Schuurs: 'Hoop dat ik opvolger De Ligt word’

BVeenstra, 15-07-2019 om 08:45, 16382 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Perr Schuurs hoopt zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te laten zien aan trainer Erik ten Hag. De Limburger weet dat er kansen zijn nu Matthijs de Ligt gaat vertrekken en hij mikt dan ook op een basisplaats.

Tegen Istanbul Basaksehir mocht Schuurs in de basis beginnen en daar is hij blij mee. 'Ik ben blij dat ik die kans kreeg', zegt hij tegenover de NOS. Nu De Ligt vertrekt, is het druk speculeren over zijn opvolger. Vindt Ajax die intern of moet er een vervanger van buitenaf gehaald worden? 'Nee, ik hoop dat ik het word. Ik heb een goede voorbereiding gehad en nu moet ik die lijn doortrekken om te staan waar ik wil en te laten zien dat ik het kan.'

In het afgelopen seizoen kreeg Schuurs - mede door het geweldige seizoen van De Ligt - amper kansen in Ajax 1. Nu de aanvoerder van vorig seizoen naar Juventus vertrekt, komen er mogelijkheden voor Schuurs om zich te laten zien. 'Ik denk dat op het moment dat ik de kansen krijg ik ze moet pakken en de club het vertrouwen moet geven dat ik de vervanger wil zijn.'

Schuurs heeft een goed eerste leerjaar achter de rug, zo vertelt hij vervolgens. 'Bij Fortuna zakten we altijd in, bij Ajax spelen we altijd met druk naar voren en met meer ruimte in je rug. Dat is voor mij een verbeterpunt, het is een heel ander systeem. Ik heb bij Jong Ajax een goed jaar gehad om me daarin te ontwikkelen en ik denk dat ik al veel stappen heb gemaakt.'

En om die reden hoopt Schuurs op zijn kans in het eerste elftal met Ajax. Met transfergeruchten omtrent teamgenoten is hij dan ook niet bezig. 'Ik ben vooral bezig met mezelf en niet met anderen. Voor mij zijn dit bij Ajax de belangrijkste weken om het te laten zien.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Beste optie, maak me eerder zorgen over wat er achter hem zit. Vanuit die optiek is Alvarez wel logisch maar had je misschien ook een jongere en goedkopere speler kunnen halen zoals die Cuesta bv
0 0
Meerkoet
Alleen op Schuurs kunnen we niet teren ivm blessures.
Dus zal Alvarez ook moeten komen.
Maar Per is niet verkeerd bezig en als hij de kans krijgt is nationaal zeker voldoende.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Kan nog niks zinnigs over zeggen dus doe ik het niet...
0 0
geDaante
Schuurs basis, is er na deze voorbereiding klaar voor. Ajax is opleiden en dus ook talenten het vertrouwen geven en voor de leeuwen gooien. Anders kan je voor elk goed talent wel een extra aankoop doen omdat 'het talent niks garandeert'. Dan kan je je opleiding wel opdoeken.

Samenspelen met betere spelers en op een hoger niveau versnelt de ontwikkeling ook gigantisch, dus Schuurs zal nog meer stappen maken dan hij al gedaan heeft, alleen al in deze voorbereiding en de eerste voorronde potjes. Is op veel aspecten een ideale Ajax verdediger; lang, maar toch relatief wendbaar en vlot, is comfortabel aan de bal, goede inspeelpass, kan opkomen met een heel goed schot, etc. Mag wat harder en meedogenlozer worden, komt duidelijk uit Brabant ;), wat dat betreft was Ajax ook de beste keuze voor hem.

Dus niet de niet veel oudere Alvarez voor weer vele miljoenen halen, maar een backup voor Schuurs die geen basisplek verwacht of eist. Dat zou Timber kunnen zijn, of Van Gelderen. Als in plaats van Blind een verdedigend echt sterke en meedogenloze CV had gestaan, had ik Ekkelenkamp weleens als opbouwende CV willen zien, maar dat is dus niet het geval. Een andere aankoop zou ook kunnen, maar dus één die achter Schuurs kan doorontwikkelen, en het straks van Schuurs over kan nemen.

