Vd Beek: 'Kan nu niet zeggen of ik wegga of blijf'

BVeenstra, 16-05-2019 om 14:40, 12561 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek durft nog niet hardop te zeggen of hij volgend seizoen nog speler van Ajax is. De middenvelder, die woensdag landskampioen werd met Ajax, weet wel dat er volgend seizoen wat andere spelers zullen spelen voor de Amsterdamse club.

'Ja, zeker weten. Maar je weet dat die dingen gebeuren, dus', zegt hij in een interview met Ajax Life over de mogelijke leegloop. Zelf staat Van de Beek ook in de belangstelling van Europese topclubs en dus is er de mogelijkheid dat ook hij vertrekt. 'Daar ben ik niet zo mee bezig, maar je weet het nooit. Ik kan nu niet zeggen dat ik wegga of blijf. In het voetbal weet je het nooit, maar ik ben wel heel blij dat ik in dit team kan voetballen en dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.'

Aan de andere kant zou het ook 'gewoon' kunnen dat Van de Beek nog een seizoen bij Ajax blijft. In dat seizoen zou hij dan een nog belangrijkere rol kunnen vervullen. 'Dat zou natuurlijk ook een heel mooie optie zijn, maar ik hou voor nu alles open. Ik heb altijd gezegd: ik focus mij op de laatste wedstrijd en daarna gaan we wel kijken. Nu eerst een weekje rust en dan richting Nederlands elftal. Daarna zien we wel verder. Ik heb ook nog een contract tot 2022, dus Ajax zal er ook een groot aandeel in hebben natuurlijk', beseft Van de Beek.

Sommige spelers kiezen ervoor om na een bepaalde datum niet meer te vertrekken bij hun club, maar voor Van de Beek geldt dat niet per se. 'Je wilt natuurlijk wel zo snel mogelijk duidelijkheid, maar daar kan ik nu niks over roepen. Stel er komt na die datum wel iets en je kunt eigenlijk geen "nee" zeggen. Voor nu ben ik vooral trots dat ik van dit team heb mogen uitmaken dit seizoen.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Je kan altijd nee zeggen hoor. Kijk naar Neres, Onana, Tagliafico! Ze hebben het prima in Amsterdam, heel de wereld praat over ze! Dat zouden ze bij geen enkele andere club bereikt hebben! Daarbij heb je nu fans van over de hele wereld, zullen allemaal teleurgesteld zijn als je naar een andere club gaat, met het risico dat je in de vergetelheid raakt, op de bank. Beter blijven tot 23ste. Als je op de bank terecht komt, kan je ook niet echt meer voor het NL elftal spelen. Begrijp niet hoor, die haast van al die jonge spelers, bang dat ze de boot missen ofzo..
0 0
HStorm
Hij wil blijven maar wacht af wie er mogelijk weggaan. Denk dat ie het liefst in de buurt van Nouri zou willen blijven en met een stevige selectie verder bouwen. Volgens mij weet de huidige selectie ook wel dat ze een unieke situatie hebben en kunnen blijven houden met balans in een elftal waar iedereen in een flow raakt. Met een glimlach naar je werk is heel veel waard.
0 0
AlexIbarra
Het is nu geen schande meer om op je 22e "nog" bij Ajax te spelen.
De spelers kunnen bij ons ook meegroeien met het niveau.

Natuurlijk ga je nu niet toezeggen dat je blijft in het geval dat Real je 10 mln per jaar wil bieden om Kroos of Modric op te volgen. Maar van nog 1 jaar Ajax wordt niemand slechter als je minimaal 1 prijs pakt volgend seizoen.

Ik ben heel benieuwd naar de komende transferperiode..
0 0
tiestomaat
Donny aanvoerder maken..top mentaliteit deze gozer..
0 0
MichelAngelo66
Veel verstandiger om te blijven. In het begin van dit seizoen niet onomstreden. Is er nog niet aan toe. Volgend jaar een grote meneer worden. Dan is het vroeg genoeg. Dat ie vraagt om wat verbetering in zn contract zou ik nietgek vinden.
Ik snap best dat er overal dollar tekens staan maar soms is het verstandiger om even de rust te bewaren. Eerlijk gezegd vind ik dat gelden voor meer spelers. Zelfs voor Frenkie. Als Ziyech gaat voor een mooie deal dan zou ik dat dan weer wel verstandig vinden.

