Tadic: 'Juist normaal dat ik langer wilde blijven'

ThijsZwagerman, 08-07-2019 om 19:10, 15036 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is erg blij met zijn contractverlenging bij Ajax. De Serviër twijfelde er, ondanks de vermeende interesse van diverse Europese topclubs, nooit over om Ajax na zijn geweldige eerste seizoen te verlaten.

Volgens de nummer 10 van Ajax hoeven de fans dan ook niet verrast te zijn door zijn contractverlenging. 'Ze zouden niet verbaasd moeten zijn, want zoals ik altijd zeg: "Ajax is één van de beste clubs in Europa." Ik denk dat het geweldig is om onderdeel uit te maken van dit team en daarom is het juist normaal dat ik langer wilde blijven.'

'Het is een hele mooie dag voor mij en ik hoop ook voor de fans, haha. We hebben een geweldig seizoen gehad. Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam, vind ik alles top. Ik heb een goede band met de fans, de staf en de spelers. Dan is het geweldig als de club je zo'n contract aanbiedt', aldus Tadic in gesprek met Ajax TV. De linkspoot ziet het openbreken van zijn contract ook als een motivatie. 'Het is ook een motivatie om nog meer te laten zien. Het geeft ook meer verantwoordelijkheden, maar daar houd ik juist van. Ik wil nog meer doen voor het team. We moeten iedereen blij gaan maken met goede resultaten.'

Trainer/coach Tadic

Tot 2023 zal Tadic als speler aan Ajax verbonden zijn, terwijl hij daarna verder zal gaan als trainer van de Amsterdamse club. 'Ja, dat is het plan. Ik wil na mijn loopbaan graag beginnen als coach.' De exacte invulling van die rol is nog even afwachten. 'We gaan zien wanneer dat gaat gebeuren, want ik wil alles stap voor stap doen. Op dit moment voel ik me topfit en dat is het allerbelangrijkste.'

Voor Tadic was het een uitgemaakte zaak dat hij zijn trainerscarrière zou beginnen op Sportpark de Toekomst. 'Op een dag wil ik dat, omdat ik denk dat er geen betere plek bestaat om als trainer te beginnen dan hier. Ik heb altijd van de Ajax-filosofie en de manier van denken gehouden. Dat was ook de reden om hier te tekenen. De manier van denken over voetbal komt overeen met mijn eigen gedachtes. Ik zou het mooi vinden als mijn team over een paar jaar, wanneer ik trainer word, net zo speelt als Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Dusan blijft gewoon tot de vierde ster binnen is!
2 0
T.reckveugel
Ziyech kan hier een voorbeeld aan nemen. Deze man wilde echt naar Ajax en iets moois neerzetten, hij bewijst nu dat die liefdesverklaring geen lulkoek was
1 0
Ozymandias
Ziyech heeft als 26 jarige nog nooit in het buitenland gespeeld terwijl Tadic op 21 jarige leeftijd al naar het buitenland vertrok. Ik kan het goed begrijpen als Ziyech ook een keer een andere voetbalcultuur wil ervaren. Hij heeft immers maar één voetballoopbaan en persoonlijk zou ik niet alleen in Nederland maar ook de ervaring willen opdoen wat het is om in landen als Argentinië, Brazilië, Engeland, Italië en Spanje te spelen waar voetbal op een andere manier wordt beleefd.
1 0
MarcOndertwix
En dit is dus, jonge pikkies, karakter en mentaliteit.
0 0
ETM
Wow. Na zijn optreden tegen Madrid begon ik toch echt te vrezen voor een kort verblijf van Dusan. In de CL behoorde hij gewoon tot de top3 spitsen.

Al zijn grote woorden voor Ajax zijn mooi, en ik dacht ook wel gemeend, maar ook dacht ik dat het een vorm van Servische overdrijving was, en dat Tadic gewoon een emotionele man is, die zich nu eenmaal op die manier uit.

Maar nu voegt hij wel daad bij woord door zich echt te commiteren aan Ajax, terwijl hij echt makkelijk elders nog het 3voudige kan verdienen. Ik denk dat meespeelt dat Tadic vooruit kijkt en hij wil echt graag in het voetbal actief blijven. Dan is Ajax als club geweldig om aan verbonden te blijven.

Ik hoop wel dat al die vrolijke supporters hem de crediet geven die hij verdiend. Dat hij niet wordt afgebrand zodra hij in de toekomst minder succesvol is bij Ajax. De intentie van Ajax en Tadic om samen door te gaan is geweldig.

Deze man heeft nu al heel veel voor Ajax betekend. De transformatie van een stroef team met veel potentie naar een lopende machine met veel kwaliteit is letterlijk begonnen toen Tadic begin vorig seizoen het veld in kwam. De CL campagne was er 1 voor de historische ere-gallerij, en de rol die Tadic bij het succes had was gigantisch. Niet de schoonheid van Litmanen misschien, maar van mij krijgt Tadic de Litmanen-award ;)

