Ten Hag vond zege op PSV cruciaal in titelrace

BartVeenstra, 13-05-2019 om 08:15, 12140 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat de thuisoverwinning op PSV enorm cruciaal is geweest. De Amsterdammers wonnen op 31 maart met 3-1 van de Eindhovenaren, terwijl de ploeg lange tijd met tien man speelde.

'Dat was een héél belangrijke overwinning, want bij een gelijkspel was de titel denk ik niet meer mogelijk geweest', zegt Ten Hag in De Telegraaf. 'Dan waren we tegen beter weten in gaan geloven in het kampioenschap.' Door de zege verkleinde Ajax de achterstand op PSV destijds van vijf naar twee punten. 

De zege op PSV was volgens Ten Hag om nog een reden belangrijk. 'Zeker ook voor het gevoel van onoverwinnelijkheid. Net zoals de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip', zegt Ten Hag, die merkte dat Ajax veerkracht kon tonen. 'Ik denk dat we daar stappen in hebben gemaakt. Er is een bepaalde verbetenheid in de ploeg gekomen. Dat is nodig om wedstrijden te winnen en uiteindelijk titels binnen te halen.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Daar hebben die lampjes het idd op hun eigen karakteristieke laffe manier verkloot. Heerlijk!!!
6 -1
Sluk
Psv heeft de titel niet weggegeven. Eigenlijk waren ze gewoon kansloos. De enige reden dat ze 2de zijn geworden is omdat ze zoveel wedstrijden gezwijnd hebben. Als ze echt kwaliteit hadden gehad, dan hadden wedstrijden wel eerder kunnen beslissen in plaats van keer op keer op het laatste moment. Wat mij betreft heeft psv gewoon mazzel dat ze uberhaupt 2de zijn geworden. Normaal gesproken sta je aan het eind van het seizoen op de plek die je verdient, maar als psv kampioen was geworden was dat echt niet het geval.
2 -3
TontoKarnaggel
Ach ja, psv. Gek is dat, die gasten hebben 90% van de competitie bovenaan gestaan en ze speelde tot de 33e competitieronde mee voor de titel. Toch voelde ze voor mij als een pure figurant in deze competitie. Zelde een seizoen meegemaakt die zo in het teken van maar 1 club stond, Ajax!
Aan de andere kant ook weer niet zo gek, dat psv is zo kleurloos, die figureren zelfs in de competities die ze winnen....
1 -2
Redrum
Ajax gaat 86 punten halen en dat is natuurlijk een kampioenswaardig aantal. Maar toch kan je best redeneren dat psv het gigantisch heeft weggegeven. Daar waar Ajax over het gehele seizoen een stuk of 12 wedstrijden meer heeft moeten spelen, waren juist zij het die na de winterstop door hun hoeven zakten. Ze hebben meerdere kansen gehad om Ajax de genadeklap te geven, maar steeds faalden ze toen. Hun beste en laatste kans was in de Arena en daar heeft met name van Bommel gewoon keihard gefaald met zijn drie controleurs. De angst regeerde bij Mark en daar heeft Ajax zelfs met 10 man optimaal van geprofiteerd. Ajax heeft na die wedstrijd geen punt meer verloren en psv ging uiteindelijk nog eens 2 keer onderuit. Voor ons is dit natuurlijk een heerlijke manier om kampioen te worden en buitengewoon knap, aangezien de tweede seizoenshelft meer in het teken leek te staan van de Champions League dan van de competitie. Psv kon zich 17 speelrondes lang volledig op de competitie richten zonder enige vorm van afleiding. Ik kan me zo voorstellen dat ze daar toch niet zo happy zijn met Mark van Bommel, want die heeft gewoon keihard gefaald.
6 -1
Bjorn
De CL campagne heeft ons denk ik de titel bezorgd. Als je wint en zo klasse speelt tegen Real, Juve en Spurs kom je in een flow.
4 -2
Ron75
Hoe moet Vierge er zich nu voelen als eeuwige tweede?
3 -1
Bjorn
Hoe groot is de invloed van Schreuder? Ik heb het gevoel dat hij heel bepalend is voor de sfeer en dat dit nog wel zijn nawerking gaat krijgen.
0 -1
Redrum
Tja, ik zou eerder verwachten dat onze Richard zorgt voor een goeie sfeer.
0 0
RoelH
Dat denk ik namelijk ook, die is volgens mij cement tussen de stenen..
0 0
AnsB
Dat was het zeker.
Ik vergeet het niet meer hoe ik helemaal in zak en as zat na de slechte competitiehervatting van Ajax. Puntverlies tegen Feyenoord (en hoe!) en Heerenveen - ik weet niet eens meer in welke volgorde zo traumatisch was het.
Ik dacht dat het kampioenschap was verspeeld en volgens mij dacht vrijwel elke Ajacied dit.

