Ten Hag verwacht betere concurrentie in titelstrijd

BartVeenstra, 18-07-2019 om 15:25, 12253 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat de concurrentie om de bovenste plaatsen in de Eredivisie beter is geworden dan vorig seizoen. De oefenmeester beseft dan ook dat de titelstrijd komend seizoen weer enorm spannend kan worden en dat ieder puntenverlies fataal kan zijn.

'Het is moeilijk in te schatten, maar het is wel zo dat AZ, Vitesse en FC Utrecht sterke selecties hebben samengesteld. Sterker dan vorig seizoen', zegt Ten Hag tegenover Voetbal International. De trainer verwacht daarnaast ook dat PSV en Feyenoord sterk voor de dag zullen komen. 'Daarom is het zo knap dat Ajax vorig seizoen kampioen is geworden. We konden geen punt laten liggen. We hebben ongekend veel punten behaald en doelpunten gemaakt, omdat de Eredivisie zwakker dan andere jaren was. Ik ga er echter van uit dat ook dit jaar ieder punt doorslaggevend is en ieder doelpunt het verschil kan maken.'

Ook op Europees niveau heeft Ajax enorm veel ambities. Dat opnieuw de halve finale bereikt gaat worden, is echter iets - zoals Ten Hag al vaker aangaf - wat je niet mag verwachten. 'Sterker nog: de groepsfase halen en die overleven, dat mag je misschien niet eens verwachten. Na vorig seizoen lijkt dat misschien een automatisme, maar daarvoor was het voor een Nederlandse club ongelooflijk lastig om je voor de Champions League te kwalificeren, laat staan voor de knock-outfase.'

Ten Hag en zijn selectie verwachten de Champions League overigens wel te halen. 'Maar het is geen vanzelfsprekendheid', blijft hij waakzaam. 'Je weet niet wie je gaat loten. Hoe veel jaar is het voorgekomen dat Ajax struikelde over clubs als Rapid Wien, Molde en Rosenborg? Dat zijn we misschien even vergeten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blueberry
was blij dat ik het vergeten was begin er nu weer van te balen
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ben het niet met erik eens. dit ajax is in april al kampioen op 24 punten afstand. het is zo slecht wat psv en feyenoord laten zien niet normaal.
daarnaast mist psv luuk de jong, wie zien jullie 30 goals maken dan?

zie ajax trouwens ook opnieuw de dubbel pakken.

ajax
az/psv
utrecht
feyenoord
0 0
ghouleseddik
Ik weet het niet man, Feyenoord heeft wel de Ierse Xavi gehaald.
0 0
witchmaster11
De oefenwedstrijden van pisvee waren dramatisch en dat op het oog van volgende week dat iedereen er moet staan , tegen basel staan ze er niet ,misschien die taco vreter maar q.a aankoop is het 10 maal niks dat die huilebalk pleiter is kan voor hun wel eens een drama worden , de lange ballen op deze is verleden tijd als je het niet wist dan was het afgelopen seizoen alle ballen op huilie huilie en dat was 80 % zo
0 -1
Jariiii
Kleiuter.
0 0
Jariiii
Snap dat hij het zegt, maar ik niet.
Volgens mij zijn we begin, medio april kampioen.
1 0
louis60
Als dat echt zo is, dan hebben we het bij de aankoop niet goed gedaan. Vitesse en Utrecht acht ik sterker dan vorig seizoen. Lampies blijven altijd grootste concurrent. Hoop dat Marc toch nog 1,2 of 3 toppers binnenhaalt. CV(als Edson niet lukt), extra spits(voor het geval Dolberg toch tegenvalt) en eventuele vervanger Zyech en Neres. En dat moet je denken aan talenten van 25 miljoen. Betalen in vier termijnen.
0 -4
Bjorn
Wie is er beter geworden dan? PSV raakt Lozano en Bergwijn nog kwijt.

Feyenoord is subtop.
0 0
DonAdam
EtH is in dit perspraatje heel aardig voor de buhne, maar overdrijft schromelijk. Elke voorbeireding spreekt men weer uit dan men verwacht dat de subtopclub dichterbij komen en vervolgens zie je diezelfde clubs keihard onderuit gaan tegen Europese dwergen en het seizoen eindigen op 20-30 punten van de landskampioen. Dit zal dit seizoen niet anders zijn, want Feyenoord haalt alleen transfervrije meuk, Vitesse is bezig met Nelom en Utrecht heeft zijn slag geslagen met Dalmau.

