Dolberg vol vertrouwen: 'Volgend seizoen moet goed zijn'

BVeenstra, 10-06-2019 om 08:00, 25209 views, Bold |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kasper Dolberg heeft er veel vertrouwen in dat hij in het komende seizoen goed gaat draaien bij Ajax. De spits heeft twee moeizame seizoenen achter de rug en daar baalt de Deen van. Met een goede voorbereiding - zonder blessures - moet het echter helemaal goed komen, zo zegt hij tegenover Bold.

Ajax wist in het afgelopen seizoen de dubbel te winnen en daarnaast werd bijna de finale van de Champions League bereikt. Dolberg had in dat succes voornamelijk een bijrol. 'Natuurlijk had ik graag meer willen spelen, meer doelpunten willen maken en beter willen spelen. Maar je moet het ook in een groter perspectief zien. Wat wij als team hebben gedaan, is het belangrijkste. Dat was erg goed', zegt Dolberg.

De Deense spits heeft overigens totaal geen plannen om bij Ajax te vertrekken. 'Het gaat er vooral om dat ik beter ga presteren. Ik weet dat ik dat kan en moet. Volgend seizoen zou goed moeten zijn en ik denk dat dat gaat gebeuren', zegt Dolberg, die het naar zijn zin heeft bij Ajax. 'Ik heb het goed hier. Ik ken iedereen en met iedereen rondom de club heb ik een erg goede relatie.'

Met het oog op volgend seizoen heeft Dolberg zo zijn doelen. Hij wil uiteraard weer de eerste spits van Ajax worden en hij hoopt dan ook dat hij fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen. 'Ik heb eerst een goede lange vakantie nodig om daarna een goede start te maken. In de afgelopen twee seizoenen was de start minder, omdat ik toen blessures had. Dit keer wil ik een goede start maken. Me scherp voelen en direct onderdeel zijn van het team.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Thaitshirtfactory
Ja hij zal er best vertrouwen in hebben alleen ik niet meer, hij heeft de mentaliteit knijntje, Hij zou eens aan dusan en nico moeten vragen of ze hem willen leren om als een vent te voetballen
0 0
louis60
Tip 1: ga naar de kapper en zorg dat het irritante haarbandje verdwijnt Tip 2: voeg verplicht emotie toe aan je spel( juichen, lachen, felheid a la Huntelaar) Tip 3: eis vaker de bal op. Zorg dat medespelers jou de bal geven. Tjakka peper in je ...
0 0
Thaitshirtfactory
Tip 4 glij niet steeds uit tip 5 bijt er af entoe gewoon eentje
0 0
Jan Doedel
Gewoon het hele seizoen laten staan niet steeds erin en eruit.
Deze jongen heeft alleen weer vertrouwen nodig.
De klasse kan niet zomaar verdwenen zijn.
0 0
PJSM
Ik hoop dat deze jongen het komend seizoen weer laat zien. We weten allemaal dat hij kan ballen. Ik heb er zeker nog vertrouwen in.
0 0
AmsterdamNorthSide
Ajax had toch echt die 50 miljoen 2 jaar geleden moet pakken voor hem!!!
0 0
Pierre Heno
waren er 'maar' 40 (volgens het gerucht)
0 0
rodnet
Dolberg blijft een geweldige voetballer die mits fit en in vorm de ideale spits voor Ajax is. Ik realiseer me de twijfels maar ik ben blij als hij blijft en heb er nog steeds vertrouwen in dat hij zijn vorm hervindt.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het zal nooi aan ajax hebben gelegen als het er niet uitkomt. heeft er ooit een speler weleens zoveel vertrouwen gehad van een club?

