Ten Hag: 'Hell of a job om dat te herhalen'

BVeenstra, 20-06-2019 om 13:20, 10951 views, Ajax.nl |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is 'heel blij' met zijn contractverlening als trainer van Ajax. De oefenmeester verlengde zijn in 2020 aflopende contract met twee seizoenen en staat nu tot de zomer van 2022 onder contract bij de Amsterdamse club.

'Ik ben heel blij', zegt Ten Hag op Ajax.nl. 'We hebben een fantastisch jaar gehad en willen dit nu verder uitbouwen. De club verder vooruit helpen. De resultaten die we tot dusver hebben behaald waren fantastisch. Het zal een hell of a job zijn om dat te herhalen. Maar we zullen onze doelen weer gaan stellen en opnieuw voor resultaten gaan.'

Ten Hag geeft vervolgens aan waarom hij het zo naar zijn zin heeft bij Ajax en waarom het werken bij de club hem zo bevalt. 'De samenwerking is heel prettig, op alle niveaus binnen de club. De stijl van voetballen past bij Ajax, maar ook bij mij. Ook de wisselwerking met het publiek kan ik enorm waarderen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Een goede zaak. Dit schept duidelijkheid richting spelers, dat de ingezette lijn (werkwijze) met dezelfde persoon aan het roer vervolgd gaat worden. Spelers die misschien twijfelden zouden nu makkelijker kunnen overwegen toch nog een jaar extra te blijven. Vergeet niet....bij een nieuwe trainer, die er net anders tegen aan kijkt, kan je namelijk er zo maar weer naast staan.
Bij Ten Hag weten ze inmiddels wat ze aan de man hebben en kunnen verwachten.

Verder schept het ook duidelijkheid richting spelers, waarmee ze -achter de schermen- onderhandelen. Met enige zekerheid kunnen ze nu ' een plaatje schetsen' wat de nieuwe speler kan verwachten èn kan de trainer, Ten Hag dus, in het voortraject van die onderhandelingen aangeven waarom ze juist die speler willen en wat voor plan hij met de desbetreffende speler heeft.

Zolang een mogelijk vertrek van de trainer/coach 'boven de markt blijft hangen' is er toch voor een nieuwe speler veel onzeker. En dat weten ze met deze contractverlenging aardig te counteren.

Duidelijkheid.

Nu nog even door Overmars een informatie-rondje laten maken. En dan vooral waar hij de streep trekt wbt transfers èn niet onbelangrijk wanneer.
Volgende week begint de voorbereiding namelijk al....gaan week na week weer spelers binnendruppelen na hun vakantie. Dan wil je niet weer op laatste moment spelers moeten aantrekken, al helemaal niet vlak voor voorronde CL.
Dat zou ik namelijk willen weten, wanneer Overmars NEE gaat verkopen en het ook een NEE blijft....zelfs als het bod astronomisch is.
Eigenlijk zou er een regel moeten zijn, dat een club die officieel de voorbereiding is begonnen, niet meer een speler mag verkopen èn die nadat er een officieel duel is gespeeld eigenlijk óók niet meer mag aankopen. Uitzondering op die laatste, bij een onstane blessure, die langer dan een half seizoen kan gaan duren, mag er een plaatsvervangende speler gehaald worden.

Dat laten doorlopen van het transferwindow tot 1 september is eigenlijk gewoon je reinste competitievervalsing (zowel nationaal als internationaal), zeker als in sommige landen al een aantal competitierondes zijn afgewerkt of er internationaal voor CL/EL al voorrondes zijn afgewerkt.
1 0
Ajax4proud
Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat de transfermarkt sluit bij een eerst officieel duel van de Eredivisie, zodat clubs die twijfelen nog even een paar wedstrijden kan bekijken. En dan ben je aan begin van het seizoen alsnog een speler of zelfs spelers kwijt en kan je niks meer ervoor terug kopen, ja alleen voor woeker prijzen.
0 0
dumperPattiruhu
Naja ik zie het wel voor me dat Ajax weer ver komt in Europa. Het liefst dan gewoon iets winnen (de europa league) dat niveau heeft Ajax zeker.
0 0
Gregoboy
Maar Dan zouden we dus genoegen nemen met niveau 2 van Europa. liever de poule door in CL en daarna eruit dan afzwaaien naar EL met de 3de plek
0 0
Shardo
27 juli de Jc schaal pakken als opwarmertje en daarna gewoon weer knallen....
2 0
jeroenaadt
Beste 'transfer' van deze zomer! Moeilijk om te herhalen wat ze bereikt hebben, ook voor een andere trainer. Maar we kunnen blij zijn dat we duidelijkheid hebben dat we weer een aanvallend Ajax gaan zien zoals het hoort. De lef en bravoer kunnen zomaar weer tot iets moois lijden.
2 0
Nummer16
Waar Ten Hag in zijn eerste halfjaar iets behoudender speelde, was zijn tweede jaar echt heerlijk om naar te kijken, dankzij wat kwaliteitsinjecties natuurlijk, qua presentatie is hij veel sterker in de media.
1 -2
AnsB
Hoe 'vrijwillig' was dat, denk je, dat 'behoudende' (als het al klopt)?
TH kwam onder uitermate moeilijke omstandigheden bij Ajax. Ajax was volledig in mineur door alles wat er is gebeurd, qua menselijk drama maar ook qua de sportieve gevolgen van dat drama (vroege Europese uitschakeling). Bovendien is hij een trainer waar geen speler op zat te wachten op dat moment (hij werkt atypisch en men moet altijd eerst aan hem wennen, terwijl anderzijds opnieuw een geliefde trainer was vertrokken).

