Ten Hag: 'Het spel het grootste compliment'

FinnDekker, 15-05-2019 om 21:40, 3422 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag kan zijn geluk niet op na het behalen van de 34ste landstitel. De trainer heeft na afloop veel complimenten over voor zijn ploeg, die naast het kampioenschap ook de beker won en de halve finale van de Champions League haalde. 

'Super wat die gasten gedaan hebben. Het plezier, de uitstraling. De onverzettelijkheid is erin geslopen. Daar moet ik het team een compliment voor geven', vertelt Ten Hag aan FOX Sports. 'Dit seizoen is voor heel veel procent geslaagd. Vooraf teken je hiervoor. Maar er blijft iets (uitschakeling in de Champions League, red.) hangen. Maar als je de dubbel pakt... Fantastisch.'

De verslaggever vraagt hoe de Ajax-trainer het seizoen heeft beleefd. 'Pieken en dalen. Zo is de sport. Er zijn altijd hobbels, soms ook bergen. Maar daar moet je overheen. We hebben met ons spel de mensen blij gemaakt. Dat is misschien het mooiste compliment.' 

Deze titel heeft ook een ander vervelend randje: Abdelhak Nouri is er niet bij. 'Nouri is er altijd geweest. Vreselijk wat daar gebeurd is. Het doet iets met een mens. De jongens waren als familie voor hem. Dat doet ongelooflijk veel pijn.' 

Tot slot wil Ten Hag niet ingaan op zijn toekomst. Maar wat duidelijk wordt, is dat de trainer niet gefocust is op het grote geld. 'Ik denk zo niet. Ik wil ergens prettig werken. Maar wat is er in het leven zeker? Nu is de afsluiting. Geweldig dat we nu met de schaal staan.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kunstgrasmaaier
Held
3 0
arigold
Bedankt Erik, voor dit onvergetelijke seizoen. De mooie momenten zijn bijna niet te tellen. Historie is geschreven. Jij verdient daar alle credits voor.
3 0
Ar
Het spel is inderdaad het grootste compliment.
Ook groot compliment hoe Ten Hag zijn spelers in hun kracht heeft laten spelen, met name van achteruit draaiende rondom Frenkie de Jong. Hij heeft daarbij het vertrouwen gewonnen van het publiek, waardoor hij her en der heeft kunnen afwijken van het traditionele 4-3-3 zonder dat het afdeed van de spelopvatting.

Mochten we ervan uitgaan dat naast De Jong ook De Ligt en Ziyech vertrekken, is het misschien nodig heel snel te gaan bouwen naar een nieuw elftal. Van de Beek bijvoorbeeld heeft dit seizoen een beetje als soort Muller gespeeld, en zou misschien zo in die rol naar Bayern kunnen, maar met een Mazraoui en Sinkgraven zou ie ook een uitstekend middenveld kunnen vormen.
0 0
Ar
Wat is die Kraay toch een walgelijke intervieuwer.
Het hele jaar is die smerige lampenrat al bezig spelers naar het buitenland te lullen, en nu probeert ie het ook bij de coach.
Al in oktober was ie bezig De Jong en De Ligt naar het buitenland te lullen, bij Ziyech doet ie het ook om haverklap, bij Dolberg ook als ie de kans krijgt, bij Donny.
Kan iemand alsjeblieft deze man laten stoppen met zijn ondermijnende gedrag?!
2 0