ik weet zeker dat er een monster in hem schuilt, maar helaas is dit niet het ajax van 2016/2017. er zit zoveel meer scorend vermogen in dit elftal dat je het eigenlijk een heilig mirakel kunt noemen dat we een speler hebben die medetopscoorder is geworden.
0 0
VakO
Geweldig dat Dolberg ervoor kiest om zich te revancheren. Mooi ook dat hij afgelopen weekend goed gespeeld heeft voor Denemarken. Hopelijk geeft hem dat het noodzakelijke vertrouwen dat hij nodig heeft. Het brein is soms gecompliceerd. Soms zit het totaal op slot en soms kan het met 1 gebeurtenis weer open zijn. Ik hoop echt dat Dolberg hierdoor weer in staat is zijn niveau van 2 jaar geleden te halen. Hij kan het zeker.
0 0
Ricbun
Iedereen die hier zit te klagen over Dolberg moet voor straf 3 keer Ajax - NEC van 2016/2017 kijken. In deze jongen zit zoveel klasse verstopt, hopelijk komt het er weer uit.
5 -3
Pierre Heno
En sedert Ajax-NEC november 2016 zit Dolberg in een chronische vormdip. Nou vooruit, nòg maar weer een jaartje proberen dan Kasper.
0 0
MarcelvTol1971
Mag ik even lachen , Ajax - NEC 2016/17 dat is het enige dat jou te binnen schiet.
Mij schiet Ajax - Spurs te binnen waar Ajax gewoon 70 minuten met 10 man liep te voetballen omdat Dolberg wederom niet thuis gaf.
Club is te groot, druk is te hoog. Het wordt hem echt niet meer. Snel verkopen en doorrrrr
3 -8
Web
Met Dolberg stond je met rust met 2-0 voor
Man maak er niet een drama van
0 -1
Pierre Heno
Ondanks Dolberg stonden we met 2-0 voor bedoel je. In zijn aanwezigheid werd het n.l. ook 2-2 weet je nog Web?! Ondertussen spoelde de energie uit de benen van de andere Ajax spelers, precies die energie die we in de extra- extra tijd tekort kwamen. Dolberg was een drama in de wedstrijd maar dat kun je hem nauwelijks nog verwijten na 2 jaar uit vorm te zijn. Je kunt het de technische staf echter wel degelijk verwijten hem 67 minuten lang te laten aankloten.
1 -1
Klaasforever
Juist en dus ons, z'n trainer en z'n medespelers de finale van de CL door de neus geboord. Heb hem welgeteld één keer zien terug verdedigen; als je niet in vorm bent kun je nog altijd de longen uit je lijf lopen en stijf van het vuil de mat aflopen, maar ik vermoed dat 'ie niet eens heeft hoeven douchen na z'n (veel te late) wissel.
3 -5
Web
Wat een onzin verhaal
Blind en De Ligt die zo nodig mee naar voren moeten met een 2-0 eigelijk 3-0 stand.
DAAR GING HET FOUT
1 -2
Pierre Heno
Ajax speelde 67 minuten lang met 10 tegen 11 en ondanks dat kwamen we toch met 2-0 vóór. Dat was een hele prestatie en kostte helaas heel veel extra energie. Bovendien speelde Tadic niet in de spits, de opstelling die zich al zo vaak had bewezen in alle voorgaande belangrijke CL wedstrijden. Dolberg inbrengen na het wegvallen van Neres was een blunder, hem in de rust niet wisselen een nog veel grotere blunder. De 1-2 kan gebeuren en de andere doelpunten van Tottenham kwamen voort uit vrij ongelukkige klutsballen. Door het 76 minuten lang extra energie moeten geven kwamen ze fysiek te kort in de laatste minuten. Nadat Donny in de 90e minuut was vervangen door de onzekere en totaal niet ingespeelde Magallan konden Tadic en Ziyech met hun tweeën zonder Donny onvoldoende druk meer blijven houden op de verdedigers van Tottenham die daardoor de strijd volledig tot aan de 16 m van Ajax konden verplaatsen. Dat Onana dan nog eens de scheids gaat lopen provoceren zit in de aard van het beestje maar de wissels van Ten Hag c.s. in deze wedstrijd ( Dolberg voor Neres en Magallan voor Donny) bleken van bepalende invloed op de uitkomst van deze allesbepalende 2 halve finale wedstrijd tegen Tottenham.
0 -2
Web
Een heel verhaal, een feit is dat Blind en De Ligt beide weg waren bij de goal, en Tottenham er weer in geloofde.
3-0 voor in de halve finale, geen ploeg in de wereld gaat met het centrum naar voren met een dood spelmoment.
Gewoon heel naïef
0 0
Pierre Heno
Dat ben ik volledig met je eens maar dat kan ik nog enigszins zien als een gevoel van 'we hebben ze' . Is een aardig 'leer'momentje voor ze geweest Web. Maar het opstellen van de volledig uit vorm zijnde Dolberg ter vervanging van geblesseerde ijzersterke Neres èn het niet wisselen van Dolberg in de rust toen het nog 2-0 stond blijf ik gewoon blunders vinden van een technische staf die blijkens dit óók nog wel wat te leren heeft wanneer het om coachen van topwedstrijden gaat.
0 -1
pizzapunt
Je zegt het zelf al, NEC.. Tegen de kleuters van het rechterrijtje schopt Traore er ook wel 15 in over 18 wedstrijden hoor. Dat is prijsschieten. Die jongen moet gewoon mentaal een schop onder zijn hol krijgen. Als een 35 jarige veteraan als Huntelaar zo gretig kan zijn en jíj niet, dan gaat er gewoon iets verkeerd.
4 -5
DUDE92
Kijk dan naar de thuiswedstrijd tegen Celta in de EL dat seizoen. Speelde een vrijwel perfecte wedstrijd. Zó goed, zó aanwezig. Hoewel hij twee jaar een beetje stil is blijven staan zag je afgelopen seizoen wel bij vlagen zijn klasse. Na nóg een matig seizoen ben ik ook geneigd om afscheid te nemen, maar nu durf ik het risico zeker nog aan. Heb ook zo'n idee dat hij bij een Napoli de hele Italiaanse competitie aan gort zou schieten.
5 -1
pizzapunt
Hij kán het wel, maar doet het te weinig. Gaat er niet om of Dolberg een goede spits is of niet, het gaat erom welke spits Ajax een stap verder gaat brengen komend seizoen. Dan kan je niet bouwen op spelers die sóms een 8 scoren, en anders een 4 zoals Dolberg.

