemen met een salaris van 2000 euro als je voor precies hetzelfde ook 2600 kan verdienen. Hypocrisie
2 0
insectenverdelg
salaris zegt me niets nogmaals. Alleen ben ik n8et gecharmeerd van de manier hoe Mino dit doet. Hij werkt altijd in conflict situaties. Volgens mij is dat heel vaak niet nodig.
0 0
3*stars*3
Zeker weten, gewoon een dikke duivel die overal weer zorgt voor shit.
Aan het eind lacht hij iedereen uit.
0 0