Help ons de nieuwe webapp samen te stellen!

GinoHaverkamp, 29-04-2019 om 09:45, 6435 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zoals jullie waarschijnlijk doorhebben, werkt de Ajax Showtime App niet altijd naar behoren. Dit heeft vooral te maken met problemen met de software, waardoor wij geen aanpassingen en updates meer kunnen doorvoeren. Daarom willen wij de app vaarwel zeggen en verdergaan met een zogeheten web app, een mobiele versie van de website die speciaal is vormgegeven voor jouw apparaat.

Om die web app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, vragen we jullie bij deze om feedback. Wat zien jullie graag in de web app? En wat zien jullie liever verdwijnen? We hebben daarvoor een enquête gemaakt en zouden het heel fijn vinden als jullie daarin jullie mening geven. Alvast bedankt!

Hierbij nogmaals de link naar de enquête: https://forms.gle/gdK1KfZd5EbtKJjq5

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ik reageer hier maar even want vind de enquête niet zo handig/overbodig. Daarbij maakt het mij niets uit of we het hebben over site/app/webding-iets. Mijn punten:

-Absoluut de duimpjes behouden! Je kunt namelijk niet overal op reageren maar ik vind het wél fijn om soms even snel te laten weten dat ik het ergens wel/niet mee eens ben. Topsysteem.
-Maak het weer mogelijk dat je een mail/melding ontvangt als er een reactie op een gepost bericht is. Dat was vroegah erg nice. Ook handig als je dat tijdelijk, eventueel per bericht, kunt uitschakelen.
-Belangrijk: zorg dat je je eigen posts gemakkelijk kunt terugvinden! Volgens mij het het gemakkelijkst om iedere gebruiker een profiel te geven waarin een lijst te vinden is met alle reacties. Door te klikken op een reactie, ga je direct naar dat nieuwsbericht en die reactie in het bijzonder. Zo kun je je eigen reacties vinden én ook in profielen van anderen kijken en zo naar hun reacties navigeren.
-Zorg dat alles op app/site/whatever hetzelfde is/werkt. Nu zie je op sommige plaatsen duimpjes niet en is de volgorde van de posts niet hetzelfde. Ook kun je ergens (app geloof ik) je post niet verwijderen of aanpassen; dat is irritant voor als je een foutje maakt. Misschien wél goed om toe te voegen dat er dan bij komt te staan "aangepast om ... uur".
-Zorg dat grafisch duidelijk is dat een bericht een reactie is op een ander bericht. Op de desktopsite is dat duidelijk, ergens anders (app of mobiele site) niet echt.

Als ik meer bedenk, deel ik het graag weer. Ik heb het gevoel dat ik e.e a. vergeet. Maar verder goed bezig AS!
6 0
ram
PS. Nu ik mijn post zie, remember ik meteen een puntje, haha:

Zorg dat enters zichtbaar zijn in berichten. Dit is niet het overzichtelijke topbericht zoals ik het gepost had ;)
0 0
Rentokill
Ik ben een overloper van Ajax.netwerk.to. Die hadden problemen en ben toen hier in gegroeid. Discussies zijn hier beter geregeld qua opbouw.

Wat ik daar wel goed vond was dat je je favo opstelling in je profiel kon zetten naast info als ‘lid sinds’. Je kon ook voorspellingen doen en er waren polls en challenges.

Ook kon je priveberichten naar andere leden sturen.

Nog n tip voor hier: stop met sluikreclame (verstopt als nieuwsitems) over gokken. Vreselijk iritant.