Ik ben ouderwets
1 0
Rdk1983
Kan je best Donny. Is niet ingewikkeld. Gewoon blijven.
0 0
niquedegraaff
Alle jeugdexponenten gaan weg zodra het kan. En juist spelers als Nico (aankoop) blijven loyaal.. Vind dat wel opvallend.
1 0
Kikke
Het is altijd zo, wat je hebt wordt niet zo gewaardeerd als je dat al je hele leven kent. De jongens van buitenaf erkennen dat wel. En de jongens, ook opgeleid bij Ajax, zien het wel allemaal bij Ajax, maar dromen al jaren van grote buitenlandse clubs, de Jong zegt ook voor nu de laatste wedstrijd, doelt natuurlijk ook op Blind en Huntelaar, dat die zijn terug gekomen.. tja, jullie kunnen allemaal beter blijven, zo leuk als bij Ajax krijg je het niet meer! Iedereen in de hele wereld praat over je! Niet over Manchester United et cetera, het zal altijd minder worden, naar welke club je ook gaat! Misschien alleen je portemonnaie wat voller..
0 0
AltijdGelijk
Ik kan het wel zeggen, ik verwacht minimaal 70 miljoen, misschien wel 85! Real, Chelsea, Liverpool,
0 0
Puurvoetbal
Waarom kan hij niet zoals Onana en Tagliafico zeggen dat hij blijft. Hij gaat dus weg.
1 0
kaashaas
Een Ajacied weet dat hij op deze leeftijd nog blijft om Ajax groot te maken... we gaan het mee maken..
2 0
Deepblue
Ik hoop dat dat de reden is..denk het wel voor hem
0 0
PeterVKV
Natuurlijk kan hij dat nu nog niet zeggen. Eerst ff die opwaardering van zijn contract.
2 0
GvanderK
Heel logisch. Zo is voetbal. We gaan het zien.
0 0
trainerdv
Wat moet hij anders zeggen... Ajax moet een sterk plan hebben volgend seizoen en kijken wie er in voorkomen. Misschien wil Ajax wat verkopen en is dit het moment voor Donny, misschien niet. Gelukkig gaat na een kampioenschap alles beter in overleg dan wanneer er ellende heerst en vaak mensen dus graag weg willen.
0 0
JPM
Klinkt niet best. De kans is groot dat een Real, Barca, Juve, Bayern, Liverpool, City of Spurs aanklopt. En ik denk dat hij al die clubs beschouwt als iets waar je "geen nee tegen kunt zeggen".

Dan is het maar te hopen dat Marc z'n poot stijf houdt. Mocht er een bedrag van boven de 60-65m worden geboden, dan is het game over.
0 0
insectenverdelg
meer dan 70 miljoen. Poot stijf houden. Maar laat Ajax eerst is goed met Donny gaan praten over zijn rol volgend jaar. vind hem wel geschikt voor de aanvoerdersband volgend jaar als de Ligt vertrekt.
0 0
Hagmag
Donny, je krijgt een sterk verbeterd contract voorgeschoteld. Contract verlengen en een vet salaris bij Ajax en geen plek op de bank. Nog minimaal 1 a 2 jaar bij Ajax en dan naar een zogenaamde "grote" club, waar je kan gaan cashen. Voorbeelden te over hoe het niet moet. Dat grote geld komt vanzelf.
9 0
Jaze
Overmars aan zet nu. Dat beseft hij ook gelukkig. Ik zeg: aanvoerdersband, miljoentje erbij, gelimiteerde transfersom (40 mio) en nog 1 jaar knallen. Iedereen blij!
1 0
Benleiden
Geen gelimiteerde transfersom man. Dit kan je ook in je hemd zetten een week voor het sluiten van de transfermarkt.

Bovendien werkt Overmars hier niet mee en dat is ook logisch als je spelers op dit niveau spelen plus de torenhoge salarissen die Ajax uitdeelt.
2 0
Jaze
Na komend seizoen loopt zn contract nog maar 2 jaar door, je kan ook zeggen dat 40 miljoen een keurige opbrengst is voor een zelf opgeleide speler. Als je hem in deze constructie nog een jaar kan houden zou ik daar gelijk voor tekenen. Bovendien: mocht hij de bepalende factor worden met de titel als resultaat heb je gewoon weer 80 miljoen verdiend, want de kampioen van komend seizoen gaat vrijwel zeker op voor directe plaatsing CL.
2 -1
insectenverdelg
ik weet m beter. Hij krijgt salaris verhoging, verlengt een jaar en krijgt 10% van de transferopbrengsten.
0 0
Jaze
Akkoord :)
0 0
Sanalologo
Ik denk dat donnie makkelijk 60 miljoen moet op kunnen brengen. Voor een jaartje extra (en dan ook nog loonsverhoging) 20 miljoen inleveren met een 40 miljoen clausule? vind dat wat gortig.
1 0