'Gesprekken tussen Ajax en familie Nouri nog altijd stroef'

ThijsZwagerman, 08-07-2019 om 23:40, 14444 views, Nieuwsuur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

John Beer, letselschadeadvocaat van de familie Nouri, heeft maandagavond bij Nieuwsuur laten weten dat de gesprekken tussen Ajax en de familie betreffende de afhandeling van de schadevergoeding nog altijd niet soepel verlopen. Beer vindt dat jammer en sluit eventuele juridische stappen niet uit.

'Ajax heeft de aansprakelijkheid aanvaard en zal de schade moeten vergoeden. De gesprekken daarover lopen, twee jaar na dato, nog steeds. Die gesprekken verlopen niet heel erg gemakkelijk. Het is wat stroef', beschrijft Beer. De letselschadeadvocaat baalt zichtbaar van de huidige gang van zaken.

'De volledige aansprakelijkheid is dus door Ajax genomen, maar vervolgens kun je toch registeren dat er niet heel erg ruimhartig tegenover de familie wordt gehandeld. Dat vind ik jammer. De gesprekken lopen nog, maar ik ben een optimist en denk dat Ajax op enig moment toch moet inzien dat ze deze zaak op een andere manier moeten benaderen. Op enig moment zullen we anders naar de rechter of de arbitragecommissie moeten gaan', sluit Beer eventuele juridische stappen dus niet uit.

Toch denkt de advocaat vooralsnog niet dat het zover hoeft te komen. 'Ik denk dat we nog wel een halfjaar van dat moment verwijderd zijn. Er moeten ook nog een aantal ontwikkelingen worden ingezet.' In hetzelfde programma gaf Beer ook een update over de gesteldheid van Abdelhak Nouri.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Toch vraag je je af hoe er met Nouri is omgegaan vanaf het moment dat er bekend was (2014 ) dat hij een hartafwijking had tot aan het noodlottige moment door familie , medische staf , KNVB en Ajax .
Hebben ze hem toen gewoon maar vol laten gaan iedere wedstrijd?
Of was er toen al extra aandacht ?
0 0
Cupmetgroteoren
De familie + advocaat eisen denk ik dat Ajax betaalt tot einde carrière (zeg 34 jaar ofzo), Ajax wil waarschijnlijk hooguit tot einde contract betalen (en misschien nog een paar jaar extra). Ik denk dat Ajax zich ruimhartig opstelt, echter gaat het hier om wat je juridisch kunt krijgen. De advocaat weet dat van der sar niet van conflicten houdt en snel zwicht als hij onder druk wordt gezet.

Over het algemeen hebben advocaten weinig geweten en empathie. Bovendien gedijen ze bij conflict. Vergelijk dat met de onzekere neuroot van der sar, en een Overmars die ook niet van gedoe houdt, en je weet dat je een grote kans hebt om het langste eind te trekken.

Make no mistake: John Beer is een verschrikkelijk mens en gewetenloos, maar hij weet wel wat ie doet.
0 -3
Finidi en Nwanko
Jij denkt dat Edwin dit zelf juridisch met Beer afwikkelt? :-) :-)
0 0
Cupmetgroteoren
De heer Beer weet dat druk zetten via de media werkt, want het heeft vorige keer ook gewerkt, en dus doet ie het opnieuw. Dit zijn altijd vervelende mensen want ze hebben alles dichtgetimmerd.
1 0
Schwalbino
Ik lees hier en daar dat de familie Nouri's toekomstige salaris zou hebben geclaimd en dat het om miljoenen per jaar gaat.

