'Graag duidelijkheid voor bepaalde datum'

BVeenstra, 17-07-2019 om 13:25, 18943 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben omtrent zijn selectie. De Amsterdammers beginnen officieel op 27 juli aan het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, waarna een week later de Eredivisie start en weer drie tot vier dagen later de voorrondes van de Champions League.

Een speler die mogelijk bij Ajax vertrekt, is Donny van de Beek. Ajax wil hem het liefst behouden, maar Overmars weet ook dat er een dag komt dat de middenvelder vertrekt. 'Donny speelt ook al drie-vier jaar in de selectie. Hij heeft ook weleens iets van: "het zou leuk zijn om verder te kijken". Natuurlijk willen we hem graag behouden', aldus Overmars tegenover de NOS.

In de komende weken gaat de beleidsbepaler van Ajax spreken met spelers en hun zaakwaarnemers, zo vertelt hij. 'Ik wil wel graag duidelijkheid hebben voor een bepaalde datum', zegt Overmars, die de vraag krijgt of dat voor de start van de voorrondes van de Champions League is (voor Ajax 6/7 augustus, red.). 'Het liefst zo snel mogelijk', luidt zijn antwoord.

Steven Bergwijn

Overmars weet dat Ajax rijk is, maar dat wil niet zeggen dat de Amsterdamse club het Bayern München van Nederland kan worden. De directeur voetbalzaken heeft daar een reden voor. 'Zij kunnen spelers gerust vier tot vijf jaar aan zich binden. Kijk naar Ribéry of Robben. Zij hebben daar zelfs tien jaar gespeeld. Hier begint het bij spelers na twee of drie jaar te kriebelen.'

Een mogelijkheid is wel dat Ajax Steven Bergwijn ophaalt bij PSV. In dat kader zou het hetzelfde doen als Bayern München, dat geregeld topspelers weghaalde bij Borussia Dortmund. 'Maar misschien moet je zoveel betalen dat je ze veel sterker maakt. Ik gun PSV en Feyenoord het beste, maar onszelf iets meer.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daluniz10
hmmm ik hoop dat hij het waar kan maken, maar ik denk dat het een beetje wishfull thinking is. Als een topprijs wordt aangeboden op de laatste transferdag of als een speler op die laatste dag dan toch écht weg wil heb je een probleem.

Ik dacht zelf aan, met de spelers afspreken dat ze elke week een miljoentje (of 2 of 3 per week/dag :-D ) duurder worden naarmate de laatste transferdag in zicht komt. Dan zijn de kopende clubs in ieder geval gedwongen snel(ler) of eerder te handelen.

maar goed, het is maar iets wat door me heen gaat, ik ben natuurlijk maar een stuurlui :-D
0 0
MankeNelis
Zelf opleiden blijft de basis. Daar mag je als Ajax nooit van afwijken. Dat is je sterkste troef. Je zal incidenteel een seizoen als vorig jaar meemaken. 30 miljoen voor Bergwijn moet je nooit doen. Geef Noah Lang die kans. Zal met vallen en opstaan gaan, maar dan staat hij er volgend seizoen.
0 0
DT10
Gedeletelijk mee eens, maar stel dat Donny, Ziyech en Neres weggaan, dan moet je echt wel een type Bergwijn halen. Die verantwoordelijkheid kun je Noa Lang niet aandoen.
0 0
Boer Gijs
Ik ben positief over wat Overmars allemaal zei. Geld maakt lui, zei die ook nog. Uit interview krijg ik het gevoel dat ze er echt alles aan doen optimaal nieuwe seizoen in te gaan. Maar we moeten wel realistisch blijven, we zitten als Nederlandse club in moeilijke hoek. Voetbal is verziekt door geld en de verhoudingen zijn heel scheef.
4 0
Ajax34
Je kan beter de jonges die zeer constant en goed presteren meer salaris geven en langere contracten aanbieden dan maar blijven kopen.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Kijk eens naar jullie belastingen, want dat maskt het niet aantrekkelijk om teblijven. Qua salarissen kan Ajax echt niet concurreren met de geld-clubs.
0 0
gi0vanni
Ja goed idee dan zit je zo weer aan een negatieve balans. Beter houden ze de inkomsten en uitgaven nu wel goed in de gaten want daar moet je ook naar kijken en niet alleen naar het saldo. Verder zijn spelers als de Jong niet te houden als er een club met veel centjes komt. Hij verdient nu 15x zoveel dus daar kan Ajax niet in mee. Komt nog bij dat Mino de boel verpest met zijn spelers.
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Jij ziet het herl realistisch.
0 0
AFCAPolarBear
Zo simpel is het niet. Ajax geeft (volgens mij) hetzelfde salaris dan men bij elke andere club krijgt, muv van de absolute top (Madrid, Barcelona, Juve en PSG). Het gaat om de uitdaging, de Eredivisie is niet zo sterk als een PL of La Liga. En daarnaast wordt Ajax niet bij het rijtje kanshebbers voor CL winst verwacht, zoals een PSG en Juve wel, waar de competitie ook niet zo spannend is. Dus spelers willen zich ontwikkelen en zijn op een gegeven moment klaar bij Ajax en willen dan elders kijken. Als Ajax het huidige beleid doorzet, denk ik wel dat Ajax in x jaar bij de Europese top hoort, en we "gewoon" een De Ligt en/of Frenkie terug kunnen halen.
0 0
Noxin
Ajax kan een topspeler als Tadic een salaris van 3,5 miljoen betalen. Helaas krijgen de Engelse clubs zoveel tv-geld dat zelfs een degradatiekandidaat daar een dergelijk salaris kan bieden.
1 0
Red Devil
Rond eerst de boel maar eens af met Alvarez.
1 -2
AFCAPolarBear
Jij denkt dat ze maar 1 ding tegelijk doen? Ik denk dat er nu een stuk of 4 transfers lopen
2 0
DonnyNeres
Vier transfers is wel veel hoor.

