'Goede dingen gezien, maar ook heel slechte'

BartVeenstra, 01-07-2019 om 07:25, 17727 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt met behoorlijk gemengde gevoelens terug op de oefenwedstrijd van Ajax tegen Aalborg BK (1-1). Waar de trainer niet op namen ingaat, schrijft De Telegraaf dat het optreden van Lisandro Magallán zijn kansen als opvolger van de vertrekkende Matthijs de Ligt geen goed hebben gedaan.

Magallán speelde alleen de eerste helft van de wedstrijd en in die helft kregen de Denen enkele flinke grote kansen. Bovendien veroorzaakte de Argentijn een penalty, die vervolgens wel werd gemist. 'Ik heb goede dingen gezien, maar ook heel slechte', zegt Ten Hag in De Telegraaf. 'Slechte pressingmomenten. De afstemming was volledig zoek', aldus de coach, die hierover geen namen noemt.

De trainer was wel te spreken over Perr Schuurs, die in de tweede helft in het veld stond. 'Ik dacht dat Schuurs het wel aardig deed', zegt Ten Hag. De verdediger zelf geeft aan dat hij het tijd vindt om stappen te maken. 'De trainer heeft al gezegd dat hij in de voorbereiding wil testen wie de opvolger wordt. Het is aan mij om me te laten zien en de trainer het vertrouwen te geven dat ik die opvolger kan worden. De komende weken worden heel belangrijk voor mij om misschien wel de doorslaggevende stap te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
magalan komt gewoon te kort voor ajax.
je ziet het gewoon bij het debuteren. vind hem niet passen in onze spelstijl.
veel te traag in handelingen, is een beetje een uitstervende klassieke verdediger.

en waarom blijven opstellen, hij heeft in elke wedstrijd niks laten zien, dan moet je daar niet mee doorsukkelen, want voor je het weet sijpelt dit nivo door bij het doorselecteren.
ajax moet een hogere eis stellen aan spelers om op nivo te blijven.

het is wel lullig voor die jongen, maar dat is topsport.
1 0
HilversumNoord
al die B keuzes eruit. En alleen nog maar niveau Frenkie, Donny, Neres, Tadic, Ziyech, De Ligt. Dus spelers als Ekkelenkamp, Eiting, Sinkgraven, Cerny, Kristensen, Mallagan, Labyad, Johnsen eruit. en ook zeker al die nieuwe "aanstormende talenten" nogmaals kritisch bekijken. Talent en mee kunnen doen op het hoogste niveau moet al direct opvallen. Als ze nu al moeite hebben met aanpassen in Ajax1, zijn ze het niet waard. Ik geloof niet in langzaam brengen. ik geloof in mee kunnen doen. Zoals een Mazaroui. Die ging zo makkelijk mee in het niveau. Dan mag je best een terugval hebben maar als je het niet direct laat zien. Ben je gewoon niet goed genoeg...punt!
0 -1
Rik428
Goed man, dan vind je het vast niet erg om je vaardigheden en netwerk in te zetten om deze zomer een selectie met 25 absolute toppers neer te zetten. Uiteraard binnen het transfer- en salarisbudget.

You win some, you lose some. Voetbal is geen exacte wetenschap, gelukkig niet. We gaan nog heel veel goede spelers bij Ajax zien, en ook nog heel veel slechte.
1 0
pizzapunt
Wat mij betreft een grote schoonmaak en doorselecteren op Magallan, Kristensen, Labyad, Johnsen etc. Dan maak je ruimte voor één a twee échte versterkingen en geef je jeugdspelers meer perspectief. Topsport is hard.
10 0
hallo1
Noodzaak ook!

Jongens die te weinig perspectief hebben moeten weg. Die gaan mogelijk als stoorzender fungeren en daar wordt niemand beter van. Dan kom je inderdaad uit bij Magallan, Kristensen en Labyad. Die zijn totaal overbodig geworden. Desnoods met flink verlies verkopen. Ook moet er goed gekeken worden naar wat Ajax van plan is met spelers als Eiting, Ekkelenkamp, De Wit, Lang, Cerny en Jensen. Je zult er toch een aantal van moeten verhuren.

Het wordt heel belangrijk voor Ajax om de selectie ''efficient'' te krijgen. Dubbele bezetting is goed, maar we hebben nu voor één positie soms wel 3 spelers met daarachter nog een talent. Dat gaat problemen opleveren, dus moet je dat voor zijn. Doorselecteren!!
1 0
Ajaxsupzuidned
Zsm afscheid nemen van Magallan en er achter zien te komen of Schuurs de opvolger kan worden van fe Ligt
2 -2
Sampaoli
Schuurs heel goed deze voorbereiding. Zou hem als back-up van Álvarez erbij houden en kan door de nieuwe regeling in dezelfde speelronde minuten maken bij Jong.
6 0
Markopantelic007
Kan me niet voorstellen dat die Magallan er niets van kan. Kijk Gabrich werd gekocht op basis van een videoband. Deze gast is uitgebreid bekeken. Aan de andere kant, Kristensen ook...
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dan moet je de suporters eens horen van zijn vorige club. ajax heeft gewoon een kat in een zak gekocht
0 0
Cisco2
Nou, t rare is dat Magallan in Argentinie wél degelijk speelden.

