Nouri in zomer naar nieuwe woning verplaatst

BartVeenstra, 15-05-2019 om 15:40, 82501 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het gaat naar omstandigheden goed met Abdelhak Nouri, zo meldt de NOS woensdagmiddag. De publieke omroep meldt dat er weinig is veranderd en dat zijn gezondheidssituatie stabiel is. Het goede nieuws is nu dat hij deze zomer naar een nieuwe woning zal worden verplaatst.

Nouri zal dan op korte afstand van zijn ouders verblijven, waardoor de zorg een stuk makkelijk wordt voor de familie. 'Ze zijn begonnen met slopen en rond augustus moet het klaar zijn. Tot die tijd verblijft Abdelhak, mits zijn gezondheid het toelaat, in het huidige verzorgingstehuis', zegt zijn oudste broer Abderrahim tegenover de NOS.

De familie krijgt nog altijd heel veel steun vanuit de buitenwereld. 'De steun van eenieder die Abdelhak een warm hart toedraagt is nooit verdwenen', zegt hij. 'We zijn nu een jaar en tien maanden verder en tot op de dag van vandaag krijgen we dagelijks mooie berichten, boodschappen, initiatieven en gebaren van over de hele wereld.'

Ajax doet het op sportief gebied uitstekend. De club won al de beker, staat op de drempel van het veroveren van de 34e landstitel en daarnaast haalde de club de halve finale van de Champions League. 'Het blijft moeilijk om te zien dat zijn team, zijn club en zijn fans successen boeken, want hij ontbreekt nog steeds. Maar door alle steun van iedereen wordt het stukje gemis gecompenseerd', aldus de broer van Appie, die onlangs enkele wedstrijden van Ajax bezocht. 'Dat waren mixed feelings. Leuk om zoiets mee te maken, maar elke wedstrijd blijft lastig. En nu ze kampioen gaan worden is het weer moeilijk, omdat het de 34ste titel is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Af en toe kijk ik nog es naar filmpjes van Appie op YouTube. Appie was zo onwijs goed, niet normaal. Wat een groot verlies voor Ajax, om maar te zwijgen over het verdriet van zijn familie en vrienden. Voor altijd een litteken in de geschiedenis van Ajax, Daarbij is het verliezen van de halve finale CL helemaal niets.
0 0
Cupmetgroteoren
Het verhaal Nouri ligt nog erg gevoelig. Nouri is en zal zowat een icoon van Ajax worden. Hij staat eigenlijk symbool voor De Toekomst nu al en verdient over een paar jaar een standbeeld voor de Toekomst. Het zou mooi zijn als de vader van Nouri de schaal overhandigt, als de familie daar toestemming voor geeft. Maar wellicht is het allemaal nog veel te pijnlijk.
1 0
ST
Ik vraag mij vooral af wat Appie allemaal nog meekrijgt van alles wat er om hem heen gebeurd. Wilt hij nog wel leven? Kan hij communiceren? Het moet vreselijk zijn om ales mega energieke en bewegelijke topsporter ineens jaren aan je bed gekluisterd te zijn. Lijkt mij een hel die je niet wilt leven.
2 0
Aspers73
Als je je ogen sluit zie je Nouri schitteren in dit elftal. Hij was gemaakt voor dit team. Jammer voor de fans, maar een regelrecht drama voor alle betrokkenen.
4 0
Web
Zo verschrikkelijk triest dit.
Dit geweldig persoon als een kastplantje verder leven.
Appie ik heb het met je te doen, denk zo vaak aan je, en kan dit niet met droge ogen
Zelf heb ik zo ongelooflijk veel geluk gehad.
Ik kreeg het op de afd Cardiologie, ben gereanimeerd door mijn eigen Cardioloog en zijn collega.
Weet ik zelf niets van, maar mijn vrouw was er bij.
Nooit weer de oude geworden, mijn coördinatie is heel slecht nu, maar ik kan mij goed redden
Appie had de pech dat er geen professionals met veel ervaring bij hem in de buurt waren.
3 0
Lagasj
Je hebt het hart dus op de goede plaats zitten!
Ik heb je heel hoog zitten Web.
Altijd zinnige teksten.
0 0
niquedegraaff
F side weer aan het janken. Dit keer over kampioensshirt met Nouri erop. Boycotten dat shirt omdat er grof geld aan verdiend zou worden door het Diemense merchandising bedrijf (dat enkel Ajax Merchandising maakt).

