[Update] Matusiwa: 'We zijn onderling rond'

FinnDekker, 22-05-2019 om 23:35, 16885 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Azor Matusiwa vervolgt zijn carrière bij FC Groningen. Dat is wat Mike Verweij van De Telegraaf meldt woensdag. Er zou een afkoopsom zijn bepaald voor het contract van de Ajacied.

De middenvelder hoorde onlangs van de Amsterdammers dat er geen plek was voor Matusiwa volgend seizoen. Dit ondanks een aardig half seizoen bij De Graafschap, dat hem huurde voor een half jaar. In totaal speelde Matusiwa zestien duels in de Eredivisie.

Bij FC Groningen wordt Matusiwa herenigd met oud-ploeggenoten Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis. De laatstgenoemde speelt daar ook volgend seizoen op huurbasis.

Update - 23.35 uur (22 mei 2019) - Matusiwa: 'We zijn onderling rond'

Azor Matusiwa heeft bevestigd dat een overstap naar FC Groningen dichtbij is. 'Ik heb met FC Groningen gesproken, maar er is nog niets getekend. We zitten dicht tegen een transfer aan. Het is een mooie club. Ik ben er blij mee. We zijn onderling rond', aldus de middenvelder bij FOX Sports.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DMDTagz
Ze gunnen ons niets daar in Groningen, maar wel vooraan staan als er een speler in de uitverkoop gaat. Hypocriete boeren.
3 -3
WZAWZDB14
Zijn er überhaupt andere clubs in de eredivisie die ons wat gunnen?
0 0
DMDTagz
Jawel hoor, Willem II bijvoorbeeld.
0 0
Ozymandias
Ik ben behoorlijk veel FC Groningen supporters en behalve de manier waarop Ajax zich gedroeg rond de transfer van Suarez hebben die helemaal niets teggen Ajax. De meeste dragen Ajax zelfs een warm hart toe.
1 0
DMDTagz
Ik heb een ex in Groningen, ben er ook behoorlijk vaak geweest. Het enige warme hart dat die gasten voor Ajax hebben is wanneer ze het er met een bot mes uitsnijden en in de fik steken.
0 0
GerardAjax26
Ik kom uit de omgeving van Groningen en heb een andere ervaring. Dat de meeste Ajax een warm hart toe dragen kan ik mij dan ook niet voorstellen.

Wat fans van andere clubs in Nederland ook van Ajax vinden maakt niet zoveel uit, de directie koopt spelers en afvallers van Ajax zijn voor veel clubs een aanwinst.
1 0
DMDTagz
Tuurlijk zijn het aanwinsten voor eredivisieclubs. Vind het alleen behoorlijk hypocriet.

En eens met het eerste stukje.
0 0
Rickechet
Ruilen met Reis was wel mooi geweest.

Verder prima club voor hem. Het voorstel van een terugkoop-clausule voor de zeker vind ik zeker niet slecht
1 -1
JariJari
Reis is voor 7 miljoen naar Barcelona. Dat krijg je niet voor Matusiwa.
1 0
ram
3,25.

Maar dat krijg je ook niet voor Mati. Al denk ik dat hij dat bedrag wel gaat overstijgen. Azor is gewoon een goed talent en wij laten hem in mijn ogen veel te vroeg gaan. Zonde!
1 0
jollie18
Jammer had hem graag nog bij Ajax gezien
1 -1
grannig mokum1
Zekers mooi club voor hem
2 0
SpursAjax
Leuke speler voor Fc Groningen komt voor ajax nog iets te kort. Maar zal bij Groningen de perfecte vervanger zijn voor die jongen Reis die naar Barcelona gaat.
2 0
Hollister
Wat mij opvalt dat bij spelers overgang naar kleinere clubs en minder duurdere spelers (bijna) nooit een transfersom wordt vermeld... dit in tegenstelling tot de grote transfers 9wat denk ik ook vanwege de beursgenoteerde organisatie ook verplicht is.
2 0
JariHeijden
Dat klopt. Ajax is verplicht om als beursgenoteerde organisatie transfers vanaf een waarde van 10% van hun begroting openbaar te maken.
Dus ongeveer vanaf 9,5mln.
1 0
Lazell
Volgens mij toch alleen met bedragen die uitgegeven worden? Niet die we binnenkrijgen?
0 0
Tomajax1990
Komt dat niet omdat het een te laat bedrag is? Dat ze pas boven een bepaald bedrag het bekend moeten maken ?
0 0
Hollister
Ik schat 1,5 miljoen
0 0
KleinMiljoen
Hij is transfervrij
0 -2
appeltje
Er staat letterlijk in het stuk tekst hierboven dat er een afkoopsom is bepaald...
0 0
Bky
Helemaal niet.
1 0
3*stars*3
Aardig wat (ex)Ajacieden daar; Padt, Zeefuik, Warmerdam, Sierhuis en misschien vergeet ik ee nog 1.

Maar is wel een mooie club voor hem.
Wie weet hoe hij zich kan ontwikkelen.
4 -1
AjaxDaniel
Hoop met terugkoopclausule, je weet maar nooit.
2 -2
Matzet
Ik denk niet dat daar sprake van is. Hij moest weg, dus elke euro is meegenomen.