Maar zoals hij hier voorbij wordt gelopen.... Misschien heeft hij wat moeite met hoe hoog onze verdediging staat. Bij Boca was dat heel anders.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
maar kenmerkt ook een goede verdediger.
heel veel zaken zijn schijn, als er een goed middenveld voor staat. maar hoe verdedig je als je achteruit moet lopen of onder druk word gezet.

we gaan dat zien bij mathijs de ligt, want die is dat ook niet gewend
0 0
geDaante
Ajax is niet 'degelijk', Ajax moet swingend en dwingend zijn.

Het spel van Boca is inderdaad totaal niet met dat van Ajax te vergelijken. Gewoon weer extreem slecht gescout en geselecteerd. Echt ronduit belachelijk, zelfde als met Kristensen en Van der Hoorn.
3 -1
wdka
Jullie vergeten allemaal dat centrale verdediger een verdomd lastige positie is om te spelen in op balbezit georienteerde spelsystemen. Verdedigers die dat goed kunnen zijn hun gewicht in goud waard. Oftewel niet te betalen dus zoek je specificieke kwaliteiten om te schaven aan de ontbrekende. Als je dan zo'n jongen uit Argentinië haalt is het risico op aanpassingsproblemen gewoonweg groter. Geef ze de tijd voor het zelfde geld komt het er wel uit.
5 -4
Schip
Aanpassingsproblemen en ontbrekende basiskwaliteiten zijn twee aparte dingen. De laatste hadden ze moeten scouten.
2 0
Knalpot
Het ziet er ook ongelofelijk slecht uit omdat de middenvelders en de backs bij balverlies niet snel genoeg omschakelden, op een gegeven moment ontstond er zelfs een 2 tegen 5 situatie, die gelukkig nog gemist werd door Aalborg. Dat zijn gewoon situaties die zo'n argentijn in zn eigen land nog nooit heeft meegemaakt omdat er altijd wel een paar verdedigers achterblijven. Daarbij scheelt het ook nog wel of je een Blind en Tagliafico naast je hebt staan itt een Pierie en Martinez (die net komen kijken). Het stemt niet hoopvol wat ie tot nu heeft laten zien maar nu al afschrijven dat slaat nergens op.
1 -2
louis60
Naast Blind en Nico was hij, in de minuten dat hij in het veld stond, ook super slecht.
0 0
Knalpot
Ga je er nu een wedstrijd bijhalen waarin ie 5 minuten onder hoogspanning moet invallen en dan schlemielig ook nog uitglijdt waardoor wij de finale mislopen? Had de Ligt ook kunnen gebeuren. Slechte momenten blijven mensen altijd bij. Op feyenoord uit mag je hem helemaal niet beoordelen, was net een maand in NL en de enige die een beetje met hem kon communiceren die wedstrijd was Onana.
0 0
Radikaal
Nou ja, die jongen heeft tot nu toe niets echt goed gedaan. En was regelmatig echt bagger. Daar geef je dan 8 miljoen oid aan uit en je laat ook nog eens Wöber gaan, ook geen De Ligt, maar die liet tenminste potentie zien en deed het meer dan behoorlijk als het moest.
3 0
MosesD
Het is een lastige positie, zeker volgens de Nederlandse filosofie, je 'moet' namelijk van alles kunnen. Echter als je gaat scouten, moet een speler specifieke kwaliteiten hebben. Hij hoeft (nog) niet compleet te zijn, want wellicht zijn er dingen die hij kan verbeteren. Echter bij Magallan ontbreekt elk Ajax DNA. Dat hoef je hem niet uitgebreid voor te scouten. Vandaar dat de keuze voor Magallan zo'n totaal wonderlijke is.
3 0
Joseph
Toch bijzonder dat je de plank zo mis kan slaan met een Magallan. Dat moet toch gevolgen hebben voor de scouting..
5 -2
geDaante
En voor Overmars, die koopt hem uiteindelijk aan.
2 -1
Web
Ajax heeft de laatste tijd heel veel gedaan in de scouting
Doesburg komt van AZ , Veldmate van Groningen en dan hebben ze die twee Belgen nog aangetrokken jongstleden De Gruyter en Haesaert.
Allemaal met heel goede rapporten.
Ook ik begrijp die aankoop niet, maar Consequenties aan te koppelen gaat te ver?
Want er gaat n de scouting ook veel goed, wel goed evalueren waar dit fout ging
3 0
Mazraoui
Minimaal 2 van die scouts hebben Magallan goed moeten keuren. Zou interessant zijn als Overmars een boekje zou open doen voor wat betreft de totstandkoming van deze transfer. Waar het allemaal op is gebaseerd
3 0
RusselWestbrook
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Was Magallan net zo dramatisch als tegen Feyenoord? (als ik me goed herinner). De communicatie in de verdediging leem compleet zoek met hem in het veld.
3 0
Sampaoli
Het was niet om aan te zien. Tweette voor de wedstrijd nog dat we hem een eerlijke kans moesten geven en dan zakt hij zo door het ijs tegen de nummer 7 van Denemarken.
0 0
Knalpot
Wij waren in die samenstelling ook niet de nr 1 van nederland natuurlijk beetje nuance mag wel. Je hebt 2 jongens naast je die net een week meetrainen en het middenveld van jong Ajax van vorig seizoen voor je. Qua automatismen en communicatie valt daar nog veel te winnen natuurlijk.
0 0
PeterVKV
Zowel opbouwend als verdedigend echt slecht. Jammer, maar hopelijk komt het nog goed gedurende het seizoen. Maar voor nu zeker geen opvolger van de Ligt. Sowieso geen basis speler.
5 0
Multi
Schuurs heeft nu ook gewoon vertrouwen en speeltijd nodig. Voor de CL zal hij nog tekort komen, maar in de beker en de meeste teams in de eredivisie is hij prima. Hij moet gewoon langzaam zijn minuten gaan maken als backup.

