Ajax Onder 19 en AZ scoren niet in slordig duel

JesseTH, 26-04-2019 om 18:00, 14589 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 en AZ hebben vrijdagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld op De Toekomst. Het was een wedstrijd waarin Youri Regeer en Solomon Bonnah debuteerden in de ploeg van John Heitinga, maar er werd te slordig gevoetbald door beide ploegen om tot scoren te komen.

FT | Ajax Onder 19 - AZ Onder 19 (0-0)

De eerste kans van de wedstrijd was via Enric Llansana voor Ajax, maar kort erna liet ook AZ zich gelden. Doelman Issam El Maach zat er even naast in het strafschopgebied en dat leidde bijna tot een Alkmaarse kans, maar de aanvaller kon er niet van profiteren. Ook hierna ging het kijkend naar kansen redelijk heen en weer, want Naci Ünüvar schoot even later recht op de doelman af, terwijl AZ aan de andere kant drie doelkansen op rij kreeg. El Maach kon tweemaal pakken en de derde poging eindigde, in buitenspelpositie, op de lat.

In de fase voor de rust waren het Quinten Timber en Eros Maddy die nog schotkansen kregen namens de ploeg van John Heitinga, maar beiden waren ze daarin niet succesvol. Op die manier werd er niet gescoord in de eerste helft en gingen Ajax en AZ doelpuntloos rusten.

De eerste kans na rust was wederom voor Ajax. Ünüvar mocht net als eerder in de wedstrijd uithalen, maar schoot ook opnieuw op de keeper. Hierna gebeurde er, op wissels na, lange tijd niets noemenswaardigs. Hierna was het opnieuw Ünüvar die verantwoordelijk was voor een moment van opwinding van Amsterdamse kant, maar ditmaal schoot hij over. Na een minuut of zeventig voetballen was het spits Brian Brobbey die dan eindelijk een kans kreeg, maar hij kwam net tekort om zijn voet goed tegen de bal te zetten. Zijn inzet hobbelde naast.

Tien minuten voor tijd mocht Kenneth Taylor, tijdens de Future Cup geblesseerd geraakt, invallen. De eerste grote kans die hierna was te noteren echter, was voor AZ. De Alkmaarse aanvaller kwam vrij voor El Maach uit, maar wipte de bal vrij hoog over het doel. Het was wel Taylor die in het slot nog een mogelijkheid kreeg, maar hij kon een voorzet slechts schampen met zijn hoofd. Op die manier bleef de wedstrijd zonder doelpunten.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Van Gelderen, Llansana, Jurriën Timber, Salah-Eddine (Bonnah 57'); Quinten Timber, Regeer (Abid 71'), Hansen (Sint 60'); Ünüvar (Dostanic 81'), Brobbey, Maddy

Wissels Ajax O19:

Reizger, Aberkane, Abid, Sint, Taylor, Dostanic, Bonnah

Opstelling AZ O19:

Bakker; Regeling, Jacobs, Baas, Gullit, Franken, Allouch, Oosting, Lont, Taabouni, Griffith

Wissels AZ O19:

Dirks, Helmer, Wendt, Westerveld, Gauna, Wildeboer

Doelpunten:

-

FT | Ajax Onder 16 - AZ Onder 16 (1-3)

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Achemlal, Dakriet, Baas, El Morabet; Karahasanovic, Chourak, Quaedvlieg; Bobson, Braspenning, Reuvers.

Doelpunten:

0-1 Nick Koster (61')
0-2 Tijmen Niekel (67')
0-3 Nick Twisk (71')
1-3 Gibson Yah pen. (80+2'(

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pieter433
Zijn er jeugdwatchers die weten waarom de volgende spelers in 2019 niet of nauwelijks spelen (geblesseerd? weg? anders?):
- O19 Gorski, King
- O16 Campagne, Enem, Misidjan, Oostwoud
- O15 Doest, Misehouy
Ajax Showtime volgt O15 t/m O19, maar omtrent deze spelers is het stil de laatste maanden.
0 0
wolterx
Veelal blessures of niet goed genoeg. Gorski en King niet goed genoeg, bij o16 veel blessures, Misehouy heeft al langer een blessure. Diest zou ik niet weten.
0 0
Pieter433
Dank voor je reactie.
0 0
Duif63
De jeugd presteert toch wel erg matig dit seizoen. Ben dit seizoen niet op de Toekomst geweest, dus kan niet echt oordelen, maar dat het niet goed gaat lijkt me vrij duidelijk. Gebrek aan echt talent ? Of is de gehele beleidslijn niet goed ?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Zo meteen om 20.00h begint Sparta-Jong Ajax, ik zie dat er nog geen livetopic is aangemaakt. Gaan jullie verslag doen van die wedstrijd, AS?
0 0
Lagasj
Ik hoop dat deze trainer er volgend jaar niet meer bij is.
En als het niet aan hem ligt, zoals sommigen hier beweren, dan klopt er dus geen reet van de jeugdopleiding met als eerst verantwoordelijk Ouaali.
En dan met droge ogen beweren dat Ajax opleidt voor het eerste.
Vriendjespolitiek zal je bedoelen.
De rest is Lulkoek !
1 -1
Ozymandias
"Ik hoop dat deze trainer er volgend jaar niet meer bij is."

