Ten Hag: 'Speelden aan de bal heel goed positiespel'

JesseTH, 14-07-2019 om 20:15, 10799 views, Ziggo Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag is behoorlijk te spreken over wat hij zondag van zijn ploeg zag tegen Istanbul Basaksehir. Voor rust speelde veelal de A-ploeg van Ajax, waarna er na rust een heel ander elftal verscheen. Het niveau van het duel ging ogenschijnlijk omlaag, maar de oefenmeester zag geen matige tweede helft.

'In de eerste helft leken de automatismen wat makkelijker', spreekt Ten Hag tegenover Ziggo Sport. 'Dat zijn dan ook spelers die al heel erg aan onze speelwijze gewend zijn, dan zie je structuren terug. Maar ik heb ook in de tweede helft goede dingen gezien. Natuurlijk gingen er dingen verkeerd, maar ik heb ook goede dingen gezien. Zeker de eerste helft.'

'Ik denk dat wij zeker aan de bal heel goed positiespel speelden en een geweldige goal maakten', vervolgt de oefenmeester. 'Natuurlijk zijn er een aantal zaken die verkeerd gingen, maar dat is logisch want je moet spelers inpassen en zij moeten bekend raken met de speelwijze. All-over zeg ik: prima.'

Kasper Dolberg was zondagavond degene die zorgde voor de openingstreffer in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir en dat stemt ook Ten Hag tevreden. 'Hij maakt een hele goede indruk en ik hoop dat hij dat goed voortzet. Het is een goed uitgangspunt en vanuit hier moet hij verder bouwen.'

Lisandro Martínez

Tot slot komt Ten Hag te spreken over Lisandro Martínez, de Argentijnse linksback die zondag niet in actie kwam. 'Hij is vorige week uitgevallen met een spierprobleem. Hij is nu weer in de opbouw en vandaag ging dat heel erg goed. Ik verwacht hem de komende dagen terug in de teamtraining.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Gezien het tijdsverschil en het spelniveau de 2de helft ben ik even na rust naar bed gegaan. Van de eerste helft heb ik genoten. Er werd goed door gedekt, de inspeelpasses waren vaak door het midden, en bij vlagen tikte men goed de bal rond op de helft van Istanbul.
Uiteraard zijn conclusies over spelers niet te trekken op basis van een oefenwedstrijdje, maar je krijgt wel indrukken. Ik vond Schuurs echt uitblinken. Moet voor hem ook fijn zijn naast Blind te staan, want die blonk ook uit. Maar Schuurs verdedigde agressief en dekte goed door, en aan de bal oogde hij echt heel sterk. Gooide er een prachtige crosspass uit a la Alderweireld, zegmaar.
Ook Dest en Veltman speelde goed, waarbij Dest voor mij uiteraard interessanter is. Dest was er duidelijk zeer op gebrand zich te laten gelden. Dat deed hij voornamelijk met zn snelheid, en aanvalsdrift, maar hij bleef ook 'voetballend' goed overreind; hij was niet wild.
Marin viel weinig over te zeggen. Moet duidelijk zn weg nog vinden in het positiespel en was wat afwezig. Promes was zeer ijverig. Liet voorwaardse dreiging zien, liet zn snelheid zien, maar was nog wild en verloor de bal vaak. Dolberg draaide weer eens exemplarisch om zn as, voetbalde goed mee en zocht naar schoten. Ik vind het toch opvallend dat we zien kiezel harde schot van voorheen al zolang niet meer hebben gezien. Dolberg stond goed bij de goal, maar stond imo ook vaak verkeerd.
Absolute uitblinker in de voorhoede was Tadic. Je zou ergens verwachten dat Tadic het in zo'n oefenpotje rustig aan zou doen maar dat was geenzins het geval; hij liet het weer allemaal zien, ijzersterk aan de bal, intelligente balletjes om zn as, de scharen, een strakke voorzet etc.
Blind en Tadic deden wat je zou hopen, zij haalde een hoogniveau waar nieuwkomers en jonkies wat aan hadden.
Ajax gaf bijna niets weg, speelde goed voetbal, met een aantal nog onwennige spelers. ( Marin, Promes).