Hoe Ajax zich wonderbaarlijk herstelde tegen Real thuis (ondanks het 1-2 verlies) - dát was de eerste slag. Nog steeds vind ik dat een zéér opmerkelijke gebeurtenis (na de slechte vorm), net als het vervolg.
Ik denk dat dit herstel (inclusief de uit-overwinning) tot de allerbelangrijkste momenten van dit seizoen behoort, ook mentaal. Desondanks werd nog wel van Heracles verloren mede omdat Ajax echt leeg was gespeeld. Maar ook dat heeft mogelijk mentale invloed gehad, want toen men tegen PSV eveneens met vermoeidheid (slordigheden) kampte en dat 'ons' bijna opbrak (10 man en 1-1), toen toonde het team zóveel veerkracht, terwijl het PSV zóveel pijn deed, ook mentaal, dat deze overwinning echt beslissend is geweest.
2 -1
Jaze
Je zou maar psv supporter zijn, dan ben je toch pislink? Naar A'dam toe met 5 punten voorsprong en dan zo'n laffe coach die met 3 controleurs gaat spelen en hoopt op een bevlieging van die taco buiger. Man man man. Magoed, wij staan met de dubbel!
8 -1
Ajax#1900
Van Bommel out was ook trending gisteren, niet voor niks. Heeft keihard gefaald.
1 0
Leviathan
Zijn 1e seizoen als trainer zo slecht is dat dan ook weer niet
0 0
JariHeijden
Jij kijkt met een Ajax bril. En PSV supporter denkt zo vaak niet. Die denken dat dat de beste tactiek is.
5 -1
soewares
Vind het enigzins wel jammer dat de Graafschap nergens meer voor speelt.. Had graag die hoop aan diggelen zien geschoten worden
3 0
AnsB
Wraakgevoelens?
Ik snap het best hoor, begrijp me niet verkeerd, maar uiteindelijk heb je er zelf het meest last van. Het is toch heel begrijpelijk dat andere ploegen het prachtig vinden als ze ineens heel belangrijk zijn in een titelrace? Dat vervolgens de pers daar bovenop springt maakt het allemaal veel groter dan het is.

Ik stel mijzelf altijd de vraag waarom en op wie ik werkelijk boos ben, en als je dat serieus neemt, dan heb je helemaal niet meer de behoefte om het af te reageren op mensen die - feitelijk - niet verantwoordelijk zijn voor mijn frustratie en boosheid.
Mij geeft dat altijd veel meer gemoedsrust omdat ik die andere mensen dan veel gemakkelijker kan loslaten.
1 0
soewares
Oh begrijp me niet verkeerd, het lag toendertijd puur en alleen aan onszelf. Ik ben er ook allang overheen. En ik begrijp de blijdschap en het jennen van PSV naar ons toe ook, alleen hoe de graafschap toen zo doorgesnoven speelden en ze samen met de fans het vierden alsof ze de CL hadden gewonnen was natuurlijk bezopen
0 0
Redrum
Daarom is het extra lekker dat ze nu machteloos mogen toekijken hoe wij alsnog die schaal ophalen daar.
2 0
soewares
Oh begrijp me niet verkeerd, het lag toendertijd puur en alleen aan onszelf. Ik ben er ook allang overheen. En ik begrijp de blijdschap en het jennen van PSV naar ons toe ook, alleen hoe de graafschap toen zo doorgesnoven speelden en ze samen met de fans het vierden alsof ze de CL hadden gewonnen was natuurlijk bezopen
0 0
Noroja
off topic:

weet iemand hoeveel voorrondes CL Ajax moet spelen straks? PSV speelde als landskampioen vorig jaar alleen de play offs tegen Bate maar ik hoorde dat er voor Ajax 1 ronde bij komt dit jaar.

weet iemand dit? ook aub een bronvermelding.

thanks
0 0
Bjorn
Ajax stroomt in de 3e voorronde in. Na de 3e voorronde volgen de Play-offs. We moeten dus twee voorrondes overleven.
0 0
Fieldman
Ajax moet twee relatief makkelijke rondes spelen in de Champions Path. Dat zullen in bijna alle gevallen makkelijke tegenstanders zijn.
PSV moet drie rondes spelen in de League Path, waarvan in ieder geval de playoff tegen een zware tegenstander zal zijn. Kleine kans dat ze zich kwalificeren dus.
1 0
Rockpotje
Kijk even bij
"2019-20 UEFA Champions League" op Wikipedia, daar staat het gehele schema.
0 0
Noroja
oke,

heb het gevonden.

thanks allemaal en een fijne kampioenswedstrijd/huldiging toegewenst
0 0
soewares
3e voorrondes.
1 0
MankeNelis
Dat waren twee schitterende acties van Neres. Jalalalalaaaa jalalalaaa Neres, Neres etc.
0 0
Basvann
Weet iemand wat er gebeurt wanneer Chelsea de Europa League wint? Wat gebeurt er dan met het CL ticket?
0 0
pizzapunt
If the UEFA Europa League winners qualify for the group stage via their domestic league, the third-placed team of the fifth-ranked association (France) enter the group stage. This happened last season: UEFA Europa League winners Atlético Madrid qualified via their domestic league so Lyon, third in France, entered in the group stage.

Kut Fransen
2 0
Ajaxio
Hij heeft er wel kijk op hè, die trainer van ons :-p
0 0
Dennis129
Pfff toen we met 10 man kwamen en het 1-1 werd durfde niemand nog een stuiver op het kampioenschap in te zetten. Wat was die lekker zeg!
3 0
Mokum2018
Komt omdat psv schijtbakken voetbal speelde.
2 0
soewares
Dat sommigen dat nog bestempelden als "resultaatgericht" voetbal.. Maar het zit in het DNA van die lampies, vinden mooi verzorgd voetbal helemaal niet belangrijk
1 0