Overmars legt transferafspraak met De Ligt uit

BVeenstra, 18-07-2019 om 07:20, 13111 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft in een interview met De Telegraaf tekst en uitleg gegeven over de afspraak die vorig jaar werd gemaakt met Matthijs de Ligt. De verdediger vertrekt volgens de ochtendkrant voor een bedrag van 75 miljoen euro (zonder bonussen) naar Juventus.

'We hebben vorig jaar de afspraak met Matthijs gemaakt dat we zouden meewerken en er een marktconforme prijs aan zouden hangen', zegt Overmars. 'Niet de hoofdprijs, maar ook niet de onderkant. Dan kun je altijd zeggen: wie schat dat in? Dat mag ik doen, daar word ik voor betaald. Uiteindelijk hebben we een prijs bepaald. Ik denk dat de prijs van Matthijs in de huidige markt, als je ziet wat voor andere spelers wordt betaald, nog iets hoger had kunnen uitkomen, dan we uiteindelijk hebben gevraagd. Maar daar gaat het niet om. Matthijs is vorig jaar zo belangrijk geweest als aanvoerder. En dat op zijn leeftijd. Daar krijg je gewoon kippenvel van.'

Met de transfer van Frenkie de Jong (maximaal 86 miljoen euro) en De Ligt haalt Ajax flink wat geld binnen. Dergelijke deals zijn volgens Overmars echter niet vanzelfsprekend. 'Een Frenkie of Matthijs wordt natuurlijk niet elke vijf jaar gevonden of geboren. Maar tot op heden is de voetbalmarkt in de wereld niet minder geworden. Er kunnen in de huidige selectie ook andere spelers zitten die een bijzondere transfer gaan maken, maar ik denk niet dat het vanzelfsprekend wordt dat dit soort bedragen gehaald gaan worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Markopantelic007
Dit bericht bewijst dat Matthijs dus eigenlijk vorig jaar al pleite wilde, toen ie net 18 was. Nee een echte Ajacied!
0 -2
MosesD
Meer dan prima gedaan. Sommige kinderen roepen dat 75 mio een fooi is. Grappig, hebben die überhaupt weet van geld? De Ligt is de twee na duurste verdediger van de wereld. En komt uit de Eredivisie. I rest my case.
0 0
trainerdv
Goede en eerlijke uitleg. Ik denk dat we over een paar jaar beseffen hoe bijzonder deze transfers eigenlijk waren.
1 -1
Jelephi
Mensen die hieronder zeuren over de gemaakte afspraak snappen niet wat loyaliteit betekent voor toekomstige aankopen. Als je nu uitstraalt dat je spelers door middel van een afspraak langer kan binden en zo voorkomt dat teams uit elkaar vallen dan is dat alleen maar te prijzen. Kies maar, De Ligt een jaar eerder weg voor 50M (minder bewezen) of een jaar later voor 75M terwijl je misschien 90 had kunnen krijgen. Daarvoor krijg je dan een geweldig CL seizoen terug.