Maargoed, hij blijft, dus hij krijgt de kans. We gaan het zien. Maar ik verwacht er niet veel van.
1 0
DS
Dat seizoen onder Bosz was hij echt zo mega compleet voor een spits. Slim, snel, fysiek, kopsterk, vlamhard schot, ijskoud in de afronding. Had echt verwacht dat hij een wereld spits zou worden.
Zonde dat hij zover terug gevallen is. Hopelijk vind hij het terug.
5 -1
EKS
Vind ik echt overdreven. Hij is nu echt niet veel minder dan toen. Hij had een paar oplevingen en een enkel zeer spectaculair moment, maar ook dat seizoen was hij grotendeels flets. Bosz liet hem ook vaak staan terwijl hij nauwelijks rendeerde. Dat hij nu minder scoort is dat de verdedigers veel beter op hem ingesteld zijn. Bij alles wat je benoemt denk ik juist vooral aan Milik. Wat een gemis.
0 -4
Ozymandias
Ik vond Milik een goede spits maar niet iemand die ik nu mis bij Ajax. Volgens mij heeft Dolberg veel meer potentieel maar mentaal moet hij een stap maken. Hij is duidelijk een introvert en hij moet leren om dit op het veld van zich af te zetten.
5 0
Schip
En misschien nog wel het belangrijkst: hij was een voetballend aanspeelpunt.

