Champions League-schema krijgt meer vorm

BVeenstra, 20-05-2019 om 15:50, 35512 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Het is nog ver weg, maar het overzicht wat betreft de mogelijke tegenstanders van Ajax in de derde voorronde van de Champions League krijgt steeds meer vorm. Opvallend is wel dat veel mogelijke tegenstanders van Ajax eerst nog uitkomen in de eerste en tweede voorronde van het miljardenbal.

Om die reden is het voor nu dan ook nog niet helemaal te zeggen wie Ajax kan treffen in die derde voorronde. Mochten de teams met de hoogste UEFA-rankings zich plaatsen voor de derde voorronde zal Ajax de volgende clubs in ieder geval ontlopen: Celtic, FC Kopenhagen, Dinamo Zagreb, BATE Borisov en FK Astana. Deze clubs komen wel in eerdere voorrondes in actie, waardoor zij zich nog wel moeten zien te kwalificeren voor de derde voorronde.

Ajax heeft sowieso een geplaatste status in de derde en ook vierde voorronde. Mochten de teams met de hoogste ranking de derde voorronde halen, kent Ajax alvast vijf van de zes mogelijke tegenstanders: APOEL Nicosia, PAOK Thessaloniki, Garabag Agdam, NK Maribor en Rode Ster Belgrado. Al deze clubs, op PAOK Thessaloniki na, spelen al eerdere voorrondes.

In bovenstaand overzicht staan nu de clubs met de hoogste UEFA-rankings. Het wil dan ook niet zeggen dat deze clubs zich ook daadwerkelijk weten te plaatsen voor de derde voorronde. Bovendien, wanneer bijvoorbeeld Celtic - dat een hoge UEFA-ranking heeft - wordt uitgeschakeld, zal een andere club een geplaatste status vergaren. Hierdoor zou een van de nu mogelijke tegenstanders van Ajax in dat geval niet meer mogelijk zijn, omdat zij dan een geplaatste status krijgen.

De eerste voorrondes van de Champions League vinden plaats op 9/10 juli en op 16/17 juli, waarna de tweede voorrondes worden gespeeld op 23/24 juli en 30/31 juli. Op 22 juli zal er worden geloot voor de derde voorrondes.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Prima Odegaard betrekken in deal. Odegaard plus 40 mln.
0 0
Delta
Als Chelsea de EL wint, dan zit Ajax bij kwalificatie pot hoger dan afgelopen jaar. Het kan dan niet Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Liverpool/Tottenham en nog twee andere sterke clubs treffen.

Als Arsenal de EL wint, dan kan Ajax alleen in pot 2 komen als Porto wordt uitgeschakeld in de kwalificatie.
0 0
trainerdv
Wij derde voorronde en Atalanta en Leipzig gewoon direct in het hoofdtoernooi op basis van niks. Pffff, wat een oneerlijke kutopzet van het toernooi.
0 0
Caparzo
Je hoort te zeggen "met alle respect voor" wat we in de CL-Champions Route kunnen treffen, maar we mogen daar niet door uitgeschakeld worden, die tijd is voorbij. Vanaf 2024 komt er waarschijnlijk een vaste CL met promotie en degradatie, dat zal betekenen dat naar de clubcoëfficiënten wordt gekeken, en niet meer naar de landcoëfficiënten.

Dat is voor Ajax zeer goed nieuws, we eindigen dit jaar als 20e, en als we in Europa gemiddeld 17k punten kunnen halen (ik geloof dat dat mogelijk is, dit jaar haalden we er 27, in het EL jaar 22) zijn we de 12e, 13e club van Europa, dus zitten we safe in een "Vaste CL" of "Superleague" (hoe je het ook wilt noemen) van 32 deelnemers.

Voor pisvee (ergens in de 40) is het minder, maar die krijgen dan de deksel op de neus voor al die jaren dat ze Europees lieten lopen voor de titel. Karma! Veel eerlijker dus ook, wij dienen beloond te worden op onze prestaties, en niet de dupe te worden van een stel impotente lamlullen die met 4-0 van een Oostblokclubje verliezen of van pisvee.

Kan me dus niet snel genoeg komen, deze vaste CL, Ajax heeft de ambitie door te groeien naar 250mio, vaste inkomsten zijn daarbij belangrijk! Men (de grote clubs, de commercie en de fans) willen meer interessante wedstrijden, en dat betekend dus niet tegen zeg maar de nummer 70 maar tegen de beste 32 clubs van Europa.

