Ten Hag beste trainer; Ajax beste jeugdopleiding

BVeenstra, 17-05-2019 om 14:50, 9772 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag is vrijdag uitgeroepen tot trainer van het jaar in de Eredivisie. De oefenmeester ontvangt hiervoor de Rinus Michels Award. Een logische keuze, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Ten Hag hield Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) onder zich. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de uitkomst van de verkiezing zelden zo voorspelbaar geweest is als dit seizoen waarop Ten Hag zo zijn stempel drukte. 'Met vaak oogstrelend voetbal won Ajax de dubbel en maakte het indruk door de halve finales van de Champions League te halen', schrijft de krant.

Beste jeugdopleiding

Ajax kreeg nog een prijs tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. De Amsterdamse club kreeg ook de prijs voor beste jeugdopleiding. Voor deze prijs waren ook PSV en Sparta genomineerd.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ik ben wel benieuwd naar welke criteria ze stellen bij het oordeel naar de beste jeugdopleiding en wat dan de keus op Ajax doet vallen.
Ik ben benieuwd naar de verschillen tussen de jeugdopleidingen bij de topclubs en bij clubs die al jaren bekend staan om zijn goede opleiding (zoals Sparta vooral en Willem II).
Welke verschillen in visie en aanpak zijn er? Zijn er specifieke jeugdtrainers die uitzonderlijk goed zijn?

Als ik b.v. zie dat er ineens (voor mij dan) zoveel talenten bij PSV minuten maken in het eerste, terwijl er ook al weer wat afgevallen lijken te zijn in vergelijking met het PSV onder Cocu (Mauro o.a.), dan ben ik wel verbaasd dat PSV niet is genomineerd.

Zijn er mensen hier die mij meer kunnen vertellen?
0 0
JariHeijden
Ik weet de regels niet precies, maar PSV was wèl genomineerd.
0 0
Murtagh
Ik bedenk me net dat we ook officeel in de 34e speelronde kampioen zijn geworden
1 0
ajaxwestland09
Ja hoor niet verdiend volgens die bromsnor
0 0
Broekzak
onbegrijpelijk dat "onze" Klaas Wels geen trainer van het jaar is geworden in de kkd. de laagste begroting van NL en het hele jaar in het linkerrijtje gespeeld. uiteindelijk 6e geworden de beste prestatie ooit. Pusic veruit de grootste begroting en grootste selectie en slecht voetbal wat ook heeft geresulteerd in ontslag.
1 -1
ajaxwestland09
ik weet zeker dat die bromsnor vanavond iets gaat roepen over erik ten hag met wij zijn ajax wij zijn de beste.
0 0
Redrum
De bromsnor moet gewoon zorgen dat hij zijn pilletjes op tijd neemt, dan zet hij zichzelf misschien een keer niet compleet voor schut.
0 0
De Stift
Alles is voor Ajax!
0 0
Dolberg25
Zie Erik zomaar eens FIFA The Best Coach Award pakken dit seizoen. Echter zal het wel Calimero Pochetino worden.
0 0
Sampaoli
Heel goed nieuws, terecht ook voor Ten Hag. De jeugdopleiding van Ajax kan nog zoveel beter dan nu. We steken er (veruit) het meeste geld in van alle Eredivisie clubs maar staan imo in tegenstelling tot wat hier in de comments wordt beweert niet op eenzame hoogte. o19 liep gezichtsverlies op in de Youth League, o17 speelde (zeker in de finale) niet des-Ajax op de Future Cup en er zijn weinig jeugdteams kampioen geworden. Dat laatste is overigens niet erg, want dat wijt ik met name aan het doorschuiven van de meest getalenteerde jongens.
3 -1
RaynoFischer
Idd, maar als je dan bijvoorbeeld naar oranje 017 kijkt die naar de EK finale gaan, waarbij de halve selectie van Ajax komt dan kan je stellen dat het heel goed gaat
1 -1
blueberry
Baal nog steeds van de halve finale had niet gehoeven
1 -1
mgtow
Prijs voor beste jeugdopleiding mag je gerust elk jaar blind aan ons geven. Wij staan op eenzame hoogte en dat al vele decennia.
7 -1
witchmaster11
nog een jaar of 2/3 en dan hebben we niet alleen sparta maar ook pisvee (als sparing=partner) feyenooit (om ons eens lekker uit te leven) met andere woorden zonder AJax bestaan de nv eredivisie niet meer
0 0
MrPink
Lekker hoor.
0 0
Hagmag
Beetje voorspelbaar.
Wat gedacht van de trainer van Emmen ene Lukkien.
Die moest roeien met de riemen die hij had.
Knappe prestatie geleverd met zijn team.
5 0
RaynoFischer
Voorspelbaar, maar gewoon terecht ;)
Maar Dick Lukkien had best bij de genomineerde mogen zitten ipv Vd Brom bijvoorbeeld, niet veel meer gepresteerd dan voorgaande jaren
7 0
Avloecx
Wat hebben we niet gewonnen?
0 0
Redrum
De CL niet. Het bizarre is dat we hem nog serieus hadden kunnen winnen ook dit seizoen.
4 0
Shardo
uhu CL..... ;-) lol
0 0
artteun
WZAWZDB , duidelijk toch !!
0 0
Ajacied33
Het kan maar niet op he. Wat een seizoen!!
5 0