Allemaal nonsens want Ajax heeft de aansprakelijkheid op zich genomen voor de niet optimale medische behandeling op het veld toen Nouri instortte. Dat wil zeggen dat Ajax erkent dat het medisch team op het veld fouten heeft gemaakt. Zouden die niet zijn gemaakt dan was hij misschien wel weer bij kennis en bij zijn positieven gekomen. Hij had echter nooit meer topvoetbal kunnen spelen. Dus een eis van miljoenen per jaar is uit de duim gezogen. We praten hooguit over het salaris voor de duur van zijn contract.
0 -1
Jeugd
Dom, dom, dom.
Ajax kan hierin alleen verliezen.
Jammer dat Ajax zich in dit geval laat leiden door advocatuur en juridisch geneuzel. Ruimhartig afhandelen, al het andere is verlies naar mijn mening. Dit moet je aanvoelen, niet afwegen of calculeren.
0 -6
Babayaka
Die voetballers willen de arbeids rechten van iemand met een contract voor onbepaalde tijd of wel pensioen, maar een Salaris van heb ik jou daar maar niet langer dan een paar jaar.
Maar als het dan mis gaat willen ze dat de club tot de treuren blijft dokken.
Misshien kunnen ze ook barca nog vragen om geld, want als ik het zo lees was hij daar 100% terecht gekomen en dat missen ze nu. pffffff

Ze willen een vergoeding alla 5 a 6 miljoen per jaar en dat 50 jaar lang van ajax.
Althans zoiets zal het zijn.

Geld Geld Geld daar draait het om. Verlos die jongen uit zijn lijden, en zoek verder een baan, dat lijkt me humaner en socialer. Soms zit het mee en kan je zoon broer geld voor je verdienen en hoef je lekker zelf niks te doen, maar soms zit het tegen.
Hup handen uit de mauwen.
5 -4
Jariiii
Dit riekt voor mij naar ergens een slaatje uit slaan. Maar ik ben natuurlijk geen jurist, wat weet ik nou.
1 0
Jan Doedel
Ff heel hard: wie is mogelijke inkomsten misgelopen? Nouri zelf toch? Die heeft er helaas geen benul meer van. Waarom moet die familie miljoenen hebben? Hadden zij die anders ook van Nouri gekregen? Geen contanten naar de familie Nouri aub. Betaal alle rekeningen voor de verzorging en huisvesting. Waarom moet die hele familie financieel meeprofiteren? Das toch gewoon kolder?
10 -1
Tha
De heer Beer heeft er zelf alle baat bij dat dit zo lang mogelijk duurt, dus laten we maar gaan smijten met modder, om ons heen gaan slaan, om deze hele pijnlijke zaak voor iedereen nog treuriger te maken... behalve voor de heer Beer aka uurtje-factuurtje
1 0
Liam
Word een beetje moe van De heer Beer.
3 0
JanTa
Kan iemand mij vertellen wat ruimhartig is en hoe je dat financieel moet uitdrukken. Het is een strijd geworden tussen 2 advocatenkantoren waar b.v. de 1 zal roepen dat 10 miljoen teveel is en de ander vind 100 miljoen weer te weinig. 1 ding weet ik zeker, het zal deze kantoren geen windeieren opleveren en Nouri blijft gevangen in zijn lichaam. Ik ga mij hier als leek geen oordeel over vellen.
4 0
Schwalbino
Je zou dan alle relevante ins en outs moeten kennen. Dan kom je ook op zeer lastig medisch en juridisch terrein. Voor buitenstaanders zoals ons is daar inderdaad niets zinnigs over te zeggen.
2 0
DrFootball
Zou fijn zijn als dit achter de schermen op nette wijze kan worden afgehandeld in plaats in en via de media.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Ik denk dat het in werkelijkheid allemaal een stuk genuanceerder ligt dan de media nu schetsen.

Ajax heeft een jaar geleden aansprakelijkheid erkend. Dat betekent dat Ajax erkent dat de club (in dit geval de clubarts) ernstige fouten heeft gemaakt en dat ze daarvoor de familie Nouri financieel tegemoet zullen komen.