Voor Ajax is dat financieel gezien dus heel goed, en Ajax is internationaal een grote naam. Je kunt spelers gegarandeerd de CL bieden, met een 'gepast' salaris. Tezamen met de talenten die wij ALTIJD zullen voortzetten, mag je hopen en verwachten dat het niet nogmaals decennia duurt eer je kans op een CL finale krijgt.
1 0
Kaito
Het maakt allemaal niet uit tegen wie wij moeten spelen! Gewoon weer elke wedstrijd spelen alsof het de laatste is! 100% geven vanaf de eerste fluitsignaal tot de allerlaatste.
0 0
KlasseLasse
als je 3e a 4e eindigt in de cl moet je deze namen kunnen verslaan
0 0
Kokakola
Het is wachten welk team er volgend jaar staat. Magallan, Martínez, Marin zullen wellicht basisspelers worden aangezien ik wel wat vertrekkende spelers verwacht. Misschien wel Schuurs, kijken of Bergwijn daadwerkelijk komt, maar het blijft gissen.
0 0
MPAjax
Uefa is allang al gecorrumpeerd tot een dictatuur, zij bepalen alles en zorgen voor een onevenredig evenwicht misschien tijd voor een nieuwe Europese organisatie en regels voordat Europa op voetbal gebied een soort zimbabwe is of wacht men tot de criminaliteit zo hoog is dat de boel explodeert ?
0 0
7172AFCA7395
De voorzitters van Madrid, Bayern, City en Barca kloppen bij de UEFA aan,
roepen daar dat ze een Superleague gaan oprichten en dat invloedrijke sponsors
al toezeggingen hebben gedaan.Wat bepaalt de UEFA dan denk je ?
0 0
MPAjax
Duidelijk dat het afgelopen is met de UEFA als dat doorgaat want ze hebben zichzelf afhankelijk gemaakt van de clubs die nu een grote naam hebben.

Die superleague zakt helemaal in elkaar als de bekende spelers te oud zijn want een persoonlijkheid bouw je niet op in een paar jaar en zeker niet als er een kleine league is zoals de super league.

Ze hebben de CL en EL nodig gehad om een grote naam te krijgen.

Maargoed wat mij betreft kan de zooi me gestolen worden.
0 0
7172AFCA7395
Ik kan je niet helemaal volgen.De EL wordt in de grote voetballanden niet echt serieus genomen.De Superleague gaat drijven op namen ja maar dan wel de namen van grote clubs en volgens mij niet op te oude spelers. Zou mij niet verbazen als er ooit een Superleague komt georganiseerd door de UEFA.
0 0
MPAjax
Waarom denk je dat "grote clubs" zoveel oudere spelers hebben? Die hebben meer naam dan de jongere die zich nog moeten bewijzen dan hebben ze dus een kleiner platform om zich te bewijzen waardoor ze minder kans hebben om net zo een grote naam te krijgen als de oudere generatie.

Door de EL heb een je rankschikking die groter is door grotere aantal clubs en competities die eronder zitten, waardoor "grote clubs" veel groter kunnen zijn dan een kleinere competitie zonder EL. Dacht dat je dat wel begrijpt.
0 0
RusselWestbrook
Die laatste alinea, haha...wtf?
0 0
Jelephi
Wow algebra voor gevorderden dit.
1 -1
MPAjax
zie geen cijfers maargoed jij kent je nederlands als geen ander, letterlijk
1 0
7172AFCA7395
De zogenaamde oudere (en dus vaak betere) spelers zitten daar omdat daar het meeste geld zit en ook omdat de competitie daar interessant is.Voor de rest is jouw verhaal abacadabra voor mij :-)
0 0
MPAjax
laat maar, je snapt het toch niet
0 -1
7172AFCA7395
Het moeilijkste aan voetbal is om het simpel te houden :-)
1 0
Sallons@AS
Een aantal jaren geleden zag ik werkelijk gevaar voor Ajax in een aantal van deze clubs. Nu Zie ik deze namen en ben er gerust op. Gek hoe snel dat kan veranderen.
0 0
koenos1
Dit kan juist een valkuil zijn. Maar laten we hopen dat ze het spel continueren. Tot nu toe alleen Frenkie en (wss) Matta weg.
0 0
Bean
Als we de groepsfase halen ben ik allang blij.. je hebt dan al weer een miljoentje of 50-60 verdiend, en daarna moet je het gewoon weer van wedstrijd tot wedstrijd bekijken..
3 0
NelsonAFCA
PAOK Saloniki en Rode Ster Belgrado lijken mij prachtige tegenstanders. Tegen dit soort teams kan Ajax zich altijd opladen, alleen al vanwege de heksenketels van die clubs.
3 -2
7172AFCA7395
Een tegenstander waar Ajax nog niet eerder europees tegen speelde
zou mooi zijn. Rode Ster niet te onderschatten.Deden het vorig seizoen in
een poule met Liverpool boven verwachting.Liever een andere dus.Hoewel,
dat "Maracana" lijkt me lekker om daar te spelen.
0 0
Sommelier
Wat een afgrijselijke wedstrijd gaat dat worden....

