Mazraoui in basis Ajax voor CL-kraker met Spurs

SJvanveen, 08-05-2019 om 19:45, 15175 views, Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Noussair Mazraoui heeft een basisplaats veroverd in de cruciale halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Joël Veltman, die de afgelopen tijd rechtsback stond, zit op de bank.

In Londen begon Veltman nog als rechtsback en viel de toen net fitte Mazraoui in op het middenveld, woensdag begint de Marokkaan weer 'gewoon' op rechtsback. De jongeling heeft zich dit seizoen ontpopt tot basisklant, maar moest de laatste weken wedstrijden missen door een schorsing en blessure.

Voor Veltman zal de plek op de bank een domper zijn. Sinds zijn terugkeer van een kruisbandblessure is de verdediger een stabiele kracht gebleken. Even was de verwachting dat hij samen met Mazraoui zou starten, maar Lasse Schöne staat in de basis en dus is Veltman bankzitter. 

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Multi
Ik snap de keuze voor Mazraoui wel. Aanvallender is hij sterker, maar Ziyech speelt ook beter met Mazraoui op de back dan met Veltman op de back. Hopelijk heeft die nergens last van en speelt hij een top wedstrijd.
0 0
didierajax020
Nous zonder eten en drinken de eerste helft. Ik hou m'n hart vast. Vast Ziyech ook?
3 0
pierrehazen
waarom waarom nu vasten
0 0
Middenweg401
Wilde gok: ik denk omdat het ramadan is.
0 0
Middenweg401
Daarom verwachtte ik ook Veltman. Ook omdat Mazraoui er op 2 posities on kan (anticiperend). Geen idee van Ziyech, nergens kunnen lezen.
0 0
oudzuid2
echt bizar als dat waar is
1 0
didierajax020
Het is waar, helaas. Hij is aan het vasten (Nous).
0 0
trooop
Uitstekende beslissing. Kiezen voor zo veel mogelijk voetbal, dat is de juiste weg.
1 -2
AjaxPassion
Beste opstelling om onder de druk uit te voetballen. Sta er volledig achter. Samen met Schøne tegen Bayern was top en hopelijk lijdt Ziyech niet teveel balverlies. Gaat sowieso goedkomen dit.
2 -1
Schip
Dat is het punt. Omdat Veltman niet de ruimte indook, kwam Ajax niet onder de druk uit en kon Spurs in positie blijven staan.

Hopelijk heeft hij genoeg inhoud.
0 0
Aad82
En terecht. Hoge druk zetten, snelheid in de passing, snelheid in het verdedigen en Ziyech komt meer tot zijn recht. De vorige keer moest Ziyech bijna 70 minuten lang Veltman helpen, omdat hij het niet kon belopen om Rose af te stoppen. Wat heb je dan nog aan Ziyech aanvallend gezien?
1 -1
arigold
Veltman waarschijnlijk afgevallen op basis van zijn optreden de 2de helft. Ajax moet goed aan de bal zijn, dan komt het ook minder op verdedigen aan. Daarnaast is Nous een stuk sneller.
0 -1
oudzuid2
ik denk niet dat Mazraoui of Veltman het verschil gaat maken
0 0
arigold
Nous aanvallend wel, Veltman aanvallend niet.
0 -1
ajax4ever01
Ai ik mag dan hopen dat Nous achterin scherp is want dat was de afgelopen keren voor zijn blessure een stuk minder
0 0
svenneman
Ik had dit niet aan zien komen en ik weet niet of ik hier heel blij mee moet zijn. Vond Veltman verdedigend ijzersterk. Maargoed 1 team 1 taak! Knallen boys!
1 -1
ERisIk
Standaard aanvallende opstelling!
1 -1
Erik1966
Lekker Mazraoui
1 -1