'Over sommige berichten dacht ik: hoeft niet per se'

BVeenstra, 18-07-2019 om 11:50, 5683 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft gedurende de transferonderhandelingen bij Juventus het perfecte gevoel gekregen, zo vertelt hij in een afscheidsinterview met Ajax TV. De verdediger heeft al jaren een zwak voor de manier van verdedigen in Italië en om die reden komt een droom voor de jongeling uit. Dat er negatieve berichten over hem werden geschreven in de media, vond hij niet per se nodig.

'Ik ben van jongs af aan gefascineerd geweest door de Italiaanse manier van verdedigen', zegt De Ligt, die veel Italiaanse verdedigers als zijn voorbeelden zag. Hij noemt namen als Paolo Maldini, Franco Baresi, Alessandro Nesta en Fabio Cannavaro. 'Ik kan er nog wel meer opnoemen. Als je het over verdedigers hebt, komen die namen vaak naar boven. Ik ben eigenlijk wel verliefd geraakt op het Italiaanse verdedigen. Daar heb ik mijn keuze op gebaseerd.'

De Ligt geeft aan dat het kiezen van een nieuwe club een moeilijke keuze was. Dit had er ook mee te maken dat Juventus niet zijn enige optie was. 'Dan ga je kijken naar wat voor jou het beste is. Er zijn dan verschillende factoren die meespelen. Een belangrijke factor voor mij is hoeveel ik er kan gaan spelen. Hoeveel vertrouwen de club in mij heeft. Juventus gaf aan mij aan dat ze mij heel graag wilde hebben. Ze zien een toekomst voor mij weggelegd en ze geven aan op welke vlakken ik me nog kan verbeteren.'

'Over sommige berichten dacht ik: dat hoeft niet per se'

Tijdens zijn vakantie werd De Ligt geregeld 'gestoord' door de vele berichten die over hem verschenen in de media. 'Dat waren zowel mooie als negatieve berichten. Het is dan lastig om dat te filteren, maar ik heb een mooie vakantie gehad', aldus De Ligt, die door enkele critici zelfs een 'geldwolf' genoemd werd. 'Het is heel makkelijk te zeggen dat het je niets doet. Als er wat gezegd wordt, ga je er toch over nadenken. Over sommige berichten dacht ik: dat hoeft niet per se. Ik heb deze vakantie ook bewust niets gezegd. Je bent toch op vakantie en als de geruchten wat zouden gaan liggen, kon ik zo mijn zegje doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Frenkie en Matthijs hebben bij Ajax echt een ongekend hoog niveau gehaald in het afgelopen seizoen, een seizoen om niet snel te vergeten. We waren in grote fases tegen topclubs gewoon de bovenliggende partij. Dat is iets wat ongekend is voor zo'n ploeg en club met relatief beperkte middelen.
Bedankt jongens!
1 0
Vertonghen
Wat verwacht je dan Matthijs?
Als je in de stal van Mino zit weet je dat je dat er verhalen en spelletjes rondom je transfer ontstaan.
Waar of niet, supporters gaan daar op reageren...
Misschien had het verstandiger geweest om bij je originele zaakwaarnemer te blijven zodat je net als Frenkie mooi de deur uit zou lopen.
Oh ja en je club keuze is verschrikkelijk...
6 -4
Koekepeer
Vertonghen
0 0
MSwertz92
Tja ik vind het apart dat iemand altijd roept dat Barca zijn droom is, en dan eindigt bij Juventus en dan opeens het verhaal komt dat die gefascineerd is door de manier van verdedigen. Het maakt niks uit wat je doet Matthijs, maar het blijft wel een raar dingetje als je het ene roept, en uiteindelijk het andere doet. Wens je wel het allerbeste, bedankt voor alles <3, en succes bij je nieuwe club.
2 -4
FWAjacied
Waar heeft hij gezegd dat Barcelona zijn droom was? Ik weet alleen dat voor hem Ajax zijn droomclub was en dat hij Barcelona een mooie club is, maar hij het eigenlijk ook wel zag zitten om in Engeland te gaan voetballen. Sowieso is hij natuurlijk ook afhankelijk van de clubs; als Barcelona niet wil betalen, kan hij moeilijk daar heen gaan.
0 0
RaynoFischer
Over een paar jaar kan hij vast alsnog naar Barca en volgens mij wouden die geen 75 miljoen betalen dacht ik
1 0
TheRiviera
Eigenlijk juist wel. Naast Barcelona was PSG de enigste club die de gevraagde transfersom direct op tafel wilde leggen zover ik dat weet. Wat Barcelona niet wou doen is voldoen aan de enorme salaris eis van De Ligt en waarschijnlijk ook de commissie van Riaola.
1 0
AjaxBaggio
Tja, eigenlijk ook best schandalig hoe sommige mensen reageren. Matthijs is ook maar een mens. Wou gewoon de volgende stap zetten. En dat het snel rond kwam. En al zou hij voor het geld hebben gekozen, boeie, de meeste van ons zouden hetzelfde doen. En laten we niet doen alsof Juve een amateurcluppie is ofzo.

Begrijp wel dat dit een jongen uit de eigen jeugd is. Dit is geen passant die maar 2 jaartjes bij Ajax heeft gespeeld. Gewoon 10 jaar bij Ajax. Meer dan de helft van zijn leven.

Dat gedoe van dat Ajax hem had beloofd dat hij voor 50 mil weg mocht. Werd hier ook totaal verkeerd opgevat.

Heeft ook onnodig voor veel negatieve reacties gezorgd. Hoop dat hij zich nu 100% kan focussen op het voetbal.

En dat hij maar snel de beste verdediger gaat worden. Alleen maar goed voor de naam en het merk Ajax.
5 0
RaynoFischer
Juventus is geen amateurclub, maar wel een kutclub :P
Maar ik snap Matthijs zijn redenen, voor verdedigers is het een uitstekende competitie en hij kan in de leer bij Chielini en Bonucci.
Ik denk dat de boosheid vooral vanwege Raiola was en dat is helaas ook op Matthijs afgereageerd...

Gun hem het beste en hopelijk over een paar jaar lekker naar Engeland of Spanje ;)
0 -1
FWAjacied
Snap zijn reactie wel. Vind het ook wel opvallend hoe het verschil in berichtgeving is ten opzichte van Frenkie de Jong. Die heeft nog minder lang in Ajax 1 gespeeld en daar wordt het allemaal niet zo verweten.
1 0
TheRiviera
De transfer van Frenkie verliep ook veel meer soepel. Er was geen gekloot tussen vraag en aanbod qua transfersom en de eisen voor Frenkie's salaris waren ook niet absurd. Daar komt ook bij kijken dat Frenkie inderdaad niet Riaola als zakenwaarnemer heeft. Want naast het beste eruit halen voor De Ligt moet Riaola natuurlijk ze eigen financiële slag slaan.
0 0
Odin
Die had dan ook geen Raiola als zaakwaarnemer...
1 0