Koop je Alvarez, dan of wint hij de strijd met Schuurs en verpietert Schuurs mogelijk jarenlang (tenzij Alvarez zo goed is dat hij ook na een jaar wordt weggekaapt), of hij verliest het van Schuurs en heb je de zoveelste miljoenenaankoop op de bank zitten.

Zou je vantevoren dus weten dat ie zo goed is dat ie voor meer na een jaar wordt weggekocht, zou dat een prima balans zijn tussen korte termijn presteren van Ajax 1, en de ontwikkeling van Schuurs. Maar dat weet je dus niet.

Persoonlijk wil ik ook steeds idealiter minimaal 3-5 eigen, net doorgebroken talenten in de basis zien spelen.

Ajax moet niet de mentaliteit van 'fuck it, we gooien die talenten voor de leeuwen' kwijt raken.
1 0
MosesD
Geheel mee eens. Schuurs weet je wat je hebt, Alvarez is afwachten. Schuurs is imo een geweldig talent. Opbouwend beslist niet minder dan de Ligt. Verdedigend natuurlijk wat minder (maar dat is Alvarez ook), maar de Ligt was op dat vlak vd buitencategorie.
Ik zou het liefst achter Schuurs een type Ooijer zien. Een coach/mentor die zelf weet dat hij niet speelt, maar staat als hij er moet staan. Volgens mij zou Veltman dat kunnen, ware het niet dat die pas 27 is en wil spelen en vermoedelijk weggaat. Alvarez kost 15 mio, die zet je dan op de bank? Een beetje van de gekke. Eigen spelers eerst, de jeugdige aankoop Schuurs alweer opzij schuiven voor een nieuwe aankoop, dat getuigt niet echt van een consistent beleid. En daarbij, Alvarez stond al langer op de radar, toch koos men voor Magallan. Wat dat betreft hou ik mn hart vast....
0 0
geDaante
Het gaat me vooral om kwaliteit, en de juiste kwaliteiten, ik kijk niet zo snel naar leeftijd. Een ervaren speler kan minder zelfverzekerd zijn en minder uitstralen en aanjagen dan een tiener, zie De Ligt en Blind bijvoorbeeld.

Ervaring is er al meer dan zat met Blind, Schöne, Tadic, Promes en Huntelaar, al vind ik de ervaring van Promes overbodig, die brengt dat niet echt. Vooral bij Tadic is zijn ervaring en uitstraling écht een toegevoegde waarde. Huntelaar ook wel, maar dus bij Promes en ook wel Blind vind ik dat minder, doordat ze niet zoveel uitstralen en de ploeg niet bij de hand nemen, al begon Blind dat meer en beter te doen tijdens de laatste CL wedstrijden.
De meeste anderen hebben onderhand ook al flink wat CL ervaring, ondanks hun leeftijd. Dat heeft heel veel zelfvertrouwen gegeven, een van de belangrijkste dingen van ervaring.

Bij Alvarez heb ik al meteen een beter gevoel dan Magallan, aan zijn bouw zie je al dat ie een stuk wendbaarder en vlotter zal zijn, maar inderdaad, waarom zou je? Voor je het weet kan je jezelf weer een koopclub gaan noemen.
0 0
Gonzalez75
Voor de rest deel ik jouw mening.
0 0
Gonzalez75
Brabant? Ja, aardrijkskunde gehad? Hij komt toch echt uit Limburg, Schuurs.
0 0
geDaante
Dat is meer een vergissing van waar hij vandaan komt, dan waar Brabant en Limburg liggen ;)
0 0
rodnet
We moeten af van de vergelijking met de Ligt want die was gewoon eenzame klasse. Ik dnk dat Schuurs in principe goed genoeg is als RCV. Hij is snel, kan goed voetballen en ziet het spelletje. Daarbij heeft hij een aardig schot. De bezetting op zijn positie is alleen wel te mager op dit moment. Er moet nog een solide rechtsbenige verdediger bij die dan de concurrentie met Schuurs kan aangaan. Want Magallan is het duidelijk niet.
0 0
Schwalbino
Een ervaren cv die goed kan verdedigen en onder druk kan uitverdedigen. Op CL niveau... Kan Ajax helemaal niet halen. Niet op zo'n korte termijn. De contacten met Blind waren ook al veel eerder gelegd.
0 0
GvanAchteren
Ik herhaal maar weer wat ik al lang roep: Perr zou imo een prima verdedigende middenvelder kunnen zijn. Alvarez daarachter.
0 -2
JPM
Schuurs verdedigende middenvelder.