De volgende stap is nu het vaststellen van de hoogte van het bedrag voor de familie Nouri. Dat is een nogal moeilijke en zeer complexe kwestie. Want welke componenten stop je allemaal in de financiële bijdrage? De verzorging van Nouri, de (toekomstige) huisvesting, het mogelijke salaris wat Nouri had kúnnen verdienen als hij doorgebroken zou zijn? Zomaar even wat zaken waarover gesteggeld kan worden, maar die wél de uiteindelijke hoogte van de financiële bijdrage voor de familie Nouri bepalen.

Die zaken zijn - als gezegd - nogal interpretabel. John Beer is de advocaat van de familie Nouri en heeft dus niets anders als taak dan een zo gunstig mogelijke regeling voor de familie eruit te slepen. Dat is part of the job voor hem. Wel zou hij iets minder de media mogen opzoeken van mij, dat vind ik wel. Breng dit maar binnenskamers ter zake, maar breng niet elke eis van de familie steeds in de media naar buiten.

Tegelijk begrijp ik Ajax evengoed dat ze terughoudend zijn. Het gaat toch om een verschil van vele miljoenen tussen de verschillende scenario's qua hoogte van de bijdrage. Je gaat niet al bij voorbaat het scenario met de hoogste financiële bijdrage aanvaarden.

Ik heb dus begrip voor beide partijen (John Beer en Ajax). Het is gewoon een verschil van inzicht tussen twee partijen. Dat komt zo vaak voor in de samenleving en vaak leidt dat tot een rechtzaak. Laat het wat mij betreft dan ook maar tot een rechtzaak komen, waarna de rechter de definitieve hoogte van het bedrag vaststelt. Dan staat het vast.

Wel vind ik het pijnlijk dat het allemaal zo lang moet duren. Het is nu alweer twee jaar geleden dat Nouri ineenstortte en er is effectief nog steeds geen eensgezindheid. Dat vind ik vooral dieptriest voor Appie zelf.
3 0
Schwalbino
Goede reactie. Je vergeet nog te vermelden dat er ook onderhandeld wordt over de hoogte van de vergoeding van de advocaat en de eventuele experts die door de advocaat erbij zijn gehaald. Zo'n advocaat is dan in wezen een kleine Raiola die voor zich zelf ook het maximale eruit wil spelen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Dat is zeker waar.
1 0
debarbaar
In een interview dat meneer Beer aan Willem Vissers in de volkskrant gaf blijkt duidelijk de reden van de stroeve relatie. Beer en de familie gaan ervan uit dat de inkomsten derving van Nouri tientallen miljoenen bedraagt. Want zo zei Beer, hij had de wereld top kunnen bereiken waar week salarissen van honderdduizenden worden verdiend. Ajax en de verzekering van de behandelende artsen en Ajax zelf zullen zeggen: Hee, aardige jongen en een goede voetballer maar slechts een talent met een handvol invalbeurten. Nog niet doorgebroken en zou nooit de top hebben bereikt als zijn hartprobleem aan het licht zou zijn gekomen. Kortom Sno mariaal met na Ajax een Pec Zwolle salaris.

