Overmars: 'Gaan niet weer van trainer wisselen'

BVeenstra, 17-05-2019 om 07:50, 14632 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is overtuigd: Erik ten Hag is ook volgend seizoen gewoon de trainer van Ajax. De coach zou in de belangstelling staan van Europese topclubs, maar Overmars geeft in een groot interview met Voetbal International aan dat de club niet opnieuw een trainer gaat verkopen.

'Ja, we gaan niet weer van trainer wisselen. Erik wil zelf ook blijven, hij zit hier net anderhalf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij blijft', zegt Overmars, die uitlegt dat de situatie met Peter Bosz compleet anders was. 'Dat had met het werkklimaat te maken. En we gaan niet weer een trainer verkopen. Dat hebben we met Bosz en Schreuder gedaan. Volgens mij zijn we de enige club die dat in twee jaar tijd voor elkaar krijgt.'

Overmars is erg tevreden over het functioneren van Ten Hag bij Ajax. De beleidsbepaler ziet dat Ten Hag heel veel uit spelers kan halen. 'Wat Louis van Gaal deed, die perste je als sinaasappeltje helemaal uit, dat kan Erik ook', maakt Overmars een vergelijking. De directeur vindt het bovendien een voordeel dat Ten Hag in het verleden ook als technisch directeur bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht heeft gewerkt. 'Hij heeft er verstand van en zorgt voor goede toevoegingen. Komende week gaan we ook weer bij elkaar zitten en nemen we alles door. Dan weet ik dat hij met goede dingen komt. Peter had dat ook. Zij gaan allebei voor het allerbeste, leggen de lat heel hoog. Dat is alleen maar goed.'

Arsenal

Zelf had Overmars ook de stap kunnen maken naar een andere club. Onder meer Arsenal zou hem hebben willen inlijven als technisch directeur. 'Er zijn meerdere dingen voorbij gekomen, maar ik heb het hier ontzettend naar mijn zin', zegt Overmars, die merkt dat hij bij Ajax goede mensen om zich heen heeft. 'Waarbij we elkaar versterken. Ieder mens moet weten wat hij wel en niet goed kan. Wat hij niet goed kan, moeten anderen oppakken. Dat zei Cruijff ook altijd. Op dat vlak heb ik het hier goed voor elkaar. Bij een andere club zou ik dat helemaal opnieuw moeten opbouwen. Bovendien voel ik me verbonden aan Ajax na alles wat er is gebeurd', waarbij Overmars doelt op de veranderde koers bij Ajax waardoor hij het meer voor het zeggen heeft gekregen.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ten Hag moet nog zeker 2 seizoenen blijven, maar 4 mag ook van mij.
Hij speelt het spel zoals dat bij Ajax hoort, als hij langer bij ons zit zal hij daardoor meer rust krijgen en zal er ook meer herkenbaarheid zijn voor de spelersgroep.

Dat hij best nog wel eens tegen een zeperd aan zal lopen dat is te verwachten,dat doen alle trainers.
Ik hoop dat hij minimaal nog 2 seizoenen blijft.
0 0
martijndepro
Volgend seizoen leren we Ten Hag weer beter kennen, mits hij blijft, gezien het vertrek van Schreuder. Ziyech en Tadic zijn bijv. erg goed met hem.

Bosz zijn vertrek lag aan het niet kunnen vormen van zijn eigen staf. Heeft Ten Hag nu uberhaupt wel een assistent die hij zelf wilde? Winter, Witschge en Poulsen lijken me niet uit z'n eigen koker te komen?
2 0
Lazell
Ik denk dat alles in overleg gaat. Zeggen ze bij transfers ook altijd. Zou ook niet slim zijn om een trainer met spelers/assistenten op te zadelen waar hij niet mee kan samenwerken.
0 0
Jariiii
Ten Hag is een veel betere trainer dan ik had gedacht, simpel. Hij laat zijn ploeg mooi en dwingend spelen en maakt vooral ook spelers beter - kijk naar de ontwikkeling die veel spelers doormaken, in het bijzonder Van de Beek, zie hoe Nico in no time een vaste waarde binnen het Argentijnse elftal is geworden, kijk naar Neres die zich Braziliaans international mag noemen. WIsselbeleid blijft m.i. een punt van zorg, maar Ten Hag heeft inmiddels ruimschoots bewezen een toptrainer te zijn. Met wie de spelers weglopen, dat zie je ook elke weer.