Dan denk je alles te hebben gehad hier..
2 0
Schwalbino
We weten allemaal nauwelijks iets van Alvarez.
0 0
Barra
Als verdedigende middenvelder moet je handelingssnelheid wel weer behoorlijk hoger liggen wil je in balbezit ook van waarde kunnen zijn. Schuurs is centraal achterin prima aan de bal, maar als 6 is dat toch echt wel veel anders hoor. Het zou in sommige wedstrijden misschien een keer kunnen wanneer je veel onder druk staat maar ik zie in hem echt geen 6
0 0
noppenkoning
Het vervelende is dat we hem nu gaan vergelijken met de Mathijs de Ligh van het afgelopen jaar. Kan mij herinneren dat Mathijs de Ligt ook regelmatig slippertjes maakte in zijn 1e en 2e jaar.
0 0
X-RaY
Voor Europa is het 'nog' een te grote gok imo maar voor de eredivisie zou ik het wel aandurven. Hij klopt wel degelijk op de deur en heeft zich goed ontwikkeld wat ik zo gezien heb. Ondanks dat Ajax er voor staat altijd snel talenten te brengen is het Europees gezien nog steeds een gigantische stap gezien zijn ervarenheid en daarom dus een enorm risico. Denk dat Ajax het nog even aan kijkt gedurende deze voorbereiding en dan een besluit neemt om alsnog een ervaren cv te halen. Ben benieuwd hoe dit uitpakt gedurende de aankomende tijd.
4 0
Mokum1012
Veltman, er zijn weinig spelers (die nog voetballen) met meer speelminuten bij Ajax dan Veltman.
0 -3
DT10
Veltman komt te kort, zowel centraal als back, met alle respect.
0 0
ajax4lifebaby
Heel lastig dit... Als echte Ajacied hoop je dat we weer een jong gekocht talent verder kunnen brengen naar een hoger niveau. Aan de andere kant ben je ook wel bang dat mocht het toch niet gaan je geen goede backup hebt, dus dan is Alverez wel welkom.
0 0
DT10
Mee eens, dan kan Schuurs de concurrentie aangaan met Alvarez, er is namelijk geen garantie dat die beter is. Schuurs lijkt me in ieder geval beter dan Magallan en Pierie.
0 0
trainerdv
Niet te vergelijken (ja allebei lang en blond, ok....). De Ligt is echt een aanvoerder die het verdedigende aspect van het team leidt. Schuurs is meer een opkomende en opbouwende CV met veel inzicht. De verddigingsleider moet dan naast en/of achter hem spelen. Beide kunnen van veel waarde zijn.
0 0
Bocarra
Zeker als Veltman vertrekt moet er een snelle ervaren CV aangetrokken worden. Schuurs is te traag met ruimte in de rug. Zeker in combinatie met Blind.
1 -2
witchmaster11
anders heb ik wel in de eerste helft goede inspeel ballen gezien en behoorlijk snel ook was een van de beste tijdens de wedstrijd kom daar ook eens kijken dat men ook nog eens wennen aan elkaar
0 0
Ozymandias
Schuurs is helemaal niet traag. Hij is voor iemand van 1,92 meter juist behoorlijk snel (ook op de eerste meters) en ook behoorlijk wendbaar. Qua type is hij zeer geschikt om met ruimte in zijn rug te verdelen. Volgens mij is hij qua snelheid en wendbaarheid vergelijkbaar met De Ligt en Álvarez is niet substantieel sneller.
4 -2
MosesD
Geheel eens. Kan uitstekend met ruimte in zijn rug spelen. Daarnaast is hij ook nog eens een hele slimme speler die zich goed positioneert.
2 0
Libero
Dat goed positioneren heeft hij dan stappen in gemaakt, was juist zijn achilleshiel.
2 0
Ozymandias
Ik vind dat zijn positionering nog steeds niet zo goed is (al baseer ik me dat meer op zijn spel aan het einde van het afgelopen seizoen dan in deze voorbereiding want tot nu toe doet hij het positioneel goed in de voorbereiding). Hij heeft daar vorig seizoen wel al een enorme stap in zijn ontwikkeling in gezet en ik denk dat Blind hem daar goed in kan begeleiden. Trouwens is de positionering van Álvarez ook niet goed.

