John Beer over Nouri: 'Neurologische situatie onveranderd'

ThijsZwagerman, 08-07-2019 om 23:20, 16508 views, Nieuwsuur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

John Beer, letselschadeadvocaat, heeft namens de familie van Abdelhak Nouri een update gegeven over de gesteldheid van de middenvelder. Bij Nieuwsuur ging Beer maandagavond uitgebreid in op Nouri's manier van communiceren met zijn familie en zijn verblijfplaats.

De staat van Nouri is momenteel nog altijd ongewijzigd, zo vertelt Beer. 'Onveranderd. Als je iemand niet reanimeert, terwijl die een hartstilstand heeft, dan betekent dat dat het zuurstofrijke bloed de hersensen niet bereikt. Als dat een tijd duurt, sterven de hersencellen af. Die groeien niet meer bij... De neurologische situatie, na die lange tijd dat hij niet gereanimeerd is, blijft dus gelijk.'

Desondanks is het mogelijk om met Nouri in contact te komen, legt Beer uit. 'Er is een subcomateuze situatie, waarin subtiel contact is. Met name tussen de familie en Abdelhak. Dat is niet een contact zoals u en ik dat hebben, maar het is er in enige mate wel. Ik heb hem bezocht in de instelling waarin hij verbleef en ik heb gezien dat de familie met hem contact heeft. Je vraagt je weleens af of dat iets is dat vooral de familie zelf voelt, maar in dit geval waren er door de medici aanwijzingen opgehangen waarop stond hoe je met hem communiceert. Ik heb ook zelf gezien dat een therapeut met hem contact kon maken. Nogmaals, niet zoals u en ik praten, maar heel subtiel.'

De letselschadeadvocaat denkt dat Nouri zich bewust is van de huidige toestand waarin hij verkeert. 'Ja, ik denk dat hij zich daarvan bewust is. De familie is daarvan overtuigd en ik ga er ook van uit dat als iemand kan communiceren, hij zich ook op enig moment en in enige mate van zijn situatie bewust is.' Beer schetst vervolgens een beeld van hoe Nouri zich moet voelen. 'Een gesprek is niet mogelijk, maar de indruk is dat hij echt gevangen is. Gevangen in een lichaam dat het hem echt volstrekt onmogelijk maakt om naar buiten toe op een normale manier te communiceren. Hij kan het ook niet duidelijk maken. Dat moet vreselijk zijn.'

Verblijfplaats

'Op het ogenblik ligt hij in het ziekenhuis. Hij heeft ook een tijd in het verpleeghuis gelegen, maar omdat er problemen zijn die opgelost moeten worden, is hij weer even naar het ziekenhuis verplaatst. Dat is al vaker gebeurd', vertelt Beer. Doorgaans kunnen die problemen snel worden verholpen. 'Op het ogenblik heeft hij een longontsteking. Dat is al vaker gebeurd en wordt opgelost door de medici. Zodra dat weer in balans is, gaat hij terug naar het verpleeghuis.'

Tot slot gaat Beer ook in op de wens van de familie Nouri om een speciaal huis voor Abdelhak in te richten. Dat huis lijkt er te gaan komen. 'Van meet af aan heeft de familie gezegd dat ze zelf voor Abdelhak wil zorgen. Dat betekent dat het ook een setting moet worden waarin dat goed mogelijk is. In het begin heb ik, ook met anderen, heel kritisch gekeken naar of dat überhaupt verantwoord en goed was. Het zal gaan om een plek waar Abdelhak kan verblijven, dichtbij de woning van zijn ouders. Een plek waar de familie gemakkelijk kan komen om de zorg te verrichten. Die zorg wordt door de familie verleend in ploegendienst.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
'John, john, John Beer....daar is tie weer.....John Beer.....'
(melodie: Bolke de Beer)

Ik word altijd heel wantrouwend als ik dit soort gasten hoor praten. Die enorm bekakte tongval, onbetrouwbaar ogende dollartekens in zijn ogen. Meestal zijn dit dezelfde figuren die ervoor zorgen dat multinationals op grote schaal belasting ontduiken.