Daarnaast heeft Ajax ook te denken aan de bedrijfsvoering. je kunt geen tientallen miljoenen naar de familie overmaken en hoe ga je om met de wasvrouw of de kantinejuffrouw die op het werk een hartaanval krijgt? Krijgt die een invaliditeitsuitkering van 20K? De familie lijkt dit een beetje te zien als een melkkoe. Op een bepaald moment moet je de zaak afsluiten. De Beer heeft geen niveau Die doet vrolijk uitspraken over Nouri's gezondheid en gelooft in sprookjes omdat de familie alles aangrijpt. Hij moet dat soort medische informatie aan de dokter overlaten. De dokter gaat ook niet op de stoel van de advocaat zitten. Een zenuwtrekje wordt "hij is zich bewust van ons".
9 -1
BokkieBokstra
We weten toch niet hoe het echt zit? AJax zal ook te maken hebben met verzekeraars en advocaten. Verzekeraars gaan over lijken en betalen het liefst zo min mogelijk. En inderdaad, het gaat ook over gederfde inkomsten wat natuurlijk altijd een schot in het duister is. Dat het een groot talent was, dat was wel duidelijk. Vind het oordeel over Familie en advocaten heel gemakklijk, dan moet je meer weten.
1 -1
korem
Ajax heeft fouten toegegeven en excuses daar voor gemaakt en volgens mij ook het nodige veranderd en mensen of dokter op non actief gezet, daarnaast betalen ze zorgkosten en aanpassingen om nouri te verzorgen en het voor de familie makkelijker te maken dit te doen (thuis) als ik de advocaat zo hoor zet hij de familie nu een beetje neer als geldwolven want eventueel meer geld ontvangen zou dat de pijn verzachten of zou je dan pas het een plaats kunnen geven ?
2 0
Aspers73
En dus wordt dit ieder uur in het nieuws vermeld, dat Ajax dit en Ajax dat. Zoiets speel je niet via de media.
0 0
BokkieBokstra
Je zou meer moeten weten om er iets over te zeggen. Nouri had een toekomst voor zich als profvoetballer, dat weegt mee.
1 -2
EuforischeRealist
Mensen bij Ajax zijn ook optimistisch, die gaan er nog altijd vanuit dat meneer Beer wel tot inkeer komt en leert dat hij dit soort vertrouwelijke zaken niet via de media moet spelen om dingen gedaan te krijgen.

Verder ben ik wel benieuwd hoe 'slecht' de relatie is als je met elkaar op een podium gaat staan om een titel te vieren? Zal wel meevallen denk ik.
1 0
Web
Jammer dat die advocaat dit via de media speelt
0 0
Gerard36
er is zover mij bekend door ajax een aangepaste woning geregeld, ga ook meer het idee krijgen dat het ordinaire geldwolven zijn.
1 0
fanforeffer
Is Rioolrat de adviseur van de Beer ?
1 0
Rentokill
Meneer de Beer werkt vooral voor meneer de Beer. Hij werkt gratis voor de familie (Ajax zal m straks wel wat moeten betalen) en dus is publiciteit voor hem belangrijk zodat meer mensen John Beer vragen als ze worden aangereden. Het is natuurlijk een gevoelig onderwerp en er zijn fouten gemaakt. Daar maakt hij in de pers optimaal gebruik van.

Ajax heeft aangegeven zich aansprakelijk te voelen en schade te willen vergoeden. Ik denk dat Ajax zich netjes opstelt door niet openbaar te maken wat meneer Beer onder ruimhartig verstaat (zn eisen op tafel leggen). Ik denk dat wij dan best wel schrikken.

Ik weet dat Ajax een nieuw huis voor de familie wil vergoeden, geschikt om de beste zorg mogelijk voor Nouri te bieden. Ze zullen heus nog wel meer willen vergoeden. Ik denk zelfs dat de familie eigenlijk nooit meer hoeft te werken. Wat is ruimhartig? Laat maar horen meneer de Beer.