Schuurs doet mij aan een jonge Vertonghen denken. Opbouwend geweldig en verdedigend redelijk maar met af en toe een positionele slipper (iets wat Vertonghen trouwens nog steeds in zijn spel heeft).
1 0
Gonzalez75
De Ligt (en wie niet afgelopen jaar) had wel een aantal keren een momentje.
2 -1
MosesD
Klopt. Een Frank de Boertje die heeft Vertonghen idd nog steeds. Overigens weet ik wel zeker dat Schuurs opbouwend/voetballend beter is dan Alvarez, althans wat ik van beelden ven hem gezien. Eigenlijk zie ik liever een type Ooijer komen dan Alvarez. Een stuk goedkoper, een coachende/sturende rol en als ie moet spelen, staat hij er. Maar ja, die is vermoedelijk lastig te vinden. Jammer dat bijvoorbeeld Vermaelen geen rechtspoot is en wat minder vaak geblesseerd.
1 0
JanTa
Ik heb voor 80% vertrouwen in Schuurs maar dat is niet voldoende op CL niveau waar elke fout genadeloos afgestraft zal worden.
4 0
Ozymandias
Talenten die doorbreken zijn zo goed als nooit vanaf dag één een zekerheidje op het allerhoogste (Champions League) niveau. Talenten die dat wel zijn horen thuis in een rijtje met de grootste grootheden die het voetbal ooit heeft voortgebracht. Daarom is het belangrijk dat er een goed fundament staat van spelers die wel zekerheidjes zijn op dat niveau waar talenten zich aan op kunnen trekken. Ajax heeft momenteel zo'n fundament staan (met spelers als Tadic, Blind, Tagliafico, etc.) en dus is dit het ideale moment voor een talent om door te breken.
3 -1
JanTa
Gelijk, maar niet meteen voor een vaste basisplek.
1 -1
Ajax4life16
Jawel hij laat zien dat hij er klaar voor is.
0 -1
JanTa
Dus de leidraad is een vriendschappelijke wedstrijd tegen een middenmoter uit Turkije, ik durf daar mijn centen niet op te zetten. Doorgroeien betekend voor mij, meer wedstrijden in het 1e spelen maar nog geen basisspeler. De lat ligt nu nog veel hoger dan vorig seizoen en terecht.
0 0
xMilkshake
middenmotor? Als je uitspraken over andere clubs gaat doen waar we tegen spelen/gespeeld hebben, zet je Ajax-bril dan even af en je gewone bril op.
0 0
Ozymandias
Waarom niet, dat is bij Ajax toch niet meer dan normaal als een talent bij Jong Ajax en in de voorbereiding bij het eerste de indruk maakt klaar te zijn voor een basisplaats? Het durven vertrouwen op talenten die een kans hebben verdiend is waar Ajax groot mee is geworden. Waarom zou Ajax daar nu opeens vanaf stappen?
4 -1
MosesD
Precies dit.
0 0
Gonzalez75
Gisteren speelde hij een uitstekende helft tegen die Turken. Dat kon ik eerlijk gezegd niet zeggen van Magallan. Te onstuimig, technisch is hij ook de mindere. Schuurs is rustig, overziet het spel, goede inspeelbal.. Nog iets meer coachen naar medespelers en hij kan daar zeker spelen. Heeft ook een venijnig schot..
0 0
MichelAngelo66
Als ik het fotootje zo zie dan zit hij ook regelmatig in het krachthonk. De Ligt heeft een trend gezet.
Schuurs het vertrouwen geven lijkt me geen slecht idee.
1 -1
ajax4lifebaby
Tadic heeft een trend gezet*
0 0
Hagmag
Schuurs is geen de Ligt.
Ben benieuwd of hij het gaat redden.
Heeft wel lengte en body.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk, alleen De Ligt is De Ligt maar De Ligt kan natuurlijk niet zelf De Ligt opvolgen. De Ligt, De Ligt, De Ligt, De Ligt... :-P
1 -1
Daminem
Ik denk dat we met Schuurs echt niet slechter worden. Ook al stroomt hij iets later qua leeftijd in, maar zijn kwaliteiten zijn echt top. Waar de Ligt verdedigend zijn mannetje stond en sterk was in kopduels, heeft Schuurs daarnaast ook nog een fantastisch schot. Scoorde bij Fortuna toch best vaak van afstand en dat voor een toen 17-jarige. Wie hebben we naast Schöne die van afstand een pegel a la Galasek of Trabelsi kan leveren.
5 0
Libero
Blind. Gebeurt (mede door zijn positie) niet vaak, maar heeft het het afgelopen seizoen wel laten zien. De 5-0 tegen de Graafschap bijvoorbeeld.
En Marin idd.
0 0
***1900***
Die Marin schijnt ook wel een balletje te kunnen raken haha.
6 0
Mokum_32
Gewoon alvarez halen mogen ze het met zen 2en gaan uitvechten, in de voorbereiding leuk spelen geeft totaal geen garanties
4 -6
PJSM
Zeker mee eens. Schuurs is goed op weg maar nog geen garantie. Dus Alvarez zo snel mogelijk halen. Uiteraard ook geen garantie maar concurrentie is goed.
2 0
BrandjeXL
Eens
2 0
NelsonAFCA
Precies.

