Concept uitgelekt: 'Ajax opent met Vitesse-uit'

BVeenstra, 14-06-2019 om 11:40, 39340 views, AS, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Landskampioen Ajax open het nieuwe seizoen op zaterdag 3 augustus (18.30 uur) met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Het concept van het speelschema van de KNVB is uitgelekt, zo meldt onder meer Ajax Life.

De eerste topper van het seizoen wordt gespeeld op zondag 22 september. Op die dag gaat Ajax op bezoek bij PSV. Op zondag 27 oktober treedt Ajax in eigen huis aan tegen Feyenoord. In de tweede seizoenshelft speelt Ajax op 2 februari 2020 tegen PSV. De uitwedstrijd tegen Feyenoord staat voor zondag 22 maart op de agenda.

Opvallend ook in het komende seizoen: Ajax speelt in februari twee keer op zondagavond om 20.00 uur. Het betreft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (zondag 16 februari) en de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (zondag 23 februari).

Ajax besluit het seizoen overigens met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dit duel wordt gespeeld op zondag 10 mei. De laatste thuiswedstrijd is tegen VVV-Venlo op zondag 3 mei. Zie het gehele conceptprogramma op de site van Ajax Life.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van de Kameroen vrouwen winnen? Zet in en krijg 5,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez01
Beginnen we meteen als koploper. Lekkerr
0 0
S.Ajacied
Blijft niet veel over van Vitesse. Linssen heeft een vertrekwens, Ødegaard gaat elders voor een stap hogerop. Serero, een van de sterkhouders daar dit seizoen, wil ook nog een laatste maal gaan voor een club in het buitenland. Rechtsback Karavaev gaat waarschijnlijk ook weg. Verder veel spelers met een aflopend contract, dus wordt opnieuw een groot vreemdelingenlegioen, met niet al te veel kwaliteit, dat daar aan de aftrap gaat staan tegen ons. Financieel hebben ze deze zomer minder te besteden dan ooit is mij verteld, dus ik verwacht niet veel van Vitesse aankomend seizoen.