Van welke talenten van de o19 valt de individuele ontwikkeling zich (volgens jou) dit seizoen tegen?

"En als het niet aan hem ligt, zoals sommigen hier beweren, dan klopt er dus geen reet van de jeugdopleiding met als eerst verantwoordelijk Ouaali."

Er loopt in de 2000-2003 (de lichtingen van de bovenbouw) veel individueel talent (Dest, Q. Timber, Hansen, Taylor, Hoogewerf, Ünüvar, etc.) rond en dat talent ontwikkeld zich goed. Wat gaat er volgens jouw dan mis?

"Vriendjespolitiek zal je bedoelen."

Van wie is Heitinga dan een vriendje?
0 -6
Capi86
Ik snap eerlijk gezegd ook niet zo waarom Heitinga perse zo nodig trainer van O19 moest worden. Ik vind dat hij die autoritaire uitstraling mist. Je ziet het eigenlijk allemaal terug in het spel wat ze spelen. In de Youth League speelde hij niet met een aantal spelers die moeten gaan doorstromen naar Ajax 1 maar koos voor oudere jongens. Dat viel mij erg tegen. En een Taylor is er ook niet wijzer op geworden.
1 0
AFCAdam
Bedroevend weer.. Unuvar die niet fit is stak er weer bovenuit en creerde de meeste kansen. Heb alleen wel mijn vraagtekens of Ajax wel verandwoord bezig is, want je zou een 15 jarige in bescherming moeten nemen want heb het gevoel dat hij alles speelt laatse weken
6 -1
koenos1
Off topic. Youth league live. Barcelona - Chelsea https://youtu.be/Cb0jSd7AHoo

Barcelona schakelde Lyon uit.
0 -1
DelPiero
Heitinga is het niet.
2 -2
Ozymandias
Van welke talenten van de o19 valt de individuele ontwikkeling zich (volgens jou) dit seizoen tegen?
1 -9
DelPiero
Heb het over of Heitinga ooit materiaal is voor ajax 1. De ontwikkeling is altijd hetzelfde, er steken er ieder seizoen 3 bovenuit. Maar de manier van voetballen is regelmatig ajax onwaardig.
6 -1
Ozymandias
Waarom zou je Heitinga beoordelen als een toekomstige hoofdtrainer in plaats van als elftaltrainer van de o19? Jeugdtrainers moeten puur en alleen op de individuele ontwikkeling van de talenten onder hun leiding worden beoordeeld. De individuele ontwikkeling van de talenten van de o19 was dit seizoen goed.
3 -5
DelPiero
'' Jeugdtrainers moeten puur en alleen op de individuele ontwikkeling van de talenten onder hun leiding worden beoordeeld. ''

Maar waarom dan met regelmaat zulk armoedig voetbal laten spelen? 0 intentie om het ajax voetbal te spelen en eraan te laten wennen. Als het resultaat toch niet heilig is dan moet de ajax school dat wel zijn.
2 -1
Ozymandias
De o19 speelt elke wedstrijd net de intentie om de basisprincipes van de Ajax School zo goed mogelijk uit te voeren maar dat lukt logischerwijs vaker niet dan wel. Zeker nu de o19 de gemiddeld jongste selectie ooit heeft. Toen de 1997 lichting in de o19 speelde ging het vaker wel goed dan slecht maar toen was het basiselftal van de o19 gemiddeld zo'n jaar ouder. Als je de huidige selectie van de o19 volgend seizoen ook allen in de o19 laat spelen zal het ook veel vaker goed gaan dan nu.

Voordat Ouaali hoofd jeugdopleiding werd werd zelfs een talent als Nouri pas in zijn tweede jaar als A-junior naar Jong Ajax doorgeschoven en zelfs toen speelde hij nog veel wedstrijden met de o19 mee. Gravenberch speelde dit seizoen als tweedejaars B-junior al bijna al zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Eerste Divisie. Het is dus logisch dat de o19 nu meer moeite heeft om de basisprincipes van de Ajax School na te streven dan toen. Ze zijn kwalitatief namelijk niet meer een aantal klassen beter dan hun tegenstanders.
0 -5
geDaante
Intentie is wat anders dan de daadwerkelijke uitvoering. Deze hoeft helemaal niet zo goed te zijn, maar de intentie moet daar altijd zijn, en dat is er, of dat is er niet.

Je ziet onder Ouaali minder aanvallend combinatiespel, en meer tactiek en vaker voorzetten, je ziet minder drukzetten, ik zie minder spelplezier en tempo, je ziet een voorkeur voor lopende spelers (tactiek), met spelers als Ekkelenkamp en De Wit, zowat de minsten die er rondlopen, die belangrijk worden gemaakt, alles spelen en als eerste doorstromen naar Ajax 1.

