Ten Hag: 'Ik gebruikte het woord wreed'

JesseTH, 08-05-2019 om 23:40, 24533 views, Veronica |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag baalt stevig van het mislopen van de Champions League-finale. De trainer spreekt echter ook al over het vervolg van de titelrace in de Eredivisie, al weet hij ook dat er eerst een gigantische teleurstelling te verwerken is.

'Ik gebruikte het woord wreed', spreekt Ten Hag voor de camera van Veronica. 'We hebben een fantastische Europese cyclus gespeeld, ook in dit tweeluik. We waren er bijna en dan is dit ongelooflijk vervelend en zuur. Een diepe teleurstelling. De droom spat uiteen.'

De oefenmeester was na de wedstrijd al even bij zijn spelers. 'Ik heb de spelers verteld: de woorden zijn moeilijk te vinden. Het is wreed en ze hadden het verdiend. Een ongelukkig moment aan het eind kost ons uiteindelijk de kop. Ze moeten zich oprichten, want zondag wacht FC Utrecht. Vandaag en morgen kun je daar niet aan denken, maar uiteindelijk moeten wij ons oprichten en verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacider
De komende wedstrijden winnen en het nieuwe Champions League seizoen begint over 2 a 3 maanden weer
0 0
Milanajax
Oke Dolberg speelde dramatisch, maar achteraf is het makkelijk praten. Met Tadic, Hunterlaar, Ziyech had je geen enkele snelheid gehad. Een statische Huntelaar tegen een statisch defensief duo van tottenham zag Ten Hag op voorhand denk ik niet zitten.
Het is gewoon doodzonde dat Neres wegvalt vlak voor de wedstrijd.
3 0
Duif63
Het is ook een tekortkoming dat Ajax maar één aanvaller met snelheid en diepgang in de selectie heeft.
2 0
SammyR
Bandé vergeten?
0 0
Ajax68
Ten Hag, ben dan eens niet zo NAIEF om met 5 a 6 man vóór de bal te blijven voetballen, ipv met 9 man áchter de bal te blijven, je vráágt gewoon om problemen.
Als je met 2-0 voorstaat, en de uitoverwinning in de tas, behoor je deze wedstrijd over de streep te trekken, met heel je mooie gelul.
En houdt niet langer de hand boven het hoofd van die D(R)OLBERG, wat een ruggengraatloze dooddoener is dát zeg, daar is niets meer van over, en moet per DIRECT vervangen worden door een échte SPITS.
1 -3
niquedegraaff
Dat heeft met ervaring te maken
0 0
7172AFCA7395
Huntelaar tegen het statische verdedigingsduo van Spurs.
Ik weet zeker dat EtH dat niet zag zitten.
0 0
RememberLitmanen
Okay huntelaar is statischer...maar toen ik dolberg door zag jagen, miste ik toch wel de pit van huntelaat moet ik eerlijk zeggen. En dat terwijl ik altijd hoop dat dolberg het goed doet...
1 0
7172AFCA7395
Dat er dan toch weer figuren opduiken die met leedvermaak
op de proppen komen Hoe triest ben je dan...
1 0
Gecko
Alle respect voor Ten Hag. Maar hoe kan je met Dolberg starten. In zo een belangrijke wedstrijd.
Waarom dan niet met Huntelaar.
Dolberg liep te slaapwandelen. En dan die Magallan
Wat een treurnis. Zelf verkloot die wedstrijd. Dood en dood ziek
1 0
MalukuAjax
Zie alweer een aantal succes supporters op dit forum. Nu heeft de trainer, Dolberg, de Ramadan en Sinkgraven het weer gedaan. Wees trots op onze boys. Wij hebben de wereld laten zien wat voetbal is en op deze manier is iedereen van Ajax gaan houden. Kop omhoog allen, we moeten door. Nu alles geven om de 34ste landstitel naar AMS te brengen!
2 0
tonny
waarom niet huntelaar ingezet, en je weet dat lorente niet aangepakt hij had alle vrijheid
jammer ten hag in dit soort wedstrijden heb je de hunt nodig met zijn karakter
nu maar hopen dat we kampioen worden
1 0
HilversumNoord
inderdaad. Huntelaar in vorm...Dolberg uit vorm...huh??? Domme keuze. Net zoals die 2e helft als een gek gaan aanvallen. De Ligt had op Llorente gemoeten. Schone trekt het niet. die had je direct moeten wisselen...dus gewoon domme keuzes. Je staat 2-0 voor en ze moeten 3(!) doelpunten maken in 45 minuten. Maak mij niet wijs dat het aan de instelling ligt...Ten Hag gewoon een domme lul af en toe. Maar wel op cruciale momenten...
1 -1
7172AFCA7395
Weer geen internationale finale . Voor niemand goed.
Ook niet goed voor de uitstraling van bijvoorbeeld UEFA.
Je zou ervoor kunnen kiezen om in de poulefase toe te staan
dat twee ploegen uit het zelfde land mogelijk wordt.
0 0
Kikke
Ja, heeft City en Barca je niet doen wakker schudden.. wat een k zooi, begrijp niet dat niemand mee hielp terug verdedigen, niemand viel aan.. ze hadden net zoals vorige week die bal het stadium moeten uitschoppen, nooit meer naar Detksen luisteren, daar is in zo’n wedstrijd niks mee mis! En ik ben het wel eens, prima als je wil ramadannen, maar dan speel je niet, rechts stond telkens open, Frenkie liet het ook liggen, naja we balen allemaal, is gewoon boosheid.. en ik hoop dat Ten Hag weggaat, als hij gaat coachen gaat het mis, na de winterstop en deze wedstrijd, vorig jaar, eerste helft van het seizoen.. hoezo met zijn alle voor het goal? Met 2-2 ga je door, iedereen verdedigen.. en hoezo twee erin zetten zonder wedstrijdritme... ach ik ben niet redelijk, maar dat is de teleurstelling.. waarom staan er twee engelse clubs in de finale? Puur conditioneel en wilskracht... balen zeg..
0 -5
robert66
Zo is het, weg met die ten hag. Zit niet bij PSV met die verdedigende kut wissels en weer die schone in de basis en het dan weer recht proberen te zetten later
1 -1
aka
Hoe kun je met Dolberg starten, een speler die al 3 jaar uit vorm is zullen we eens mee starten in de 1/2 finale, valt iedere keer en iedere keer springt de bal van zijn voet, en na 45 min nog niet ingrijpen, wat een kutzooi
2 -1
Nick
3 jaar geleden speelde hij in de A1.
0 0
BayernvanNederland
Met Dolberg geef je een verkeerd signaal af bij het begin al. Waarom niet gewoon de in vorm verkerende Huntelaar opstellen? Dolberg heeft nog geen wedstrijd goed gespeeld dit seizoen. Loopt er bij als een natte krant. Gaat gewoon niet meer goedkomen met die jongen. Zit 0 pit in en dat heb je gewoon nodig op dit niveau.

