Ten Hag ziet hongerige groep: 'Ze zijn er zelf mee gekomen'

BVeenstra, 03-05-2019 om 15:45, 22409 views, AS |

Check de casual collectie van Ajax!

Ajax kan in aanloop naar het bekerduel met Willem II beschikken over een fitte selectie. Dat laat trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie. Of hij met een andere opstelling gaat spelen, laat hij in het midden. 'Wij gaan zondag een elftal opstellen dat van Willem II moet gaan winnen.'

Ten Hag vertelt dat hij een uiterst getergd Willem II verwacht. 'Zij spelen voor de kans van hun leven. Daar moeten wij tegen gewapend zijn', zegt de trainer, die beseft dat ook voor veel spelers van Ajax het de eerste kans wordt op een prijs. 'Zo heel veel prijzen heeft deze jonge spelersgroep nog niet gewonnen. Voor veel kan het de eerste prijs zijn. Wij hebben doelen gesteld en we zijn nu in de positie om dat te verzilveren.'

Ajax bevindt zich midden in het tweeluik met Tottenham Hotspur, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers zich anders gaan opstellen. Bovendien is men gewend om veel wedstrijden te spelen. 'We zitten het hele seizoen al in dit ritme. Voor ons is de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste. Dat zal zondag niet anders zijn', aldus Ten Hag, die merkt dat de spelers al het hele seizoen hunkeren naar het winnen van prijzen. 'De spelers zijn er zelf meegekomen. Ze willen alles spelen, het hele seizoen door. Ze willen prijzen pakken en het heft in handen houden', zegt de coach, die inziet dat iedere speler fit is. 'We hebben dinsdag gespeeld, de tijd naar zondag is ruim voldoende om te herstellen.'

Ramadan

Vanaf zondag gaat de Ramadan van start en die valt dit jaar precies in een enorm drukke periode voor Ajax. Ten Hag maakt zich echter geen zorgen. 'Het is op de eerste plaats een keuze van de speler, hij heeft de vrijheid. Ik heb er veel ervaring mee gehad bij PSV en FC Utrecht. Bij FC Utrecht heb ik de finale van de play-offs gewonnen met spelers die in de Ramadan zaten. Ze kunnen er prima op functioneren. En zo extreem als toen wordt het nooit. Het was toen tegen AZ, 35 graden, verlenging. Nee, ik maak me geen zorgen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
asjeblieft zeg. hongerig. jezelf belonen. dat taaltje. en ze praten op gegeven moment elkaar allemaal na, in die onzintaal.
0 -1
MaximilianRosse
Even off topic mannen, maar dit filmpje is het waard.

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/876754/mooie-beelden-bosz-valt-stil-wanneer-nouri-ter-sprake-komt.html
7 -1
Kaatje
Emotie, pijn. Maar ook mooi tegelijkertijd.
34...
0 -1
vandergun
kippenvel
0 -1
jackoforajax
"Ten Hag ziet hongerige groep" met daarna een stukje over de Ramadan, ik keur het goed^^
21 0
Tha
Kostelijk haha
0 -1
Mikee
Haha mooi toch
1 -1
Ajacied33
Hahahah deze is leuk.... Voor mij begint zondag/maandag de ramadan, maar van honger heb ik weinig last. Geen koffie drinken is wat minder. Maar alles went
3 -2
Koekepeer
Ik was al bang dat iemand een voor me al al gemaakt had. Plus 1 voor jou
1 -1
ajaxpat
gewoon winnen en niet onderschatten,ben de vernedering tegen Pec van paar jaar terug nog niet vergeten in de bekerfinale,was toch een smetje op het kampioenschap
5 0
AFC Ajax
Ben er nog steeds van overtuigd dat we die pot gewoon gewonnen hadden als die onderbreking met dat vuurwerk er niet was geweest.
5 0
Redrum
Ik ook. De spelers waren echt boos na die kansloze actie en hadden er geen zin meer in.
3 0
blava
Mooiere wedstrijden zijn er niet en de return en de spelers zijn nog jong dus het herstelvermogen is groot. Willem II zal wel weer gaan counteren, hopen op een bevlieging van die spits.

Willem II speelde niet goed tegen PSV. Zondag zal het wel anders zijn maar Ajax is dat wel gewend. Business as usual.
1 0
Bensco
Ik vind dit altijd gevaarlijk hoor. Tuurlijk zeggen spelers dat ze willen spelen en dat ze fit zijn.
Dat is ook logisch aangezien ze net terug komen van een week rust. Maar hoe staan ze er na de bekerfinale tegenaan? Zijn ze dan nog steeds inzetbaar?
0 0
Koningtoto
Ik maak me er ook wel een beetje zorgen om eerlijk gezegd. WillemII is een ploeg die wild om zich heen kan gaan schoppen als ze iets willen kantelen. Maar ik vind wel dat je die beker moet pakken. We staan als Ajax zijnde te lang droog om dit als troostprijs te zien. Huldigen hoeft van mij niet, maar een prijs is een prijs. Sterkste 11 opstellen dus.
1 -1
Rik428
Nu roep je maar wat, Willem II is juist helemaal niet zo’n ploeg...
2 0
Koningtoto
Aangezien Matthijs die bekerwedstrijd van 2016 erbij haalde, kijk die even terug. Ze schopten naar alles wat bewoog. Dus nee, ik roep niet zomaar wat.
1 0
Koningtoto
Weer off topic,