Heb een heel goed gevoel over volgend seizoen. Als een spelersleegloop uitblijft, en dat vermoed ik, kan het met een zich nog verder ontwikkelende Ten Hag wel eens heel, heel mooi gaan worden.
4 -1
Basiselftal
Deze spelers hoef je alleen een bal te geven. Als je bijvoorbeeld naar de goal van Neres tegen jubentus kijkt dan vraag ik me af welke rol Erik daarin heeft gehad. Dat lijkt mij meer individuele klasse, wat dus betekent dat spelers beschikken over een ongelooflijke kwaliteit
1 -3
Vlieske
Zou je cruijff erbuiten willen houden. Jullie zijn de jeugdopleiding aan het verzieken
1 -9
Lazell
Waarom vergeet iedereen toch constant dat er een volledig elftal is weggekocht in de categorie 17 tot 19. Bij de o17 zitten ze wel weer in overvloed.
0 0
PJSM
Perfect beleid. Als je mee wilt doen met de grote jongens in Europa moet je zo te werk gaan. Komt echt nog wel jeugd door maar alleen de echte parels.
0 -1
ajaxxcied4life
Blijf dit soort berichten droppen AUB. De jeugdopleiding dient de grootste zorg te zijn voor Ajax. Zou je specifieke punten kunnen benoemen waarop Ajax zijn opleiding stante pede drastisch moet aanpassen? Verder ben ik ook oprecht oprecht benieuwd welke andere aanpassingen volgens jou moeten gaan plaatsvinden.
2 0
Barric
Goede verhalen dit. En waarom zou Ajax ook volgend seizoen niet wederom doordringen tot de knock-out fase van de Champions League? En met de ervaring die de meeste spelers al met zich mee brengen kan dit zomaar wéér tot iets moois leiden!!
0 0
blackmoon
Even (heerlijk) off-topic, de CL 3e en 4e voorronde eventuele tegenstanders zijn zo goed als bekend

Uit de 3e ronde treffen we:

APOEL Nicosia
PAOK Thessaloniki
Garabag Agdam
NK Maribor
** hier komen nog twee teams bij die zich uit de 2e voorronde moeten plaatsen

In de 4e ronde :

BATE Borisov
Young Boys
FK Astana
Dinamo Zagreb OF Viktoria Plzen

PSV gaat het trouwens erg lastig krijgen om zich te kwalificeren, die moeten afrekenen met

Basel / Olympiakos Piraeus / #2 van Turkije in de 2e voorronde
Lyon (of de #3 in Frankrijk) / #3 van Rusland (Krasnodar op dit moment) in de 3e voorronde
Porto (of de #2 in Portugal) / #2 van Oekraine (Dinamo Kiev op dit moment) in 4e voorronde

Ajax gaat een heel groot gat slaan mocht PSV dit niet halen

nog meer off-topic:
Die foei lelijke control tower (die halve bol) boven de eretribune gaat verdwijnen en er komt een VVIP lounge in de plaats terug van 101 stoelen. Verdere renovatie van de Arena komt pas in 2020 na het EK.
6 -1
afcasven1995
Lekker hoor!

Denk dat alleen Young Boys een moeilijke tegenstander voor ons is. Zijn met een straatlengte voorsprong op Basel kampioen van Zwitserland geworden.