Zsm verkopen dus:
Dolberg
Magallan
Ladyad
Kristensen
Lamprou
Johnsen
Cerny
2 -2
FerdiZ
en nu heeft de trainer het weer gedaan. ongelofelijk...
4 -1
MarLuuk76
Echt he trainer heeft de halve finale gehaald, op 30 seconde na de finale. Waarom meer dan 5 minuten blessure tijd? En de trainer kan er niks van. Te treurig.
2 0
HilversumNoord
Nou, de keuze Dolberg in de tweede helft vond ik niet sterk. Hij had het zoooo moeilijk. Ajax ging pas voetballen toen Sinkgraven en Veltman erin kwamen. Maar toen stond het al 2-2. Hij had zo de tweede helft al moeten starten. Blunder waardoor je de finale mist...tja, het is een proces...
2 0
Good Luck
Achy ja, stuurlui aan de wal!!!!
1 -1
blava
Schone had nooit aan de 2e helft mogen beginnen. TH heeft het goed gedaan maar het wisselbeleid kon toch wel beter. Dolberg is definitief afgehaakt. Finale cl en el volledig engels. Een nachtmerrie voor de uefa
2 -1
niquedegraaff
Wij worden leeggekocht.. En Spurs die kan gewoon zonder problemen een team bij elkaar houden. Wij hebben niks aan dit zure verlies. De ervaring die bij een volgende kans nodig is om het wel goed uit te spelen wordt meegenomen naar andere clubs. Niet naar Ajax. Wij kunnen weer van voor af aan beginnen.

Klote zooi
9 0
flyingsoccer
Helaas kwamen we er in de 2e helft niet meer aan te pas. De doelpunten vielen wel erg makkelijk en we hadden geen geluk en Ten Hag heeft het perfect gedaan.
Hopenlijk blijft de teleurstelling niet in die koppies hangen want er volgen nu 2 super belangrijke wedstrijden.

Nogmaals erg zuur maar dit is ook weer voetbal kijk maar naar Liverpool, en Barcelona dat was een akelige voorbode.
3 0
Duif63
Het is al sinds de winterstop dat Ajax heel makkelijk doelpunten tegen krijgt. Zelfs clubs als Emmen en Excelsior scoren 2 keer. En vrijwel alle doelpunten, ook gisteren weer, door het hart van de verdediging. Daar heeft Ten Hag al 4 maanden geen oplossing voor gevonden.
0 -1
Heiko
Dat is het grote risico van onze speelstijl.
1 0
Duif63
Die is hetzelfde als voor de winterstop en toen kregen we nauwelijks doelpunten tegen.
0 -1
..::Rootje::..
Het is inderdaad wreed, dat dit talentvolle team leeggekocht zal worden en je volgend jaar weer opnieuw zal moeten beginnen. Daar waar je met dit team volgend jaar zeker weten hetzelfde zou kunnen flikken.