I rest my case.
1 -1
trainerdv
Precies.... Ajax denkt ook met de spelers me, dat maakt het bijzonder. Het is geen handelswaar, maar er ligt een sportief plan wat zorgt voor goede teamprestaties én goede individuele prestaties. Daardoor worden toptransfers mogelijk. Een win-win voor iedereen. Het is ook een denkfout om er vanuit te gaan dat Ajax dit eigenlijk niet wilde. Ajax wil dolgraag zelfopgeleide spelers verkopen voor astronomische bedragen
2 0
Rdk1983
Blijft belachelijk dat je als Ajax met jochies van 18 die alles aan je te danken hebben zo’n afspraak moet maken. Maarja, het is wat het is. De Ligt is ook absolute buitencategorie. Maar het is hopen dat na hem en Kluivert niet iedereen denkt ‘klaar voor eem stap’ zijn op zn 17-18e.
3 -2
SilverHaze
Tja, veel van die jochies denken dat de clubs alles aan hen te danken hebben. In dit geval ze ik Matthijs meer als een volwassen kerel die na 3 trouwe dienstjaren en zijn verdiende transfer krijgt, maar het zegt wel veel dat afgelopen seizoen nooit mogelijk was geweest zonder Marc. De spelers hebben zelf blijkbaar geen toekomstinzicht of geloof in een goed seizoen.
0 0
de_pitbull
Blijft klasse van een jochie van 18 die ervoor kiest om nog een jaar bij Ajax te blijven terwijl bijv. Barcelona hem wil hebben en 5 of 10x meer salaris betaald. Ga dat maar eens weigeren als 18 jarige. Misschien komt zo'n kans nooit meer (zie Dolberg). En daarnaast had Ajax vorig jaar nog geen halve finale CL gehaald.
0 0
SilverHaze
Je zou eerder denken dat je zoiets als 25 jarige altijd accepteert. Van je 17e tot je 22e moet je elke week 90 minuten spelen. Doe je dat niet, stagneer je en word je ingehaald. Enige uitzonderingen zijn enorme talenten, maar ook dat moet je eerst bewijzen.
0 0
Gonzalez75
Als zo'n houthakker als Maguire van Leiscester wordt gewaardeerd op 70 miljoen pond, dan is de markt sowieso al de weg kwijt. Het enige dat wellicht in zijn voordeel speelt is dat hij in een veel zwaardere competitie speelt dan de Ligt deed in de eredivisie. Echter zijn (Maguire) niveau is bedenkelijk. De Ligt, daar kon je makkelijk ook 80 miljoen euro voor vragen, maar goed 75 is ook aardig.
2 0
Dubbelvla
even de feiten op een rij:
— 75m is veel geld
— door een jaar langer te blijven veel CL centjes binnen geharkt
— overmars is lekker bezig

het enige waar ik mijn vraagtekens bij zet is dat een knul van 18 die zijn hele leven bij ajax speelt blijkbaar overtuigd moet worden om nog een jaar langer te blijven.
5 0
DT10
Marc-conforme prijs!
4 0
Bean
Goed gedaan Marc! even een kwart miljard binnen halen met 2 spelers en zo ver in de CL komen getuigd van goed beleid!
2 0
Toeschouwer
Hakim gaat niet weg , heeft ( Nacli ) een verkeerde makelaar .kan geen speler naar top club brengen. Daar moet je power voor hebben
( netwerk ) en dat heeft hij niet.
Jammer voor Hakim , ik zou snel een ander zoeken anders kom je nooit bij een mooie club.
0 -2
DT10
Jij bent zo een type supporter, die een zaakwaarnemer toezingt.
1 0
Bjorn
Gewoon prima gehandeld. Heeft super uitgepakt voor zowel De Ligt als Ajax.
1 0
Gijpjes
Had Liverpool überhaupt wel echte interesse in De Ligt? Was natuurlijk mooi geweest voor Oranje als Van Dijk en De Ligt samen bij Liverpool zouden spelen, maar dan moet die club dat wel willen. Dat was volgens mij niet het geval. Bovendien moeten we niet doen alsof Juve een minderwaardige club is. De Ligt is nog jong, dus die kan over vier jaar (op z'n dan nog altijd jonge 23e) nog een stap naar de Engelse of Spaanse top maken. Dan denk ik toch aan Liverpool of Barcelona. Even paar jaartjes ballen met CR7 en dan gauw weg wezen uit Turijn.
2 0
Bounce77
Heel goed gedaan Marc, zijn allemaal signalen naar andere spelers binnen en buiten Ajax. Je maakt een afspraak en je komt hem na. Spelers worden binnen Ajax als mensen behandeld en niet als handelswaar.
11 0
masterrr
Is inderdaad wel een duidelijke lijn van Overmars en Sar, menselijk beleid
3 0
Dwight
Valt me echt tegen van Mathijs dat hij vorig jaar al weg wilde, meneer kwam net kijken wilde gelijk al weg.
11 -2
Joseph
Was toen ook wel echt een klote jaar met Ajax.
0 0
megaonion
Dan blijf je juist bij elkaar. Zwakke mensen willen dan weg, kijk maar naar Kluivertje.
1 0
Sluk
Wat heeft Patrick ermee te maken? Die had een klusje samen met Seedorf.
1 0
masterrr
Mij ook, maar eigenlijk verklaart het nu ook z’n keuze voor Raiola
8 0
Eriksen10
Prima gehandeld van Marc. Anders was tie vorig jaar al vertrokken en had je nooit zo’n mooi seizoen gehad. Buiten dat is 75 miljoen nog steeds absurd veel voor een jongen van 19.
8 0
AltijdGelijk
Grote fout van Overmars!

