Ten Hag: 'Voor vakantie duidelijkheid lijkt me logisch'

BartVeenstra, 16-05-2019 om 07:40, 7598 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het begint er steeds meer op te lijken dat Erik ten Hag ook volgend seizoen 'gewoon' de trainer is van Ajax. De oefenmeester zou door de Champions League-successen van Ajax in de belangstelling staan van enkele topclubs uit het buitenland, maar de coach geeft aan bij Ajax te willen blijven.

Daniël Dwarswaard, journalist van het Algemeen Dagblad, vraagt Ten Hag of hij bij Ajax wil blijven. 'Ja, natuurlijk. Waarom niet?', vraagt Ten Hag zich af, waarna hij te maken krijgt met de stelling 'pak die topclub als de kans zich voordoet'. De trainer geeft daar het volgende antwoord op: 'Dit is toch een topclub?'

Toch zouden enkele buitenlandse topclubs voor hem in de rij staan. Onder meer Chelsea en Bayern München werden al genoemd. 'Ik ga ervan uit dat ik hier volgend jaar ben. Ik heb het geweldig naar mijn zin. In voetbal kunnen panelen altijd beginnen te schuiven. Maar er is nu geen beweging.'

Bij Ajax heeft Ten Hag nog een contract tot de zomer van 2020. Ajax wil het contract van de trainer graag verlengen. Nu is het tijd voor feest, maar al snel zal er duidelijkheid moeten komen, zo vindt Ten Hag. 'Dat er voor de vakantie duidelijkheid is, lijkt me wel logisch. Dat is ook hoe ik Marc Overmars (technisch directeur) ken. We gaan om de tafel zitten en over de toekomst praten. Ik heb natuurlijk ook wat wensen. We hebben nu succes, maar om volgend jaar ook succesvol te zijn moeten we duidelijke afspraken maken over de selectie en over het totaalplaatje.'

Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
Mediatraining heeft succes
Beter uit zijn woorden.
Topper!
al was ik in het begin negatief!
0 0
AnsB
Overmars en Ten Hag komen er vast wel uit.
Maar ik zal blij zijn als het officieel is dat hij blijft.
Heb gewoon heel veel vertrouwen in zijn visie. Topinterview weer in VI daarover.
Die man denkt gewoon overal over na, maakt afgewogen keuzes en nee, dat pakt niet altijd goed uit (bij wie wel?), maar ik heb dat tien keer liever dan een trainer wiens visie onduidelijk blijft of die steeds switcht.
Heeft ook een absolute topsport-denkwijze/benadering die zowel past bij het 'moderne' voetbal als bij een aanvallende speelstijl zonder suïcidale of over-controlerende trekjes .

Dit laatste lijkt misschien een sneer naar Bosz en De Boer, maar zo is het absoluut niet bedoeld.
Ik heb voor beide trainers veel waardering, zeker voor wat ze hebben bereikt, maar ik heb wel twijfels over hun spelopvatting/visie. Die heb ik bij TH niet.
2 0
Nosky
Voor mij zou het ultieme zijn, dat men in de geest van Cruijff verder gaat en de ambitie leidend is voor carrierekeuzes:

- Jonk terug als eindverantwoordelijke voor de jeugd
- Bosz terug voor Jong Ajax
- Ten Hag bijtekenen voor Ajax 1

Gezamenlijk in eenzelfde visie en filosofie door de breedte en lengte alles en iedereen klaarstomen voor de top.
1 -4
Ismael Urzaiz
Bosz voor Jong Ajax?
1 -1
Ajacied33
Wordt helemaal gek van die journalisten man. Iedereen maar naar de uitgang praten, inclusief de trainer. Zoals TH zegt, hij zit al bij een topclub. Laat die man lekker zitten waar ie zit
5 0
Babayaka
Chelsea is geen top club, nooit geweest ook.
0 0
Klasseman
Wel een tobclup
0 0
S_020
"Schuivende panelen".. de zoveelste ten Hagiaans metafoor. Als het tegenzit stoor(de) je je er aan, nu kan ik er om glimlachen gelukkig.
0 0
Marcw1972
Mooi. Het enige juiste antwoord: dit is toch een topclub?
0 0