Veltman over West Ham: 'Sta open voor transfer'

BVeenstra, 15-07-2019 om 07:10, 11508 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman zou het een mooi moment vinden om deze zomerse transferperiode te vertrekken naar het buitenland. De Telegraaf schrijft, net als eerder The Daily Mail, dat West Ham United interesse in de verdediger heeft.

De club uit Londen meldde zich bovendien al bij het management van de rechtsback annex centrale verdediger. Veltman zelf lijkt er positief tegenover te staan, al houdt hij zich nog wat op de vlakte. 'Ik sta open voor een transfer. Ik ben nu 27, heb hierna nog één jaar contract en op zich is dit een mooi moment. Maar het is nog een beetje koffiedik kijken.'

Veltman geeft toe dat er zeker wat interesse is. 'Maar nog niet echt concreet', aldus de IJmuidenaar, die blij is dat hij goed is teruggekomen van zijn zware knieblessure. 'Mijn wedstrijden in de Champions League vorig seizoen zijn een goed visitekaartje geweest. Ik heb laten zien dat ik na mijn blessure dat niveau weer aankan. Ik ben topfit en was nooit zo sterk als nu. Gelukkig heb ik dat in die wedstrijden kunnen laten zien.”

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Ik vind Veltman totaal ongeschikt voor Engeland want de rechtsbacks bestrijken daar altijd de complete rechterkant en daarvoor is hij aanvallend te zwak. Voor de positie van centrale verdediger is hij, zeker in de Premier League, veel te klein.
0 -1
Pauw
Van mijn part blijft Veltman nog:
- Positioneel sterk. Kan daarmee zeker in de grotere wedstrijden als rechtsback bijvoorbeeld van grote waarde zijn voor Schuurs.
- Ik ben onder de indruk van zijn ontwikkeling aan de bal in de eerste fase van de opbouw. Omdat hij in tegenstelling tot veel van zijn 'backgenoten' wel investeert of geïnvesteerd heeft in zijn zwakke been, voetbalt hij tegenwoordig veel gemakkelijker onder de druk op eigen helft uit. Hij kan nu namelijk makkelijker een speler aanspelen die centraal staat (hoeft daarvoor niet om zijn linkerbeen heen te lopen).

Ik zie Veltman als betrouwbare rechtsback voor bepaalde eerdergenoemde wedstrijden en een goede back-up voor het geval dat de eerste keuze op RCV niet kan spelen. Mazraoui zie ik nog steeds liever als middenvelder spelen.

Dus:
1. Dest / Veltman
2. Mazraoui
Kristensen verkopen.
0 -2
DT10
Ik zou Veltman en Kristensen verkopen en voor dat geld Fosu-Mensah halen als concurrentie voor Dest. Mazraoui zie ik ook liever als middenvelder.
0 -1
Liam
Heeft Fosu al een keer laten zien mee te kunnen op het niveau van rechterrijtje Prem League, laat staan het niveau waar wij als Ajax staan?
1 0
komopajax777
Begrijpelijk,maar wel jammer.Ik heb altijd een zwak gehad voor Veltman.Het is een hele sympathieke gozer en een positioneel hele goede verdediger uit de eigen opleiding.Hij is ook goed terug gekomen na zijn zware blessure(de tweede in zijn loopbaan).Als hij gaat gun ik het hem van harte.
2 0
Cello
Het is Veltman gegund een transfer als deze. Eerder kreeg ie al te horen dat zijn aflopende contact (in 2020) niet verlengd gaat worden en dan kan je dus wachten totdat ie vertrekt. Ook hij weet namelijk, dat met dat nieuws -dat contract niet verlengd zal worden- zijn rol wel zo'n beetje uitgespeeld is bij Ajax en dat ie dus niet meer eerste keus is/zal worden bij EtH. Hety is Joel gegund, want is altijd op en top ajacied geweest, alleen in huidige selectie niet goed genoeg meer voor een basisplaats,
2 0
komopajax777
Hij is nog steeds goed genoeg hoor.Verdedigend nog steeds beter dan de concurrentie op rechtsachter.
0 0
NelsonAFCA
De landstitel en de KNVB Beker gewonnen. Daarnaast Europa League finale en halve finale Champions League op zijn CV staan. Ik snap dat hij verder wilt met zijn voetbal carrière.