Ik denk ook dat wanneer Nouri niet bij Ajax had gevoetbalt maar bij Tata Steel had gewerkt en hetzelfde was overkomen, dat de familie er een stuk slechter uit was gekomen (en dat meneer de Beer in geen velden of wegen te bekennen was geweest).
3 0
marrene
Ordinaire geldwolven. Gebruik maken van het drama dat Appie heeft getroffen. Deze "zaak" moet worden afgehandeld als bij ieder ander mens zou gebeuren. Of is het erger omdat hij voetballer was en geen bakker? Natuurlijk is het verschrikkelijk. Wat zou de familie "krijgen" als Appie een gewoon beroep had gehad? Of als het was gebeurd als Appie niet op de club (of op reis met de club) was? Het drama zou net zo erg zijn. Was AJAX ook dan verantwoordelijk? Is AJAX verantwoordelijk voor zijn aandoening? Allemaal onzin.
AJAX mag best wat extra doen. Maar de familie maakt nu gebruik van de media om AJAX onder druk te zetten. Bij AJAX weet men dat ze in de media nooit kunnen winnen. Wat ze ook doen. De gunst van het publiek ligt bij de familie. Ik wordt kotsmisselijk van die gasten. En dan maar het logo kussen als ze in beeld komen. Nooit meer uitnodigen in de Arena.
Ik heb het helemaal gehad met de familie Nouri.
3 -5
Danos
Nou om ze nu af te schilderen als geldwolven? ken je de ins en outs? weet je wat ze eisen? Die advocaat die zijn job om de meest gunstige deal te maken en er zullen wat verzekeraars bezig zijn om de familie de minst gunstige deal te bezorgen.

Als de familie Nouri echte geldwolven waren geweest, had appie dan nog wel in de jeugd van Ajax gespeeld?

Dit is gewoon het spel tussen advocaten, niks nieuws en niet super spannend al was het fijner geweest als dit buiten de media was gehouden.
0 -1
SamW
Zolang we de details niet weten en meneer Beer iets vaag roept als: Ajax denkt niet ruimhartig, kan niemand hier een oordeel over geven. Ruimhartig is een nogal ruim en door ieder individu anders te interpreteren woord. Als Ajax slim is, blijven ze uit de media.
1 -1
GvanderK
Ben nu een beetje klaar met die familie. Ondertussen stonden ze wel lekker schijnheilig mee te feesten tijdens de huldiging. Echt misselijk over rug van je zoon die zelf niks meer kan doen. Schandalig.
12 -6
ram
Hmm.. Ik vind het ergens juist wel mooi.

Ik denk dat het voor de familie niet zo zwart/wit is. Ik hou daar wel van. Ik heb het gevoel dat de situatie voor hen zeer grijs is: aan de ene kant liefde voor de club waar het hart van Appie ook ligt/lag. En zelf liefde voelen voor de club en de supporters.

En aan de andere kant woede aangezien Ajax aansprakelijk is voor deze vreselijke situatie. En een bepaalde mate van gerechtigheid willen zien.

Ik heb het idee dat de familie beide kanten van dit grijze gebied wil 'laten zien'. Daarmee doen ze perfect recht aan hun eigen gevoel en respecteren ze Appie, in mijn ogen, ook.

