Blind hecht veel waarde aan trainingskamp

BVeenstra, 15-07-2019 om 11:10, 5096 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind vindt het belangrijk om met de Ajax-selectie op trainingskamp te zijn. Op die manier kan de teamgeest groeien, zo vindt de ervaren verdediger van de Amsterdamse club. 'Thuis is het ook lekker, maar ik denk dat het goed is om met het team weg te zijn', zegt hij tegenover Ajax TV.

'Je werkt echt naar iets toe samen. Je leert de nieuwe jongens beter kennen en het is ook gezellig', vervolgt Blind. 'In de avond maak je een babbeltje en speel je een spelletje. Dat kunnen we meer doen dan hier (op De Toekomst, red.). Het is voor het team goed en op de trainingen kunnen we de automatismen erin slijpen.'

Een van de nieuwe jongens bij Ajax is Quincy Promes. Voor Blind is de van Sevilla overgekomen aanvaller geen onbekende. Hij is dan ook blij met de komst van de Amsterdammer. 'Ja, fantastisch. Een international met veel ervaring. Hij heeft een fantastische dribbel, goed schot en kan scoren. Hij is echt een versterking voor ons. Daarnaast is het een ontzettend leuke jongen. In de groep zal hij wat extra's brengen.'

Verder is het bij Ajax vooral afwachten wie er allemaal blijven en vertrekken. Blind hoopt voor het team dat veel spelers zullen blijven. 'Maar je weet nooit wat de transferperiode brengt. Het zijn altijd individuele keuzes. Als team hoop je zolang mogelijk bij elkaar te blijven om te groeien, maar je kunt nooit iemand iets verwijten als iemand voor een andere stap kiest', doelt hij onder meer op de vertrokken Frenkie de Jong en de vertrekkende Matthijs de Ligt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Zolang ze in de winter maar niet naar Amerika of Azië gaan. Daarna was ritme ruim twee weken compleet weg en hadden we ook zieke spelers.
0 0