Het is je gegund Joel!
5 0
GC
Hoeveel zou het Ajax opleveren denken jullie? Op transfermarkt staat dat zn waarde 7 miljoen is. Maar dat zegt niet altijd wat.
1 0
Mazraoui
9 miljoen ofzo
0 0
Mokum1012
Met een 1 jarig contract? over 12 maanden loopt hij gratis weg.
0 0
JPM
Veltman, Kristensen, Magallan, Labyad en Dani de Wit laten vertrekken. Dat zou nog eens een knap staaltje doorselecteren zijn!
2 0
Ozymandias
Inderdaad, dat plus de door DT10 genoemde Van Leer en De Jong (die je al snel vergeet omdat ze vorig seizoen al niet meer voor Ajax speelde) zijn de spelers waar ik afscheid van zou nemen. Als Veltman én Magallán vertrekken zou ik een extra centrale verdediger kopen maar de rest van de spelers heeft geen vervaning nodig.
1 0
DT10
Van Leer en Siem niet vergeten. Magallan en De Wit zou ik er wel nog bij houden voor de breedte.
0 0
Jaridebeste
Liever eerst Kristensen verkopen. En ergens vind ik het ook wel jammer als Veltman vertrekt. Een prima jongen, echte Ajacied en maakte vorig seizoen na zijn zware blessure een goede indruk. Aan de andere kant, de concurrentie is groot. Centraal in de verdediging vind ik hem niet goed genoeg. En het is een mooie kans voor hem om toch nog een leuke transfer te maken.
0 0
de_pitbull
Doodzonde. Dit is een Jongen die gewoon zijn hele carriere bij Ajax zou kunnen en willen blijven.
1 0
tonny
zou niet slecht zijn toch, altijd doen
0 0
AlexIbarra
Dest lijkt ook klaar voor jouw transfer, Joel.. ;)

Maar ik heb liever dat we eerst Kristensen verkopen. Die brengt niets extra’s tov Dest of Maz.
Joel nog 1 jaar als ervaren optie omdat Nous ook niet de meest degelijke / ervaren back ter wereld is.

Vorig jaar presteerden we top met een smalle selectie maar het kan niet elk jaar meezitten.
2 0
Jornnn
Aardige gast. Het is hem gegund.
3 0
Dastaan
Oké doei
1 -15
Jelephi
Joel gun je een transfer. Een echte Ajacied en heel erg fijne gozer.
7 0
louis60
Maak me toch zorgen over de verdediging. Maar Marc komt met nog een goede aankoop. Dat kan je wel aan hem overlaten.
0 -1
Fieldman
Prima, Mazraoui en Dest is voldoende. Scheelt ook weer 5-8 ton salaris.
0 -2
LS16
Ondanks dat ie goed terug is gekomen van zijn blessure zou ik hem nu gewoon laten gaan. Gun hem zn transfer.

Veltman, Kristensen, Magallan en Labyad gewoon verkopen. Pak het verlies maar, want gisteren bleek ook weer dat de laatste drie echt de zwakste schakels zijn.
10 -1
Ajaxadept
Helemaal mee eens. Gisteren tegen die Turken liet Veltman zijn direct tegenstander een aantal keren vrij om te koppen, iets wat in de CL straks direct fataal wordt! Een mooie transfer is voor beide partijen de beste oplossing. Labyad en Kristensen lieten gisteren wederom weer zien dat ze het huidige niveau absoluut niet aan kunnen. Ook Pierie is er voorlopig ook nog niet aan toe, maar die heeft wat tijd nodig in de nabijheid van Blind en Schuurs.
0 0
Jornnn
Als je met dat geld nog 1 goede aanvulling hebt op de selectie, heb je het goed gedaan. De overige 3 plekken is prima op te lossen met jeugd.
1 0
DT10
Veltman is een echte Ajacied en heeft zich altijd professioneel opgesteld, ook wanneer die niet altijd speelde. Heeft zich prima terug geknokt na zijn blessure en heeft zelfs op het allerhoogste niveau nog een paar aardige wedstrijden gespeeld.