Ik heb vertrouwen in Van der Sar dat hij de familie Nouri met alle respect en ondersteuning behandelt.
0 0
niquedegraaff
Ik krijg sterk de indruk dat Beer de situatie zo uitgebreid uitlegt om maar één reden....
0 0
AFCAjax
@juichtoon
Heb je daadwerkelijk naar de inhoud gekeken of zag je tedx en haakte je af. ik post die tedx video omdat daarin het onderzoek meer in menselijke taal word gepresenteerd.
even zoekend door pubmed heb je hier waarschijnlijk de relevante onderzoeken (met name de 1e).

http://sci-hub.tw/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24610674
http://sci-hub.tw/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15913609

Ben zelf geen fan van het opofferen van apen.
0 0
aniet
Misschien word het tijd om niet langer items over Nouri´s gezondheid te publiceren.
Behalve dat er veel pijnlijke onjuistheden en aan namens zijn, is het en blijft het tragisch.
Wij als forum reageren ook vol emotie.
Misschien tijd om Nouri in ons hart en beeld te herinneren maar niet meer in eindeloze soms respectloze discussies. In mijn hart zal hij altijd blijven
1 -1
Oempaloempa
Vreselijk lot heeft die jongen getroffen. Ik zou in zo'n situatie liever dood zijn.
6 0
Peterv13
Mee eens, zeker als die jongen zich er ook nog van bewust zou zijn, ik kan mij niet eens voorstellen hoe erg dat moet zijn. En hij kan het helaas zelf niet aangeven wat hij wil.
0 0
aniet
niet reanimeren verklaring opstellen
2 0
DS
Echt verschrikkelijk inderdaad, ik vind het inderdaad ook de vraag of het wel humaan is om iemand zo in leven te houden.
7 0
Henkstarr
Het is wel weer toevallig, op een podium worden toegezongen en betrokken worden bij de festiviteiten. Om vervolgens een maand later boos je advocaat instructies geven om Ajax op tv weer aan te wijzen. Ondertussen zou bijna iedereen voor zijn geliefde opkomen, hoe moeilijk ook, maar puur op religieuze overtuiging (zelfs zo optimistisch op herstel) iemand zo laten lijden. Het komt allemaal een beetje hypocriet en nep op me over van de familie. Enkel verliezers.
4 -1
Raydo
Nu wordt er wederom gesuggereerd dat Nouri locked-in zou zijn, waarbij iemand zintuiglijk zich van alles rond hem heen bewust is, maar niets kan bewegen. Dit is echter in tegenspraak met 'dat hij dit niet duidelijk kan maken'. Ook mensen die locked-in zijn, kunnen helder en consistent communiceren, bv. door kleine bewegingen met de oogleden. Daarvan is hier, getuige wat Beer zegt, kennelijk geen sprake. En dat een patiënt op bepaalde impulsen reageert, wil ook niet zeggen dat hij bewustzijn ervaart. Laat staan dat hij besef zou hebben van de 'situatie' waarin hij verkeert. Dat is slechts projectie of speculatie van deze advocaat.
4 -1
Jari_held
Poeh verschrikkelijk... het heeft mij er in ieder geval toe gezet mn euthanasiewensen even duidelijk op papier te zetten. Zo wil je niet gevangen zitten in je eigen lichaam... en eigenlijk zou hier ook geen zorggeld naar toe moeten... probeer dan bepaalde vormen van kanker te genezen...

Maar goed geen discussie voor op een voetbalforum... sorry
7 0
kade88
In zo'n situatie is euthanasie niet mogelijk. Je moet wilsbekwaam zijn tijdens het traject warin beoordeeld wordt of je in aanmerking komt voor euthanasie.
0 0
ram
Ik vind dit verschrikkelijk om te lezen...

Vooral omdat men ervanuit gaat dat hij bewust is van de situatie. Dat is zo ongeveer het ergste wat een mens kan overkomen. Ergens hoop ik dan dat zo'n longontsteking hem fataal wordt zodat hij verlost wordt van deze situatie...