DM: Onana en Varela 3de keeper kan prima jeugd zijn.

RB: Veltman, Mazraoui, Dest, Kristensen
RCB: Veltman, Schuurs, Magallan, Alvarez
LCB: Blind, Pierrie, Martinez
LB: Tagliafico, Martinez, Dest

CM: Eiting, Schöne, Marin, vd Beek
Creatievemiddenvelder: Ziyech, Promes, Tadic

Voorin: Neres, Ziyech, Promes, Tadic, Dolberg, Huntelaar, Bandé, Traoré

Dan moet er ook nog plaats zijn voor talent die ook uitzicht op speelminuten moeten houden, zoals Lang en Gravenberch. Weet ook niet wat Ajax nu aan salaris betaald dus als je iets aankoopt moet het echt buiten categorie zijn en dat zal ook wel wat doen in de salarishuishouding.

Als het uitgaande transfers zijn graag: Spelers als Kristensen, Magallan en Labyad direct verkopen tegen een goed bod. De eerste twee missen de motoriek en de laatste is gewoon niet goed genoeg.
1 0
gi0vanni
Blind kan in nood ook LB. Labyad en Kristensen mogen weg van Ajax. Magallan gaan ze natuurlijk niet verkopen. Ajax moet eerst verkopen voordat er wat terug mag worden gekocht.
0 0
Ginoajax1
Bergwijn nooit halen. Ten eerste maak je de concurrentie sterker. 20 miljoen vind ik al teveel. Ten tweede is Bergwijn overhypt. Kijk naar die pot tegen ajax thuis. Verprutste een geweldige kans. Is echt dat vele geld niet waard. We hebben zelf spelers die dat prima in kunnen vullen. Dolberg, Tadic en hopelijk Neres, Huntelaar, Brobbey komt eraan. De verleiding om te kopen is groot als er veel geld is. Pas daarmee op. De jeugd moet ook kansen krijgen.
3 0
Joseph
Donny moeten ze nooit laten gaan, Donny heeft een half jaar zijn ware gezicht laten zien in het eerste, ik denk dat er volgend jaar nog veel meer in zit.

Voor Donny is het ook belangrijk, als hij als vedette van Ajax bij een club binnen komt, zal hij meer kans krijgen. Niet onbelangrijk op een positie waar doelpunten en assists belangrijk zijn. Donny had niet de status van een Frenkie of de Ligt, dat kan volgend seizoen wel.
1 0
ajaxxcied4life
Deze man zei onlangs: "Ik blijf dit jaar sowieso" of woorden van die strekking. Hetgeen impliceert dat hij volgend jaar weleens zou kunnen vertrekken. Ik moet er niet aan denken. Wat een aderlating zou dat zijn.
1 0
Bjorn
Wat ik prettig aan Overmars en Sar vind is dat je het gevoel hebt en dat ze ook aantonen er ook echt voor Ajax te zitten. In het verleden hadden we mensen zitten die maar al te graag een speler extra verkocht om de winstcijfers eb/of eigen bonus veilig te stellen.
3 0
Ansjo
Ja ik heb dat hele Bayern van NL verhaal ook altijd ver gezocht gevonden. We zijn nou niet echt met 12 punten voorsprong kampioen geworden en er zijn al 2 megatalenten vertrokken. Ik hoop wel dat ze al het brandhout in de selectie gaan lozen. Kristensen, Labyad etc. Gewoon niet goed genoeg voor het niveau wat Ajax nastreeft. Gewoon doorselecteren. Schöne zou eigenlijk ook gewoon nog een stap moeten maken naar een land waar ie nog ergens lekker kan gaan cashen. Hij wordt qua fysiek gewoon te traag op de positie waar hij speelt. Leek af en toe met een sprint of ie achteruit liep. Hij mag van mij best nog een jaartje bij de selectie blijven hoor met hier en daar een basisplaats en een invalbeurt.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Bergwijn komt niet tenzij hij een gelimiteerde transfersom heeft, waar niemand wat van weet. Ajax gaat echt geen hoofdprijs betalen... En voor Donny moeten ze vechten tot de laatste snik... behouden nog minstens een jaar!
3 0
Schip
Zinnige teksten en prima dat hij zo over de door de media toebedachte Bayern rol denkt.
2 0
Rentokill
UEFA/FIFA moeten gewoon zorgen dat er geen transfers meer plaatsvinden rond clubs die al in competitie zijn. Maar ja. Sommige clubs (die met heel vel cashflow) zijn hier niet bij gebaat...
1 0
Patrick78
Als opvolger voor De Ligt is de Mexicaan Edson Álvarez in ieder geval in beeld. "Er gaat nog wel het een en ander gebeuren achterin. Álvarez is een goede kandidaat", bevestigt Overmars.
0 -1
Gecko
Koning Marc
Standbeeld voor die man
2 -2
DT10
Ik heb er alle vertrouwen in dat Marc het maximale eruit weet halen voor Ajax.