De lof voor Mathijs, Frenkie, Blind, Vd Beek, Ziyech, Neres en anderen is terecht, maar vergis je niet in de bijdrage van Tadic. Kijk de highlights terug en je weet dat Tadic bij bijna alle doorslaggevende momenten betrokken was. Tadic gaf niet alleen de aanval het rendement, ook gaf hij het team een portie extra hersenen. Een diendende aanvaller die ook nog eens uitblinkt in individuele acties en rendement. In de eredivisie was de linkerkant van Ajax een voetballend geheel waarin Tadic de draaischijf. In de CL was Tadic de kapstok-spits waar Ajax-fans al jaren over fantaseerden.
0 0
VIPete
Tadic is volgens mij een hele belangrijke pion in het groepsprocess. Dat zien Marc en Eric ook. Marc, Eric en Tadic kunnen wel eens het "technische hart" worden in de manier die Cruijff zich had voorgesteld. Één in de top, één in de organisatie en één op het veld. Tadic moet alleen nog wel even flink aan zijn Nederlands werken.
4 0
MPAjax
hij zal wel beginnen bij onder 19 / jong ligt eraan hoeveel jaren hij wil doorgroeien, onder 19 beginnen is het beste, dat doet heitinga ook, beste leerschool
0 0
goajaxgo
Top! Zelden zo tevreden geweest over een aankoop als die van Tadic.
3 0
behangdelul
Paar jaartjes als trainer het vak leren en dan in Servië een Ajax-voetbal school beginnen, misschien een samenwerking met een Servische club. Zou top zijn!
1 0
JohnTB
Kijk dit is pas een instelling zeg !
Super Tadic !!
2 0
Hagmag
Hij speelt bij een Europeese topclub.
Hij gaat nu terecht ook meedelen in het behaalde financiële succes.
Tadic geeft hierbij wel een enorm positief signaal af.
Gewoon respect voor deze held.
4 0
Liam
Zou hij dat echt allemaal menen wat hij over Ajax zegt? Is bijna moeilijk te geloven haha.
0 0
Ajax27
Ge-wel-dig nieuws dit!! ik Had er een heel hard hoofd in. Als er daadwerkelijk een Chinees salaris van 42 miljoen verspreid over 3 jaar was geweest zou ik dit erg apart vinden. Maar ik ga hier niets negatiefs over zeggen, dit is gewoon top!!

Met Tadic, Neres, Huntelaar, Tagliafico, Blind, Nous, Schone en Onana heb je al een mooie kern die blijft. Van Marin, Promes en Martinez verwacht ik veel. Daarnaast verwacht ik dat het ook rond komt met Alvarez. Dat zijn al 12 man waarvan je er maar 8 mag opstellen. Tel daar alle jonge talenten bij op en het ziet er gewoon prima uit komend jaar.
1 0
Labrador
En stel dat Ziyech blijft.... Man man man dan ben je met kerst kampioen
1 0
mvdk
We need to pak schaal tot 2026.
3 0
IboAFCA
Road to 4e Ster
3 0
3*stars*3
Na de woorden van Donny over Tadic, heb ik alleen maar meer respect gekregen voor deze klasbak.
Mede door Tadic zijn spelers als Donny gaan letten op hun voeding en meer de krachthonk ingedoken.
Ervaring is 1 maar voetballend wat toevoegen en ook een mentor rol hebben, is helemaal top.
3 0
Schip
Graag in elke linie zo'n mentor, dus laat Ziyech ook maar blijven.
0 0
3*stars*3
Zou echt geweldig zijn.
0 0
Bocarra
Ik zou er geen probleem mee hebben als Ajax in de toekomst alleen nog maar spelers als Tadic, Neres en Nico aantrekt... De mentaliteit van deze gasten is toch een verademing vergelijken met die volgevreten zelfopgeleide jeugdspelertjes die al na 1 goed seizoen met alle geweld moeten verkassen en totaal geen respect hebben voor Ajax en zijn supporters.
7 -3
Schip
Ik begrijp de frustratie, maar Frenkie op zich is een prima jongen. Had alleen nog een jaar moeten blijven. De Ligt speelt al vanaf 2017 in de basis. Alleen de manier waarop hij over de rug van Ajax zijn zaakwaarnemer een proletennummer van jewelste laat opvoeren is na de wedstrijd tegen Spurs een enorme anticlimax.
3 0
insectenverdelg
ik zeg 5 titels op rij met Tadic erbij!
4 0
RaynoFischer
Held :)
3 -1
Bky
Over 6 jaar hoofdtrainer Tadic met assistenten Huntelaar, Schone en Blind.
11 -2
RaynoFischer
Haha klinkt goed :)
1 0
Ajax34
Kijk De Ligt zo kan het ook.
3 -4
CruyffFootball
Kijk Ajax34, Tadic is 30 en heeft niet de wereld aan zijn voeten liggen zoals de Ligt.
3 -10
RaynoFischer
Kijk CruyffFootball, De Ligt heeft met zijn 19 jaar nog steeds een hele lange carriere, voor zich Tadic kan ook zijn laatste paar seizoenen in China of de zandbak gaan cashen als ie zou willen ;)
4 -2
Ajax114
Precies dus zou voor De Ligt juiste makkelijker zijn om te blijven
1 0
Nick
Heeft hij lucratieve aanbiedingen gehad?
1 -1
Afc22
Kijk RaynoFischer, je hebt helemaal gelijk.
3 -1
OpaVerteld
Vermoed dat Dusan ook een hele goede tainer/coach zal worden
2 -1
oudzuid2
prachtig hoor, na z'n fantastische CL optredens had ook zomaar een Bayern langs kunnen komen met een zak geld, dan had het er heel anders uitgezien komend seizoen. is echt een van de sterkhouders geweest. nu hopen dat Donny de volgende is die z'n ja-woord geeft :)
7 0
Rik428
Bayern moet juist een beetje verjongen, maar ik snap je punt
1 0
Radie125
Mooie gast heerlijke voetballer voorbeeld voor de rest
6 0
Eastwood
Klasse kerel, Tadic. Uit zijn woorden druipt de liefde voor Ajax. Prachtig.
8 -1
Onpartijdig
Prachtige woorden van deze baas!
6 -1
AFCA-B93
Die wens om coach te worden is sowieso versterkt door Ten Hag en staff afgelopen seizoen. Heb echt het gevoel dat de manier van werken van Ten Hag een impact heeft gemaakt op de complete selectie
13 -1