TH heeft niet alles in één keer willen veranderen - terecht, lijkt mij - en hij heeft daarnaast vooral geobserveerd en geluisterd voordat hij het team meer naar zijn hand ging zetten. Beide heeft hij meermaals zelf gezegd. Maar nog steeds zijn er mensen die denken/zeggen dat TH zich heeft aangepast aan de wensen van de spelers c.q. het commentaar van zijn critici en dat hij daardoor is 'veranderd'.

Het creëren van een startpunt (de eerste uitgangspunten van zijn voetbalvisie/speelwijze en daarbij horende veranderingen), het eerst observeren en luisteren en daarna pas de volledige implementatie van zijn voetbalvisie/speelwijze hoort bij zijn werkwijze. En dat is een werkwijze die voor een groot deel vaststaat, maar waarin hij ruimte laat voor wensen van de spelersgroep, en die hij deels 'bijschaaft' aan de hand van nieuwe inzichten e.d. Net zoals de exacte speelwijze en 'systeem'keuzes bij hem afhankelijk zijn van de specifieke kwaliteiten van de spelersgroep.

Dit zijn allemaal dingen die ik niet zelf verzin, maar die TH al verscheidene keren zelf heeft verwoord. Blijkbaar komt dit bij een aantal mensen gewoon niet aan.

Wat jij 'behoudend' noemt, noem ik moeizaam voetbal en dat lag m.i. meer aan de miserabele omstandigheden dan aan de trainer of diens voetbalvisie.
8 0
JPM
En zo is dat, Ans.
2 0
Ajax114
Hell of a job ? Je zorgt er maar voor dat we zo ver gaan komen. Dus geen Promes halen !
0 -21
Esthas
Gefeliciteerd met de domste opmerking van de dag.
7 0
Ajax114
Oh oh wat zullen jullie allemaal weer huilie huilie doen over een paar maanden. Maar dan niet met zijn allen massaal de trainer, Td en spelers gaan afzeiken hier.
0 -3
Ferd
De dag is nog niet voorbij he, Ajax 114 gaat er vast nog wel overheen. En anders komt Ajaxdordt nog wel ff binnen met nog iets dommer.
3 0
MisterAFCA
Zou je dat ook zeggen als ze bij Barca Messi, Piqué en Busquets weghalen?

Als er uit je ploeg 3 sterkhouders vertrekken kan je nooit hetzelfde niveau halen en verwachten. Als de drie die jij opnoemt vertrekken uit de basis kan je echt niet ff verwachten dat we weer kampioen. We hebben dit jaar gezien dat als er wat uitvalt, we qua kwaliteit behoorlijk achteruit gaan. Ook in de breedte was het nog niet goed genoeg. We hebben vooral
Mazzel gehad met de weinige blessures. Maar om nou te roepen dat je zonder die drie ook een kampioenswaardig elftal heb gaat ver hoor. Ook voor de Nederlandse competitie...
0 0
pizzapunt
Denk dat de doelstelling t.o.v. vorig jaar niet veranderd. Kampioen worden en de Champions League plaatsing behalen. Halen we geen CL, moet de EL finale een doel worden.
1 0
mickey2602
Volgens mij heb ik al eens gelezen dat Ajax in Europees verband als doelstelling heeft: In de EL halve finale of finale,in de CL overwintering.
0 -1
Ruff Rhythim
EL finale halen doe je ook niet zomaar eventjes hoor.
Hebben we in 2017 ook flink voor moeten werken.
2 0
0h0Litmanen0h0
Yes en overwinteren in Europa
0 0
Babayaka
Gewoon kampioen worden, de rest is meegenomen.
Maar je moet kampioen worden, anders profiteert dat gare psv van de goede cl campagne van afgelopen jaar.
4 -1
Dexy
De kans is inderdaad zeer klein dat het net zo goed als vorig seizoen wordt. Maar dan nog hebben we - zelfs zonder De Ligt, Frenkie en Hakim - nog altijd een hele behoorlijke ploeg staan. Ook zonder die drie heb je gewoon een ploeg die kampioen moet kunnen worden en de dennenappel moet kunnen winnen.

En voor Ten Hag wordt het ook weer een hele nieuwe uitdaging om zonder een aantal sterkhouders weer een hele nieuwe ploeg op te bouwen.
2 0
Ajax34
Na zo'n seizoen kan het makkelijker minder gaan, dan beter. Maar het is aan de trainers en de spelers om het tegendeel te bewijzen. In voetbal is alles mogelijk.
1 -1
Ajax27
Als je vaker scoort dan de tegenstander, dan win je.
1 0
Schip
Minder mag best, maar er moet nog steeds goed worden gevoetbald, met de titel als prijs en CL overwintering zou top zijn.

Je hebt als het goed is nog steeds een groep met Onana, Nico, Blind, Mazraoui, VdBeek, Tadic, Dolberg, Traore, Hunter, hopelijk Neres en wellicht Odegaard ipv Ziyec.

Daar moet je nog steeds prima voetbal mee kunnen spelen. Blijven Ziyech en Neres, dan kun je niveau Bayern uit gewoon halen. Dat was ook zonder Frenkie.

edit. Maar natuurlijk met de Ligt...Hopelijk komt er nog een waardig vervanger.
1 0
ram
De bal is rond en gras is groen.
0 -2