Wat betreft Magallan, denk ik dat ze enorme spijt hebben dat ze Wober niet behouden hebben.
11 0
Bjorn
Bij Magallan denk ik aan Oleguer.
9 0
Web
Niet te lang treuren.
Soms zit het mee, soms tegen
Wel bijzonder dat je eigenlijk direct ziet dat hij niets heeft van een Ajax speler
3 miskopen Orejuela, Cassiera en Maggallan
Daar tegen over staan. Sanchez, Neres, Onana, Tagliafico,
4 -1
Duif63
3 miskopen? Haha was het maar waar. De Sana's en Sanogo's en al die buitenlandse jeugdspelers ben je zeker al vergeten.
2 -3
Knalpot
Sana en Sanogo waren toch geen aankopen man, die waren praktisch gratis af te halen met een kans dat het wat wordt en een net zo grote kans dat het helemaal niks wordt. Aankopen vanaf een miljoen of 3 wordt al een ander verhaal i.m.o. die moet je wel meerdere keren bekeken hebben door verschillende scouts. Aankopen die 8-10M die moeten in mijn ogen wel een onomstreden back up zijn voor een basisspeler en daarin slaat Overmars vooralsnog de plank mis (Labyad, Magallan, Bande)
0 0
Web

Zal ik dan ook maar Frenkie, milik, Ziyech, Tadic, Blind enz noemen?
Of komt dat niet zo goed uit?
3 0
Duif63
Want voor iedere geslaagde aankoop, mag hij ook een miskoop doen ?
0 -2
Web
Dat zeg ik niet
Er moet gewoon een goed team staan, en wij mogen zeggen dat dit erg goed gelukt is, finale EL en halve finale CL
Bovendien een heel volle kas
Nu jij weer, goed onderbouwd toch?
Maar jij zal wel weer iets vinden,, per definitie negatief
0 0
AFCAsphere
Als ze sportief en financiëel zoveel opleveren voor Ajax, dan mag dat ja. Sowieso moet jij leren realiseren dat niet iedere aankoop een groot succes kan worden. Er zitten nou eenmaal spelers tussen die de verwachtingen niet waarmaken, dat heeft iedere club. Bij Ajax denk ik dat de kans groter is, omdat de aankopen concurrentie krijgen van de jeugd.
0 0
MosesD
Wat doet Onana in dit Zuid Amerikaanse rijtje? Overigens vond ik Cassiera zo slecht nog niet, althans ik begrijp waarom die gescout is. Bij Magallan zie je in 5 minuten dat die geen Ajax DNA heeft. Onvoorstelbaar werkelijk.
3 0
Web
Onana is nog knapper weggeplukt uit de jeugd van Barcelona. Gouden aankoop