Dit is ook waarom Ajax direct scherp zal moeten zijn, want PSV mag dan een klasse minder zijn, met het centrale blok Lukassen, Viergever, Rosario en Hendriks; zij gaan weer nauwelijks punten verspelen tegen de 16 zwakke broeders in de Eredivisie.

Ik denk niet dat Ajax nogmaals zo gelukkig is met het ineenstorten van PSV, dus tegen bv een club als Heracles mag je geen 4 punten meer verliezen. Ik verwacht geen wonderen in de Champions League zoals afgelopen seizoen, maar ik verwacht wel een AJax dat overwintert in de Europa League en begin April kampioen is.
0 0
ajaxmania
Nou ik hoop uiteraard dat mijn Ajax weer eerste word, en dat onze Rotterdamse westelijk vrienden 2de worden... Sparta te verstaan en een stunt van clubs als Emmen of RKC 3 of 4 worden voor die boeren en die 010 zuid kneuzen ergens onderin bengels... Dan samen met die boerehh... Mijn jaar kan dan niet meer stuk... Hahaha...
0 -2
ram
Az, Utrecht en Vitesse zijn iets sterker inderdaad. Maar PSV en Feyenoord zijn juist iets zwakker, naar mijn idee. Dus ik verwacht juist minder concurrentie.
1 0
Hziyech14
Maar Ajax is zonder de Ligt en de Jong toch ook iets zwakker?
0 0
ram
Ja, true, iets. Maar ik denk dat het wel mee gaat vallen. Marin, Martinez en Promes zijn topaankopen/vervangers. Die twee zijn onvervangbaar hoor! Maar toch; ik denk dat we het prima kunnen opvangen.
0 0
Radie125
Ik heb gisteren wat flitsen gezien van 010. Ik ben bang heeeeeel erg bang dat ............ 010 definitief is afgehaakt. En dwerg op het midden met de kracht van een 90 jarige in zijn beentjes met het inzicht van Jule de Korte. Nee ik ben bang heeeeeel erg bang dat dat niks meer wordt
4 0
Patje2011AJAX
Zonde, is toch een mooie rivaal.
2 0
Radie125
daarom heerlijk om af te maken
0 0
mvdk
Ik denk eerlijk gezegd dat Feyenoord er op vooruit gaat. Waarom? Stam liet als speler bij Ajax al zien een hoop goede invloed op de spelers te hebben. Na de training deed hij standaard nog buikspieroefeningen en andere krachttaining en even later deed de halve selectie met hem mee. Wat dat betreft hebben ze een goede binnengehaald. Hun selectie is verder niet heel best, maar ze worden toch wel 3e denk ik en ze zullen geen enkele kans maken op de titel.

FC Utrecht is er naar mijn mening het meest op vooruit gegaan. Ze hebben een aantal goede spelers zoals Cerny gehaald en ze zijn laatst een samenwerkingsverband met Barca aangegaan.

Niemand komt in de buurt bij Ajax en in mindere maten PSV. Wij 2 zijn te groot voor de eredivisie. Bizar hoeveel punten we samen hadden afgelopen seizoen.
2 -4
Ajaxvooraltijd
Nou ik had met Stam het idee dat de jeugd alleen maar slechter werd.
2 -1
mvdk
Ja van Ajax, maar hij past qua stijl gewoon niet bij Ajax.
1 0
pizzapunt
Ajax zal sterker zijn dan PSV, maar PSV zal sterk genoeg zijn om 80% van de wedstrijden tegen de kleintjes te winnen. Zo ging het vorig seizoen ook waarom het alsnog spannend werd.