Als ik zou weten dat een geliefde bewust is, zou ik zeer waarschijnlijk de stekker eruit trekken. Makkelijker gezegd dan gedaan hoor! Maar dit... vreselijk.
6 0
PetrusKeizer
publicitair niet de slimste, die Beer. ten eerste, omdat Nouri's broer vorig jaar in n interview gezegd heeft dat er wel degelijk vooruitgang was - zowel hij als Beer zijn geen medici. ten tweede, juist als Beer n uitspraak doet, tegenstrijdig met n eerdere verklaring van de famlie, moet hij duidelijk aangeven wat zijn 'meetpunt' is (vlak na de hartstilstand, of de toestand vorig jaar tijdens interview broer) en ook moet hij zich baseren op een verklaring van n medicus of van medici. Nu heeft hij de indruk gewekt dat het zn eigen verklaring/waarneming is.
Verder klopt zn opmerking dat als hersencellen afsterven ze niet vervangen worden op zich wel, maar hij zegt er (bewust?) niet bij dat de hersenen voor n deel in staat zijn om functioneel 'nieuwe circuits' aan te leggen via de delen die niet beschadigd zijn. Dus minder hersencellen wil niet per definitie zeggen verlies van de functies die gelocaliseerd zijn in die beschadigde delen vd hersenen.
2 -4
Schip
Beer is een van de allerbesten in zijn vak en normaal gesproken reëel en discreet in zijn benadering. Geen type zoals die Korver die je de hele tijd in de media ziet. Als hij naar buiten treedt, is er iets aan de hand. Verder is er een batterij specialisten fie op de achtergrond analiseert. Dan kun je wel een algemeenheid erdoorheen fietsen alsof de situatie van Nouri helemaal niet zo uitzichtloos is, maar dat is nogal ongepast.

Van mij mag AS overwegen items over Nouri niet meer te plaatsen. Het maakt echt beschamende reacties los en leent zich gewoon niet voor een discussie. Zo hypocriet ook om Nouri steeds te noemen als motivatie om een prijs te winnen, maar zijn familie en advocaat voor rotte vis uit te maken als ze naar buiten treden.
3 -2
kade88
Nouri en zijn familie advocaat zijn toch niet dezelfde persoon?
0 0
hakkietjakkie
Ik hoop dat Nouri de kracht kan vinden zijn huidige situatie kan accepteren en mee leert leven. Dat de mensen om hem heen hem veel beelden laat zien van wat er allemaal gebeurt op en rond de toekomst en de arena. Vast zitten in een lijf wat niet werkt lijkt mij de ergste mentale marteling die ik niemand toewens. Maar ik denk dat Nouri dit kan!

0 0
Simpelishetmoeilijkst
Moet al bijna weer huilen als ik dit lees.
3 0
MPAjax
Kan niet sterkte zeggen, weet niet wat ik wel moet zeggen anders dan zet hem een keer in de ArenA als er gespeeld wordt al is het dat hij daar in bed ligt of in een rolstoel, dat maakt het een stuk makkelijker voor hem om door te leven, nu houden ze hem af van iets wat hem altijd aan het hart gaat zelfs met een gerechtelijk proces ertussen dat hem weerhoudt van zijn enige echte liefde... dit is een nachtmerrie voor hem op deze manier..

Vraag me dus af wanneer hij ondanks zijn moeilijke situatie toch mag zijn waar hij behoorde te zijn in de eerste plaats op en om het voetbalveld, al is het met zijn laatste zucht

Bij deze een oproep aan Van der Sar anders is al die slijmerij via de media een wassen neus

Gun die jongen zijn vertier, al kan hij het alleen al horen, dat is voor hem voldoende anders is het meer schuld bekennen dan er voor hem te zijn en dat is niet alleen met zijn naam te gebruiken !!!

Verbind anders zijn naam nergens aan alsof hij er niet meer is want hij is nog niet dood maar zo behandelen ze hem wel terwijl hij onbewust nog gewoon leeft!!!!!! Verbind alleen zijn naam ergens aan als ajax er alles aan gedaan heeft hem bij de club te betrekken toen hij nog leefde ookal is het onbewust, hij is er nog !!

Zorg dat hij een keer in de ArenA kan zijn tijdens een wedstrijd van Ajax dan is zijn naam ergens aan verbinden binnen de club verdiend anders is het niks waard ... In deze situatie kan hij alle steun gebruiken.. zorg dat hij een keer bij de training mag zijn al is het alleen al in de kantine.. laat hem niet zo weg kwijnen in het lichaam ... anders is zijn naam ergens aan verbinden binnen de club niks waard..

zet desnoods een groot scherm voor hem neer waar hij via naar de wedstrijden kan luisteren!!

... dan gaan ze naar het Emma ziekenhuis om betrokken te zijn bij zieken kinderen maar doen ze dat bij Nouri niet... ?! doe dat dan ook!!