Ik hoop dat hij Donny, Ziyech en Neres weet te behouden en daarentegen probeert af te komen van Van Leer, Kristensen, Labyad en Siem.
0 0
Jelephi
Overmars is een verstandige man. Die vertrouw ik blind met mijn centen
7 -5
Ajax114
Nou als je 9 M uitgeeft voor Magallan zou ik wel wat meer controle willen houden
0 0
Hollister
Hele verstandige laatste 3 zinnen... Komt wel goed met Overmars en mocht Bergwijn te duur zijn als Donny of Neres vertrekt... blijf het zeggen.. haal dan Antony van Sao Paulo op.. dezelfde club als Neres, die dus vertrouwen hebben in de samenwerking met Ajax .. Neres kan Sao Paulo natuurlijk ook nog een mooi bedrag opleveren en met een verkoop van Antony erbij zijn ze meteen uit de financiele problemen.. zou top zijn
2 0
ajax4ever01
Het is nooit verkeerd om Bergwijn erbij te hebben. Dan heb je meer mogelijkheden als er blessures of schorsingen zijn maar ook als je spelers rust wil gunnen omdat je ook europese wedstrijden moet spelen.
3 -10
BrandjeXL
Bergwijn hoef je pas te halen als er nog twee spelers vetrekken. Vorig was het al puzzelen en was het een geluk bij een ongeluk dat Dolberg niet in vorm was en Tadic naar de spits ging. Je hebt nu Promes al gehaald dus kan je een vetrek van Ziyech/Neres al opvangen.
1 0
JOHANisGOD
Natuurlijk is dat niet verkeerd.

Bij PSV 14 doelpunten.
Bij Ajax andere speelwijze en betere spelers.
Ik denk dat hij er bij Ajax 20 in kan leggen.
1 -1
AjaxDaniel
We zijn geen City die even 2 geweldige teams kan opstellen
3 -2
OnlyOneZlatan
Ajax kan geen spelers van 30/40 miljoen halen voor de bank, ofja dat zal zeer onverstandig zijn. De waarde van die spelers zal eerder dalen dan stijgen en daarnaast is het krijgen van vastigheid in het elftal moeilijker. Ook heb je grote kans op ontevreden spelers die slecht zijn voor het team en ziet de jeugd al helemaal geen perspectief meer.

Pas als neres en hakim (of donny) beide vertrekken is bergwijn nodig. ik zie liever iemand voor de positie van schone komen, mocht iemand van de bovenstaande vertrekken anders is dit ook overbodig. Alvarez en mazroui zijn beide alternatieve voor die positie maar zijn harder in de verdediging nodig. Voor de rest zijn er wel veel middenvelders in de selectie maar van een minder niveau of te jong.
3 -1
Sanalologo
Koop er nog maar 10!
1 -5
afcas
In principe heb je dat met de aankoop van promes ook al zolang er niemand vertrokken is. Verder zijn er ook jeugdspelers bij die een jaar verder zijn in hun ontwikkeling en mocht het nog wat worden heb je ook bande die heel langzaam aan weer fit wordt. Daar komt nog bij dat er meerdere kandidaten op de wereld zijn om te komen. Bergwijn is niet de enige optie natuurlijk. Dus als hij te veel zou kosten gewoon doorschakelen en niet blijven hangen in dat het een Nederlander moet zijn.
4 -2
sucre
Ik gun P$V en Fnooit het beste, maar onszelf iets meer.. haaha geniaal!
Laat Marc maar schuiven, Donny en Hakim jaartje extra en rest niemand weg. Misschien alleen Neres (of anders Hakim) en dan heb je gewoon een CL-waardige selectie!
10 0
Middenweg401
Neres en Ziyech zijn wel van totaal ander orde. Ik verwacht dat Neres wel blijft, maar ik hoop meer op Ziyech. Die is het moeilijkst te vervangen van allemaal. En Vd Beek moet zeker ook blijven. Kan nog belangrijker worden over een heel jaar.
1 0