Zaakwaarnemer spreekt: 'Niet zo dat PSV bepaalt'

GinoHaverkamp, 15-05-2019 om 07:10, 27114 views, Eindhovens Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Fulco van Kooperen, de zaakwaarnemer van Steven Bergwijn, snapt weinig van de houding van PSV omtrent de interesse van Ajax in de aanvaller. De Eindhovenaren weigeren Bergwijn te verkopen aan hun concurrent, maar in de ogen van Van Kooperen heeft PSV niks te willen.

De bal ligt in de ogen van de zaakwaarnemer vooral bij Ajax en Bergwijn zelf. 'Het is niet zo dat PSV bepaalt waar Steven in de zomer heen gaat. Hij kiest een club als hij een transfer wil maken', zegt hij in het Eindhovens Dagblad. 'Wel moet PSV altijd een akkoord zien te bereiken met een club waar Steven heen zou willen.'

Om zijn punt te verduidelijken maakt Van Kooperen de vergelijking met het kopen van een huis. 'Als je een huis verkoopt, zeg je denk ik ook niet bij voorbaat nee tegen een koper.' Het ED schrijft dat Bergwijn en zijn zaakwaarnemer een transfer naar Ajax kunnen afdwingen, maar er zijn vooralsnog geen signalen dat ze dat van plan zijn. Dinsdag zei de international van Nederland nog dat men 'bij de feiten moet blijven'.

Denk jij dat Ajax de titel veiligstelt door met 0-3 bij De Graafschap te winnen? Zet in en krijg 8,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Met Tadic en Blind hebben ze ervaren krachten. Nieuwe aankopen moeten onder de 25 jaar zijn. Toby en Vertonghen zijn bijna over the hill. Voor een CV vind ik Toby ook te klein.
0 0
Koekepeer
1,87 is toch niet te klein?
0 0
Aad82
Bergwijn is pas 21 en nu al zo goed. Die kun je over 2 jaar doorverkopen voor 70, 80 miljoen.
0 0
Santiago
Hahaha heerlijk bericht
1 0
davidsglory
Dit is toch genieten!
4 0
Ajax2020
Inderdaad. Maar ik weet niet of ik dit nu goed vind of niet. De paniek bij PSV is sowieso goed maar Bergwijn is geen 30 waard. Dan doemt bij mij Sanchez/Man U op waar Man U achterlijk veel betaalde (in salaris dan) om Man City te verslaan in het binnenhalen. Die vent heeft geen bal geraakt daar..
2 -1
Santiago
Bergwijn is 100% zeker 30 waard
2 -1
GvanderK
Pisvee supporters raken al in paniek. Heerlijk om de bange reacties te lezen. Er is een relletje in de maak, Eindhoven staat op ontploffen. :-)

