Ajax en Ten Hag gaan niet spelen op gelijkspel

FinnDekker, 07-05-2019 om 16:05, 11956 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Tegen Tottenham Hotspur had Ajax het, mede door vermoeidheid, de tweede helft lastig in de heenwedstrijd. Erik ten Hag denkt dat dit niet weer hoeft te gebeuren in de return in Amsterdam. De Ajacieden zijn namelijk sterk genoeg om negentig minuten lang te strijden voor de finale, zo stelt de trainer van Ajax dinsdag op de persconferentie. 

'Je speelt tegen een Premier League-club. De intensiteit is anders. We hebben het eerder meegemaakt tegen Juventus, Real Madrid en Bayern München. Gedurende de wedstrijd heeft dit team het vermogen om op een hoger niveau te acteren. Ik verwacht dat we morgen die stap zetten, maar dan moet je wel weer de grens verleggen', aldus Ten Hag. 

Een journalist oppert dat Ajax niet per se hoeft winnen, hetgeen waar is gezien de voorsprong door het resultaat in de heenwedstrijd. Maar Ten Hag wil niets weten van spelen om niet te verliezen. 'We moeten die wedstrijd winnen, we willen winnen. We beschouwen de wedstrijd als 0-0.' Wederom gaat Ajax zich niet te veel aanpassen. 'We hebben respect voor de tegenstander, maar we gaan van onze eigen kracht uit.'

Een ding wil Ten Hag wel anders zien dan vorige week: niet ingraven bij een voorsprong. Dit gebeurde wel in Londen. 'We wilden de voorsprong verdedigen, in plaats van de voorsprong vergroten. Dat had met de tegenstander te maken.' De trainer wil dat Ajax bij een voorsprong 'gewoon' blijft zoeken naar een nieuwe treffer. 'Dat is een mooie uitdaging voor morgen.'

Johan Cruijff ArenA

Anders dan in de voorgaande rondes moet Ajax de klus nu in eigen huis klaren. 'Dat hadden we bij Standard Luik ook. We moeten in ons eigen spel komen. Het zal een geweldige ambiance zijn, dat zal ons helpen. Maar we moeten het vooral zelf doen. We hebben vertrouwen, we zijn fit en gretig.'

Denk jij dat Ajax en Tottenham Hotspur met 1-1 gelijkspelen? Zet dan in en krijg 6,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
En dat is het verschil tussen ajax en Barcelona. Wij gaan spelen om te winnen! Niks inzakken.
1 0
Klasseman
Precies gaan we winnen met die Schone
0 0
trooop
Ik heb voor morgen geen enkele vrees. Tottenham hoort op basis van kwaliteit niet in de halve finale thuis. Ajax wel. Wij zijn veel beter.
0 0
ajaxwestland09
bij liverpool draaien ze nu 3 little birds :)
0 0
Cello
Ik geloof dat we nu al geschiedenis hebben geschreven wbt de CL. Ik denk dat nooit eerder een club 2 voorrondes en een playoff hebben gespeeld, die vervolgens doorgekomen zijn tot de halve finale (laat staan een finale) in de CL. En vergeet niet, morgen is dus al de 18de CL wedstrijd (ook voorronde meegerekend) en in de 17 voorgaande duels hebben we slechts 1 keer (thuis tegen Real) verloren. Dat, terwijl we óók die wedstrijd eigenlijk beter waren.

We maken echt een uniek seizoen mee. Misschien wel ongeëvenaard.
0 0
ajaxminimax
Voel de spanning nu al... in 1995 was ik een halfjaar oud, ik hoor van veel de verhalen en nu maak je het zelf opeens mee. Wat zal het prachtig zijn als Ajax het nu afmaakt. Hopelijk dan net als in 2017 de finale op groot scherm op het Museumplein.
0 0
arigold
Ik zat als 9 jarig jochie op de bank, mijn vader net zo fanatiek als ik nu bent tijdens wedstrijden van Ajax. Bij de goal van Kluivert zag ik mijn vader helemaal gek worden, ik was verliefd op Ajax.
0 0
Cello
Tuurlijk ga je niet voor een gelijkspel. Daar hebben we eigenlijk niet eens de spelers voor.
Je gaat voor winst, hopelijk snel 1 a 2 erin leggen, waarop Spurs dan al 3 moeten gaan scoren.... alleen verwacht ik dat dan de spirit van de Spurs wel gebroken zal zijn.
Die Son, die zo opgehemeld wordt, die gaat heus niet drie keer scoren. En dan nog moeten ze hem eerst nog maar in stelling weten te brengen. Terugkijkend naar de wedstrijd in London hadden ze al grote moeite een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, laat staan iemand in stelling te brengen.
Als je bij hen snel scoort en de spirit breekt is het klaar. Ze ogen als een redelijk zwaar vermoeid team. Son kan namelijk niet in zijn eentje Ajax oprollen.
0 0
Rik428
Als wij scoren hoeft Spurs er maar 2 te maken
0 0
BrandjeXL
Als wij scoren geloof ik niet dat Spurs nog de energie heeft om dat te herstellen.
0 0
JariJari
Ook als wij niet scoren moeten ze er 2 maken.
0 0
Dexy
Sanchez geblesseerd. Niet ongunstig, hij was in het heenduel de beste man achterin bij de Spurs.
3 0
Stibba020
Sanchez en Kane doen niet mee.
1 0
Schip
Laat die arrogante Spurs maar zien waartoe hun melkkoe in staat is. De PL kan me gestolen worden met al hun sterren, coaches, tv gelden en poen.