(Heb daar afgelopen halfjaar stage gelopen, vandaar)
2 0
Libero
Jari zou zeggen: "Serero speelt al in het buitenland."
0 0
mgtow
De eigenaar van Vitesse regelt vast ergens nog wel wat Russische roebels.
0 0
Superjan
Haha, ik vroeg me al af...
0 0
Babayaka
Mijn god wat zijn we toch een kneusen land geworden. Kunstgras velden, en een potje voetbal op zondagavond kan niet. Maar vooral wel een 24x7 economie aanhouden.
3 0
Juichtoon
Zondagavond is natuurlijk prima voor ploegen die EL spelen.
0 0
Beer1972
Pffffff, dit seizoen 20:00 zondagavond als nieuwe tijd erbij. Dan is in 2020-2021 ongetwijfeld de maandagavond aan de beurt..Waarom??? Oh ja, dat zijn fantastische tijdstippen voor de tv kijkers..Dat er geen supporter is die daarop zit te wachten is al lang niet meer van belang..Leve de kijkcijfers..Lege plekken in het stadion nemen we wel op de koop toe..
1 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
alles op zaterdagavond dan zijn de meeste mensen vrij.
ik vind het heerlijk om op zaterdagavond wedstrijden te kijken of te bezoeken, daarna nog even de stad in.
0 0
Sterspeler
Aansteller. Wees blij dat je een seizoenskaart hebt
2 -1
Beer1972
Wat lul jij nou!!..Afgelopen seizoenen had je fluitend een seizoenkaart kunnen kopen, want toen waren ze tot vlak voor aanvang competitie beschikbaar..Nu hebben we wachtlijst van 35.000 omdat we een keertje halve finale CL hebben gehaald en moet ik opeens blij zijn met mijn seizoenkaart
1 -1
Sterspeler
Ja daar mag je idd blij zijn. Want er zijn ook andere redenen dat mensen ze niet hebben. Zoals werk geld of privé omstandigheden.
2 0
Beer1972
Absoluut, die zijn er ook. Maar bij de overgrote meerderheid is het een bewuste keuze. Besteden liever hun geld en tijd aan andere dingen en daar is niks mis mee. Maar als je wel de keuze maakt om veel van je geld en tijd te besteden aan het willen bezoeken van alle wedstrijden van je cluppie zit je niet te wachten op nog meer klote tijdstippen..Je moet prive en zakelijk al best veel discussies aan gaan om overal bij te kunnen zijn.
0 0
Sterspeler
Dat klopt. En ik snap je punt. Maar het scheelt dat je de tijd hebt om alles te regelen. Het seizoen is nog niet begonnen hé.
0 0
Babayaka
Gast jank niet zo, we leven in een 24x 7 economie, weetje hoeveel gasten op je geliefde zondag werken, die ook wel heen willen? Te belachelijk voor woorden dat dit wordt tegengehouden.
0 0
Beer1972
Hoor je mij zeggen dat ik dan niet zal gaan..Maar je bent duidelijk geen seizoenkaarthouder die gewoon altijd elke wedstrijd aanwezig wil zijn!! Je pikt wrs je wedstrijdjes uit..Yep, dan maakt het geen bal uit wanneer ze spelen..Komt het jou slecht uit ga je niet..
0 0
Babayaka
Klopt ik ga alleen naar finales cl.
0 0
Babayaka
Nou eens kijken wat er nu weer te zeiken valt op het competitie programma,
Hoelang duurt voor de reactie verschijnen, uhhhhhhh hopen zeker dat feijenoord aan kop gaat na de eerste wedstrijd....
1 -1
Hollister
Valt de wedstrijd voor de JS schaal ook onder de seizoenskaart of moet je die apart betalen? En hoe zit dat met de wedstrijden in de voorrondes van de CL? Staan die allemaal buiten de seizoenkaart?
0 0
mickey2602
Over die wedstrijd om de JC schaal heb ik ook een vraag,misschien dat hier iemand dat weet...
Zelf heb ik een clubcard en ik wil er graag heen met mijn broer(hij is geen voetbalfan maar wil graag eens de sfeer meemaken). Een collega van mij heeft wel een seizoenskaart,samen met wat vrienden van hem. Nou zou het kunnen dat mijn broer en ik op 2 van hun seizoenskaarten kunnen gaan maar ben je dan ook gebonden aan de plaats van die seizoenskaart? Of kan/moet je dan elders in het stadion zitten?
Seizoenskaart is voor de 2e ring,broer wil graag eerste ring. Met clubcard acht ik de kans klein dat ik aan 2 kaarten kan komen,zodoende deze vraag.
0 0
Juichtoon
Ja die vallen er allemaal buiten.
1 0
Juichtoon
Belangrijkste vraag is hoe vaak spelen wij uit na een Europees duel en hoe vaak speelt PSV uit na een Europees duel en tegen wie?
Natuurlijk open ik ook liever met een thuiswedstrijd en sluit ik liever af met een thuiswedstrijd. Maar ik kijk vooral naar wat hebben we na een midweeks Europees duel.
Daar zit de meeste pijn of winst als je het hebt over het speelschema.
Edit: Vanaf september spelen we 6x Europees waarna er 4 maal een uitwedstrijd volgt (PSV, ADO, Twente en AZ) en 2 maal een thuiswedstrijd (Utrecht en Fnoord).
PSV speelt 3 maal thuis en 3 maal uit na een Europees duel (uit tegen Willem II, Emmen en Fnoord).
1 0
Koekepeer
Weinig van gemerkt afgelopen seizoen. Eerder andersom: na lange rustperioden ging het ruk.
0 -1
Juichtoon
Vorig seizoen was het de 2e keer in 11 seizoenen dat we vaker thuis speelde na een Europees duel dan PSV. Wel blijven opletten.
Aankomend seizoen wordt dus de 10e keer van de laatste 12 seizoenen dat PSV vaker thuis speelt na een Europees duel dan Ajax.
0 0
AlexIbarra
Psv-uit valt dus na een Europees programma.
Wat lekker zou zijn is als wij dan CL spelen op dinsdag en Pisv EL speelt op donderdag.