Echter, de opbrengst gaat naar de Nouri Foundation dus de vooroordelen van F-side zijn weer eens van ouds ondoordacht.

De laatste tijd maakt F zich best wel belachelijk met rare uitspattingen richting media.
14 -5
DeBaarsjes
toen de Fside en AmCa en UA het bericht plaatste werd er helemaal niet door AFCA vermeld dat de opbrengst naar Nouri foundation zou gaan..... pas na kritiek gaat de opbrengst (alsnog) naar Nouri foundation
3 0
MikieStyle
Jullie weten mag ik hopen dat toen de F-side deze boycot naar buiten bracht AFCA.nl helemaal niks wou doneren aan de Nouri Foundation? Dat AFCA.nl dit pas ging doen toen de F-side dit naar buiten bracht?
2 0
AFCAjax
de opbrengsten gaan naar nouri foundation en de afbeelding lijkt mij niks waar ze toestemming voor hoeven te vragen, ook niet omdat het netjes is.

heb het idee dat dat bericht ook alleen maar komt omdat ze zelf een kampioensshirtje te koop hebben.
0 0
SjaakWolfs
Weet niet wie er achter die website zitten, maar dat zijn zeker geen heldere lichten. Veelal beschamend domme teksten die de club in diskrediet brengen.
0 -1
Cupmetgroteoren
Lekker rebels en tegen de stroom in, het heeft ook wel wat. Beter dan spelers fysiek bejegenen. Actie tegen vercommercialisering is niet eens zo verkeerd.
2 0
FrankDeB
Heb na iedere gewonnen wedstrijd in de CL mezelf de vraag gesteld: "Wat als Appie in dit team had gespeeld?" Het blijft echt een verschrikking dit. Die ene dag dat hij neerstortte zal altijd een gitzwarte dag in de geschiedenis van onze club blijven. Zwarter dan de met 5-1 verloren bekerfinale tegen Zwolle, zwarter dan het mislopen van de titel op de laatste speeldag tegen de Graafschap, zwarter dan de goal van Lucas Moura in de allerlaatste minuut, zwarter dan welk sportief debacle dan ook.
3 0
Schip
Ik snap die oproepen hier ook niet om de schaal uut te laten reiken door de familie. Dat is geen waardering, dat is een straf. Mensen zijn zo egocentrisch, dat ze enkel vanuit zichzelf redeneren hier. 'Zou het niet fantastisch zijn als.. .' Voor wie? Voor jou als feestvierende, bezopen supporter ja, niet voor een voor het leven getekende familie.

Je zou hooguit de schaal kunnen uitreiken aan de familie, op een symbolische manier. En waarschijnlijk discreet en alleen als je hebt onderzocht of ze dat op prijs zouden stellen.

Ik hoop dat zijn bewustzijn gaat toenemen. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar dit is gewoon - nog steeds- verschrikkelijk.
27 -4
Juichtoon
Vergeet niet dat juist mensen die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt vaak heel veel behoefte hebben aan even weg uit de somberheid, even iets leuks om naar uit te kijken.
2 0
Yopey
Wijze woorden!
0 0
Jaridebeste
Jij snapt het. Ben het helemaal met je eens.
0 0
ST
Je hebt zeker een goed punt, maar de mensen die het roepen bedoelen het goed. Niet vanuit iets egocentrisch. Ze denken er echter niet over na dat het voor de familie misschien alleen maar nog pijnlijker zal zijn. Kunnen zich daar niet in verplaatsen.
2 0
Web
Ik begrijp je helemaal, volkomen met je eens.
0 0
FrankDeB
Ben het helemaal met je eens.
2 0
Ajax4life94
Of je zou het kunnen zien als een symbool dat Appie nog steeds deel uitmaakt van het team. -.-"
3 -9
Santiago
Jij snapt het gewoon niet
3 -1
Dexy
Wat blijft het ongelofelijk hartverscheurend...
3 0
Horrontelli
Ja, en zo onherroepelijk.
0 0
voorkennis
pffff time flies.......wat een verschrikking
1 0