Overmars: 'Manier van spelen zal goed passen'

ArthurV, 24-06-2019 om 23:00, 9748 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Marc Overmars verwacht dat aanwinst Quincy Promes uitstekend gaat passen bij de speelwijze van Ajax. Dat geeft de directeur spelerszaken aan in gesprek met Ajax TV.

'Iedereen moet zijn plekje verdienen, hè. Als je gaat nu even gaat kijken wie er voorin spelen, dan is er natuurlijk wel wat concurrentie', benadrukt Overmars. Promes wordt in Amsterdam herenigd met Erik ten Hag, met wie hij eerder samenwerkte bij Go Ahead Eagles. De aanvaller was twintig jaar toen hij op huurbasis de overstap maakte naar Deventer. 'Dat is natuurlijk heel anders, want hij heeft nu wat meer clubs gehad.'

Gedurende het afgelopen seizoen kwam Promes uit voor Sevilla, waar hij volgens Overmars in een andere rol moest voetballen. 'Ik denk zoals wij spelen veel gunstiger voor hem is, dat is ook gebleken bij Tadic. Hij maakte vier goals in één seizoen bij Southampton en ik geloof veertig goals bij Ajax. Dus de manier van spelen zal ook goed bij Promes passen.'

Promes reist nog niet met de selectie mee naar De Lutte. 'Hij zal net zoals alle internationals iets langer vrij krijgen. Het is belangrijker om spelers meer rust te geven dan ze te snel binnen te willen hebben', besluit een lachende Overmars.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Heel veelzijdige spits, voor in op alle posities in zet baar, heeft diepte in zijn spel, maar kan ook in de voeten aan gespeeld worden, prima aankoop van Ajax.
En wie zegt dat Ziyech en Neres hier nog spelen dit seizoen?
Ik zou ook voor Bergwijn gaan, Pavon kan mij niet overtuigen
2 0
Tecmessa
Promes heeft die diepgang in zijn spel die verder alleen Neres bij ons in de selectie heeft. Lijkt mij een goede toevoeging, zeker indien Neres zou vertrekken.
16 0
Web
Zo is het, maar kan ook goed in de kleine ruimte spelen.
Ik ben echt blij met hem
0 0
Montana
Ik zag een paar keer in de CL dat in de slot fase de tegenstander al 'op' was en er kansen in de diepte lagen voor Ajax. Maar vaak kon Ajax (o.a. Tadic) het niet meer belopen. Iemand met snelheid/diepte is nodig als je effectiever in de CL wilt worden.
4 0
Lucky69
Denk niet dat promes past in het Ajax van nu
1 -24
Ruff Rhythim
Bij Spartak Moskou in 115 wedstrijden 59 goals gemaakt. Meer dan 1 op 2. Voetballer van het Jaar daar ook. Snelheid op de flanken.

Die gaat best bij Ajax passen hoor.
2 -1
Ajax27
haha altijd toch weer die ene zure reactie...
0 0
vijfennegentig
Haha jij ook niet.
0 0
ajaxxcied4life
Je hebt denk ik een goede reden om dat te denken. Kun je dat onderbouwen?
0 0
EricAjax1
Ben ik ook benieuwd naar
0 0
AjaxDaniel
Technisch vaardig, snel, heeft inzicht, weet wat van een Ajax speler verwacht wordt. Wat past er niet?
3 0
Ozymandias
Waarom niet, ik vind dat Promes qua type speler vergelijkbaar is aan Neres en die past toch ook in het Ajax van nu?
4 0
ETM
Toen ik de highlights van Promes in Rusland aan bekijken was moest ik zowaar aan Neres denken. Dribbelebewegingen die er wat grof uitzien, maar wel effecient zijn. Versnellingen die onvoorspelbaar zijn. Neres ken ik inmiddels beter dan Promes, maar als ik zo vrij mag zijn om zo op indrukken af te gaabln dan lijkt me Neres wat beter in de combinatie, en Promes wat beter met zn trap?
3 0
AFCA-B93
Ik vind Promes wel een stuk explosiever ogen dan Neres. Waar ik Neres vaak toch niet voluit zie sprinten in balbezit bij een counter, heb ik het idee dat Promes echt een sprintmonster kan zijn in zo’n situatie. Daarentegen is Neres dan weer beter in het dribbelen denk ik. Ik snap je idee qua diepgang en de combinatie, maar qua individuele acties toch wel verschillend
4 -1
Ozymandias
Ik heb het gevoel dat mensen overschatten hoe explosief/snel Promes is en onderschatten hoe goed zijn actie in de kleine ruimte is. Ik wil niet zeggen dat zijn actie in de kleine ruimte net zo goed is als die van Neres maar hij zit er niet ver vanaf. Ik denk dat Neres ook explosiever is dan Promes maar de Nederlander trekt zijn sprints vaker door terwijl Neres vaak dan weer terugkapt (wat hem een bepaalde onvoorspelbaarheid geeft).
2 0