Maar dan moeten we ons wel plaatsen. ;)
1 0
Juichtoon
Zeker.
0 0
AjaxAdam1900
Wanneer start Ajax met de kaartenmarkt? Ben de eerste 2 thuiswedstrijden namelijk op vakantie
0 0
Hollister
Ben wel weer blij dat we PSv eerst weer uit hebben... zou dan helemaal mooi zijn als we tegen die tijd al een paar punten boven ze staan
1 0
KingVince
Maak je niet druk om die 20.00 wedstrijden in Februari. Worden verschoven ivm Ajax in 8ste finale CL ;)
3 0
Koekepeer
1tje blijft sowieso staan alle scenarios beschouwend (incl EL).
0 0
mgtow
Koning!
0 0
Bjorn
Ieder jaar weer de zelfde wedstrijden rond dezelfde datum. Creatief.
2 0
Duif63
Wij beginnen uit en eindigen uit. Feyenoord begint thuis en eindigt thuis. We worden weer keihard genaaid door de KNJB.
0 -4
mickey2602
Afgelopen seizoen was het andersom dus hoezo genaaid? Of is het sarcasme?
0 0
mgtow
Niks aan het handje. Feyenoord is volgend jaar rechterrijtje.
1 0
talent020
waar maak je jezelf druk om? Feyenoord is niet eens een concurrent voor de titel
1 0
Ajacied33
Dat vraag ik me echt serieus af, waarom mensen naar Feyenoord kijken. Misschien in de jaren 70 DE vijand, nu toch allang niet meer.
1 0
Ajacied33
Kun je mij aub vertellen wat wij met Feyenoord te maken hebben? Ben ik best benieuwd naar....
0 -1
DaHool
Misschien verloren we er 6-2 van, vorig jaar...
0 -1
Frank1978
Recenter wonnen we echter met 0-3.
3 0
chloorbestendig
Het is allemaal 1 groot complot van de CIA en de UEFA om Feyenoord kampioen te maken ja.
1 -2
chloorbestendig
Ajax begint dit seizoen met een overwinning in een normaal gesproken lastige uit-wedstrijd en pisv laat direct punten liggen bij die schuimbekkende cocaineboeren uit enschede. We beginnen bovenaan, en geven hem niet meer weg!
1 -1
Dennish
Wel lekker om het seizoen uit bij Vitesse te beginnen. Gelijk een zwarte wedstrijd die je winnend kan afsluiten en daardoor ze maar gehad kan hebben.
1 -1
AjaxDaniel
Wij eindigen het seizoen wel opvallend vaak met een uitwedstrijd
3 -1
Jariiii
Ik ben een tevreden mens. Relatief gunstige laatste vier wedstrijden, dat is belangrijk.

PSV Heerenveen en AZ laatste fase. Lekker.
1 -1
Adios
Opzich niet ongunstig. Onderschatting is niet mogelijk! Daarnaast kan je beter punten verliezen tegen Vitesse dan een club als Heracles.
1 -1
maikelklaassen
wordt een pittige winter, az groningen Utrecht heracles-uit en PSV thuis
0 -1
Libero
Wij uit tegen Vitesse en PSV uit tegen Twente. VTBL noemt het voor beide ploegen een lastige uitwedstrijd. Schiet mij maar lek.
1 -1
3*stars*3
1e pot van Twente na promotie en dan ook nog thuis.
Die staan met schuim op de bek klaar, volle bak, fans die los gaan en vol erop klappen om dat PSV aan te pakken....Maarja alleen die fucking counters...
3 0
Libero
Vergeet niet dat er bij Twente een grote wisseling van de wacht plaatsvindt, zowel spelers als trainer(s?). Die zijn dan nog druk op zoek naar automatismen en beste samenstelling. PSV is dan al lang en breed aan het seizoen begonnen in de vCL.
0 0
Ruff Rhythim
Midweeks: groepsfase CL/EL
Zondag 22 september: PSV – Ajax om 12.15 uur

