Johan Cruijff Schaal verplaatst naar 27 juli

GinoHaverkamp, 28-05-2019 om 13:05, 41338 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB heeft de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV een dag naar voren gehaald. Aanvankelijk zou de wedstrijd gespeeld worden op zondag 28 juli, maar dat wordt nu dus zaterdag 27 juli. Om 18.00 uur nemen beide ploegen het die dag op tegen elkaar.

Het sportieve belang is doorslaggevend geweest bij dit besluit, geeft de KNVB aan. De strijd om de Nederlandse Supercup valt precies in het weekend waarin PSV de tweede voorronde van de Champions League speelt. Door de wedstrijd tegen Ajax naar voren te halen, heeft PSV meer rust voor de return van die voorronde. Die wordt namelijk gespeeld op 30 of 31 juli. Dat is tekort na de oorspronkelijke datum van de Johan Cruijff Schaal.

De Johan Cruijff Schaal is de traditionele seizoensopener tussen de landskampioen en bekerwinnaar van het seizoen daarvoor. Aangezien Ajax afgelopen jaargang beide prijzen wist te winnen, mag de nummer twee van de Eredivisie mee doen aan de wedstrijd. Dat is in dit geval PSV. De laatste keer dat er van een soortgelijk scenario sprake was, was in 2005. Toen won PSV de dubbel en mocht Ajax als runner-up van de competitie aantreden als tegenstander.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik vraag me toch af waarom de KNVB nou zo'n wedstrijd op zondag plant, terwijl ze al weten dat 1 vd 2 clubs in de 2e voorronde CL moet spelen.
Die voorrondes zijn toch altijd in dezelfde week?
Als je dan de JC schaal op zaterdag plant heb je nooit een probleem.

Verschuiven is niet zozeer irritant door treurige Calimero's van buitenaf die gaan lopen piepen, maar natuurlijk wel degelijk vervelend voor de clubs, supporters, organisatie, medewerkers, politie, etc. die ook van alles moeten omgooien.
1 -1
PJSM
Calimero clubje dat Pisvee
1 0
Arek Milik
KNBB!!
0 0
Koekepeer
KNJB!!!
0 -1
Van Reenen
Weet idereen wel dat de meeste Joden in Rotterdam wonen en niet in Amsterdam? Wel grappig eigenlijk als er in die lekke en aftaanse kuip wordt gezongen over Joden die in hun eigen stad gekrenkt worden. Weten die kakketlakken veel, nee dus,
0 0
tmvde
Geef ons gewoon die schaal als kampioen en bekerwinnaar. Heeft PSV nog meer rust.
4 0
AJAIXIXIXI
Off: weet iemand wanneer de voorbereiding begint? Kan nu al niet meer wachten haha
0 0
Sampaoli
19 juni is de eerste training.
0 0
AjaxWatergraafsmeer
Voor Ajax ook prima hoor. Aangezien het competitieprogramma eerder bekend wordt dan de CL-loting moet Ajax op vrijdag 2 augustus of zaterdag 3 augustus de 1e competitiewedstrijd spelen, zondag 4 augustus moet de KNVB vrijhouden omdat we op dinsdag 6 augustus voorronde CL kunnen hebben. Eigenlijk moeten ze de kampioen gewoon op vrijdagavond laten beginnen, net als in Duitsland. In ieder geval een dagje langer rust tussen JC-schaal en vrijdag 2 aug of zaterdag 3 aug
1 0
Freddy Al
Schande! Hoe moet PSV nu in de flow blijven?
Ik denk dat van Bommel dit niet zomaar accepteert,hij had net op die dag een wasmachine willen kopen (met garantie) en een andere auto (automaat????,leren bekleding????) en nu krijgen we dit weer!

Had die kerel net een hotelletje geboekt, wat een ongelofelijke mispeer van de KNVB, die doen ook alles om PSV te benadelen.
4 0
Ferd
Gerbrands loopt nu niet te janken.
1 0
de_pitbull
Waarom geven ze die schaal niet gewoon? We hebben zowel de titel als de beker gewonnen.
4 0
Ruff Rhythim
Staat trouwens ook in dat stukje dat psv 4500 supporters mag meenemen naar Amsterdam.