Sorry maar ik kan hier zeer kwaad om worden af en toe zijn de oplossingen te slap en moet het wat pittiger en met meer inlevingsvermogen

de enige reden waarom ik op dit forum was gekomen is vanwege Nouri omdat geinteresseerd was naar de ontwikkeling van deze toen in de jeugd veel scorende technische jonge speler en baal echt enorm van dat we hem niet mogen zien maar vooral dat hij wordt weer houden van zijn enige grote liefde.. het is een gotspe..
1 -7
aniet
Wat een enorm stuk onzin!!
Het lijkt wel alsof je niet helemaal door hebt wat er geschreven en gezegd word

in je eigen woorden: HET IS EEN GOTSPE
1 -1
Web
Jij bedoeld het goed, maar dit gaat en kan nooit gebeuren.
Denk jij nu echt dat hij bij een training kan zijn?
Nouri kan helemaal niets, zijn hart tikt en dat is het.
0 0
Cruijff72
Hoe zie je dit voor je? Hem gewoon in zijn bed een skybox oprollen? Dat kan toch allemaal niet.
4 -2
MPAjax
oplossingsgericht denken dan komen ze er wel uit, het is iets om over na te denken dan hebben ze er in ieder geval alles aan gedaan ipv alleen gezeik via de rechter, dat maakt het allemaal wel verdacht, wrm denk je dat het stroef gaat? omdat ajax niet meedenkt en inleeft...
1 -4
AFCAjax
De roverheid staat toe dat je bij iemand als Nouri euthanasie kunt plegen, maar ze staan niet toe dat dit soort methodes die werken in apen worden uitgevoerd in iemand als Nouri..
https://www.ted.com/talks/jocelyne_bloch_the_brain_may_be_able_to_repair_itself_with_help?language=nl
2 -4
kade88
Euthanasie kan niet bij Nouri. Het enige wat ze kunnen doen is bepalen dat ze Nouri geen medische hulp meer geven.
0 0
Mivado
Interessant. Zijn er meerdere bronnen?
0 0
AjaxDaniel
Zou heel erg zijn als hij weet van de situatie maar dit niet kan communiceren. Eigenlijk is het niet anders dan het Locked-in syndroom. Dat gun je zelfs je grootste vijand niet.
6 0
ST
Dit gun je niemand. Op deze manier zou je zeggen dat niemand meer wilt leven. Ik in ieder geval niet.
8 0
Cruijff72
Begint die advocaat ook weer kritiek te leveren op ajax. Waarom moet dit allemaal in de media? Bij zo een gevoelige kwestie, waarbij ook een financieel conflict kan ontstaan, hou je dit toch gewoon binnenkamers? En als je er echt niet uit komt moet het maar via een rechterlijke uitspraak. Maar die advocaat lijkt nu te denken dat hij ajax zo onder druk moet zetten om ze te laten betalen.
4 0
FlyingDutchMan
Hoe vreselijk het wel niet voor Nouri en de familie is, gaat advocaatje even via de media druk uitoefenen. How low can you go..
0 0
JohnTB
Verschrikkelijk ....gevangen in je eigen lichaam. Zo een vriendelijk kereltje die zo een gevecht moet leveren, is echt ongelooflijk. Stay strong Appie !!
6 0
BrandjeXL
Een advocaat die op de stoel van de dokter gaat zitten geeft mij een heel naar gevoel
7 -4
johan_afca
Het is van te voren meermaals benadrukt dat dit in strikt overleg met de familie is gegaan. Hij zit niet op de stoel van een dokter, hij geeft datgene door waar de familie toestemming voor gegeven heeft.
3 -3
BrandjeXL
Lees het stukje nog even een keer en hoe vaak hij zijn mening geeft hoe Nouri zicht voelt en hoe erg het voor Nouri moet zijn.
0 -2
MichelAngelo66
Dat heeft een financiële achtergrond. Een advocaat zegt dit niet zomaar.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Het blijft elke keer weer keihard binnenkomen, die updates over Appie...

Twee jaar lang gevangen zitten in je eigen lichaam en je er ondertussen van bewust zijn, bizar. Echt verschrikkelijk. Krijg gewoon weer tranen in mijn ogen. Waarom moest uitgerekend onze Abdelhak dit vreselijke lot toch overkomen?

Stay strong Appie!
2 0