75 had minimaal 100 moeten zijn misschien wel 125 miljoen.

50 miljoen loop je mis, plus miskopen als magallan kristensen, orejuela.

Overmars verricht meestal goede daden, maar hij heeft ook al honderd miljoen weggegooid...
1 -26
MarcelvTol1971
@AltijdGelijk : wat een gelul dit. Overmars is het beste wat Ajax de afgelopen 20 jaar is overkomen.
75 miljoen voor een eredivisiespeler is echt gewoon een vreselijke klap geld.
En ja er zit weleens een miskoop tussen, dat gebeurt elke club. Heeft ook te maken met dat het jonge mensen zijn, ander land, andere club etc etc.
5 0
Robeerke
200 miljoen! 400 miljoen! Een miljard!
3 0
Juichtoon
Vorig jaar heeft Marc De Ligt binnenboord kunnen houden wat mede door De Ligt leidde tot een waardestijging van de hele selectie en nu nog eens 75 mln gevangen. Ja erg slecht gedaan van Marc.
6 0
Jari_held
Heb je zelf wel eens iets verkocht?
2 0
insectenverdelg
onzin. Er is vorig jaar een afspraak gemaakt met de Ligt. en dat is marktconform. Dat betekent dat je dit er dus ongeveer vooe krijgt. Raiola vond het zelfs te hoog. Oo deze manier hou je je talenten langer. En ik ben blij dat de Ligt is gebleven want vorig jaar had je er zeker geen 125 miljoen voor gekregen en de Ligt is meer dan belangrijk geweest in europa waar je ook miljoenen ophaalt nog veel belangrijker, Ajax weer op de kaart hebt gezet. Het is geven en nemen. Je kan niet altijd alleen maar nemen zoals jij hierboven wil.