Ik vind het mooi. En ergens ook logisch. Verder denk ik niet dat hun eisen op Amerikaans gestoord niveau liggen en hoop ik dat Ajax snel met een redelijk bedrag over de brug kan komen. Lijkt mij het minste wat we kunnen doen.
3 -3
Bocarra
Ajax is niet verantwoordelijk voor zijn aangeboren hartafwijking. Dat zijn zijn ouders. Het zijn hun genen. De mogelijke gevolgen zijn onvoldoende ingeschat door de cardiologen die betrokken waren bij de keuringen. De KNVB heeft de afwijking wel geconstateerd. Ajax heeft zich wel verantwoordelijk verklaard voor de behandeling direct na het ongeluk. Nouri had ook als Ajax wel goed had gehandeld nooit meer op top niveau kunnen spelen. Dat valt niet te verzekeren. Wel had hij een gelukkig ander leven kunnen leiden.
5 -2
Jeugd
Wat een ongefundeerde aannames en dom geraaskal
0 -3
Web
Hij had de pech dat er geen professionals in de buurt waren.
Maar net wat je zegt, waren die er wel, was voetbal ook uitgesloten.
Maar een goed verder leven had er dan nog wel ingezeten.
0 0
ram
Ajax heeft aangegeven verantwoordelijkheid te nemen voor de behandeling en dus voor de huidige situatie. Daar gaat het om.
0 0
JSF
Heel vervelend, die stap naar de media. Voelt als chantage. Verschil zal wel in de interpretaties van de definities liggen. En wat is voldoende?
4 -3
Bocarra
Stel dat dit bij een doorsnee club van de eredivisie was gebeurd. Was het dan ook zo in de media verschenen en had het dan ook om zoveel geld gegaan? Natuurlijk niet. Ajax heeft ruimhartig schuld bekend om emotionele redenen. Natuurlijk is er waarschijnlijk niet helemaal goed gehandeld maar Nouri had dit incident nooit meer op top niveau kunnen voetballen. Ook als er precies volgens de regels was gehandeld. Nouri wist dat er iets aan de hand was met zijn hart. Dit blijkt uit stukken van de KNVB. Ajax is niet verantwoordelijk voor het ondeugdelijke hart van Nouri. Wel hoe er met de gevolgen is omgegaan. Cardiologen willen na dit incident nog beter gaan inschatten wat afwijkingen in een sport hart voor mogelijke gevolgen kunnen hebben. Dit geeft aan dat ook de medische wereld niet goed wist wat te doen met de afwijking in het hart van Nouri. Het zou zomaar kunnen dat nieuwe gevallen in de toekomst worden afgekeurd voor betaald voetbal. Nouri had dan in een veel eerder stadium afgekeurd geworden.
2 -2
AFCA.
Tsja ik had zo'n soort bericht wel verwacht. Het is nu 2 jaar geleden. De familie staat machteloos en als je machteloos en gefrustreerd bent dan zoek je een schuldige. Ajax is dat dus. (Ajax is ook "schuldig" maar ik vind het nogal een lastig woord in deze).

Nou dus de familie blijft toch kwaad op Ajax. Wat Ajax ook doet. Maar wat kan/moet Ajax allemaal doen dan? Ik kom niet verder dan betalen. En dat zal wel meer en meer en meer moeten van de advocaten met familie.
3 -2
Cupmetgroteoren
Dit gaat puur om geld nu hoor.
1 0
Schip
Ge-lul.

Waarom wordt dit soort items altijd gedomineerd door leden die van toeten noch blazen weten en standaard de kant van Ajax kiezen? Als Ajacied ben je niet verplicht je grijze cellen uit te zetten hoor.

Na aanvaarding van aansprakelijkheid gaat het alleen nog om de begroting en vergoeding van de schade. Dat hoort in een zaak als dit niet stroef te gaan. Daar zijn bepaalde richtlijnen voor en natuurlijk een bak met rechtspraak. Als dat echt zo is, is het daarbij hypocriet om de familie op het podium te vragen bij de huldiging.

Ajax heeft kennelijk een slechte advocaat die dit soort zaken niet veel doet.
1 -6
Litmanen85
Stroef... ik denk gewoon dat dit hele moeilijke gesprekken zijn. Je kunt als Ajax zijnde hier nu wel alle verantwoordelijkheid voor nemen en miljoenen overmaken.. en dan? Wat duidelijk is dat die jongen TOP verzorgd moet worden de rest van zijn leven. Dat is prioriteit nummer 1 natuurlijk.. Er is die dag vanalles mis gegaan, wat niet alleen aan de "club Ajax" ligt.
3 -2
MPAjax
Kan niet sterkte zeggen, weet niet wat ik wel moet zeggen anders dan zet hem een keer in de ArenA als er gespeeld wordt al is het dat hij daar in bed ligt of in een rolstoel, dat maakt het een stuk makkelijker voor hem om door te leven, nu houden ze hem af van iets wat hem altijd aan het hart gaat zelfs met een gerechtelijk proces ertussen dat hem weerhoudt van zijn liefde...