Liefst een mooie voetballende ploeg!
0 -4
soewares
Mooie voetballende ploegen spelen niet in deze twee rondes.. Ajax is de enige
7 0
AFCAjax
We spelen volgend seizoen net zoveel wedstrijden als afgelopen seizoen..
ipv van die ene voorronde die we minder spelen spelen we komend seizoen de JC schaal en de finale CL.
2 0
AFCA.
Top!
Zojuist van alle mogelijke tegenstanders vast wat vliegtickets geboekt. Prima winst.
2 0
Ajaxtrouw
Halve finalist en dan toch twee voorrondes moeten spelen, heeft eigenlijk iets heel lulligs.
6 0
Ajacied33
Sowieso best vreemd en wat te denken van de nummer 4 van Duitsland dat bijna 30 punten minder als ons heeft vergaard in haar competitie. De een mag rechtstreeks de CL in, de ander moet 2 voorrondes overleven..
4 0
strafschop
Ajax speelt in een competitie die in 2017/18 als 14e is geeindigd op de UEFA ranking.
0 0
behangdelul
Sowieso zou dit hele seizoen een eye-opener moeten zijn voor de UEFA dat het echt niet kan zoals het nu gaat, maar ja, geld he....
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik zie het positief in.
ajax kan wel ingespeeld raken met al die voorrondes voordat ze de cl induiken.
0 0
Stroeve
Ik boek vast een ticket naar finalestad Istanboel.
4 0
Hagmag
Hahahaha voor € 49 heb je zo'n stedentrip.
1 0
voorkennis
Deze voorrondes zijn iig niet van het kaliber van vorig jaar, en daarnaast moet Ajax doorpakken en zich wederom kwalificeren voor de CL.
Overmars is iig goed bezig om nu al te versterken, in het verleden ging dat vaak mis en kwamen de aankopen in aug,sept
3 0
Sanalologo
Volgens mij zijn de tegenstanders van het zelfde kaliber alleen zijn wij gewoon erg gegroeid.
0 -1
JariJari
Nee tuurlijk niet, we krijgen nu de kampioens voorronde (die PSV vorig jaar kreeg). Veel envoudigere tegenstanders (kampioenen uit lagere leagues in wij zijn iedere ronde geplaatst).
3 0
AjaxBaggio
Verwacht volgend seizoen niet weer zo'n topseizoen. Maar ik vind wel dat de lat hoger gelegd moet worden.

Ajax hoort in Europa. En moet gewoon structureel in de CL spelen.

Hebben het vaker laten liggen tegen kleinere clubjes. Mag hopen dat dit verleden tijd is.
6 0
DaNaRWaL
Dit seizoen is ook (door ons voorzichtige en nederig denken) bijna niet te evenaren. Ik vertrouw erop dat Marcie weer wat moois neer zet voor Ten Hag, daarna zien we wel weer hoever we komen. Ik geloof in ieder geval wel in plaatsing voor de CL, dat zou elk jaar een must moeten zijn. als we dit dan een paar jaar volhouden en de rest van NL nu ook eens een beetje mee gaat doen in Europa, dan hoeven we ons straks niet eens meer te kwalificeren voor de CL.
1 0
Stroeve
Dat hoeft na dit seizoen gelukkig al niet meer. Hopelijk kunnen we dat volhouden als eredivisie. Al is het maar om aantrekkelijk te zijn voor talentvolle spelers. Niet alleen Ajax, maar ook PSV, Feyenoord, AZ en anderen.
1 0
Caparzo
11e blijven wordt een hels karwij de komende 4 jaar. Vorig seizoen was Europees gezien dramatisch zonder 1 ED-club, wij plaatsen ons niet vanwege het allesoverheersende grote drama, en de rest van de ED gaf niet thuis of miste de kwaliteit. Tot dat dit zeer slechte jaar wegvalt, wordt het erg moeilijk 11e te blijven door de wegvallende jaren (die bij ons ca. 2 punten beter zijn als bij Oostenrijk.

Gelukkig zijn we tegen die tijd hopelijk echter toch al van het probleem af daar er een vaste CL met promotie en degradatie gaat komen. Voor Ajax erg goed nieuws, als we stabiel blijven presteren in Europa (gemiddeld 17k punten), zijn we de 12e, 13e club van Europa en zitten wij ruimschoots erbij.
1 0
JariJari
Inderdaad. Zijn we niet meer van die kneuzen afhankelijk maar lekker alleen van onszelf.
0 0
insectenverdelg
Maar dec2 jaren eromheen wsren boven gemiddelde jaren. Vooral danzij Ajax. Als je de komende 2 jaar weghaalt zonder nieuwe punten staan we volgend jaar 12e en t jaar daarop weer 11e. Wat wel van belang is, is dat andere pleogen ook is wat punten gsan halen. Begint nu wel heel erg een one mans show te worden. Als dat gebeurt kunnen we zelfs nog wel 2 a 3 plaatsen stijgen. Turkijke Belgie en zeker oekraine zin dan de komende jaren gewoon in te halen.
1 0