Psv gaat hier nooit doorheen komen.
0 0
Lazell
Alleen met 3x mazzel in de loting. Ze zijn niet minder dan Krasnodar, Olympiacos en Kiev.
0 0
Willem410
Voor de nummer 2 in Nederland is de nieuwe CL opzet alleen maar een verbetering.
Clubs uit de 4 grote competities waar je het op budget sowieso al op aflegt heb je geen last meer van.
Ik zie Psv hier niet doorheen komen maar het zijn zeker geen tegenstander waar je bij voorbaat al kansloos tegen bent.
Ajax zal in de situatie van Psv nu geplaatst zijn en dus ook nog eens Porto en Lyon ontlopen.
Gelukkig volgend jaar wel weer als kampioen rechtstreeks de CL in, dat geeft zo ongeloofelijk veel voordelen, kwa spelers aantrekken en voorbereiding.
Ik denk zelfs als Ajax die voorrondes nu niet had dat de kans groot was geweest dat ze waren uitgenodigd voor dat zomer toernooi in de VS en Azië waar elke grote Europese club even tientallen miljoen ophaalt.
1 0
Ruff Rhythim
Agossie...komt psv weer "in een moeilijke poule"...?
1 0
mickey2602
Nee hoor. de poule is pas in de groepsfase en die gaan ze niet halen;-)
Alhoewel,moeilijke poule kan wel,in de EL.
0 0
JPM
Top, thanks hiervoor.
1 0
Joodhannus73
Leuk en aardig, maar verkoop onze spelers (en trainers) eerst voor marktconforme prijzen. En als je de hoofdprijs durft te vragen en ook krijgt, ben je voor mij pas een held. TD zijn bij dit Ajax is niet ingewikkeld; de hele wereld zit achter je spelers aan en velen zijn bereid om momenteel naar Ajax te komen. Nu moet je alleen goed en slagvaardig onderhandelen. Ik kijk naar de resultaten, niet dat het zo aardig van hem is dat hij bij Ajax blijft. Dat dit überhaupt een topic moet zijn, vind ik ongelooflijk. Bij welke andere club zou je dan TD willen zijn? Heb liever iemand daar zitten die vanaf het begin af aan dit al als zijn droombaan beschouwde. En ook iemand met meer bluf en durf. Vind Overmars toch te Calvinistisch. Tot nu toe gaan alle topspelers onder een marktconforme prijs weg. En volgens mij betalen we zelf vaak wel de hoofdprijs. Als De Ligt voor onder de 100 miljoen weggaat, is dat de zoveelste blunder en zou ik graag een zakelijk master brain voor Overmars in de plaats zien. De goede flow waarin we zitten, maskeert zijn disfunctioneren...
0 -13
Eastwood
Goed bezig Marc. Ga zo door en verras ons met een paar top-aankopen.
1 0
Hagmag
Marc, niets aan toe te voegen.
Je bent goed bezig en bezig geweest.
Bedankt so far.
3 0
JPM
Marc heeft nog te weinig veren in zijn reet gekregen van ons supporters. Gun die man de spotlights wat meer (ook al lijkt hij daar niet zo'n fan van); dat heeft hij verdiend.
5 0
Avloecx
Hij had zelfs een vliegtuigje bij de huldiging speciaal voor hem ;)
0 0
Kikke
Klinkt goed, nu nog goede vervanger voor Schreuder! Ik had sowieso nooit Bosz of Schreuder verkocht en ook zo voor belachelijke prijs Bosz, 5 miljoen ofzo? En geldt dat niet voor iedereen? Als je goed weet waar je kracht ligt, maar ook je tekortkomingen, dan is dat ook een kracht!
0 -3
VDV23
Christian Poulsen komt er bij als assistent.
4 0
Bean
Goed nieuws! het gras is buiten niet altijd groener dan het lijkt.
1 0
oudzuid2
dit klinkt me als muziek in de oren, beetje stabiliteit is wel fijn zo
3 0
NUL20
Iedereen ziet steeds meer het belang van een goede sfeer en werkomgeving boven geld.
Goede ontwikkeling!

Altijd alleen maar dat fucking geld... daar gaat het uiteindelijk niet (alleen) om in het leven.
2 0
Heiko
Voor de meeste mensen wel
2 0
Lazell
Een van swerelds grootste problemen is hebzucht. Hebben, hebben, hebben, hebben.
0 0
ajax4ever01
Goedzo Marc
2 0
JSF
Mooi!
2 0
WeerDinges
Die Overmars en Van Der Sar blijven mij verbazen. Vind ze beiden ieder jaar beter worden en het blijft mooi om die 2 te zien op die posities. Ook het zelf willen aanblijven en niet naar Arsenal willen gaan, geeft voor mij ook de liefde voor de club weer. We begonnen moeizaam maar ieder jaar wordt het mooier en mooier. Even los van de mindere periode na Nouri.
5 0
Cupmetgroteoren
Het is duidelijk dat Overmars een Europese prijs wil pakken en dat hij niet bij Ajax wil weggaan voordat dat lukt. Hopelijk gaat dat lukken maar het is bijna onmogelijk in de commercieel verziekte voetbalwereld. Hopelijk wordt het Amerikaanse systeem ingevoerd, want supporters in heel Europa beginnen echt een hekel te krijgen aan het voetbal en verrotte systeem.

Van der Sar en Overmars kunnen beide naar Engeland. Het pleit wel voor hen dat ze bij Ajax eerst iets willen neerzetten. Ze kunnen een legacy neerzetten zoals dat nooit eerder is gebeurd. Ze zijn financieel al binnen. De supporters van Ajax zijn (terecht) zeer kritisch, maar als het Ajax-voetbal terugkomt en de Ajax-filosofie krijg je er ook veel van terug.
3 0
Sterspeler
Diezelfde supporters blijven wel kijken. Bovendien gaat dat systeem er niet komen tenzij de EU volledige regie krijgt (wat velen geheel terecht niet willen). Je hebt namelijk met allemaal verschillende landen te maken.
0 0