Vraag me dus af wanneer hij ondanks zijn moeilijke situatie toch mag zijn waar hij behoorde te zijn in de eerste plaats op en om het voetbalveld, al is het met zijn laatste zucht

Bij deze een oproep aan Van der Sar
1 -5
Web
Jij begrijpt het echt niet
0 0
FlyingDutchMan
Zeker niet in de media als er nog juridische stappen gaande zijn of volgen, makkelijk scoren zo advocaatje..
2 -1
Bocarra
Ik krijg steeds het gevoel dat Ajax wordt gechanteerd en dat de familie een disproportioneel bedrag eisen. Ik kan mij niet herinneren dat er ooit een miljoenen bedrag aan letselschade in Nederland is uitgekeerd. Waarom nu wel ???
14 -4
Schip
Haha. Je krijgt dat gevoel? Omdat de advocaat zich gedwongen voelt naar buiten te treden? Dat is juist een teken dat niet de familie maar de aansprakelijke zich onredelijk opstelt. Dat is bij de rechter nl zo afgelopen.

En dat laatste zegt alles, dat is nl volkomen onzin. Niet alleen gebeurt dat wel - simpelweg afhankelijk van de schade - maar meestal gebeurt dat in een vertrouwelijke regeling. Je lult puur vanuit je onderbuik en aannames.
1 -6
Bocarra
Ajax is niet verantwoordelijk voor het ondeugdelijke hart van Nouri... Volgens de keuringsarts van de KNVB wist Nouri dat er iets aan de hand was met zijn hart. Cardiologen brachten gisteren naar buiten dat zij nog beter, lees strenger, willen kunnen inschatten wat de mogelijke gevolgen zijn van dit soort afwijkingen. Een nieuwe Nouri zal in de toekomst sneller worden afgekeurd voor betaald voetbal. Het is niet te verzekeren.
1 -2
Cupmetgroteoren
Dit verhaal is achterhaald. Ajax heeft zich aansprakelijk gesteld voor de verkeerde afhandeling van zijn hartstilstand op het veld. En dan gaat het dus gewoon om een schadevergoeding juridisch gezien.
0 0
Warrior
Zou het niet zo zijn, dat het tussen verzekeringen gaat? Je weet, verzekeringsmaatschappijen zijn niet zo happig op uitbetalen...
1 -1
Bocarra
Ik denk dat naast het verzekerde bedrag de familie ook nog een bedrag van Ajax eist. Niet toevallig vandaag wordt ook nog naar buiten gebracht dat Nouri bewust van zijn situatie is... ook dit heeft natuurlijk te maken met de hoogte van het bedrag. Ga maar eens aantonen of dit wel of niet het geval is.... Ajax moet onbegane paden bewandelen. Dit gaat nog heel lang duren en er zal een rechter aan te pas komen lijkt mij.
0 -2
zlatan505
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om de afhandeling van een zware letselschade. Dat duurt over het algemeen jaren, ook wanneer de aansprakelijkheid is erkend.

De moeilijkheid zit namelijk juist in het bepalen van de schade: hoeveel loon loopt Nouri bijvoorbeeld tot zijn pensioenleeftijd (!) mis? Daar kan je heel verschillend over denken. Zeker in zijn geval gaat die discussie over miljoenen.

Meneer Beer weet dit trouwens hartstikke goed, hij is namelijk een hele goede en ervaren advocaat op dit gebied. Het feit dat hij nu naar de media stapt zal dan ook strategisch zijn. Laten we dan ook geen waardeoordeel aan dit bericht hangen, maar wel hopen dat Ajax en Nouri er snel uitkomen.
7 -2
Finidi en Nwanko
Loonderving? Voor zover ik het goed begrijp is Abdelhak helaas niet bij bewustzijn. Waarom zou Ajax in dat geval loondervingskosten moeten betalen?! Volgens mij zou het om vergoeding van zorgkosten moeten gaan. Vraag me alleen af hoe dit wettelijk geregeld is.
1 -1
zlatan505
Ajax is aansprakelijk voor de schade die uit het arbeidsongeval (Nouri was immers aan het werk) voortvloeit. Dat zijn de zorgkosten, zoals verzorging en aanpassingen aan een huis, maar ook zeker loon. Hij kan niet meer werken door het ongeval en loopt daardoor een hoop geld mis.