Aan de andere kant, wie had nou gedacht dat Ajax in twee jaar tijd in de EL-finale en een paar tellen van een CL-finale had gestaan? Dus wie weet wat de toekomst nog meer voor ons in petto heeft.

Staande ovatie voor onze mannen!
1 -1
Renevanrijswijk
Sissoko kopen voor 50 miljoen en volgend jaar cl winnen
0 -2
10Sneijder10
Dolberg had ik nooit laten beginnen maar we hebben niet zo'n sterke bank he. Van bijna elke wissel word je wel minder.
Dit is niemand kwalijk te nemen... We hebben de begroting gewoon niet.
0 -1
Duif63
We hebben een begroting waar mee je heus wel betere spelers kan kopen als Kristensen, Magallan, Labyad, Johnsen etc.
0 0
Armatof
Wel ff lekker om ufc te kijken na zo een wedstrijd!!
1 -2
KleinMiljoen
Jan en Toby mogen lekker daar blijven
4 -4
Santiago
Spreek voor jezelf gek
0 -5
LL
Kan het woord trots niet meer horen eerlijk gezegd. 0 1 winnen en 2 0 voor bij rust moet je over de streep trekken. Snap t wel gezien t hele Europese seizoen, maar dit had de finale moeten opleveren. Hopelijk de titel nog.
5 0
jariafca020
Erik, je bent een held!
5 0
CruyffFootball
Ik gebruik de zin: De 2e helft totaal niet meer gevoetbald.
4 -3
Patrick78
Bedankt Erik!!! Wat een CL seizoen! Nu focus op Utrecht en De Graafschap. De Schaal is een must!
14 -1
HsvHoek
Het blijft natuurlijk jammer en heel veel kun je ten Hag niet verwijten, 1 ding wel en dat is Dolberg ipv Huntelaar dat zal ik nooit begrijpen. Ik snap dat het achteraf makkelijk praten is maar Huntelaar zit veel beter in z'n vel dan Dolberg op dit moment.
8 0
talent020
Dolberg mag lekker op vakantie wat mij betreft, met Tadic en Huntelaar het seizoen afmaken als spitsen, en zet als 3e spits Traore maar op de bank
1 0
HsvHoek
Wat mij betreft exit Dolberg, laat al heel lang niks zien. Hij kan niet blijven teren op een goed seizoen in 2017, hoe erg het ook is.
4 0
Schwalbino
Ik ben trots op het team en op TH. Ze hebben ons een heerlijke CL run gegeven.