Overigens had hij van mij niet weg gehoeven. Maar dat is een ander verhaal.
0 -1
Antafca
ach schei toch uit komt veels te kort voor champions League voetbal
3 -1
AnsB
Ik had stiekum gehoopt dat hij naar mijn andere club zou gaan: FC Twente.
Voor Groningen een hele goede koop denk ik. Maar zij moeten wel wat creativiteit op het middenveld inkopen. Het voetbal is al jaren niet veel bij FC Groningen.
1 -2
3*stars*3
Moest wel pittig geweest zijn voor jou, in periode dat Ajax en Twente concurrenten waren?
Was wel snel klaar met Twente nadat ze zo actief waren met dat 120% anti 020 gelul.
Maar dat is soort van stoer in NL ofzo.

Al denk ik dat er genoeg Ajacieden in Enschede en omgeving wonen.
Ajacieden zijn overal.
1 0
AnsB
Dat was ook wel pittig ja. Ik was heel ambivalent maar uiteindelijk heel gelukkig met het kampioenschap van Twente - de uitleg staat hieronder, als reactie op Ajacied33.

Maar na dat kampioenschap is het ook wel goed zo en staat Ajax weer op nr. 1. Maar je jeugdclub blijft natuurlijk altijd in je hart.
Idem, maar dan anders, Feyenoord. Dat was de club van mijn vader, dus heb ik daar altijd een zwak voor en zeker geen haat tegen.
0 0
Ajacied33
Je bent voor Ajax en Twente, hoe dan?
3 -2
Hollister
LOL.. Ik heb zelf voor Twente gespeeld, uitgeleend door Heracles op 17 jarige leeftijd... speelde samen met Hendrie Kruzen... maar ben vanaf mijn 8e al volledig Ajacied, dat terwijl mijn hele familie voor Feyenoord was....
1 0
AnsB
Ik kom oorspronkelijk uit Twente en ging in die jaren regelmatig naar wedstrijden.

Ik ben tegen wil en dank - veel vroeger al - fan van Ajax geworden. Omdat ik er uiteindelijk niet onderuit kon dat ze het mooiste voetbal van Nederland speelden. Daarna heb ik ook nog eens 25 jaar in Amsterdam gewoond.
Geleidelijk is Ajax mijn nummer 1 geworden, behalve in dat ene seizoen dat Twente kampioen werd, omdat ik weet wat dit voor de regio betekende. En ik moet zeggen dat het mijn verwachtingen nog vér heeft overtroffen. Ben daar nog steeds blij mee (en Ajax kan heus wel een kampioenschap missen af en toe). Maar ik besef dat ik dan tegen de schenen schop van mijn mede-Ajaxfans.
1 0
Ajacied33
Hahah jouw gevoelens zijn duidelijk, maar lijken me best vreemd. Vooral omdat Twente nu weer terugkeert in de ED. Maar als je echt zou moeten kiezen, Ajax of je jeugdliefde Twente? Denk toch Twente he...?
0 0
AnsB
Nee hoor, daarvoor ben ik te veel liefhebber geworden ipv fan. In heinseit heeft FC Twente het leukste voetbal gespeeld in mijn jeugdjaren, onder Kees Rijvers. Met Pahlplatz, de gebr. vdKerkhof en Frans Thijssen o.a.
Later werd het spelletje gecontroleerder, met name onder Schreuder (het kan verkeren), maar ook onder andere trainers.

Ook onder de laatste jaren van De Boer had ik het moeilijk met Ajax; ik háát gecontroleerd voetbal. Maar onder Bosz en nu Ten Hag bloei ik helemaal op als liefhebber én fan. En Ajax zit sowieso inmiddels ook in mijn hart hoor.

Het is eigenlijk wel grappig, ik woon nu alweer meer dan 10 jaar in Groningen. Ik ben geïnteresseerd in de plaatselijke FC, maar het voetbal vind ik 3 keer niks, dus ik kan onmogelijk fan worden. Het blijft bij een vaag soort sympathie en ook wel hoop dat ze het goed doen, maar ik vond het echt vreselijk dat ze in de play off's stonden. Ik vond dat ze daar niet hoorden. Gelukkig zijn ze ook uitgeschakeld inmiddels.
3 0
Ajacied33
Top man!
1 0
AnsB
Ik ben echt vrouw hoor, haha.
2 0
Ajacied33
Hahah serieus? Mijn excuus jongedame..
0 0
AnsB
Nou... jong ben ik niet meer.
Ik ben thuis opgegroeid met voetbal, maar als meisje was het minder gewoon om van voetbal te houden in die tijd.
Ik snap het wel hoor: mannen zijn nog steeds wel geneigd te denken dat vrouwen amper weten wat buitenspel is, dus ik snap dat veel mannen niet snel vrouwen op een voetbalforum verwachten. Ik behoor tot een kleine minderheidsgroep.

Vaak is het anders bij meisjes/vrouwen die zelf veel en actief hebben gesport; al mijn oude handbalvriendinnen houden van voetbal (maar geen van hen zit op een voetbalforum).
2 0
KevinDurant
cringe
0 -2
CocaCooper
Gap doe niet flauw..
0 0
matjeajax
mijn andere club?!?!?!
2 -1
AnsB
Zie mijn reacties hierboven. Ja, dat kan dus. Ik ben vooral liefhebber en dan komt Ajax als vanzelf op de eerste plaats.
Maar ik heb sowieso veel respect voor andere clubs dan Ajax.
1 0
FlyingDutchMan
Mooie titel xD
0 0
Tijndw
?
0 0
FlyingDutchMan
Was in begin alleen Matusiwa lol
0 0