De aankopen zijn een ander verhaal. Dat je miskopen hebt gebeurt altijd en overal. Maar de basis techniek / inzicht moet op te scouten vallen.
4 0
Aeter
Je noemt spelers op die niet veel gekost hebben. Tevens is de balans bij Overmars heel dik in de plus, dus dit slaat nergens op. Bij PSV wordt er veel meer over de balk gekwakt.
5 -1
ajaxxcied4life
Sadilek, Luckassen, Romero, Ramselaar enz.
0 0
Mocrodammerr
belachelijke kul verhaal over transferbedrag blablabla. je moet gewoon de jackpot vragen. Mathijs had een contract en daar mag je hem aan houden als er niks voorbij komt.
2 -21
Dit is mijn club
Wat een gemiste kans dat jij niet op de plek van Overmars zit.....................
3 0
Duggoutdennis
Als vorig jaar die afspraak niet was gemaakt was hij destijds al vertrokken, als je hem dan nu alsnog aan zijn contract gaat houden krijg je ook gedonder met Onana, Nico, Neres.. Want die gaan zich dan ook afvragen of de gemaakte afspraken dan volgend jaar bij hen wel gehonoreerd gaan worden... Oftewel, het is niet zo zwart-wit als jij het schetst..
3 0
Truth
En hoe gaan we dat eventueel straks met Hakim doen dan? Die is ook toegezegd dat hij mocht gaan en dat er meegewerkt zou worden. Moet die dan wél voor 30 weg terwijl 50 wellicht ook een reële prijs is..?
1 0
Ajax4life16
Hakim is 26 en zit bijna op zijn top, een niveau wat net onder de absolute top ligt. Marktconform ligt tussen de 30 en de 40
0 0
Toeschouwer
Hakim gaat niet weg , heeft een verkeerde makelaar ( Nacli ) kan geen speler naar top club brengen. Daar moet je power voor hebben
( netwerk ) en dat heeft hij niet.
Jammer voor Hakim , ik zou snel een ander zoeken anders kom je nooit bij een mooie club.
1 0
Mocrodammerr
Bij hakim zijn er afspraken gemaakt toen hij al bij Ajax kwam spelen.. na 2 seizoenen zou Ajax meewerken. Dat zijn dus heldere afspraken vóóraf. Maar natuurlijk mag je 50 vragen.. graag zelfs
2 -1
insectenverdelg
Daarom zit overmars dus op die positie en niet jij. Die snapt beter hoe het werkt.
5 0
Mocrodammerr
Ik had er 100% meer eruit gehaald. 75 miljoen voor 1 van de grootste talenten ter wereld..wat een grap.. poepspeler maguire van Leicester gaat nog meer opleveren lol.
1 -4
Rujar
Als jij er had gezeten was hij vorig jaar weggegaan voor minder dan 75 miljoen
2 0
insectenverdelg
denk dat je niet half snapt wat die functie inhoud. Zijn andere wetten en stromingen dan alleen talent en kwaliteit. Overmars zorgt zelf al dat ze niet de jackpot hrbben gekregen, maar wel een marktconforme prijs. Probleem is aleen er is geen goed referentiekader voor een 19 jarige verdediger in deze tijd uit de eredivisie
0 0
Lane 8
Lees het artikel nog eens
0 0
Stibba020
Deze zogenaamde ajacied wou dus vorige jaar al de benen nemen.
2 -15
insectenverdelg
heb jij ergens het afgelopen seizoen het gevoel gehad dat de Ligt niet alles gegeven heeft?
3 0
kale61
is een trol, dus laat gaan
0 0
Dwight
Zou dat door de afspraak komen die hij met Overmars maakt ? of zou dat komen omdat hij zoveel van Ajax hield en eigenlijk die hele afspraak overbodig was? (maar toch weer ter sprake moest komen)
0 0
Stibba020
Als Ajax geen water bij de wijn deed, dan was hij gewoon vertrokken.
0 0
Joodhannus73
Maar hoezo dan? Heeft toch een contract tot 2022 bij Ajax? Vorig seizoen liep dat nog drie jaar door. Als een club komt, dan moet die gewoon in de buidel tasten. Vorig seizoen werd dat, na geen Europacup en landskampioenschap, voor de toen 18-jarige De Ligt door Marc kennelijk ingeschat op 50 miljoen. Welke club kwam er toen dan? Geen! Een jaar later, met een 19-jarige De Ligt en een fantastische CL-Campagne zijn alle twijfels over zijn potentie weg. Gewoon het grootste verdedigende talent van de aardbol. Waar stond Ramos toen hij 19 was? Dat zijn management vasthoudt aan 50 miljoen om hem bij Juve te krijgen is slim van hen (en daar heeft Raiola financieel belang bij. Zijn klapper komt bij de volgde transfer). Dat Marc vervolgens slechts 75 vraagt is erg dom. Zijn waarde is ten opzichte van vorig jaar minstens verdubbeld, net als de prestaties van Ajax. Dat moet je weten te kapitslliseren. Alles onder de de 100 is belachelijk. Maar daar gaat het volgens hem niet om! Het is verdomme zijn taak als TD om goed te verkopen. We zijn geen liefdadigheidsinstelling!
0 0
insectenverdelg
Als Ajax nu ook zn poot stijf had gehouden was hij gewoon gebleven.

Echter heb je te dealen met clubs die concrete interesse tonen in een speler, en dat waren ook vorig jaar al niet de minste clubs.

Dus ga je om tafel zitten met speler en zaakwaarnemer en daar maak je afspraken over de toekomst. En daar zijn deze afspraken uit voort gekomen. Ik ben er blij mee geweest. Uiteindelijk heb ik afgelopen jaar een seizoen gehad die me heel lang zal bij blijven. Dst is voor mij veel meer waard dan een paar miljoenen meer of minder dat voor ons allen noet anders dan wat getalletjes zijn hier.
0 0