Wat we kúnnen doen, is talent kopen, verhuren aan de eredivisie en ze verbieden tegen Ajax te spelen :D
0 0
sebastiaan1900
Wil Feyenoord weer eens feestend op de Rioolsingel staan, dan zullen ze (buitenlandse) investeerders moeten aantrekken. Dubai aan de Maas? Kamelen City. Het zou zo maar kunnen. De pseudo-volksclub verliest steeds meer zijn status als topclub en zakt af naar een bedenkelijk niveau, als ze niet snel ingrijpen.
2 0
JSF
En nu ook maar eens presteren in Europa.
0 0
Davidovski
Ik denk dat Feyenoord en Big brother Kelly een lastig seizoen tegemoet gaan..
1 0
sebastiaan1900
Onderschat niet de 12e man. Doorgesnoven zal hij zijn ploeg steunen.
2 0
Radie125
12e man daarvan zijn beide beentjes en armpjes geamputeerd.
0 0
carlo30
ik heb er wel zin in
met een sterker az en utrecht is het spannender
1 0
RobbertB
Indekken? Of iedereen op scherp zetten... Hmn. Ben er nog niet over uit.
0 -3
Schip
TH inmiddels een beetje kennende, is het het laatste. Alleen doet hij dat zo standaard, dat het niet altijd overtuigend overkomt.

Indekken zou eerder zijn: we beginnen met een nieuwe groep, twee hele bepalende spelers zijn weg, onvoldoende rust gehad etc etc. Ik denk dat hij voldoende vertrouwen heeft opgebouwd, om dat soort teksten niet te gebruiken als het om de titelstrijd gaat. Hooguit in het kader van de Uefa / Fifa regels.
3 -1
Ajax4life16
Inderdaad goede mindset, heel tevreden met dit soort teksten. Niet gaan doen alsof we nu opeens Europese top zijn, we komen net kijken en moeten strijden om het net zo goed te doen als vorig jaar.
5 -1
FollowAjax1
Erik is een fantastische coach, maar slaat hier de plank mis vind ik. Hoewel we respect moeten hebben voor andere clubs, is het gat momenteel veel te groot.

Als je ook naar PSV kijkt, dan hebben ze flink ingeleverd met Angelino en De Jong. Zowel qua goals, als qua aanvalsdrift over de flank. Komt nog bij dat de achterste linie met het vertrek van Schwaab bepaald niet op elkaar ingespeeld is/lijkt.

Al met al hebben wij momenteel veruit de beste selectie en moeten we die trots ook tonen. Wij worden kampioen!
3 -11
RaynoFischer
Het is juist goed dat hij gewoon nuchter is en weet dat het niet komt aanwaaien..
De juiste mindset hebben is het belangrijkste
3 -2
AjaxDaniel
Tuurlijk heeft Psv veel ingeleverd en zijn wij in verhouding sterker geworden ten opzichte van Psv.

Maar, kijk maar naar vorig jaar. We hadden ook zomaar het kampioenschap mis kunnen lopen. De Eredivisie blijft gewoon een ontzettend zwakke competitie waarin ook een zwak Psv of Feyenoord veel punten kunnen pakken.
4 -1
Santiago
Juist deze mindset is wat ETH zo succesvol maakt. Ik vind het prima
9 -1
RaynoFischer
Ik verwacht gewoon weer Ajax en PSV dik aan de top en Utrecht, Vitesse, AZ en Feyenoord mogen het daarachter met elkaar uitvechten
2 -3
MarcelvTol1971
Gister 10 minuutjes Feyenoord gekeken maar die vallen af, mijn god wat een dramatisch elftal. Wens Jaapie heel veel sterkte.
PSV gaat Luuk de Jong echt wel missen, scheelt veel goals.
En de rest kan het even bijhouden maar liggen voor de winterstop al mijlenver achterop.
4 -2
OdjePils
ETH, zonnesteek?
0 -4
GvanderK
Dit zal de uiteindelijke top 6 worden denk:

1. Ajax
2. PSV
-------------- opnieuw een groot gat tussen derest
3. Utrecht
4. AZ
5. Vitesse
6. Feyenoord (gewoon de zwakste qua selectie, zeker als Berghuis vertrekt)
4 -2
Labrador
Maar we weten allemaal dat het tussen Ajax en PSV zal gaan. Vitesse en Utrecht hebben goed ingekocht. Beter dan Feyenoord en AZ. Maar kom op zeg, die worden nooit geen kampioen
2 -2