Ajax zou gisteren mails versturen rondom de combi's naar die bouwval. Heeft er überhaupt al iemand iets gehoord van Ajax? Bij fancare weten ze het ook niet meer.
0 0
Rik428
Werd er vandaag op geattendeerd dat op je kaartje/omwisselbiljet staat vermeld hoe laat je je waar moet melden
0 0
Koningtoto
Daar staat dus op dat je nog informatie krijgt xD Ze weten zelf niet meer wat ze aan het doen zijn. Het is een richttijd die er op staat. Voor mij is het tussen 13.45 en 14.30. Mijn rug is naar de klote en ik kan geen uren staan daar.

Update: Mail is er net uit gegaan, moet voor 8 uur binnen zijn.
0 0
Labrador
Eet Matthijs elke dag 10 blikken spinazie ofzo? Kijk hem er eens zitten. Die scheurt bijna uit zijn shirt! Niet te filmen wat een bizon!
6 0
Aspers73
Inderdaad, wat een reus! In het veld valt het niet zo op.
0 -1
AFCA-B93
Hahaha “Matthijs, dit is de eerste finale die je speelt he, hoe voelt dat”

“Ik denk dat je de Europa League finale vergeet”

Wat staat dat machtig hahaha
43 0
Koningtoto
Er werd zo hard gelachen om dat we are back filmpje, maar we zijn op zeker terug. Vorig seizoen een verloren seizoen, door de gebeurtenissen rondom Appie. Nu zien we het ware Ajax weer. Ik ben nu al net zo trots als in 95 moet ik eerlijk bekennen.
11 0
Redrum
Ook al is dit waarschijnlijk geen structureel succes, ik weet vrij zeker dat geen enkele andere Nederlandse, Belgische, Zwitserse, Russische, Kroatische of Oostenrijkse club dit kunststukje ooit zal gaan herhalen in de toekomst. Er is maar één club ter wereld die niet in één van de topcompetities speelt en die dit kan flikken en dat is natuurlijk Ajax. Ajax Amsterdam, a legendary club playing in a dwarf country.
8 0
Koekepeer
Shaktar had gekund zonder burgeroorlog en bijj uitzondering 1 van de Turkse clubs wellicht.
0 0
Libero
Je weet maar nooit met die suikeroompjes tegenwoordig. Feit is wel dat voor 'onze' categorie competities je nooit een CL-finale-waardig team bij elkaar zal kunnen kopen. Daarom zou het me van een club die ook nadrukkelijk op opleiding inzet, bv. Red Bull Salzburg, me niet verbazen als die een keer weten te stunten.
0 0
Koningtoto
Een Russische club misschien. Ajax zie ik dit kunstje wel vaker herhalen, het beleid is nu gewoon bijna top. Ik zou graag zien dat ze meer omzet halen uit de Arena, zodat we spelers meer salaris kunnen bieden en zo'n groep een jaar langer bij ons kunnen houden.
1 -1
f*ck010
Ja geniaal idee, er komt dit jaar een half miljard binnen maar laten we de supporters die de helft van hun salaris aan Ajax kwijt zijn anders nog meer laten betalen om de spelers meer te kunnen betalen.
0 0
Koekepeer
Hij bedoelt niet hogere prijzen, maar de Arena zelf kopen om een hogere vaste omzet te kunnen draaien.
0 0
Libero
Ik hoop echt dat je bewust overdrijft met 'een half miljard'.
1 0
MNJ7
Dit precies !! Pff wat ben ik trost op mijn cluppie
0 0
OpNaarNummer4
Haha, Adrie Koster lijkt wel de trainer van Ajax zo positief praat ie over Ajax.
4 0
Benleiden
Adrie is altijd al positief geweest. Is gewoon een hele sympathieke en nette man die Ajax een warm hart toedraagt. Hij houdt ook van aanvallend voetbal.
4 0
Dexy
Gaan die verslaggevers weer beginnen over Nouri, pfff...
4 0
Murtagh
alles voor de kliks
0 0
Boer Gijs
Iedereen is fit volgens Matthijs.
2 0
scstan94
Zojaaaaa Nico held!!
0 0
foensai
BAMMMM NICO BLIJFT ! heerlijk deze actie van Nico...
1 0
VM9
Kühn zit mogelijk bij de wedstrijd selectie zondag
5 -1
Redrum
Mooi, is toch een interessante speler.
1 0
Redrum
Bizar hoe dingen soms lopen in de voetballerij. Nog niet zo heel lang geleden moest Ten Hag oprotten en nu wordt iedereen bang van de gedachte dat onze Erik misschien vertrekt na dit seizoen. Als Erik de komende 4 potjes wint met ons aller Ajax dan wordt hij in één klap een legendarische Ajax-coach. Helemaal als hij ook nog de CL wint. Die man is dan voor eeuwig geliefd door elke Ajacied .
6 0
Jan Doedel
Nope vind t niks ook al wint hij 3x de CL ;-)
Toen hij net kwam had ik er wel vertrouwen in.
Maar het is geen bijzondere trainer helaas.
De spelers zijn superfit dat is mooi maar qua tactiek en zijn wisselbeleid.........is gewoon precies op de juiste tijd in Amsterdam om tot succescoach gebombardeerd te worden.
Ging pas lopen toen het water m tot aan de lippen stond en hij noodgedwongen blijkbaar meer naar de spelers ging luisteren.
Acteert een topcoach.......denkt ie hihi.
0 0
goajaxgo
Liefst de komende 5 potjes.
0 -1
Schip
Legendarisch wordt hij pas bij CL winst. En zal ik je eens wat zeggen als TH scepticus? Ik geloof dat deze ploeg dat weleens kan gaan doen. Maar wil niets jinxen en van Spurs kan ook dit Ajax gewoon verliezen. En dan met name door de lucht. Eerst maar eens winnen thuis.
1 0
Lazell
Zag er wel leuk uit door de lucht van Spurs, maar elke vrije trap kwam rond de penaltystip. Van die afstand moet je hem echt fenomenaal raken, wil je hem erin knikken. En Onana ging steeds verder uit de goal staan, waardoor ze helemaal onschadelijk werden.