Concurrentie kan nooit kwaad!
2 0
BobaAjax
Inderdaad, bovendien kan alvarez ook als verdedigende middenvelder spelen.

Onana

Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico

Alvarez
Vd beek
Marin

Neres
Tadic
Promes

Pff wat een bank hebben we dan... dolberg, Huntelaar, martinez, magallan , schone.
0 -1
Appie1996
en dan te bedenken dat je nog een plek vrij moet maken voor ziyech!
0 0
BobaAjax
Inderdaad hij is er ook nog, maar ik ga er eigenlijk gewoon van uit dat hij weg gaat, kan het alleen maar meevallen.


Ook eiting, Gravenberch , lang, dest , traore en ekkelenkamp gaan hun minuten dit jaar maken en serieus op de deur kloppen.

Kristensen, Siem de jong, de wit verhuren/ verkopen.

Veltman mag niet weg. Mazraoui is er nog niet bij in het begin van het seizoen dus zal veltman moeten spelen Dest zal in de competitie zijn minuten gaan maken maar cl liever mazraoui en veltman .

0 0
Vincenzo3
Speelt in de voorbereiding prima. Kom zeer gefocust over en straalt rust uit.
Ben wel voorstander van 1 lange vent in het centrum ipv Blind plus nog kleinere Magallan/Martinez/Pierie/Veltman al vind ik Veltman zelf helemáál geen optie.
Anders kom je in de lucht vaak in de problemen vrees ik.
5 -1
Dennis1964
Gun het hem in ieder geval wel. Maar weet niet of hij er in Europa al kan staan.
0 0
OpaVerteld
Deze knaap heeft heel veel overeenkomsten met De Ligt.
Fysiek in orde, mentaal stabiel, goede basis techniek, praat geen poep.
Heeft een poosje kunnen kijken wat Mathijs er allemaal voor doet en laat.
Grootste uitdaging voor zuiderlingen als hij is doorgaans de directe communicatie onderling.
Als hij wat eelt op de ziel heeft gekweekt en z'n bekkie weet te roeren komt hij er wel.
Ik hoop het i.i.g. van harte!
11 0
MosesD
Volkomen mee eens. Ik durf zelf te stellen dat Schuurs opbouwend sterker is dan de Ligt. Verdedigend is de Ligt natuurlijk van de absolute buitencategorie, die vervang je niet 1,2,3. Maar een zeer verstandige slimme jongen die Schuurs. Gewoon in de basis. Het Limburgse krijg je er niet uit, maar hij heeft ook communicatief stappen gemaakt. Is er klaar voor. Als Veltman gaat, zul je toch een extra rcv moet aantrekken, vrees ik. Magallan kan namelijk echt niet. Diegene die hem gescout heeft, moet wel even wat uitleggen. Is de Gabrich van de verdediging. Is Alvarez de geschikte kandidaat? Ik weet het niet. 15 mio is een hoop geld, zeker als je Schuurs in de basis zet. Voordeel is dat Alvarez op meerdere posities kan. Maar een bankzitter van 15 mio? Ach, wellicht is het de moderne voetbalgekte waar ook Ajax niet aan ontkomt.......