Tot slot nog even over die eerste pakweg 10 minuten van 2de helft. Dat was chaos, al mag je dat ook wel verwachten. Pierie maakte er een zootje van. Magallan viel me juist wel mee, nam eindelijk eens keer wat risico's in de opbouw en zn passes waren niet allemaal breed, maar als je Schuurs dan ziet spelen... De redding van Varela op die eerste grote kans na baverlies Schone mocht er trouwens zeker wezen. Er staat dat hij goed stond, maar hij deed wel wat meer dan dat.
Noah Lang zag er goed uit, wat ik al een tijdje steeds vind als ik hem zie. Die kan echt gaan verrassen imo.
Verder was het niveau in 2de helft zo laag dat ik het voor gezien hield :)
5 0
De Meer 020
Ik persoonlijk kan niet meer naar Dolberg kijken na zijn schandalige optreden tegen Tottenham waarbij hij het vertikte om een stap teveel te zetten. Zei het na die wedstrijd al. Al scoort hij er 20 is het nog niet genoeg. We waren er zo dichtbij en hij was echt 1 van de oorzaken van het falen. Dat zal ik hem altijd kwalijk nemen. Je kunt slecht spelen in zo een wedstrijd, maar gwn niet all out gaan is een taboe. Geniale touch maar gaat mentaal nooit veranderen en zal altijd dat gesjok houden
2 -7
Joseph
Dolberg is nog een jonge speler die bovendien terug kwam van een blessurejaar.

Dolberg kan best de grote verassing worden dit seizoen, ten minste voor de critici.
1 0
oudzuid2
aangezien je nog 5 (en evt met Alvarez 6) basisspelers mist kan je een aantal spelers uit de eerste helft ook als wisselspelers zien natuurlijk. dan is het begrijpelijk dat 2e helft minder is, daarvan zullen er een aantal niet eens reserve zijn komend seizoen
1 0
altijdwelwat
Misschien Lang toch ook maar verhuren , komt met alle aankopen waarschijnlijk niet aan voldoende minuten en is de KKD ontgroeid.
1 0
AFCAU
Nee. Lang erbij houden, laat hem lekker langzaam doorbreken, kan hij volgend seizoen het stokje overnemen in de aanval. Daarbij leert hij veel meer hier, dan met alle respect bij een Utrecht of Heerenveen.
4 -1
altijdwelwat
Jaa ik vind hem ook goed genoeg en zie hem graag voetballen , maar 10 minuutjes hier en 8 minuutjes daar is zonde op zijn leeftijd.
2 0
036AFCA97
Dest doet me qua uiterlijk en manier van spreken erg aan Justin Kluivert denken. Hopelijk maakt hij verstandigere keuzes.
0 -19
DeMeervanweleer
Als nu iedereen verder blijft, God wat gaan wij dan kampioen worden...
Labyad, Kristensen, de Wit en Magellan verkopen en/of verhuren, misschien nog Alvarez erbij.
6 0
Gonzalez75
Labyad verkopen. Kristensen verhuren, Magallan voor de bank. Veltman transfer gunnen. De Wit verhuren.
3 0
AjaxBaggio
Denk dat Dolberg ook wel door heeft dat dit zijn laatste kans is.
Ben benieuwd. Vandaag was hij goed. Hopelijk weet hij deze lijn door te trekken.
2 -1
afcas
Nou ik zag weer genoeg momenten waarin hij liet zien weinig geleerd te hebben vorig seizoen.
1 -3
036AFCA97
Vervelende aan Dolberg is dat hij zo ongeïnteresseerd lijkt. Iedereen speelt wel eens slecht, maar bij bijvoorbeeld Huntelaar of Donny zie je dan dat ze er van balen en het wel proberen. Dat ontbreekt bij Dolberg.
2 -3
Web
Echt heel erg benieuwd maar Dolberg. Als hij in staat is om wat meer energie in te gooien, dan heb ik er vertrouwen in, want voetballen kan hij in principe heel goed.
4 -1
Jornnn
Hij kan me nog niet bekoren. Terwijl ik hem in de A echt een revelatie vond. Hopelijk krijgt hij die dominantie wat terug en weet hij zijn belofte nog in te lossen.
2 -4
Ozymandias
Als er geen basisspelers vertrekken zal het voor Dolberg enorm moeilijk worden om een basisplaats te veroveren. In dat geval zal Tadic waarschijnlijk in de spits spelen met Promes, Ziyech en Neres om hem heen.
3 -3
Web
Als deze jongens allemaal blijven word het zeker lastig, toch denk ik dat Ten Hag niet in alle wedstrijden met Tadic in de spits zal spelen. Ik denk meer aan de grote belangrijke wedstrijden. Maar ik ben echt benieuwd
0 0
insectenverdelg
maar je hebt ook nog Huntelaar en Traore die er aankomt. Voor Ajax luxe tov de tijd dat je daat siggy had staan...
1 0
Web
Ja, en dan moet je ook nog iedereen tevreden houden
0 0
insectenverdelg
liever dat dan gern kwaliteit. Vorig jaar was de breedte van onze selectie wel een uitdaging en hebben geluk gehad met weinig blessures. Dit jaar heb ik het gevoel dat de breedte groter is geworden. missen tot nu toe alleen 2 key players
0 0