Wat een mongolen weer man

Midweeks: groepsfase CL/EL
Zondag 27 oktober: Ajax – Feyenoord om 16.45 uur

Serieus, wat een debielen...
4 0
strafschop
Er is geen ruimte om dit anders in te plannen.

Dit zijn zondagwedstrijden en de KNVB weet nog niet of en wanneer Ajax en PSV van de dinsdag/woensdag CL naar de donderdag EL gaan.

Dus kan je een PSV tegen Ajax alleen op een zondag in plannen na een Europese week.

Verder zijn er ook nog 3 interland perioden en 2 KNVB ronden waar je rekening mee moet houden.
0 0
AsensioWillemsen
Dat is al jaren zo, na een europese doordeweekse wedstrijd komt vaak een wedstrijd tegen zwaardere tegenstander in het weekend (liefst een die ook europees speelt dan)
0 0
Huntelaar020
Als we ons alle 3 kwalificeren is dat toch niet echt een punt hebben we dan alle 2 last van die speelronde.
0 0
Ruff Rhythim
Ja. En dat maakt het juist erger !!
Tuurlijk kijk je in eerste instantie naar Ajax, maar in het kader van het goed faciliteren van alle Nederlandse Europees spelende clubs help je die clubs dus beide niet echt.
Hoe verzin je het dan toch om Europees spelende clubs na een midweekse Europese ronde drie dagen later tegen elkaar te laten spelen?
2 -2
Huntelaar020
Ja kan het ook zo zien: als Ajax cl haalt en PSV een Feyenoord Europa Leaque heb je nog langer rust dan zei hebben.
0 0
Cisco2
En wat krijg je dan? Ze laten de EL schieten om tegen Ajax goed te presteren.

Is het hele punt niet om NL juist weer europees op de kaart te zetten?
4 0
Ruff Rhythim
Exactly my point !!
0 0
Huntelaar020
Ja dat is waar ja.
0 0
jollie18
Pittig begin. Maar een voordeel.ajax moet er gelijk staan
1 -1
Patrick78
Ajax opent met Vitesse-uit en thuis tegen Vitesse ( 23 april 2020 ) we worden kampioen.
0 -1
Arek Milik
Wat een kut tijd 20u zondagavond. Wie heeft dat bedacht!?! Ik zou bijna zeggen ik boycot die wedstrijd door de tijd!
1 -4
Ajacied33
Mooie pot gelijk. Ik zal er niet zijn wegens vakantie, maar verwacht natuurlijk een betere start als afgelopen seizoen. Gelijk winnen daar in Arnhem en je kunt de 1e moeilijke uitpot gelijk afstrepen
2 0
AjaxDordt
Hebben Van Bommel en Gerbrands al een klacht ingediend?
2 0
Frank1978
Ze bereiden een rechtszaak voor... ;-)
0 0
Frank1978
Lastige uitwedstrijd om mee te beginnen, maar ik denk toch niet ongunstig, omdat Vitesse vaak een team heeft dat aanzienlijk beter wordt in de loop van een seizoen...
1 0
AJAIXIXIXI
Slutsky ziet de bui alweer hangen haha
0 -1
3*stars*3
Is nog niet bekend of Serdar deze keer fluit. ;-)
0 0
Frank1978
"Eerst tegen AJAX?! VERDOMSKI!" ;-)
0 0
3*stars*3
Opvallend die 20:00 wedstrijden op zondag.
Wist niet dat KNVB daar wijziging kn had gebracht.