0 -1
Schip
Ik begrijp helemaal dat dat laatste excessief overkomt. Maar dat is het niet. Want bankzitters bij een club die hopelijk CL speelt en mogelijk zelfs een knock out fase, zal moeten roteren of volwaardig kunnen vervangen. Zulke spelers komen dus aan spelen toe en zitten niet de hele tijd op de bank. En dan moeten ze gelijk met de intensiteit en kwaliteit van een wedstrijd meekunnen.

Dat kan niet met Botman
0 0
Ozymandias
Ik denk niet dat het een probleem is dat de bankzitter 15 miljoen euro kost maar het is wel een probleem dat Álvarez een basisplaats verwacht en als die dat niet krijgt Ajax met een ongelukkige speler komt te zitten. Van mij mag Ajax dat bedrag besteden aan een back-up voor Schuurs maar dat moet dan wel iemand zijn die niet verwacht dat hij direct een vaste basisplaats zal krijgen en dus niet na een seizoen als bankzitter om een transfer zal vragen waardoor Ajax waarschijnlijk een verlies op hem zal draaien.
0 0
MosesD
Qua Botman ben ik met je eens. Overigens is dat een pure linkspoot, en het gaat hier om een rcv een concurrent voor Schuurs. Ik kan die Alvarez niet goed, maar ik vind 15 wel nogal een bedrag. De scouting heeft hem al langer op de radar, maar koos uiteindelijk voor Magallan. Dat stelt mij niet echt gerust, om eerlijk te zijn.......
1 -1
Schip
Eens, zeker hoe hij zich herstelt van een slecht en niet overtuigend begin bij JA naar hoe hij zich nu laat zien, laat mentale veerkracht zien. Zo belangrijk voor een steunpilaar achterin.

Wel apart dat Fortuna zelfs in de eerste divisie nog countervoetbal speelde. Er was een tijd dat ze altijd met drie spitsen redelijk frivool voetbalden.

Zou niettemin Alvarez halen en Magallan verhuren. Je moet twee verdedigers van niveau hebben. Dat De Ligt nooit ontbrak - behalve PSV uit en zie daar - was uniek. Normaal gesproken krijgt ook een CV af en toe een blessure en zeker kaarten.

Verder kan Alvarez ook als 6 uit de voeten. En dat zou dan je enige echt controlerende 6 zijn, als Blind op 4 speelt naast Schuurs.
3 0
Marcus
Ajax heeft uitstekende faciliteiten (sprint, fysiek, techniek trainingen, hoog niveau groepstrainingen etc.) om zo'n speler beter te maken. Als ik kijk naar Schuurs vorig jaar en nu, dan zit hij idd op het niveau van een de Ligt in het begin. Ik zie hem wel het stokje overnemen.

