Huntelaar: 'Als ik stop, dan is dat bij Ajax'

BVeenstra, 23-05-2019 om 07:15, 11011 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Klaas-Jan Huntelaar sluit zijn carrière het liefst af bij Ajax. De ervaren spits (35) denkt op dit moment nog lang niet aan stoppen met voetballen en wil dan ook nog zo lang mogelijk door, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Een transfer voor Huntelaar lijkt er dan ook niet meer van te gaan komen, zo zegt hij. 'Een nieuw buitenlands avontuur is uitgesloten. Als ik stop met voetballen, dan is dat bij Ajax', aldus Huntelaar, die onlangs voor een seizoen bijtekende. 'Ik heb er geen moment over hoeven twijfelen. Fysiek heb ik geen problemen, ik ben bijna nooit geblesseerd en ik voel het plezier van dagelijks op het veld staan. Ik zit nog vol met energie. Zolang deze punten voor mij positief uitvallen, en de club wil door, waarom zou ik dan stoppen? Ik volg mijn lichaam en mijn gedachten. Als ik het echt als verplichting ga zien of het lijf sputtert tegen, dan is het mooi geweest.'

Huntelaar, die aangeeft er nog altijd geen problemen mee te hebben om dagelijks vanuit de Achterhoek naar Amsterdam te rijden, weet niet wat het goede moment is om te stoppen. 'Bestaat dat? Je moet stoppen als het niet meer gaat. Als het een goed moment is, dan ben je waarschijnlijk als speler nog van waarde, en waarom zou je dan niet doorgaan?’

Ajax ziet Huntelaar na zijn voetbalcarrière graag in Amsterdam actief blijven. De club denkt hierbij bijvoorbeeld aan een functie als spitsentrainer. 'Dat is mooi om te horen, maar tegelijkertijd denk ik er nog helemaal niet over na. In mijn hoofd ben ik gewoon nog te veel voetballer. Ik wil er ook nog helemaal niet mee bezig zijn', zegt de spits, die er pas over na wil gaan denken als hij gestopt is met voetballen.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jaridebeste
Held! Een echte Ajacied ook!
1 0
Spuit11
In veel wedstrijden toch belangrijk geweest.

Zal die actie tegen Groningen nooit vergeten. Super belangrijk geweest voor het behalen van het kampioenschap.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
goed dat ie blijft, goed voor de sfeer, de goals
en de dartpotjes tegen ziyech.

ziyech gaat ook blijven, die heeft het prima naar zijn zin. ajax word denk ik sterker dan afgelopen jaar, ik hoop alleen dat we odegard nog kunnen scoren.
met de aankomende spitsen zit het ook wel goed
0 0
JPM
Sterker dan vorig jaar?

Als je niet begrijpt dat je er per definitie op achteruit gaat wanneer Frenkie en Matthijs vertrekken omdat we nooit vervangers krijgen die ook maar in de buurt komen, dan heb je er niet veel verstand van mijnheer.

Zaak is om de schade zo beperkt mogelijk te houden door zo goed mogelijk in te kopen en afgezien van Frenkie, Matthijs en Ziyech (want ja, die gaat ook gewoon helaas) iedereen te behouden. Inclusief Donny, Neres en Tadic. Dan kunnen we gewoon weer vol voor CL plaatsing en wellicht zelfs overwintering gaan. Maar verwachten dat we even goed of sterker dan afgelopen jaar kunnen zijn, is waanzin van de bovenste plank.
1 0
MarcelvTol1971
Heb je zowieso nog een jaar plezier van, kan mooi Brobey op weg helpen. Topgozer !
0 0
WZAWZDB14
Legend.
0 0
Eastwood
Geweldige kerel, die Klaas Jan. Een op en top Ajacied. Mooi dat ze hem bij de club willen houden.
4 0
JPM
Ongelooflijke mentaliteit. Een voorbeeld voor velen. Dit is ook zéker zijn kampioenschap; zal zijn doelpunt uit bij Groningen niet snel vergeten, vooral ook niet door de legendarische manier van vieren en de net zo legendarische rode kaart die hij vervolgens pakte, haha. (Kan er nu om lachen, maar het was eigenlijk dom van hem.)
5 0
trainerdv
Zeker. Werkelijk supefit en enorm afgetraind. Ik vergelijk hem toch altijd een beetje met van Persie. Zelfde leeftijd, lichting, allebei spits etc. Die heeft misschien dit jaar nog 5 keer kunnen pieken en de Hunter zeker 15 a 20 keer. Erg knap.
5 0
gi0vanni
Maak je geen zorgen, zijn kinderen hebben hem er zo van langs gegeven dat hij het nooit meer zal doen.
1 -1
Daneman
Echte strijder. Ik vind ook dat ie relatief weinig heeft gespeeld navanant zijn spel.
Mijn insziens had ie meer moeten/dienen te spelen.
3 0
Jelephi
Hunter is een pure topsporter met een geweldige mentaliteit. Absoluut behouden. Ook bijzonder hoe fit en belangrijk hij op deze leeftijd nog is
4 0
Ruff Rhythim
Ja ik heb echt geen moment het idee dat hij het fysiek niet meer aan zou kunnen, heel opmerkelijk. Je ziet vaak genoeg dat spelers van rond zijn leeftijd het niet meer kunnen bolwerken, maar bij hem zie je dat niet. Uiterst knap.
2 0
Ajax27
Geweldige prof en een geweldig voorbeeld voor die jonge gasten!
5 0
JariHeijden
Huntelaar. Voor altijd Ajacied. In hart en nieren.
Geweldige prof.
5 0
Ruff Rhythim
Fijn gevoel om te weten dat Ajax hem na zijn actieve carrière wil behouden voor de club. Dat willen we allemaal.
Maar deze baas kan nog makkelijk een seizoen mee of langer en hij zal weer belangrijk zijn. Top!
5 0
GvanderK
En daarna jeugdtrainer worden.
2 0
KleinMiljoen
Deze man mag van mij bij Ajax blijven voetballen tot hij zelf echt niet meer wil. Wat een gigantische held
7 0
Labrador
Baas jan Huntelaar. Zijn goal uit bij Groningen staan mischien wel symbool voor de vechtersmentaliteit van dit seizoen.
10 0
Ajax-4-ever
En zijn elleboogstoot ;)
4 0
Ajacied33
Welke elleboog? Die Memisevic of hoe die ook heet is gewoon een mietje en stelde zich aan. Knappe spitsengoal van Hunter, niks mis mee
5 -1