Onlangs had je in de YL met een nóg beter team kunnen spelen dan dat geweldige team met Nouri en Van de Beek destijds. Maar nee, Botman, Nunnely en co. moesten opdraven vanwege 'ervaring' en fysiek... En dat nadat het jaar ervoor men een middenveld neerzette met De Wit én Ekkelenkamp(!), en dan ook slecht voetbalde en eruit geknikkerd werd.

En kijk naar het verschrikkelijk kansloze voetbal dat ze speelden, wat een gevolg is van dat kansloze selecteren, en daarbij ook resultaatgericht, dus voorzichtig, te verdedigend, etc.

Dat zegt heel veel zo niet alles over de werkelijke kijk van Ouaali en co. Dat geeft aan dat je dus niet voldoende gelooft in aanvallend aantrekkelijk voetbal met jonge kwaliteit, en eerder denkt te winnen met wat oudere en fysieker pure middelmaat en behoudend voetbal.

Je ziet nu verder ook vaker de lange bal gehanteerd worden, als Ajax even onder druk wordt gezet. Dit zou je juist moeten aangrijpen om beter te worden in het onder druk uit voetballen. Nu oefenen ze alleen hun lange trap...
0 0
AJAXAFC1
Ligt het aan mij of speelt unuvar 5 wedstijden per week? lijkt het op zie die man overal in de basis staan,,,
En bekijk het ook niet per team de prestaties die hele jeugdteams zijn bedoeld om de 2/3 grote talenten per team naar het eerste te loodsen. de rest haakt toch vaak af op het laatste moment de lichting met kluivert mazroai de ligt vd beek nouri ( klein beetje frenki) is ook gewoon bizar geweest dat heb je niet elk jaar.

Al vind ik dat er best een paar pareltjes aankomen hoor unuvar brobbey gravenberch enz worden toppers, en misschien nog verrassingen ala noussair
6 0
RaynoFischer
Zeker deze week heeft hij bizar veel gespeeld, terwijl hij niet 100% fit was, ziek geweest, future cup, 2de helft tegen Fc groningen 017 en nu weer bijna 90 minuten
0 0
DelPiero
Heel erg matig
2 0
Sampaoli
Spel valt me enorm tegen. Positiespel is vrijwel niet te bekennen bij Ajax O19 en ook bij O17 in de Future Cup finale gooiden ze alle principes over boord en gingen ze lange ballen spelen. Dat is toch niet waar Ajax voor staat en waar jeugdspelers zich het meest door ontwikkelen?

Het materiaal is niet geweldig, dat mag ook gezegd worden. Unuvar, Hansen, Regeer en Salah-Eddine maken allemaal een uitgebluste indruk en dat is niet gek na een weekend Future Cup. Van Gelderen en Maddy zijn verre van goed en de invallers zijn niet eens Ajax waardig.
4 -2
RaynoFischer
Het zegt wel al veel dat een Unuvar die duidelijk even aan vakantie of een weekend vrij toe is nog een van de betere was vandaag...
3 0
RaynoFischer
Brobbey heeft echt zijn dag niet vandaag...
1 0
koenos1
De tandjes die Noah Abid is echt dramatisch
1 -2
Thymo10
Zie Quinten Timber altijd weinig voorbij komen op lijstjes met grote talenten op het middenveld. Mag er van mij zeker bijstaan.
5 -2
Sampaoli
Is als 6/8 echt een goede speler die het imo zeker kan halen.
2 -1
Afcagauke95
De haat op el maach van sommige door een paar blunders is apart haalt er met mooie reddingen toch echt wel wat ballen uit
2 -1
appeltje
Voor O19 speelt hij bijna altijd goed. Voor Jong Ajax heeft hij in 4 wedstrijden toch al veel blunders gemaakt.

En nu levert hij de bal zo maar in. ..
0 0
koenos1
De gemiddelde leeftijd ligt bij Ajax echt veel lager
5 0
thevinz1976
2 man uit 2003 en 3 man uit 2002, erg jong maar wat goed is komt snel zeggen ze.
3 -1
MPAjax
wat jong is moet ervaring op doen en dat kan goed tegen oudere spelers
0 0
thevinz1976
Er wordt opgeleid voor die ene speler die het gaat halen, dus wat opvulling voor de echte talenten en als je zulke jonge spelers laat spelen in een belangrijke wedstrijd voor de jeugd dan geef je of het signaal af dat je die jongere gasten meer weerstand wil geven OF dat de spelers die 17/18 zijn nu al minder zijn dan die van 15/16. Alleen is het niet het positiespel wat je van Ajax gewend bent maar misschien is dat de hand van de trainer.
0 0
SpursAjax
Welke spelers van az zouden aanwinsten zijn voor Ajax?
0 0
Sampaoli
Tabouni en Allouch zijn internationals van O17. Persoonlijk ben ik ook wel fan van Oosting.
2 0
rickyboy1444
Ik dacht dat Taylor een zwaar gekneusd been had? Kan je dan zo snel alweer meedoen?
0 0