Daarom schrijf ik Pierie ook nog niet af. Het is voor hem even klote, maar ik zie hem ook wel hetzelfde traject doorlopen. Gast is ook nog maar 18 jaar.
8 0
Web
Hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zette dat aan het eind van vorig seizoen al in
Goede inspeelpass. Des Ajax om hem er in te zetten, in combinatie met Blind niet Martinez, ook al vind ik dat een goede speler
Blind weet als geen ander wat er gevraagd word op die positie bij Ajax, kan Schuurs daar in coachen.
Als er een verdediger bij moet komen? Zou ik altijd voor de Vrij gaan, kan uitstekend 1 tegen 1 spelen, en met hem zou je wel met Martinez kunnen spelen
Blind- Schuurs
Martinez- De Vrij
Dubbele bezetting
1 -1
Wieno
Perr gaat dit seizoen doorbreken. Heeft na zijn goede seizoen bij Fortuna een jaar kunnen wennen aan ons systeem, dat (zoals hij zelf al zegt) totaal andere taken / oplossingen vraagt dan hij (ook in de jeugd) was gewend. Verder weet hij als persoon wat er gevraagd wordt om de top te bereiken. Zijn (topsport) familie zal hier ook een belangrijke rol in spelen. Zowel vader als zus kennen de klappen van de zweep. Perr heeft afgelopen jaar een aantal verbeterpunten meegekregen en is hier druk mee aan de slag gegaan, o.a. zijn fysiek. Hij heeft net als Matthijs alle facetten om te slagen dit seizoen! Uiteraard zal hij niet het hele seizoen kunnen spelen, maar of je dan 15 mil. moet neerleggen voor een Mexicaan die ook geen zekerheid is.
2 -1
Onpartijdig
Samen met Dest en Eiting degene die me het meest positief verrast heeft deze voorbereiding. Moet je Alvarez nog halen? Ik denk het wel, maar Magallan moet dan met Veltman gaan vechten om de derde plek als rechter centrale verdediger.. 4 spelers die op de plek van rcv kunnen spelen is wel erg veel van het goede
3 0
AltijdGelijk
Je hoopt het? Je moet het afdwingen Perr!