Als hij zijn Spurs mindset houdt, komt hij er niet meer in. Als hij zijn potentie waarmaakt heb je je ideale Ajax spits.
2 0
14AJAX14
Als ik Overmars was had ik nu en vetrouwen uitgesproken (is al gebeurd) en een nieuw contract met wat extra salaris. Zie het alweer gebeuren... speelt een topseizoen en is voor 20m ipv 50m weg... Hij mag ook wat terug doen naar Ajax en dat is een 2 jaar bijeteken.
0 -2
Web
Laten wij het hopen, het is en blijft een geweldig talent
Moet wel meer brengen in het veld, iets te laconiek en flegmatiek
1 0
Markopantelic007
Ik kan het mis hebben maar volgens mij stond Dolberg in zijn jeugd in Denemarken niet eens bekend als enorm talent. Denk toch dat ze het daar goed gezien hebben en Kasper slechts een seizoen boven zichzelf uitsteeg.
0 0
mistermiyagi
Die jongen is piep jong in het eerste gezet, niet normaal wat hij heeft laten zien op jonge leeftijd.
Kwaliteit genoeg om ooit te slagen bij een subtopper.
Vertrouwen heeft hij nodig en zijn seizoen was niet zo dramatisch, het was niet goed, prikte wel zijn goals mee..
2 0
Tnera
We gaan nog veel plezier aan deze jongen beleven!
4 0
MarcelvTol1971
Afgelopen seizoen was dusdanig dramatisch, op een enkele uitschieter na, dat ik er geen vertrouwen meer in heb. Verhuren aan Heerenveen of zoiets waar de druk van de achterban minder groot is.
Als het komend seizoen weer niet gaat en het uitfluiten gaat beginnen dan is het helemaal klaar.
Of gewoon verkopen, je hebt Huntelaar, Tadic, Brobbey komt eraan.
1 -11
Engeltje
Slecht seizoen, geen vertrouwen, niet fit aan het seizoen kunnen beginnen, weinig speeltijd, toch 12x gescoord. Dus als de voorwaarden wel goed voor hem zijn, fit zijn, vertrouwen en meer speeltijd dan kan het ook zomaar 30 doelpunten zijn.!
0 0
Klasseman
Wegwezen met die lachebek, spelen we weer met 11 man. Meneer wil eerst bijkomen van het hectische seizoen, wat een lulhannes
1 -12
Jariiii
Echt voorbeeldsupoorter jij. Petje af.
3 -2
MarcelvTol1971
Waar slaat dat nou weer op, dus als supporter mag je geen kritiek hebben op een speler die z’n zoveelste rampseizoen achter de rug heeft.
1 -12
JariHeijden
Kritiek hebben is één ding. Op de man spelen is iets anders.
1 0
Klasseman
Het gaat hier toch over Dolberg loop me al lang te ergeren aan die luie vent en dan zegt hij doodleuk dat ie eerst moet bijkomen Opdonderen zeg ik dan
0 0
ajaxinho
Hij moet meer afvallen en aan zijn lenigheid werken.

Als hij ook aan zijn conditie werkt kan hij misschien ook van waarde zijn op de flank.
Zoals Babel in Oranje.

De vrije flankspelers vind ik ineens heel erg interessant...
Vooral door de invulling van Neres en Ziyech.
0 -9
Jariiii
Ik geef hem alle voordeel van de twijfel. En laat wie ogen heeft zien dat hij zelfs in het afgelopen een paar goals heeft gemaakt waar de klasse vanaf droop. Niet alleen als speler gun ik hem een topseizoen, ook als mens.
4 -3
Oliveira
Ik vind het bij Dolberg moeilijk om hem af te schrijven. Hij laat zoveel dingen zien dat hij de capiciteiten heeft om een enorm goede spelers te worden, helaas wordt dat overschaduwt door zijn haast lakse mentaliteit.
3 -1
Markopantelic007
Nou ik zie die dingen niet hoor. Tegen Spurs was wat mij betreft de druppel. Geen bal fatsoenlijk kunnen aannemen.
5 -7
Gecko
Komt niet meer goed
7 -17
grannig mokum1
Zeker niet gauw verkopen
4 -9
KVF
Beetje off topic maar ik ben erg benieuwd welke jeugdspelers volgend seizoen een kans gaan krijgen in de voorbereiding. Ik hoop dat tayler, brobbey en salah-edine zich mogen laten zien. Unuvar is nog wel erg jong maar natuurlijk het talent vd toekomst. Ik verwacht dat llansana Hansen en de gebroeders timber volgend jaar vaak mee mogen doen met jong. Ben benieuwd welke debutanten jullie volgend seizoen verwachten:)
1 -3
CocaCooper
Kom op jongen je kunt het wel! Gewoon vertrouwen in jezelf hebben en vlammen!
4 -2
MM1974
hij gaat knallen volgend jaar
7 -2
FanYang
Er zit nog genoeg toekomst in voor deze jongen
7 -2
ST
Te laat. Genoeg kansen gehad.
6 -12
Engeltje
Mooi ik heb er ook vertrouwen in, komt goed, we hebben zo ook over Zlatan lopen mekkeren, die was op de training ook geweldig maar in de wedstrijd nog niet, bij Dolberg is nu hetzelfde aan de hand. Komt goed
3 -2
MosesD
Ik durf er wel voor de vorm een flesje wijn op te zetten dat voor het einde van het seizoen Traore onze onbetwiste eerste spits zal zijn.
5 -4
timot1
Deal
2 -1
AltijdGelijk
Geef hem vertrouwen, een heel seizoen basis! Hopelijk zonder blessures, dan maakt hij er 30!!!
2 -4
GdlT
Dolberg heb ik, meer dan elke andere speler, op cruciale momenten zien wegglijden. Ongeveer elke keer dat hij wilde afzetten, draaien, kappen ging hij onderuit. Niet alleen fit worden en blijven maar ook betere schoenen zal hem helpen. Ik hoop dat Dolberg mij en velen met mij, het komende seizoen positief zal verbazen
4 -3
FrankBeton
Nou vooruit, nog één seizoen dan
0 -3
Ajax#1900
Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen wanneer hij een hele voorbereiden onder Ten Hag kan meedraaien. Misschien dat hij m weer aan de praat krijgt. In dat class of 2019 kwamen ook weer geweldige goals voorbij. Hij heeft ontegenzeggelijk wel talent.
3 -3
FiberPaste
Heb wel vertrouwen in hem, je zag hem ook langzaam terugkomen alleen net die kansen niet afmaken.