Thuis in de Arena, gaan we Spurs laten zien dat niet wij, maar Spurs goed weg kwam met een 0-1.
1 0
Ajacied33
Laten we het hopen man. Want lees veel arrogante teksten over ons. Man, waar halen ze die arrogantie vandaan? Slachten die gasten
1 0
Ajacied33
Vreet ze morgen op Ajax! Wat een wedstrijd wordt dat morgen zeg, de tering...Heel veel spanning, maar ook heel veel zin in
2 0
AFCAjax
kun je ergens de hele persconferentie terug zien? of heeft iemand de youtube nog geopend staan want die persconferenties worden altijd verborgen. (graag de link in dat geval)

EDIT: voor de liefhebber: https://www.youtube.com/watch?v=NMvas6OCijU
1 0
AFCAjax
Als je denkt dat je niet moet winnen dan lig je eruit.. gewoon volle bak knallen wedstrijd van je leven spelen. bij de strot grijpen en niet meer los laten.
2 0
louis60
Doe net of je begint met 0-1. Zoals tegen Real. Ga je vol voor de winst zou je gelijk kunnen eindigen. Ga je voor gelijkspel dan loopt Spurs over je heen.
1 0
Labrador
Morgen 19u entrada!
5 -1
Labrador
Ik denk dat wij al sinds Graz met 12 man spelen. De sfeer in de arena is ongekend
4 0
markk
Ik denk dat dit succes ook een verdienste is van de fans. De rol van de fans wordt nog altijd onderschat, als de fans morgen van begin tot eind Ajax toejuichen dan hebben wij een grote kans om naar de finale te gaan.
1 0
JariHeijden
De Arena is tegenwoordig voor de tegenstander echt een intimiderend stadion geworden. De sfeer is dankzij de supporters echt geweldig. Gewoon fantastisch!!
0 0
iammike
Dat moet Ajax idd niet doen. Geconcentreerd en met lef spelen zoals ze de hele champions League campagne doen. En zeker de kansen afmaken!
2 0
geDaante
Ik kan Ten Hag vaak volgen, maar deze uitspraak slaat natuurlijk werkelijk nergens op, en is best verontrustend. Het was helemaal niet vermoeidheid waardoor Ajax het lastig kreeg, maar een veranderde tactiek van Tottenham en het drukzetten van Tottenham, waar Ajax totaal geen raad mee wist, net als tegen Heracles, Feijenoord, Benfica, etc.

Ik mag toch aannemen dat hij weet dat Ajax' zwakke plek het onder druk gezet worden is, en het niet onder druk uit kunnen voetballen. En dat hij de spelers meegeeft niet mee te gaan in dat gebikkel, en in ballen wegperen, maar dat ze rustig blijven en blijven durven voetballen, ook in die zeer kleine ruimtes en lager op het veld.
1 -6
ETM
Maar om onder druk uit te voetballen moet je fit zijn. De accuratie moet hoog zijn als je zoals Ajax van het korte spel bent. Daarin spelen energielevels een grote rol, vergis je niet.
3 0
glob
Ten Hag zegt natuurlijk niet altijd precies wat hij vindt hé. Je moet er een beetje doorheen lezen. De vijand luistert mee hé?
4 0
f.m.d.
Hij zegt toch ook dat het met de tegenstander te maken had.
3 0
MK77
Dat het stroef liep was wel duidelijk maar de beste kansen waren nog voor ons en zij zijn niet echt in de buurt van het doel geweest.
2 0