https://psv.supporters.nl/nieuws/artikel/46171/Zaakwaarnemer-Steven-Bergwijn-%27Het-is-niet-zo-dat-PSV-bepaalt-waar-Steven-in-de-zomer-heen-gaat%27
2 0
Van Reenen
Eigenlijk wel een vreemd gedrag van die club uit Eindhoven. In het verleden hebben ze er nooit moeite mee gehad om Ajaxspelers over te nemen. Ajaxspelers die die club groot hebben gemaakt en waarmee ze nooit zo veel bereikt zouden hebben. Ook vandaag de dag spelen ze met 2 spelers die hun opleiding bij Ajax hebben gehad! Dus graag volwassen reageren in Eindhoven en niet wat steeds vaker bij jullie gebruikelijk is, calimero gedrag.
0 0
Hagmag
Het vuur wordt zo lekker opgestookt in het Lampengat.
2 0
afcamuc
Voor 40 miljoen kun je toch zoveel beters en ook meer kopen? Met zo een budget gewoon een keer bij een of meerdere van de volgende spelers proberen; Alderweireld, Vertonghen, Mertens, Babel, Pröpper, dat Braziliaanse talent van Neres' oude club, Ödegard. Bergwijn heeft zeker veel talent, maar als je je selectie met zulke routiniers + 1 of 2 talenten zou kunnen aanvullen, lijkt mij dat persoonlijk toch echt beter voor Ajax
0 -1
Ferd
Dat zijn teveel routiniers. Precies wat Feyenoord 10 jaar geleden deed, en waar ze bijna failliet aan gingen. Als er geen routiniers weggaan, ook geen nieuwe aantrekken.
1 0
Sterspeler
Als Ziyech vertrekt kan je prima voor een Mertens gaan. Waarom zou je Alderweireld of Vertonghen niet terughalen voor de Ligt? Het gaat ook om kwaliteit. Die routiniers van Fey waar jij het over hebt was meer dan de helft niet meer goed genoeg.
0 -1
WZAWZDB14
Routiniers zijn in veel gevallen kapitaal vernietiging, ten eerste wordt de speler zelf vaak minder waard, ten tweede kan je op de positie van een routinier een jeugdige speler neerzetten die op zn tijd juist weer meer waard wordt.
Desondanks heb je ze wel nodig voor de kwaliteit, ervaring en leiderschap die ze meebrengen en andere jongere spelers beter maken. Het is een afweging die je moet maken.
0 0
BrandjeXL
Ben benieuwd vanavond hoe de supporters van FC Lampegat op Bergwijn reageren!
1 0
Van Reenen
Gewoon een eigen doelpunt maken, gaat de transferwaarde naar beneden en zal ik mij rot lachen.
2 0
VanDeMolen
Hahahaha, dit is precies wat Ajax wil. Een te dure speler halen die in het huidige Ajax op de bank zou zitten? Geen Pavon die de helft goedkoper is? Natuurlijk niet, Overmars is niet gek. Die wil zowel Bergwijn als PSV tot een slaande ruzie brengen, zodat Bergwijn niet meer voor PSV speelt zonder ook maar een euro te hebben uitgegeven. En omdat hij dan persona non grata is in Eindhoven, gaat hij veel te goedkoep naar Borussia Mönchengladbach, of Basel ofzo.
2 0
Ajax114
Klopt . Beetje de spelletjes die Tottenham ook speelde met Sanchez destijds.
0 0
JariJari
Pavon is er nog geen 10 waard. Matige speler.
1 -1
Sampaoli
Pavon is een hype. Voetbalt op dit moment dramatisch.
5 -1
Ozymandias
Boca Juniors heeft al een maand geen wedstrijden gespeeld maar in de wedstrijden daarvoor speelde Pavón juist weer goed (tegen Banfield was hij geweldig). Het probleem is dat hij sinds zijn zwaardere blessure sukkelt met verschillende lichte blessures. Daardoor is het hem nog niet gelukt om dezelfde vorm te halen als voor zijn zwake blessure. Dat is wel ook de reden dat hij uberhaubt misschien te haalbaar is voor Ajax want voor zijn zware blessure heeft Boca boden van meer dan 30 miljoen euro afgeslagen. De vraag is voornamelijk of Ajax het aan zou durven gezien zijn recente blessuregevoeligheid. Dat zal ook vooral aan zijn transferprijs liggen.
0 0
Boer Gijs
Pavon kan het best goed gaan doen bij psv als opvolger van Lozano
1 0
Cupmetgroteoren
Bergwijn is toch geen absolute topper? Speelt dit jaar vrij goed maar heeft ook dip gehad. Het is een leuke speler maar geen topper waar je 34 miljoen voor zou betalen.
0 0
AFCSANCHEZ
40 miljoen zou ik echt nooit betalen. Daar kunnen zij weer wat Mexicanen voor halen. Doe er dan 10 miljoen bovenop en zoek topkwaliteit in het buitenland. 40 miljoen voor Bergwijn is echt teveel. Hij is goed, maar ik heb niet het idee dat hij de Eredivisie bijna ontgroeid is. En voor die prijs zou je dat wel verwachten.
2 0
Ajax2020
Dat soort bedragen wordt denk ik ook alleen betaald als Ziyech of Neres voor de hoofdprijs weggaan. Bayern houdt grote schoonmaak na een voor hen matig jaar: zou me niks verbazen als ze Ziyech halen voor een mooi bedrag. Tsja, dan kan je opeens Bergwijn voor 40 halen en dan nog steeds geld overhouden voor een Zuidamerikaanse speler.
0 0
Bennyben
Mijn droom scenario is dat Ajax 40 miljoen bied PSV dat bod weigert, en bergwijn aankomend seizoen geen bal meer raakt omdat die boos is dat die niet weg mocht.