Nu de titel pakken en het seizoen eindigt nog steeds top.
0 0
Boer Gijs
Het ging natuurlijk al veel eerder mis dan het laatst. Ik snap Hags wissels, maar het probleem in 2e helft werd er niet mee opgelost
2 0
appeltje
Jawel. Sinds Sinkgraven erin kwam, was de rechterkant veel minder gevaarlijk
0 0
atalantanio
Hoop dat ze nu in ieder geval scherp zijn voor de titelstrijd, want dat is ook nog geen uitgemaakte zaak. Iedereen prees ze vooraf de hemel in, Ajax stond al in die finale.. guess wat.. 1 horror-helft en een droom aan diggelen. Ajax is in Europa inmiddels verleden tijd. Dat zijn de feiten. Dus nu vol voor het kampioenschap en behandel Utrecht en Graafschap alsof het Real is in Bernabéu.
3 0
Ajaxsupzuidned
Je kan zeggen dat hij misschien eerder had moeten wisselen zowel Schone als Dolberg waren ver onder de maat.....MAAR als de extra tijd geen 5 maar 4 minuten geduurd had dan was hij een top coach
7 0
niquedegraaff
Het hadden er eigenlijk ook 4 moeten zijn. Nu waren het er 6. Bizar. Waar haalt hij ze vandaan?
0 0
Santiago
Het is totale onzin dat er meteen een paar droeftoeters zijn die maar wat gaan haten op ETH. Deze man is een van de grote redenen dat we hier uberhaupt stonden
25 -4
Dragon36
Haters moet je lekker laten haten. Hebben ze zichzelf meer mee dan jou.
1 0
BayernvanNederland
Klopt. Dat is een effect van diepe teleurstelling. Dat komt er bij iedereen anders uit. Die man verdiend alle credits. Maar Dolberg ipv Huntelaar snap ik overigens ook niet. The hunter zit geweldig in zijn vel. Mag je best kritisch naar kijken. Is gewoon een zet uit angst geweest van ETH.
4 -1
BlueDuke
Denk dat hij op snelheid van dolberg gokte, omdat spurs moest komen. Maar als je in de halve finale niet je longen uit je lijf rent, dan ga je het nooit doen.
0 0
grannig mokum1
Kom op, kampioenschap is het belangrijkste zoals De Ligt het zei, dus volop op de kampioenschap...
10 0
Middenweg401
Er past alleen maar trots en complimenten. En wel aan alle spelers én coach.
Die 2e helft viel echt alles verkeerd. Dikke pech. Verder hoef je niks te analyseren van wat als..
Erg jammer dat het sprookje uit is. Zeker zo in de laatste seconde. Ik zag 'm al aankomen toen die 5 minuten (!) op net bord kwam. Maar nogmaals.. wees blij en trots om het mooie seizoen. Nog een verloren finale is ook niks, zo troost ik mezelf maar.
8 0
31xAjax
4x wisselen waarvan je 3x zwakker wordt, je moet het maar kunnen....m
6 -11
Middenweg401
Onzin, Ajax stond de hele tweede helft onder druk, en Schone kon het ook niet meer dichtlopen. Verwijten zijn ongepast nu.
15 -5
Jelephi
Logisch als je bank niet zo breed is. Verschil tussen basis en bank ja veel te geoot
2 -2
31xAjax
Kan wel zijn maar je kunt (moet) ook met Huntelaar beginnen en alleen Veltman brengen voor Schöne. Op het laatst zonder middenveld en het dan raar vinden dat Tottenham zo makkelijk in de 16 komt.....
1 -3
Nick
Ten Hag zou tactisch op een heel ander level dan Bosz zitten.

In 8 dagen 2x op precies dezelfde manier weggeblazen worden na rust. En wat zijn de wissels? Pleuren lekker verdedigers erbij.
4 -5
Jood79
Bosz was ook niet zo'n held met wisselen

Van gaal.. Die kon wel eens een goede wissel doen
3 -1
FollowAjax1
Lekker haten op Erik, het is zo makkelijk.

Ongelooflijk dat je als team zo de kleedkamer uit kunt komen in de halve finale CL. Ligt niet aan Erik, niet aan Dolberg, maar aan het hele team.
13 -4
AFCSANCHEZ
Je had veel eerder in moeten grijpen. Dolberg en Schone waren de hele wedstrijd al niks. Alle kansen ontstonden door die twee. Bedankt Erik, tactisch gefaald. Zou het dan toch door de spelers komen dat we wonnen van Real Madrid en Juventus. Ik denk het wel.
3 -18
suitie
Achteraf is t altijd makkelijk praten hè...als dit..had t zo moeten doen...blablablabla. En dan als laatste de trainer de schuld geven. Heel verrassend. Je heet niet toevallig Valentijn?
0 0
DreamChaserXXX
Kop op boys, CL was een droom tot nu toe en eerlijk; hoe realistisch was het dat we die finale tegen Liverpool ook daadwerkelijk gepakt hadden? Meer dan 100 miljoen euro bijgeschreven hoop ervaring erbij en we kunnen nog steeds een tweede titel winnen. Het is wreed maar dat zijn de lessen van het topvoetbal en de frustratie kan je er het beste helemaal uit voetballen tegen Utrecht aankomend weekend; met de grond gelijk maken en PSV laten zien dat die titel naar Amsterdam gaat dit jaar!
7 -1
godenzonenssuper
Hoe beviel Magallan Erik?
Slot op de deur he.
9 -10
chino
Ik moest erg aan Chivu denken in CL kwartfinale onder Koeman. Wegglijden in de laatste minuut.
8 0
The
TOPPER!
5 -4
Arie Vink
Vreselijk wreed. Dan liever 10 minuten eerder. Dit is echt zo keihard. Ik zit nog met verbazing op de bank.
9 -1
Barric
Het waren ook nóóit 5 minuten blessuretijd. Daarmee is Ajax genaaid!!
3 0
Boer Gijs
Waar kwamen die vandaan? Io dacht 3 max 4
0 0
Sateschnitzel9
Was er veel liever uitgegaan tegen Juventus dan dit scenario. 30 seconden verwijderd van een finaleplaats, mag gewoon niet.
4 -1
Barric
Het waren ook nóóit 5 minuten blessuretijd. Daarmee is Ajax genaaid!!
1 0
AFCSANCHEZ
Ook nog tegen die poepclub Tottenham.
3 -1