Alsof er zoveel gaan komen, famous for not travelling....
3 0
Juichtoon
Moet zijn 45,00
0 0
Van Reenen
Lol.........de humor waarom Amsterdammers bekend staan. Tranen biggelen over mijn wangen.....
0 0
Aspers73
De enige club in NL met 100% dekkingsgraad uitsupporters.
1 -3
Ruff Rhythim
Nou ik dacht het niet he?
Toen feynoord nog in de ArenA mocht komen was uitvak altijd ramvol.
psv krijgt dat vak nog niet voor 80% vol. Niet een keer gebeurd.
En dat geldt ook voor andere uitwedstrijden buiten Amsterdam om.
1 0
Ruff Rhythim
Ik vind dat psv nu wel alle Eredivisieclubs financieel tegemoet moet komen hoor, dit kan toch niet zomaar???
5 0
Cisco2
"De strijd om de Nederlandse Supercup valt precies in het weekend waarin PSV de tweede voorronde van de Champions League speelt. "

"(...) Valt precies in de WEEK dat PSV de tweede voorronde van de Champions League speelt." 30 en 31 juli is niet in het weekend
2 0
Welja
verdomme. moet ik mijn hotel omboeken.
0 0
Sluk
Boehoe! KNBB!!! Alles om te zorgen dat die boeren kampioen worden!!! Boehoe!
2 -1
ghouleseddik
De coach van Viktoria Plzen spreekt hier nu al schande van.
10 0
Redrum
Het is dat psv en zijn supporters geen enkele schaamte kennen, anders hadden ze nu waarschijnlijk toch wel op zijn minst wat lichte schaamte moeten voelen zou je zeggen. Wekenlang lopen janken omdat er noodgedwongen geschoven moest worden voor Ajax en dit seizoen moet er direct in hun voordeel geschoven worden voor de allereerste officiele wedstrijd die ze spelen. Het zal waarschijnlijk ook meteen de enige keer zijn dat er voor hun geschoven moet worden, want na de winterstop kunnen ze zich gewoon weer lekker simpel aan het competitie-schema houden.
3 0
mgtow
Je kunt verplaatsen wat je wilt maar PSV ligt er toch weer snel uit en dan hebben ze alle tijd om ons weer op de meest debiele manieren dwars te zitten. Jankjosti's.
1 0
Bensco
gelukkig wordt de wedstrijd wel gespeeld op de enige plek waar die schaal thuishoort. Het is eigenlijk absurd dat de schaal wel elke keer verplaatst wordt maar men voor de bekerfinale wel elke keer in dat bouwval in Rotterdam wil zijn.
5 0
Ajax412
Fantastisch nieuws voor het Nederlands voetbal. Ze zullen het daar ook wel nodig hebben natuurlijk, maar halen ze daardoor de volgende ronde, dan hebben we mooi wat geholpen. Mensen die nu zeuren dat PSV een voordeel krijgt in de wedstrijd tegen Ajax moeten in het vervolg niet meer zeuren over te weinig weerstand in de Nederlandse competitie. Als PSV hierdoor net iets meer kan geven tegen Ajax is dat mooi voor de ontwikkeling van onze spelers en voor het spektakel van de wedstrijd. Zo, was dit een goede poging om niet zo Calimero over te komen als die boeren toen der tijd deden toen onze wedstrijd en verplaatst werden?
4 0
Suarez16_
Iemand trouwens een idee wanneer ze bekend gaan maken wat er met de miniklassieker van zaterdag gaat gebeuren?
0 0
AFCAMM
Is definitief gestaakt.
Wat een prachtige dag had moeten worden voor die jongens is verpest door een groep idioten.
1 0
Suarez16_
Zeker waar, maar er is toch niks bekend over het vervolg nog? Eindstand de stand na 30 minuten of uitspelen van de wedstrijd of over spelen of reglementaire 0-3. Dat bedoelde ik
0 0
Dexy