Vertrouw er ook op dat Erik deze jongen weer op niveau krijgt, heb Erik namelijk hoger staan dan Bosz, die deze jongen liet excelleren. Het talent kan niet weg zijn, fysiek is hij flink gegroeid tijdens en na zn blessure. Komt wel goed
16 -3
FissaDeGekste
Dolberg in vorm blijft dé perfecte nummer 9 voor Ajax. Ik gun het hem en ons van harte.
24 -3
Sterspeler
Ik in m'n oude vorm was de perfecte linksbuiten geweest. Maarja. 1 auto immuunziekte verder en ik raak geen pepernoot in de 3e klasse.

"Als.. dan.." is helaas niks waard.
1 -1
Ruff Rhythim
Ja...een Dolberg in vorm wel ja...
3 -7
talent020
hij zal vooral wat actiever moeten worden, te vaak is hij afwezig, daarnaast mag het nooit zo zijn dat een 35 jarige Huntelaar meer meters maakt in het drukzetten en afjagen van de tegenstanders, voetballen kan deze jongen wel maar er zal een knop om moeten.
8 0
lauw
Ik heb m'n vertrouwen in deze jongen verloren.
6 -18
Ajaxtrouw
Verkopen, komt niet meer goed. Hij trekt dit mentaal niet.
9 -20
Mirella1984
ik heb alle vertrouwen in je, jou kwaliteiten en inzet gaat helemaal goed komen volgend seizoen. blijf volhouden topper
5 -4
Patje2011AJAX
Dolberg is wel het type die lekker 10 jaar bij Ajax blijft. Lekker veilig warm nest. Daarbij geloof ik in zijn kwaliteiten al moet je incalculeren dat hij af en toe door de ondergrens gaat, en dat zal zo blijven.
1 -2
Koekepeer
Hoho, Ajax is een kille club. Voor warmte moet hij maar de Herdgang
3 0
jollie18
Dan Traore maar terug halen dan pas gaat hij presteren
3 0
Ruff Rhythim
In de kop van het artikel staat dat volgend seizoen "goed moet zijn," terwijl Dolberg zegt dat volgend seizoen "goed zou moeten zijn."