Toch denk ik dat hij niet het niveau heeft, dat Ajax op het moment nastreeft. Voor zijn blessure was hij al erg wisselvallig en ondanks dat hij het na zijn blessure naar behoren deed, kwamen zijn tekortkomingen ook weer regelmatig naar boven.

Zo werd hij vaak geprezen voor de thuiswedstrijd tegen Juventus. Maar daar had hij het grootste deel van de wedstrijd geen tegenstander.Toen zij in de tweede helft Douglas Costa in het veld brachten, werd hij werkelijk aan alle kanten voorbij gelopen.

Ik zeg, bedanken voor zijn bewezen diensten en laten gaan. Zeker omdat hij zelf ook aangeeft open te staan voor een vertrek en omdat volgend seizoen zijn contract afloopt. We hebben met Dest en daarachter Timber ook alweer 2 spelers die klaar worden gestoomd voor die positie.

Spelen voor een West Ham in de Premier League zou voor hem ook een prachtige stap zijn, die zich hierna misschien nooit meer voordoet.
10 0
Vertonghen
Precies dit bericht.
Beste voor alle partijen om te laten gaan.
Ik vind Dest ook een goede indruk maken al heb ik hem verdedigend nog niet goed kunnen beoordelen.
Hopelijk kan er na een vertrek afscheid worden genomen van Rasmus zodat de RB doorgeselecteerd is.
Dan is het geen gek idee om toch een RB in huis te halen, Nous word ook wel eens doorgeschoven en heeft zo nu en dan wel eens z’n pijntjes...

Nous/Dest is te kort imo voor een heel seizoen.
Ben alleen bang dat Rasmus niet verkocht word en we het dit jaar met Nous/Rasmus/Dest moeten doen.
Dat gaat punten kosten.
3 0
Danos
Alvarez ( mits hij komt) kan ook RB staan als het nodig is en voor CV heb je al wat meer opties
0 0
DT10
Helemaal mee eens. Mazraoui heeft in de jeugd en bij Jong Ajax altijd op het middenveld gespeeld. In de laatste wedstrijden van afgelopen seizoen, heeft Ten Hag hem er ook een paar keer neergezet deed hij het daar hartstikke goed. Ik denk zelfs dat hij op 6 beter rendeert dan op de rechtsbackpositie. Sterker nog, hij is misschien wel de beste 6 die we in huis hebben, na het vertrek van Frenkie.

In de wintertransferperiode heeft Ajax al interesse getoond in Fosu-Mensah. Dat lijkt me in dit geval de aangewezen speler om de concurrentiestrijd met Dest aan te gaan en dan heb je ook een speler die eventueel centraal achterin kan spelen. Dan moeten ze natuurlijk wel Kristensen zien kwijt te komen, want die heeft inmiddels toch wel bewezen niet goed genoeg te zijn.
2 0
RaynoFischer
Al zou hij voor de breedte niet eens zo verkeerd zijn, alles liever dan Magallan en Pierie op het moment.
Gelukkig laat Schuurs zich zien, met eventueel Alvarez erbij kan je hem idd laten gaan
5 0
MarcelvTol1971
Voor z’n blessure vond ik Veltman geen Ajax niveau halen. Altijd wel een paar foutjes, niet constant.
Na z’n blessure was dat allemaal verbeterd en had niet meer dat je je hart vast hield als hij speelde.
Toch denk ik dat ie weer buiten de basis 11 boot gaat vallen maar Veltman hoort wel te spelen.
Hoop voor hem dat dit doorgaat en dat Ajax netjes meewerkt.
0 0
RaynoFischer
West Ham zou wel een mooie club voor hem zijn, een transfer wordt zeker gegund
3 0
3*stars*3
Toch opvallend dat West Ham interesse heeft, terwijl Veltman er zo lang uit heeft gelegen.
Zijn comeback was afgelopen seizoen wel goed en heeft ook paar duels in de CL gespeeld.
Voor de rechtsback positie zit het wel goed momenteel.

Wens Veltman verder alle succes.
Heeft toch 6/7 jaar in Ajax1 gespeeld en zich altijd als een prof gedragen.
2 0