Zou het toch ook wel leuk vinden als Ajax 40 miljoen bied en ze hem naar het buitenland laten gaan voor 20 miljoen. En dus 20 miljoen mislopen.
0 0
Jariiii
Je merkt aan alles dat hij wil en dus gaat komen.
1 0
Ajacied33
Denk het niet. Hij wilt misschien wel komen, maar Ajax moet ook aan een bepaalde prijs voldoen. En zie Ajax echt geen 34 miljoen voor Bergwijn neerleggen
0 0
koenos1
Ik dus wel. Dit is zo'n enorme slimme zet. Ajax heeft het geld en laat het aub een keer rollen en op her veld staan. Tevens blijft het geld gewoon in de eredivisie. Ik hoorde van een maatje van mij dat PSV dan evt Berghuis als optie ziet (geen bron dus, maar zou wel mooi zijn)
0 0
AJAIXIXIXI
Van wat ik heb begrepen wil Bergwijn 2 jaar bij Ajax voetballen om vervolgens niet na een Spurs, Inter of Dortmund te gaan maar direct de overstap maken naar bijvoorbeeld Real, Juve of City. Als hij dit echt wil ben ik er van overtuigd dat hij volgend seizoen bij Ajax speelt.
0 0
ajax4ever01
Auw, dit zal bij PSV toch best hard aankomen.
0 0
PJK54
Dat is duidelijk.
Ik begrijp de reactie van P=V wel die willen de prijs opdrijven en hopen op meer belangstelling uit het buitenland. Helaas kijken die op dit moment meer richting Ajax als naar een andere club in NL.
0 0
PetrusKeizer
kijk, en dit was toch zonneklaar? Deze opmerkingen van die zaakwaarnemer, daar hoefde je niet op te wachten. Mij maakt t verder niet zo veel uit, als ik eerlijk ben, want de dingen gaan uiteindelijk toch zoals ze gaan. Maar je mag er nu wel van uitgaan dat PSV hier niet zonder kleerscheuren uitkomt, hoe t ook verder loopt. Gezien hun naïeve en amateuristische reacties, gisteren. Vooral Mark is nu wel definitief door de mand gevallen. Als beginnend coach had hij zn muil moeten houden over n mogelijke transfer, maar meneer moest weer zo nodig de ervaren rot uithangen die overal van weet. En zich met zaken bemoeien die helemaal zijn zaken niet zijn. Dan zie je dus meteen t verschil met ten Hag, die zou zich nooit zo vergalopperen. Erik is zakelijk, rationeel en n vakman die zn plaats kent. Mark laat als coach steeds meer de impulsieve kant zien die hij als speler ook had.
4 0
Sterspeler
Mark zijn rode draad in het leven bestaat uit afgunst naar Ajax. In dat opzicht had hij nog beter in Rotterdam gepast. Met zon script in je systeem is het niet gek dat je je zo makkelijk laat opnaaien.
2 0
Fieldman
Bergwijn kan gewoon nee zeggen tegen alle andere clubs dan Ajax.
Dan blijft alleen Ajax over en kan Marc hem voor max. 34 miljoen halen. Want Steven kan daar niet meer blijven.
0 0
Frevo
Als je voor 35 miljoen niet alleen Bergwijn krijgt, maar dit er tegelijkertijd voor zorgt dat bijvoorbeeld Donnie blijft, is het dan nog steeds teveel geld?
2 -1
Fieldman
Zeker niet. Prima deal.
0 0
Rentokill
Eigenlijk moet PSV akkoord zijn met een bod van een andere club, Bergwijn toestemming geven om te praten met die club. Daarna moet Ajax een vergelijkbaar bod doen. Als ze dat weigeren heeft Ajax een zaak.