Nou...ik ga mooi wel voor het uitgangspunt in de kop van het artikel.
Er is geen excuus meer hoor. Laatste kans komend seizoen.
0 -11
Zuiderling
Dat hij het maar eens gaat uitstralen dan op het veld ! Zal hij ook iets meer krediet krijgen .
5 -4
RaynoFischer
Hij straalt niet veel anders uit dan toen het wel goed ging, maar dan vinden mensen dat mooi en nu is het ineens ongeinteresseerd....
16 -3
3*stars*3
Klopt maar er mag echt wel wat meer pit in, na 3 jaar.
Hij moet gewoon naar de next level en als hij niet inziet hoe een 35-jarige Huntelaar het wel voor elkaar krijgt, dan is het gewoon een mentale probleem.
Sowieso heeft hij 2 mentors met Klaas en Tadic.
Donny gaf aan hoe belangrijk die2 voor hem waren.
Dolberg heeft 2 prima mentors maar hij moet echt wakker worden.
4 0
AFCAsphere
Aan dit artikel te lezen is hij denk ik al wakker geworden. Dat gebeurde denk ik na die halve finale tegen de Spurs, toen hij de kans kreeg, maar er niet echt gebruik van maakte. Toen zal het kwartje wel bij hem zijn gevallen.
0 0
3*stars*3
Hij liet het net gelukkig weer zien.
Laten we hopen dat we komend seizoen weer kunnen genieten van hem en dat hij potentie er echt uit gaat halen.
Zonde als zo’n talent er niet alles uit haalt.
0 -1
Sonofafca
Ik weet het niet,hij heeft geen doorzettingsvermogen. Ik zeg strik erom heen. Een echte goalgetter halen die Ajax niveau wel aan kan.
4 -12
altijdwelwat
Roept hij al 2 seizoenen , maar hij kan het bijna nooit opbrengen om 90 minuten lang gas te geven. Heel af en toe laat hij een flits zien , maar als hij niet scoort voegt hij verder ook echt helemaal niks toe.
4 -14
Lagasj
Hij heeft een top spitsen trainer nodig.
Bergkamp b.v.
7 -9
Robbie en de Kock
Hij heeft Huntelaar de hele dag naast zich!
6 0
AsensioWillemsen
Kan zeker geen kwaad inderdaad
0 0
AFCA199O
Ik blijf fan en heb nog steeds alle vertrouwen in hem! Die klasse kan niet verdwenen zijn. Lekkere voorbereiding draaien en dan weer ouderwets vlammen!
12 -1
AFCAPolarBear
Ik geloof ook heilig dat hij weer een topspits wordt als hij vertrouwen krijgt en een aantal wedstrijden in basis blijft staan. Alleen vrees ik dat hij die tijd niet krijgt bij Ajax. Ajax is op zoek naar een nieuwe spits (ook al blijkt dat (nog) niet uit de transfer(geruchten)) en laat Dolberg vertrekken.
0 -1
gi0vanni
De verwachting is dat Ziyech naar een andere topclub gaat. Dat zou jammer zijn maar wel te begrijpen. Het meest rare aan Ziyech is dat hij ondanks dat hij de beste is nog steeds stappen kan maken. Daarom hoop ik dat er nog minimaal een vleugelspeler bij komt.
0 0
Ar
Hij heeft dit seizoen en vertrouwen gekregen en een hele reeks aan wedstrijden in de basis gestaan, dit terwijl een fitte scorende Huntelaar genoegen moest nemen met de bank. En Neres en Van de Beek om en om ook genoegen moesten nemen met een reserve beurt.
0 0
ram
Hoe kom je erbij dat Ajax zoekt naar een nieuwe spits?
Ik zou dat zó belachelijk vinden... Het is by far onze best bezette positie.

Ik geloof ook heilig in Kasper maar zou dit seizoen vasthouden aan Tadic/Huntelaar met Traore daarachter.

Dolberg zou ik verhuren aan een club waar hij altijd speelt en waar er amper druk is. Daar zou hij dan aan zijn zelfvertrouwen kunnen werken en volwassen kunnen worden.

Als Klaas stopt heb je een frisse topspits terug en op deze manier kun je Klaas dit seizoen ook nog gebruiken. Ideaal!

Maar ik vrees dat Ajax Dolberg niet gaat verhuren met als verwacht gevolg: Dolberg kan de druk niet aan en wordt weer vervangen. Dat betekent voor hem waarschijnlijk dat hij de wereldtop niet haalt.
0 -2
pablofranka
Vertrouwen krijgt? Er is bijna geen speler die zoveel crediet en vertrouwen heeft gehad als hij, Spelers als Neres en vd Beek wisselden elkaar steeds af in de wissel vanaf het begin van het seizoen alleen maar om Dolberg het vertrouwen te geven.
3 -1
FCMax
Begin van het seizoen was Dolberg geblesseerd en Huntelaar eerste spits? Maar dat is zeker irrelevante informatie, want dan kan je Dolberg niet bashen.
1 -1