Ajax-Fortuna van augustus naar 25 september

BartVeenstra, 19-06-2019 om 15:05, 24479 views, AS, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het duel tussen Ajax en Fortuna Sittard is van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september (20.45 uur) verplaatst. Dit meldt de KNVB woensdagmiddag. De bond meldt verder dat de competitieprogramma's voor de Eredivisie en de Eerste Divisie nu definitief zijn.

Clubs die Europees spelen hebben de mogelijkheid gekregen om hun wedstrijd in de vierde speelronde van de Eredivisie door te schuiven naar eind september. Ajax besloot gebruik te maken van deze mogelijkheid, omdat het in de week voor én na de vierde speelronde play-offs speelt voor een plek in de Champions League of (wanneer Ajax verliest in de derde voorronde van de Champions League) voor de Europa League.

In totaal werden 47 van de 704 wedstrijden (inclusief play-offs) gewijzigd qua aanvangstijd en/of speeldag. Zo begint de wedstrijd tussen Ajax en AZ op zondag 1 maart niet om 12.15 uur maar om 16.45 uur. Het volledige definitieve programma is te zien op de site van de KNVB.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ach jee heel nederland weer in de stress
0 0
Ajax34
Waarom moet dat iedere keer zo f*ck*ng laat, moet ik weer met de auto rijden. Ik kom het liefste met de trein. Of ik moet die late wedstrijden maar gaan overslaan. Niet alle Amsterdammers zijn Ajax supporters en niet alle Ajax supporters komen uit Amsterdam.
0 0
AFCAjax
Die CL zou eigenlijk gewoon op deze manier gevuld moeten worden..
competities 1-10, kampioen gegarandeerd CL. zelfde geld voor CL en EL winnaar.

nrs 2-4 van comp. 1-4, nrs2-3 van comp. 5-6, nrs 2 van comp. 7-15 en nrs 1. van comp 11-55 moeten op basis van clubcoefficient van afgelopen 5 jaar kwalificeren.. de eerste 14 op de clubcoefficienten lijst plaatsen zich direct, de rest speelt kwalificaties en stroomt in op basis van clubcoefficient.
Eventueel kun je kampioenen ronde enzo gescheiden houden in kwalificaties, maar dan moet je wel een vervanger doorschuiven naar die ronde voor elke kampioen die zich op basis van coefficient automatisch plaatst. (wat doorgaans alleen wij zullen zijn zolang NL lager als 10e staat)
0 0
SouthAjax9
Vraagje, iemand met een scc die een schatting kan maken hoeveel kaarten er nog zijn voor de cruijff schaal en of het veel gedoe wordt om morgen om 10u nog kaarten te fixen?
0 0
Bertusbowie
50% van de 2de ring is nog beschikbaar.
0 0
SouthAjax9
Oké dankje!
0 0
mickey2602
Van de eerste ring niks meer beschikbaar?
0 0
Bertusbowie
Jawel maar veel minder.
0 0
mickey2602
Dank je wel. Ik wil graag met mijn broer gaan maar heb een clubcard dus afwachten wat ik vrijdag kan krijgen.
0 0
voorkennis
KNJB volgens FR 12
0 0
Minsc
Mooi voor het doelsaldo van Fortuna een maand!
0 0
Shardo
Oh, daar ben ik wel blij mee moest de wedstrijd anders missen ivm een festival waar mijn vrouw naar toe wilt...
0 -2
Ajax0317
Het valt niet mee om onder de plak te zitten;)
5 0
Koekepeer
KNJB!!!
1 -1
Huntelaar020
Even een vraag: waarom moeten wij als het niet lukt om cl te halen play-offs Europa Leaque spelen terwijl we als verzekerd zijn van de groepsfase Europa Leaque?
0 0
AFCAjax
bij het kampioenenpad wat wij bewandelen ben je in de 3e voorronde nog niet automatisch gekwalificeerd voor de europa league.
Als pisvee de 3e voorronde haalt zijn ze wel automatisch gekwalificeerd voor de EL.
3 0
Adios
Zijn we daar al van verzekerd dan? Dacht zelf van niet eigenlijk
1 0
AFCA-B93
Lijkt mij wel. Als PSV van Basel wint zijn zij iig verzekerd van Europees voetbal. Dan zitten zij in diezelfde voorronde als wij. Lijkt me dus gewoon dat wij iig al EL binnen hebben
0 -1
Rik428
Nope dat is niet zo, alleen voor PSV geldt dat. Was bij ons vorig jaar ook zo: Sturm Graz verslaan was garantie voor EL. In het kampioenenpad moet je eerst de derde voorronde overleven. De tegenstand in het niet-kampioenenpad is over het algemeen veel sterker. Immers, alleen kampioenen uit relatief zwakke landen spelen voorrondes
2 0
Huntelaar020
En waarom had PSV vorig jaar eigenlijk maar 1 tegenstander en wij nu 2?

Ook iets met gunstige uitslagen vorig jaar?
0 0
TheArrowMan26
Omdat Nederland toen nog hoger op de uefa ranglijst stond. Dit jaar heeft de kampioen van Tsjechië (Slavia Praag) dat voordeel
3 0
iammike
Nee bij de kampioensroute moet je de 3e voorronde winnen om groepsfase EL te halen. Bij de League route heb je dat al na de 2e voorronde.
1 0
AFCA-B93
Vreemd..
1 -1
JariJari
Nee heel logisch. League route is van veel hoger niveau. In de 3de voorronde gaan we dit jaar iemand krijgen van het niveau 2de voorronde vorig jaar.
0 0
AjaxPassion
Ja, dat is idd nogal krom, maar het zit zoals Rik hierboven zegt.
0 0