Lekker om 2e seizoenshelft weer PSV thuis te spelen.
0 0
Mikey Stormram
Zondagavond 20:00? Voor wie is dat gunstig? Niet voor de supporters in ieder geval lijkt me.
3 -1
Murtagh
voor fox
0 0
BrandjeXL
Voor de kijkcijfers. Waar veel mensen overdag op zondag werken, bij de eigen amateurclub zijn, dagje weg met de kids of naar hun (schoon)ouders zijn zal men om 20:00 wel thuis zijn.
1 0
Huntelaar020
Heel fijn dat het eerst in Eindhoven is daarna in Amsterdam geeft je toch een voordeeltje in titelstrijd andersom is echt naar als je in de beslissende fase naar Eindhoven moet.
0 0
Wout1988
dat hoeft niet
0 0
Huntelaar020
Nee weet ik maar goed Eindhoven uit aan het einde van het seizoen is niet fijn.
0 0
Suarez16_
Maar nu psv uit zo vroeg is en vitesse uit de 1ste speelronde is sta je Ajax kennende na 5 duels alweer 6 punten achter. Dat vind ik wel echt kut. Moet je weer een heel seizoen gaan jagen. Hopelijk begint Ajax eindelijk eens goed aan het seizoen en niet zoals de laatste 3 seizoenen dat we na 5 speelrondes alweer 5 of meer punten achter op psv of feyenoord staan.
1 -4
Sterspeler
Vitesse krijgt elk jaar een nieuwe selectie en is op dag 1 nog niet ingespeeld. Daarbij vertrekken er daar zeker 12 man dit seizoen. Daar moet je je echt geen zorgen om hoeven maken.

PSV idem. Ik wil wel is zien of hun nieuwe aankopen bij het vertrek van Lozano en Bergwijn het verschil gaan maken. Want een sterk collectief was het de afgelopen zomer ook niet.
0 0
Huntelaar020
Ach we kennen ze :)
0 0
Suarez16_
Nou beginnen we de competitie weer kut dus.
1 -6
3*stars*3
Komt goed joh, ze weten gelijk hoelaat het is.
Lekker scherp beginnen aan het seizoen.
Geen slappe hap instelling en denken dat je Heracles ff pakt, zoals de 2 afgelopen seizoenen.
0 0
Ajaxamsterdam0485
Afgelopen 5 seizoenen was het begin echt matig. We moeten maar eens vanaf het begin een keer bovenaan staan
0 0
3*stars*3
Daarom goed dat ze gelijk tegen zo’n subtopper moeten beginnen.
Vorig seizoen won Ajax makkelijk in Arnhem maar normaal gesproken is dat een hele pittige kluif.
0 0
Huntelaar020
Heb ooit een statistiek gehoord dat 4 van de 5 seizoen die we openende met een gelijk spel wij de kampioen waren :)
0 0
BrandjeXL
https://www.ajaxlife.nl/2019/06/14/uitgelekt-concept-ajax-opent-bij-vitesse-en-begint-met-bekende-reeks/
0 0
BrandjeXL
In februari twee keer op zondagavond om 20:00 uur. RKC thuis en Heracles uit. Ajax-Feyenoord op 27 oktober en in september uit naar psv.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Gunstig juist, Vitesse is altijd lastiger later in het seizoen dan zijn ze meer ingespeeld en het is wedstrijd van het jaar in Arnhem.
2 0
SjaakWolfs
Precies. Zo'n vreemdelinglegioen is zeker de eerste paar wedstrijden los zand. Zal wel weer voor minstens de helft uit nieuwe huurlingen bestaan.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Exact, was dit seizoen ook het geval. Team werd daarna veel beter en hield PiSV op een gelijkspel terwijl Ajax er met 4-0 won.
0 0
Bky
KNJB
1 0
FWAjacied
Bron?

Belangrijker is misschien wel dat er (waarschijnlijk) gevoetbald gaat worden op zondagavond om 20:00 uur. Belachelijke tijd.
2 -1
Patrick78
KNVB
0 0
FWAjacied
Ik zie niks op de site staan.
0 0