Zeggen dat jij de nieuwe CV bent, geen twijfel!!!
0 -3
Web
Voeten laten spreken, dat andere heeft hij niet
0 0
Wieno
Het is een bescheiden jongen uit Limburg. Dat is toch wel even schakelen als je in Amsterdam komt. Hij zal nooit van zichzelf zeggen dat hij moet spelen of dat hij de beste is. Hij is van kleins af aan opgegroeid in een familie die weten waar ze vandaan komen en dat je hard moet werken om je doelen te bereiken. Hij zal er dit jaar alles aan doen om te slagen, maar laat het aan anderen om te oordelen.
3 0
DT10
Ik moet zeggen dat hij het in de oefenwedstrijden prima heeft gedaan, in ieder geval beter dan Magallan en Pierie. Het is maar afwachten of Alvarez beter is dan Schuurs. De kans dat Perr de opvolger van De Ligt word, is dus een reële.
0 -1
grannig mokum1
Ik heb meer vertrouwen in Schuurs dan Lisandro Magallan, en het 2e helft tegen de Turken was Labyad echt onder de maat en zolang je zo presteert dan krijgt je het zelfde beeld als vorig jaar dus op de bank.... Het middenveld moet Ajax gauw Voormekaar krijgen, want was slecht de Turken kunnen enkele keren doorbreken......
1 0
Jaridebeste
Van mij mag hij een kans krijgen. Ik denk dat hij met betere spelers om zich heen alleen maar beter rendeert.
0 0
ricky10
gewoon opstellen hij laat zien dat hij er voor wil gaan dus geef hem de kans
2 0
de-Ajacied
Had niet verwacht dat hij zo goed zou spelen, sterk in de duels en creatief in de opbouw
Marin en Eiting hadden meer moeite om overeind te blijven
3 0
MK77
In dat zelfde artikel zit ook een link naar een item van een jaar terug.
https://nos.nl/artikel/2239122-is-perr-schuurs-de-nieuwe-matthijs-de-ligt-daar-zou-ik-voor-tekenen.html
Daar kan je goed zien hoeveel fysieke progressie hij al heeft gemaakt in een jaar.
2 0
MankeNelis
Maakte een goede indruk gisteren. Hij moet de kans krijgen. Beter Schuurs dan een verdwaalde Mexicaan.
Schuurs heeft het in zich om een hele goede speler te worden. Hij zal nog wel momentjes hebben, maar die had Matthijs ook.
6 0
DannTheDon020
Deze jongen is op het niveau toen Matthijs ook de stap maakte, doen dus ;)
2 0
Adios
Matthijs had toen wel Sanchez naast hem staan die alles voor hem oploste. Hoewel Blind zijn eigen taken fantastisch uitvoert, ben ik toch bang dat hij niet ook nog de verdedigende taken van zijn medeverdediger kan oplossen. Zou Schuurs dit seizoen langzaam brengen, maar zeker nog een 2e optie voor die positie halen!
2 -4
DannTheDon020
Zag in dit wedstrijdje Blind soms toch echt als stofzuiger fungeren, deed hij ook bij de Ligt ;)
2 0
afcasven1995
Schuurs heeft deze zomer veel tijd in de sportschool doorgebracht volgens mij.
2 0
AFCA-B93
Ben door Perr z’n sterke optredens gaan twijfelen of het halen van Alvares nou écht nodig is. Schuurs nog een jaar op de bank is doodzonde, net zoals Alvares halen en toch Schuurs laten spelen zonde is van die 15 miljoen
5 -2
EersteAanname
15 miljoen is peanuts als je het afzet tegen de mogelijke opbrengsten uit de Champions League. Vorig seizoen hebben we een aantal malen gezien hoe belangrijk het hebben van een sterke bank is. Daarnaast kan je niet van Schuurs verwachten dat hij er gelijk 60 wedstrijden zal staan.
1 0
AFCA-B93
15 miljoen voor een speler die mogelijk op de bank komt (in mijn net geschetste voorbeeld) is echt veel te veel. Voor een basisplek is het een prima bedrag, maar indien Schuurs toch beter blijkt is dit veel te veel
2 -1
EersteAanname
Ik ben wel onder de indruk van zijn inspeelpass. Sowieso lijkt hij zich goed ontwikkeld te hebben. Toch lijkt het me geen overbodige luxe om Alvarez nog binnen te halen. Het is alleen maar goed om intern wat concurrentie te hebben en de beste speelt. Magallan en/of Kristensen mogen dan wat mij betreft vertrekken.
2 0
AFCAU
Hij heeft wel echt afgelopen jaar ook meer spiermassa gekweekt. Fysiek iig sprongen gemaakt. Voetballend is hij zeker wel goed genoeg om de CV van Ajax te zijn.

Ik zou met Schuurs beginnen, maar voor het geval dat wel een extra CV er bij halen en dan het liefst iemand die er staat, wanneer Schuurs het toch niet aan blijkt te kunnen.
3 0
AltijdGelijk
Jongen is nog niet eens uitgegroeid, zelfde voor Scherpen, dat zal ook een beest worden.
0 0
AFCAU
Tja. In het geval van Scherpen, hij zal toch echt ook moeten keepen :p zonder dollen, tussen de oren van Schuurs zal het wel goed zitten. Zoals ik zei en het verbaasd me als het niet zo is, qua voetballend vermogen in potentie echt een topper, gelukkig is fysieke aspect te trainen en blijkbaar pakt hij dit goed aan.

Jawel Schuurs moet wel slagen bij Ajax.
0 0