Hierdoor zijn de belangen enorm. Bij ernstig letsel van Jan Modaal gaat het al gauw om tonnen aan schadevergoeding, dus al helemaal bij een profvoetballer. En het lastige is: Nouri stond nog aan het begin van zijn loopbaan. Ze moeten dus nu gaan speculeren hoe die loopbaan zou zijn gegaan. En dan scheelt het heel veel geld of je aanneemt dat hij bij Barca zou gaan voetballen of bij AZ.
0 -1
Finidi en Nwanko
De vraag die bij mij rijst is of iemand die niet wilsbekwaam is nog smartegeld verschuldigd is. Hij kan het zelf immers niet uitgeven.

Uitbetalen van smartengeld zou rechtstreeks leiden tot vroegpensionering van ouders, broers/zussen en andere naasten.
0 0
FUBAR
Nouri had geen prof carrière meer gehad na die hartaanval. Zelfs al had die arts alles goed gedaan dan was zijn profcarrière gewoon over geweest.
1 0
AjaxBaggio
Familie Nouri zoekt nu bewust de media. Omdat alles blijkbaar nog niet 100% op orde is. Wat daar van waar is weet niemand hier uiteraard. Dus ja, lijkt me sowieso niet verstandig om hier over te gaan oordelen.

Wel jammer dat de media weer wordt gezocht. Dit soort zaken kun je prima achter gesloten deuren oplossen.
9 -2
Harrie Nak
Alleen al hiervoor moet die hele familie een stadionverbod krijgen. Dan maar via de media / rechtbank, dat gaat uiteindelijk toch wel gebeuren.
5 -4
Gonzalez75
Wel erg kortzichtige gedachte. Het zal je kind of familielid maar wezen. En welke slachtoffers of relaties treden niet naar buiten wanneer hun zaak niet goed of stroef verloopt. Kijk maar MeToo, MH-17 en de misbruik schandalen in de kerk en opvoedingstehuizen. Uiteindelijk doet iedereen het om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verkrijgen.
1 -2
Finidi en Nwanko
Abdelhak gaat helaas niet bijkomen van een miljoen. Ook niet van 80 miljoen. Zijn familie daarentegen zou nooit meer hoeven werken. Een mooi vooruitzicht maar dat lijkt me abject en derhalve toch niet de bedoeling.
1 -2
Neressie
Nee ajax moet ruimhartiger denken dat is er wat er aan de hand is. Het is niet genoeg, ze willen meer.
1 -7
marcoo
Lekker makkelijk. Dus als de familie zegt wij willen 50 miljoen moeten ze dat maar geven? Voor zover de buiten wereld het meekrijgt vind ik dat Ajax zich heel schappelijk en weldekend opsteld. Kijk wat ze allemaal al gedaan hebben. Ik krijg een beetje de indruk dat de advocaat (en misschien ook de familie) gewoon onzettend veel eisen van Ajax (en dan voornamelijk financieel denk ik). De familie en advocaat moeten ook gewoon water bij de wijn doen. Het is een kut situatie voor alle partijen maar kom er gewoon fatsoenlijk uit met elkaar en stel geen belachelijke eisen. Zo zie ik het maar nogmaals voor de buiten wereld is het moeilijk oordelen
7 -1
Neressie
Wat een domme mensen hier zeg lol. Reageer dan niet als je zo dom ben scheelt mij weer irritatie.
0 -1
ambtenaar
Ik kan dan wel weer lachen om jou irritatie.
0 0
geronimo
Wat wil de familie van Nouri en wat wil Ajax niet, gaat het om geld , maak dat eens duidelijk
1 -1