CoMpEtItIeVeRvAlSiNg!!! #KNBB #PSVwordtgeholpen
2 -1
Sluk
En Metsfiksin!!
2 -1
Ajaxforever1985
Ja nu horen we PSV niet klagen, maar dit laat dus zien hoe ze als een stel kleuters hebben opgesteld vorig seizoen, waarin ajax alle punten voor het Nederlands voetbal pakte. Ik hoop dat PSV dit nu ook lukt en dat wij ze vervolgens compleet afslachten! Want al die verplaatsingen voor ajax was goed voor het Nederlands voetbal, maar zeker niet voor de eredivisie, toch hebben we gewonnen. Ik kan overigens wel lachen om van Bommel, hijs compleet gek, maar heeft wel een juiste wedstrijd instelling. Ik kan geen hekel aan hem krijgen vond het meer zielig worden aan het eind!
0 0
Redrum
Mark van Bommel:" Als je succesvol bent in Europa, zoals wij, dan heeft dat soms tot gevolg dat er geschoven moet worden in het programma. Dat is volkomen logisch en ik wil de KNVB een compliment geven."
8 0
AFCA7
Hahahaha ik zie het hem gewoon zeggen met zijn norse blik en zachte g :P
1 0
Redrum
Hij is er gek genoeg voor ja.
1 0
Raoul14
Ja, want Wij hebben, samen misschien met Ajax, het Nederlandse voetbal weer op de kaart gezet....
3 0
ditisdebeslissing
op een wasmachine heb je garantie.
3 0
Keizer020
Waarom PSV? Willem II zou logischer zijn toch?
3 0
Raoul14
Prima, zijn we in één keer van hun gejank af voor komend seizoen.
0 0
AjaxDaniel
Hoezo krijgen wij niet gewoon de JC Schaal? Wat heeft Psv gedaan om recht erop te hebben? Dan zou ik nog liever tegen Willem 2 spelen voor die schaal.
7 0
Suarez16_
Wauw dit meen je toch niet? Ik kom die zaterdag terug van vakantie. Bedankt lampenbond. Wat een schandaal.
6 -2
Koekepeer
Ik had al een hotel. En een dagje uit met de kinderen er aan vast geplakt. Grof schandaal dit!!
1 0
Redrum
Het seizoen is nog niet eens begonnen en psv wordt alweer geholpen! Wij zijn de dupe omdat zij zo succesvol zijn in Europa, het is gewoon niet eerlijk. Ik hoop dat zowel Overmars, als van der Sar en Ten Hag hier hardop over gaan klagen in de media. Er is zeker niet eens overlegd met Ajax he?
17 -1
Frankkie
Whahahaha! Held!
2 -1
GvanderK
JC Schaal zie ik meer als een oefenwedstrijd en voelt niet als een prijs eerlijkgezegd, dat het tegen PSV is maakt het wel weer wat aantrekkelijker. Schandalig hoor dat ze een dag meer rust krijgen die lampen. Laten we ze dan maar met 5-0 koekkie geven die zaterdag :)
1 0
KleinMiljoen
SCHANDALIGGGG
0 0
pizzapunt
Pak Schaal
1 0
Hans Kraay Jr.
Heeft Toon Gerbrands al zijn ongenoegen geuit?
2 0
JordanAFCA
Een schande!
0 0
Numero34
Bommeltje zal straks weer te melden hebben dat de lampen deze rust niet nodig hadden en dat de KNVB op eigen houtje heeft gehandeld
2 0
Simon1
x D
0 0
Zalazar
Waarom is de jc schaal niet landskampioen Ajax tegen bekerwinnaar Ajax. De basis tegen de wissels. Denk dat KJH dan als een gek tekeer zou gaan om te winnen
2 0
ddkoning
als je de dubbel wint moet je de jc schaal erbij krijgen vind ik
4 -1
amthree
COMPETITIE VERVALSING!!!! MAG NIET!
5 -1
Ajaxfan16
Belachelijk, we moeten altijd maar weer rekening houden met Psv, kut KNVB.
2 -1
Labrador
Ho ho ho. Dit kan niet! Wat vinden ze bij PEC van deze verplaatsing? Een schande! Dat is het. KNJB!.. ow wacht
3 -1
Simon1
Van Bommel! Waar ben je om een potje te janken?!
4 -1