Tadic: 'Ajax en ik vormen een perfect stel'

BVeenstra, 17-05-2019 om 07:10, 17578 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Dusan Tadic staat na één volledig seizoen bij Ajax nog altijd volledig achter zijn keuze voor de Amsterdamse club. De Serviër is dolgelukkig bij Ajax en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.

'Man, man, iedereen ziet het nu pas. Maar ik wist waarom ik hier naar toe wilde komen', zegt Tadic in een interview met De Telegraaf. 'Ajax en ik hadden allebei hetzelfde doel voor ogen. Ik zag dit als een groot project. Kijk hoe het is uitgepakt, precies zoals ik wilde. Ik heb al mijn doelen gehaald. En we hebben het als team ook fantastisch gedaan', aldus de winnaar van de Bronzen Schoen.

Het is niet per se dat Tadic enorm veel vertrouwen heeft in zijn eigen kwaliteiten, zo legt hij uit. 'Als Rio Ferdinand zegt dat Robin van Persie perfect bij Manchester United paste door het team om hem heen en dat hij daardoor nóg beter tot zijn recht kwam, dan is dat exact het voorbeeld voor mijn situatie. Ajax en ik vormen een perfect stel. We hadden elkaar nodig. Ik had vorig jaar Ajax nodig en Ajax had mij nodig. Ik ben echt trots dat we zo’n goed huwelijk vormen.'

Met Tadic spreekt een gelukkig man. De topscorer van Ajax geniet dan ook volop bij de Amsterdamse club en maakt daarbij een vergelijking met zijn eerdere clubs. 'Bij FC Groningen, FC Twente en Southampton heb ik ook fijn gevoetbald. Maar soms heb je met de limieten van een team te maken. Ajax is speciaal, de manier waarop men hier speelt, dat heel aanvallende, de filosofie van de club, alles past bij mij. Daarom is het geweldig om daar deel van uit te maken.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxwestland09
deze topper blijft volgend seizoen
0 0
Gecko
Toperrrrrrrr
0 0
soewares
De man is ook pas 30. Hoe hij dit seizoen speelde kan hij zeker nog 2/3 jaar van grote waarde zijn. Hij ziet in dat wat hij hier bij Ajax heeft heel speciaal is en in het buitenland (op Barca, Bayern en City na) niet zal hebben en zeker niet bij clubs van het kaliber Sevilla en Everton
0 0
ghouleseddik
Dan moet 'ie ook gewoon dat contract uitdienen tot 2022. Hij is zo fit dat 'ie zelfs daarna nog wel kan gaan cashen in de woestijn.
0 0
Numero34
Als je een goed huwelijk hebt hoef je ook niet te scheiden. Toch..?
14 0
Schöne82
Weergaloze aankoop gebleken! Persoonlijk denk ik dat hij dé beslissende schakel was in dit geheel.
Hierarchisch was hij vanaf binnenkomst gewoon nummer 1. Een haast perfecte prof. Daar moest Ziyech even aan wennen, maar uiteindelijk haalde dat bij hem ook weer het beste naar boven. Ziyech realiseerde ineens dat hij niet de beste vd wereld was. Die air had hij vorig jaar een beetje. 'Ik ben de beste'. Nu stond er iemand die op het veld liet zien wat topvoetbal inhoudt. En dat had Ziyech wel nodig mijns inziens. Dit is niet negatief naar Ziyech.

Tadic, een natuurlijke leider. Straalt uit dat ie trots is het Ajax tenue te mogen dragen. Fantastisch.
14 0
Joseph
Ik had er weinig vertrouwen in, maar misschien zit er toch nog een jaar Tadic in.. Zou voor hem ook het beste zijn, ik denk dat de relatieve rust in de eredivisie ideaal voor hem is om te pieken in de Champions League. Ik zie hem niet 2 keer per week uitblinken tegen een sterke ploeg.
10 -1
Kikke
We zijn ook met jou blij!
4 0
MichelAngelo66
Een perfect huwelijk duurt voort.
5 0
JSF
Of op het hoogtepunt uit elkaar.... Don’t hope so..
0 0
paulis
Hij praat al een beetje in de verleden tijd, ben bang dat hij pleite is volgend seizoen
1 0
waayop
Hij zegt helemaal niets in de verleden tijd.
1 0
JPM
Ongekende held.
1 0
Jaridebeste
En dus gewoon blijven Dusan!
3 0
GvanderK
Deze man verdient een contract voor het leven!
3 0
ajax4ever01
Ik hoop echt dat hij blijft.
4 0
HStorm
Alles bij Ajax schreeuwt om nog zo'n seizoen.
7 0
Marcw1972
Dan moet je gewoon lekker hier blijven, Dusan!
4 0
behangdelul
Held
2 0
Godenzoon24
Benieuwd wie die gelukkige man is die met Tadic sprak :p

On: geweldige speler. Ik denk de belangrijkste man bij Ajax dit seizoen. Behalve zijn goals en asssists zo ontzettend balvast!
2 0