Ten Hag grijpt terug: 'Liep fantastisch met deze zijkant'

JesseTH, 05-05-2019 om 17:45, 24071 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag heeft met de rechterflank waarmee hij aantreedt tegen Willem II terug gegrepen op een eerdere keuze. Ook in de kwartfinale tegen sc Heerenveen trad Ten Hag aan met Rasmus Kristensen, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech en daarover was hij erg tevreden.

'We wilden dynamiek op het middenveld en de zijkanten. Tegen sc Heerenveen (in de kwartfinale, red.) hebben we ook met deze zijkant - Kristensen, Mazraoui en Ziyech - gespeeld', spreekt Ten Hag in gesprek met FOX Sports. 'Dat liep fantastisch. Je moet dingen weten vanuit observatie, we hebben gegevens, maar ik wil ook weten hoe het bij de spelers leeft en hoe ze het voelen.'

Kijkend naar de fitheid van de Ajax-selectie wordt Ten Hag gevraagd of er momenteel iemand van Ajax in het 'rood' staat. 'Niemand, omdat wij goed sturen. Dat willen we graag zo houden. We willen vandaag en woensdag een fit team. Daarna komt er nog iets achteraan, het is een hele zware week.'

De opponent van zondag treedt aan in een andere formatie dan normaal, maar daarop is het elftal van de Amsterdammers voorbereid. 'Willem II is normaal gesproken een ploeg die dat doet, maar het zou ook kunnen dat ze teruggaan en compact worden. Dan zullen we in de eerste fase van de opbouw één back proberen uit te laten zakken. En we zullen iets met Frenkie gaan spelen, om het middenveld alleen te laten staan en zodat de halfruimtes worden geopend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Lijkt me dat hij Schone gewoon opstelt tegen de Spurs, waarom zou je hem anders rust gunnen, Son lijkt me niet beter dan Ronaldo, die hebben ze ook weten te stoppen. Hij is natuurlijk wel een ander soort speler, dit moet lukken woensdag! Ongelooflijk dat ze alles nog kunnen winnen, wat een adrenaline kick moet dat zijn!
1 0
Lazell
2 goals in 2 wedstrijden noem ik niet af stoppen.
0 0
Ajaxio
Kristensen hebben ze echt bij Handbal of damesvoetbal gescout. Die kan er echt geen reet van.

Opvallend genoeg schoot hij die bal wel zeer kundig in het zijnetje... Misschien leuke speler voor Utrecht ofzo.... daar houden ze wel van Backs waarbij je het hek moet open zetten....
0 -1
Kikke
Als hij maar zo niet begint tegen Spurs!
0 0
ST
Volgende wedstrijden zo spelen:

Onana ; Veltman - De Ligt - Blind - Nico ; Vd Beek - Mazraoui - De Jong ; Ziyech - Tadic - Neres
1 -1
Lazell
Zou met Mazraoui en Schone spelen. Mazraoui voor het voetbal van achteruit en Schone omdat hij ontzettend balvast is.

Reden dat ze ons zo vast zette de vorige keer, is omdat we er niet onderuit konden spelen. Dan moet je meer voetbal in het team krijgen ipv minder. Dan spelen we tenminste niet constant de lange bal en kunnen we hem langer in de ploeg houden en kunnen die lange ballen op Tadic de prullenbak in.

Hoe maf het ook klinkt, we zijn voetballend sterker dan hun(Mazraoui VS tripper, beide CVS hetzelfde, linksback gelijk, Frenkie en Schone sterker dan Dier en Sissoko, voorhoede gelijkwaardig. Dat moeten we benutten.
0 0
niquedegraaff
Schone kan er altijd nog in als er veel dode spelmomenten vallen. Dan kan hij goud waard zijn met z'n vrije trap.
0 -1
Sterspeler
Voor de versnelling op het middenveld is het inderdaad beter om met Mazraoui te spelen. Maar ik weet niet of dat ten koste van de productie van Ziyech gaat, daar Veltman nooit diep gaat.
0 -1
niquedegraaff
Kristensen, prima gozer hoor. Maar voetballend echt een drama. Nog niet eens het niveau van Groningen waard. Hoeveel ballen heeft hij wel niet ingeleverd vandaag? Inschattingsfouten zijn echt bizar slecht. Begrijp totaal niet hoe en waarom hij bij Ajax terecht is gekomen en al helemaal niet waarom hij maar opgesteld blijft worden. Hij levert zo verschrikkelijk veel in. Dat zie je bij de amateurs niet eens.
3 -1
ajax4lifebaby
Heel domme zet. Onze beste wedstrijden hebben we gespeeld met Mazroui op rechtback. Hoezo zou je hem op een andere positie zetten. Als je Schöne rust wil geven prima maar speel dan: tadic, huntelaar, neres, vd beek, ziyech, de jong, mazroui, de ligt, blind, taglifacio, onana.
1 0