Ten Hag lyrisch over Ajax: 'Echt grote klasse'

SJvanveen, 12-05-2019 om 16:54, 17480 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is uiterst content met zijn spelersgroep na Ajax - FC Utrecht. Hoe de spelers zich oprichtten na woensdag en een achterstand vond de coach trots makend.

'Je zag de hunkering in het stadion. Natuurlijk komt er een emotie los. Er ontstaat een bepaalde vibe in het stadion, zeker met drie punten en een verschil in doelsaldo', aldus Ten Hag bij FOX Sports. Ajax is officieus kampioen en zo moet men ook denken, vindt de coach, die lovend is over zijn manschappen. 'De Champions League-finale glipt je door de handen, maar het is fantastisch hoe wij ons oprichten. De geest is sterker dan het lichaam.' 

'We zijn nog geen kampioen en je moet pas feesten als je kampioen bent', vervolgt Ten Hag. 'Ik ben heel trots na woensdag. Als je dit kunt, dan is dat echt van grote klasse. Feesten? Het lijkt mij duidelijk: als het woensdag zover is, gaan we er een feestje van maken. Hoe? Dat moet je laten gebeuren.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Er zijn eigenlijk geen woorden meer voor dit Ajax. Het is zo exceptioneel wat ze dit seizoen presteren.
En nee, ik heb het niet over de resultaten maar over het voetbal en de wilskracht, de veerkracht die dit team elke keer weer weet op te brengen.

Het voetbal dat we gezien hebben is in veel wedstrijden en in lange fases daarvan van een zéér hoge kwaliteit geweest, vooral als Ajax messcherp was (zoals in de Cl meestal).

En de veerkracht was fenomenaal:
- bijna weggespeeld worden in München, met 1-0 achterkomen en dan zó terugkomen
- buitengewoon slecht de winterstop uitkomen en dan 2x fenomenaal spelen tegen Real, nota bene na thuis onterecht met 1-2 te hebben verloren
- met 10 man tegen PSV de voorsprong verliezen en toch met 3-1 winnen
- ook tegen Juventus niet de volle winst kunnen pakken (thuis), dáár met 1-0 achter komen en opnieuw geweldig terugslaan
- tegen Tottenham in 15 min heel ongelukkig (vooral de 2-2) gelijk komen, wat direct die derde tegengoal als een doem boven de wedstrijd doet hangen en dan toch de wedstrijd weer in handen nemen en kansen creëren - ook al blijkt dat achteraf toch nog mis te gaan
- na deze ongelofelijke dreun in een wedstrijd tegen een van oudsher moeilijke tegenstander met 0-1 achterkomen, maar totáál NIET instorten doch er extra energie ingooien, met 4-1 ruimschoots (verdiend) winnen en het kampioenschap op een haar na veiligstellen.

Ik ben ongelofelijk dankbaar voor wat Ajax mij dit seizoen heeft gegeven aan vreugde, ontroering, trots en bewondering.
3 0
3*stars*3
Topreactie Ans!

Wat er woensdag gebeurde was drama en ga ik nooit vergeten maar zoals je aangaf, wat een wilskracht, veerkracht en voetbal.
Terwijl Ajax by far, de meeste duels heeft gespeeld in de eredivisie en misschien wel van Europa.

Terecht de dubbel gepakt.
1 0
Limburgse Ajacied
Dit voelt wel heel lekker, na die ontzettend zware teleurstelling afgelopen woensdag. Hoop echt dat ze de kern bij elkaar kunnen houden zodat ze volgend seizoen vanaf dag één de koppositie grijpen. Morgen even op het werk wat psv-ers troosten... ;-)
1 0
marrene
Geweldig. Ook voor Ten Hag. Al dat gezaag aan zijn stoelpoten van met name Driessen en de ridicule negatieve commentaren weerlegt.
6 0
ajax4ever01
Directe CL is voor degene die volgend seizoen kampioen wordt dus even een seizoen wachten daarvoor.
0 0
ajaxxcied4life
En die zure Frank Lammers nog een honderduit oreren over: "Zolang Ten Hag coach is van Ajax worden ze nooit kampioen" is toch lachen dit.
7 0
Van Reenen
Heerl8jk deze 34e. Dit geeft zoveel voldoening en ik weet niet hoe het komt, maar het bier smaakt ook weer beter dan vanaf woensdagavond. Proost mannen en dames op het officiële kampioenschap a.s. woensdagavond.
6 0
FrankRijkaard4
Wat een week was dit; beker winnen, de moeder aller decepties en nu kampioen!!! Dit wordt zwaar afkicken...
3 0
4EVERAJAX
grote klasse mannen, van harte met de titel#34
2 0
Schip
Ik ben nog steeds half verdoofd en ontloop werkelijk alle sportkaterns, sites en programma's. Ik had puntverlies verwacht, omdat het echt wel even tijd kost dit te verwerken.

Pure klasse om dan ook nog eens zo te winnen na een achterstand. Top gedaan, volledig verdiend.
6 0
Aetim
Spijker op de kop ouwe
2 0