Eigenlijk belachelijke situaties met al die absurde bedragen en regeltjes. Er zou een transparant taxatiesysteem moeten zijn dat aan de hand van wat vaste regels de maximale marktwaarde bepaalt: gebaseerd op contractduur, prestaties, etc.

Als dan 5 clubs de speler willen en dat max bedrag willen betalen is het niet aan de verkopende club om de prijs te bepalen. Die staat al vast. Zo heeft de speler veel meer te vertellen over wat zn volgende club is.

Ik ben liever kapitalist en voor vrije markt e.d. maar dankzei absurde verschillen (TV rechten, oliesjeiks etc. ) is er wildgroei en kloppen de verhoudingen niet meer. Ik wil straks nog steeds kunnen genieten van Ajax-Groningen zonder dat je vooraf al weet dat het 7-1 wordt.
0 0
Wesl
Dit zou z'n geweldig signaal zijn naar Donny om te blijven. Alsof Marc hierover heeft nagedacht. Ook voor andere spelers die weg kunnen zou dit kunnen helpen te blijven.
1 0
NotForSale
De Philips gemeentesteun vereniging deed net hetzelfde met viergever en Wijnaldum. Overigens vind ik 25 mil het uiterste maximum voor bergwijn
4 0
AFCSANCHEZ
Ik ook.
1 0
kaashaas
Die jongen wilt zoooo graag naar het grote Ajax ... hahaha
6 0
JordanAFCA
Hahahahaha crisis in Eindhoven
3 0
Joseph
Als er een club komt die meer betaald dan Ajax, houdt dat natuurlijk op, dan zal geen rechter PSV gelijk geven. Als Ajax het hoogste of vergelijkbaar bod heeft neergelegd, dan heeft PSV geen kans.
0 0
soewares
Een arbitragezaak is moeilijker dan mensen denken
0 0
ajax4perez
Die komt wel naar Ajax denk ik! Er is al zoveel rook.
Zal alleen afhankelijk zijn voor welk bedrag Neres weggaat en dan haakt PSV hierop in.