Ik geef ook aan dat ik Magallan niet begrijp, maar ik twijfel niet aan de scouting. Het is heel logisch dat niet iedereen voldoet. En dan vooral bij Ajax, waar het aanpassen door de speelwijze heel moeilijk is.
1 0
MosesD
Je weet nooit 100% zeker of een aankoop slaagt. Maar je kan wel bij het scouten zien of een speler het Ajax DNA heeft. Dat heeft Magallan van geen kant, dus in die zin begrijp ik deze (dure) aankoop niet.
0 0
Knalpot
Tja Sanchez had ook niet het Ajax DNA, geen al te beste inspeelpass, technisch redelijk beperkt en als ie indribbelde had ie ook vaak geen idee wat ie van plan was. Maar goed die was snel en verdedigend beresterk. Bij deze Magallan weet je dat je altijd een snelle verdediger naast hem moet zetten anders zijn we veel te kwetsbaar. In dat licht is het wel een vreemde aankoop geweest omdat je weet dat dat voor het ajax spelletje een minimale vereiste is.
0 0
De Stift
Eens. Dat is een fifty-fifty ratio en dat is heel behoorlijk. Maar Magallan en Labyad is denk ik nu al einde oefening, dat is voor alle partijen beter.
4 -1
voorkennis
Vergeet kristensen en Labyad niet, die kunnen er ook geen klote van
6 -3
Web
Dan ook met de goede spelers komen?
Labyad had een geweldig seizoen gedraaid met Utrecht, deed Ajax nog met twee goals de das om on de Johan Cruijff Arena. Maar zo blijkt maar weer eens, geen garantie voor slagen bij Ajax

Olsen is verantwoordelijk voor Kristensen, een misser.
Maar hij heeft ook Eriksen en Dolberg gescout, zo zie je maar weer
0 -1
Jelephi
En reken maar dat martinez een schot in de roos wordt.
6 -2
Rentokill
Helaas kun je zo'n speler niet eerst stage laten lopen. Want helaas weet je gewoon nooit 100% zeker wat je koopt. Ook niet bij Neres, Tagliafico etc.
4 0
GvanderK
Boca fans waren niet voor niets dolgelukkig dat hij vertrok.
8 -1
Web
Dat heb je overal
Is iedereen binnen Ajax blij met Ziyech?
En dan heb je het zelfs nog over een creatieve spelers
2 -4
ram
Dat is niet waar...
1 -6
Jelephi
Dat is wel waar.
6 -1
ram
Ja... klopt.

Je/jullie hebben gelijk. Ik heb wat onderzoek gedaan en ze vonden inderdaad dat we véél te veel hebben betaald voor iemand met zijn kwaliteiten.

Dan is het extra raar dat wij hem zó graag wilde hebben.
0 0
Rentokill
Dat heeft ooit hier iemand verzonnen. Zo zie je hoe hardnekkig fakenieuws kan zijn.
2 -4
Ferd
Nou, doe eens een Google op ‘boca fans magallan’ dan zie je toch wel veel negativiteit
4 0
Lazell
Bij Donny, Ziyech, Neres, Blind, etc. krijg je ook negativiteit van ajax fans als je er naar gaat zoeken.
0 -5
insectenverdelg
4 a 5 miljoen verlies nemen en Malagan nu al laten vertrekken als dat kan. Alvarez halen en dan met je met Nico, Martinez, Blind, Alvarez, Schuurs, Pierie, Mazraou en Dest een prima achterhoede. en voorlopig is Veltman er ook nog.
5 -1
ram
Ik verbaas me echt over het door de mand vallen van Magallan.

Er is héél lang aan hem getrokken en dus moet Ajax zeer overtuigd zijn geweest van hem. Hij schijnt in Argentinië ook gewoon goed te zijn geweest (uiteraard).

Maar zijn niveau is zó dramatisch dat ik niet zo goed weet wat we ermee aanmoeten. Ik denk dat Ajax er ook flink mee in de maag zit.

Ik zou het denk ik een top rechtercentrale halen. Alvarez is zeer welkom wat mij betreft. Ik zou Schuurs zijn concurrent maken. Het is vrij bizar maar ik zou Magallan verhuren; liefst aan een Eredivisie club. Dan moet ie het daar maar laten zie en daar wennen aan ons land en stijl. Als je hem back-up maakt, speelt ie nooit en went ie nooit. Als Ajax hem wil houden moet je sowieso Schuurs verhuren aan een ploeh uit de Eredivisie.
8 0
MosesD
Ik zou wel graag willen weten of degene die Alvarez heeft gescout niet dezelfde is als Magallan. Onvoorstelbaar, bij die jongen zie je echt in minder dan een kwartier al dat hij niet het Ajax DNA heeft. Enerzijds begrijp ik wel dat ze een extra rcv willen halen, anderzijds ben ik fan van Schuurs. Die is opbouwend niet minder dan de Ligt. Verdedigend mag het nog wat beter, maar ik zou de jongen graag de kans geven.
3 -1
Knalpot
Tuurlijk gewoon de kans geven, ik weet nog de commentaren op Alderweireld na zn eerste wedstrijden, die kon er ook geen kloot van volgens velen (dat is dan ook wel weer het Ajax DNA van de fans). Schuurs gewoon vlieguren laten maken komt wel goed.
0 0