Vrije trappen stelden niks voor.
1 -1
Dexy
Het zou toch wat zijn als we die treble pakken... Dan worden we de tweede club die 2x een treble heeft gewonnen, naast - jawel - Barcelona. De twee clubs van Cruijff. Waar kan ik tekenen?
6 0
Dolberg25
Wel leuk dat straks de finale van de CL om de treble gaat. De winnaar pakt dan de treble. Noot eerder voorgekomen.
3 -1
goajaxgo
Glazen bol?
0 -2
Dolberg25
Ja, geleend van Aad de Mos.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Rustig boys, don't jinx it... eerst Willem 2 en dan Spurs en dat wordt nog een karwei...
8 0
Dexy
Haha ja klopt, misschien iets te overenthousiast ;)
2 0
kevinyounes11
Roger Schmid van Salzburg paar jaar terug ! heerlijk voetbal !
1 0
Labrador
De persconferentie is toch in Zeist?
0 0
Bky
#TENHAGIN
2 -2
MankeNelis
Dat was ooit anders ;-))
0 0
AFCSANCHEZ
Wat als Ten Hag naar Bayern gaat? Wie gaat zijn opvolger worden? Ik zou het echt niet weten. Schreuder, maar die gaat ook al weg. Ik had niet verwacht dat ik zo zou balen als Ten Hag ooit weg zou gaan.
2 -2
vincent_DV
Heb ik ook al over na zitten denken. De enige die ik mezelf kan bedenken zijn buitenlanders en dan kijk ik vooral naar de manier van spelen en visie zover ik dat weet en in hoeverre ze bij Ajax kunnen Passen. Dan kom ik uit op: Hein Vanhaezebrouck, André Villa’s-Boas, Eusebio di Francesco en Domenico Tedesco.

De laatste twee omdat zij bekend staan als innovatief en voor zo ver ik weet aanvallend voetbal. Vanhaezebrouck heeft het bij KAA Gent heel goed gedaan en Villas-Boas heeft het bij FC Porto, ook wel een aardige opleidingsclub, het heel goed gedaan. Nu Ajax zich steeds meer mengt in Zuid Amerika en Brazilië is een Portugees sprekende trainer misschien wel een groot voordeel.
0 0
vandergun
ajax haalt niet snel een buitenlandse trainer... dus zal afwachten zijn, denk eerder aan een doorschuif binnen ajax
0 0
Dolberg25
Tedesco speelt juist zeer verdedigend. Dat is niks voor Ajax. Hopelijk informeert Ajax gewoon bij een grote trainer. We hebben nu toch genoeg aanzien.
0 0
vincent_DV
Ohh dan had ik hem verkeerd voor ogen. Dan valt hij inderdaad af;)

Ik zou persoonlijk André Villas-Boas wel een goede vinden. Redelijk grote trainer die oog heeft voor de jeugd en goed om kan gaan met zuid Amerikaanse spelers!

Zou ook geen grote trainer weten die nu vrij is en iets voor Ajax is.
0 0
Duif63
Louis....
3 0
JariJari
Enige juiste antwoord.
0 0
wendoo9
Ook deze trainer is te vervangen en net als alle andere spelers die denken dat Ajax niet hun top is. Maak me niet druk al verkopen ze alles behalve Tadic ,Blind,Onana en Mazraoui. Merin hebben ook al die niks minder is als de middenvelders die nu staan.( hij heeft zelffs meer power ook nog)
0 -1
robinozzi
Bosz kopen
1 0
jaripettersson
Dat Ten Hag nog maar een jaartje moge blijven. Die man is zo'n betrouwbare leider gebleken.
3 -1
Boer Gijs
Nog steeds niet begonnen? Hag in!
0 -1