Zou mooie transfer zijn, zie hem wel als aanwinst!
0 0
Ajacied33
Ik zie hem ook wel als aanwinst, maar niet voor de bedragen die je nu leest. Rond de 20 miljoen zeg ik nog oké, maar richting de 35 miljoen is echt veel geld, teveel. Voor dat bedrag haal je twee hele goede spelers op. Propper en Odegaard bijvoorbeeld
1 0
Wesl
Ik denk dat je als Ajax zijnde deze bedragen niet moet schromen. Het is een geweldig signaal naar de huidige spelers dat Marc het serieus neemt. Bovendien, als je ziet hoeveel geld er binnen komt is 35m prima te missen. Op Bergwijn ga je geen verlies leiden uiteindelijk
0 0
Suarez16_
Dit zou wel echt de vetste binnenlandse tranfser ooit zijn.
0 0
Beffie
Wraak voor de jaren 80. Toen zij alles wat kon lopen bij Ajax weghaalden. Helaas toen voor een habbekrats.
0 0
Kibbahimovic
Heerlijk zo’n reactie
1 0
Juichtoon
PSV heeft er ook nooit moeite mee gehad om de besten bij Ajax weg te halen. Hypocrisie ten top. En die waren nog praktisch voor niks ook.
2 0
Horrontelli
Wat een manke vergelijking. Je zegt niet bij voorbaat nee tegen een koper van je huis omdat je huis te koop staat. Maar zo niet zeg je tegen alle kopers nee.
1 0
AFCSANCHEZ
Precies. Ik vond het ook al vreemd.
0 0
Ajax27
PDV heeft Wijnaldum jaren geleden ook weggekocht bij 'concurrent' Feyenoord dus ja. En PSV heeft niet de status van Ajax waardoor spelers niet voor 50-70 miljoen weggaan. Desondanks kun je jezelf nog steeds afvragen of 30-35 miljoen voor 1 speler slim is vanuit Ajax. Ik zie dan misschien liever 2 of 3 spelers van 10-15 miljoen komen. Dan kan het nog steeds zijn dat er 1 of 2 mislukken en de ander voor 60 miljoen vertrekt waardoor je financieel in orde blijft. Van de andere kant... dit jong heeft al met Jong Ajax erbij meer dan 150 wedstrijden in de senioren gespeeld, heeft CL ervaring, weet wat het vergt om kampioen te worden en het is gewoon een enorm groot Nederlands talent van 21 jaar.
3 0
Puurvoetbal
Waar Ajax heel alert op moet zijn is haar identiteit. Als het team gaat bestaan uit te veel buitenlanders en een paar (zelf opgeleide) Nederlanders, dan zal de nationale fan base gaan krimpen. Soms een beetje meer geld uittrekken voor een Nederlander zoals Bergwijn.
0 0
Jari83
Of nog een beetje meer en dan Depay proberen te halen. Kan die na een goed seizoen en EK weer weg.
2 0
Ajax27
* jong PSV bedoel ik uiteraard ;-)
1 0
mgtow
PSV wordt eraan herinnert dat ze slechts een provinciaal clubje zijn en dat vinden ze niet leuk maar wij wel. Hahahahahhaha.
0 -1
Sterspeler
Je kan zeggen wat je wil van Eindhoven, maar het is een van de snelst groeiende steden van Nederland. En aangezien wij tot dit jaar 5 jaar lang geen prijs pakten kunnen we misschien beter even onze grote waffel houden. Genieten van de huidige omstandigheden van PSV? Dat zeker. Maar verlaag je aub niet tot hun Calimero syndroom..
0 0
AjaxDaniel
Vgm is dat Utrecht maar jij bekijkt het relatief gezien. Eindhoven zal nooit zo groot worden als de grote 4 steden.
0 0
Sterspeler
Dat zeg ik ook niet. Bekijk het inderdaad relatief. Maar het is niet voor niets dat de huizenprijzen in Eindhoven het snelst stijgende van heel NL. En ja. Ook sneller dan in Amsterdam. Dat heeft met de technologische sector te maken die daar zit.
0 0
BrandjeXL
Wat heeft het groeien van Eindhoven met Psv te maken? Hii bedoeld dat Psv met deze houding wel heel erg kinderachtig reageert. Nu verder gaan op jouw reactie. Eindhoven teert op de high tech campus en dat is prima maar niemand maar dan ook niemand gaat voor zijn plezier het centrum in. Man wat een lelijke betonnen bende is het daar. Ze zijn de vijfde stad van Nederland maar waar mensen graag een dagje Amsterdam, Rotterdam, Den haag of Utrecht doen zal op een enkele gek na niemand een dagje Eindhoven doen.
0 0
ajaxxcied4life
This is going to be a very nasty war.
1 0
LuisManuelOrejuela
Haha, het ‘altijd rustig blijvende’ PSV zit al 2 dagen op de kast door Marc.
6 0
insectenverdelg
leuk maar dit moet je nieg willen. volgend jaar schopt hijn net zo'n scene om weer weg te komen.
0 -2
Sterretje73
Ach maar dan loopt hij weg bij ons en is dan alweer 60miljoen waard :-p
1 0
Ferd
Hij schopt tot nu toe helemaal geen scène.
1 0
Arie Vink
Gaat ook niet gebeuren. De paniek bij psv fans is wel hilarisch. Geniet er maar gewoon van. Een extraatje op de dag dat we de titel pakken. Haha
4 0
MarcOndertwix
Die situatie zal totaal niet te vergelijken zijn met deze. Ajax kan namelijk ook tegen hoge bedragen nee zeggen, terwijl PSV de miljoenen juist hard kan gebruiken.
1 0
insectenverdelg
zja en PSV zegt ook geen nee. Behalve tegen Ajax. Ajax wordt gebruikt door bergwijn om makkelijker weg te komen.
0 0
AJAIXIXIXI
HAHAHAHAH
1 0
Bky
Hahahahaha Die komt gewoon
1 0