Bovenal: petje af. Keep up the good work!
1 0
SemHurkmans
Bedankt voor je feedback! Zal mee genomen worden!
0 0
niquedegraaff
Een webversie kan ook worden gepubliceerd als native app. Zat apps die dat zo doen. Talloze frameworks voor.
0 0
Aeter
Het moet goedkoop vriend en ze hebben zelf de wijsheid er niet voor dus ja dan houdt het snel op.
0 0
Aeter
Het moet goedkoop vriend en ze hebben zelf de wijsheid er niet voor dus ja dan houdt het snel op.
0 0
Ajax_026
een vaste topic voor datingsites zodat ze daar hun reclame kunnen posten en andere er geen last van hebben.
2 0
Rentokill
Haha exact. Of een filter op text waar Posts door geweerd worden.
0 0
DirkvanDam
ik zou het erg jammer vinden als de app verdwijnt! vindt hem wel prettig werken. enige nadeel van de app vindt ik dat de reacties niet onder elkaar komen, maar over elkaar heen. op de website zie je reactie op reactie steeds onder elkaar blijven zodat het een 'draadje' wordt. Dit zou het scrollen gemakkelijker maken om dan op de eerste reactie te klikken om de daaropvolgende reacties te kunnen lezen.
1 0
DirkvanDam
ik zou het erg jammer vinden als de app verdwijnt! vindt hem wel prettig werken. enige nadeel van de app vindt ik dat de reacties niet onder elkaar komen, maar over elkaar heen. op de website zie je reactie op reactie steeds onder elkaar blijven zodat het een 'draadje' wordt. Dit zou het scrollen gemakkelijker maken om dan op de eerste reactie te klikken om de daaropvolgende reacties te kunnen lezen.
1 0
Bacta
Bij sommige sites (dumpert als voorbeeld) worden sommige reacties verborgen onder een kopje "meer reacties laden" als er veel word gereageerd op 1 reactie, is dat voor hier ook niet handig om het overzicht een beetje te behouden?
2 0
Bacta
Goed plan, ik gebruik meestal wel de app want zit niet zo vaak achter de laptop buiten het werk om, maar vind het best een onoverzichtelijk ding. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik ook met belangrijke grote wedstrijden op AS kan kijken en als dat niet lukt met een app dan maar met een webapp versie. Een soort van anti troll functie zou idd wel fijn in wat voor vorm dan ook.
0 0
Yo
De iPad/computer versie van de site vind ik fijn. Maar de versie op je telefoon vind ik totaal onoverzichtelijk. Je kan daar moeilijk het laatste bericht vinden dat is gepubliceerd.
1 0
Mocrodammerr
functionaliteiten zoals minnetjes of duimpjes heel gauw verwijderen. functies om plaatjes of gifjes te plaatsen toevoegen.
0 -4
Bky
Nee, geen plaatjes of gifjes, dan wordt het net een kleuterforum.
1 0
Robeerke
*Insert 'Thank you' gif*
0 0
AjaciedNB
In de app zie ik geen duimpjes
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat fijn!
0 -1
Ajaciedoss0412
Vind de app eigenlijk meer dan prima!
0 0
Henkstarr
App werkt voor mij prima
0 0
pizzapunt
Begin met het meest irritante, stop met het overtal aan reclames, zeker diegene die ervoor zorgen dat de site steeds verspringt. "Gebruik adblock" krijg ik dan als reactie, maar dit mag gerust soepeler weggewerkt worden. Ik klik geregeld mis of raak kwijt waar ik ben gebleven met lezen.
6 0
Rentokill
Ja, ik keek al of deze erbij stond. Prima verwoord ook. Plus 1 dus.
1 0
GinoAFCA
hoeveel jaar bestaat ajaxshowtime iig op deze manier ?
0 0
Aeter
Een goede app is helemaal niet moeilijk of duur om te laten maken. Probleem is dat destijds geen goede developer is ingehuurd waarschijnlijk. Of de huidige website is gewoon niet future proof genoeg om een app eraan te koppelen.
0 0
Ricbun
Waarom gaat de App weg? Van wat ik kan zien is de App met Xamarin ontwikkeld en Xamarin is sinds Microsoft het overgekocht heeft alleen maar beter en makkelijk gemaakt om mee te ontwikkelen. Dus problemen met de software lijkt me sterk.

0 0
SemHurkmans
De API is verouderd, heeft niks met de overname te maken
0 0
Aeter
Investeren in een goede website API is dan wat je moet doen. Niet weer een nieuwe mobile website maken wederom op basis van de oude API.
0 0
SemHurkmans
Gaat om de API van de app. Er wordt hier ook niet op doorgebouwd.
0 0
Aeter
Geen app is slecht idee. Je moet gewoon zelf wat meer research doen en Niet hele bedrijven een flutapp voor bakken geld in elkaar laten draaien. Er zijn genoeg mensen hier die met slimme en goedkope oplossingen komen, maar komen jullie met oude rommel als een webapp. Verdiep je eens wat meer in app development, devops En hedendaagse webtechnologie. Het is niet zo moeilijk, maar ja als een dagje Googlen en inlezen te veel gevraagd is...
0 0
Ricbun
Ken jullie back-end verder niet maar lijkt me dat je bij de huidige API voor de site zelf vrij gemakkelijk controllers bij kan bouwen die de Apps ook kunnen benaderen.
0 0
Bky
Ik zou het fijn vinden als achter de naam het aantal posts komt te staan. Niet omdat ik dan constant kan pronken dat ik geen leven heb en het meeste heb zitten spammen van iedereen op AS, maar zodat je trolletjes die snel een accountje maken er gemakkelijk uit kan vissen.
14 0
Jayq
Zou je dan niet beter 'lid sinds' achter de naam kunnen zetten, ipv het totaal aantal posts?
4 0
Bky
Kan ook, yolo.
0 0
SemHurkmans
Goede tip, bedankt!
1 0
Ricbun
Ja dit + je totale som van duimpies omhoog en omlaag. Beetje een karma systeem zoals heel veel fora’s hebben.
2 -2
AjaxPassion
Voegt niks toe, dan krijg je van die duimpjesjagers. Nu is het prima, per topics de relevante reacties er een beetje uitfilteren.
3 0
JariL95
Wat is hier de toegevoegde waarde van? Ik vind het persoonlijk een kansloos mechanisme. Vaak gaan de duimpjes niet alleen maar omhoog vanwege de inhoud.
0 0
AjaxPassion
Helemaal mee eens. Van mij mag er een knop als 'lezenswaardig' o.i.d. worden toegevoegd.
0 0
GinoAFCA
dat roep ik ook al jaren !
0 0
GinoAFCA
Ik zou de app gewoon houden. Bij de mobiele versie moet he eerst door 80.000 Twitter berichten scrollen. En een soort van geschiedenis van de gebruiker waar je dan kan zien waar die op gereageerd heeft.
0 0
SemHurkmans
Dat zal bij een nieuwe webapp niet zo zijn!
0 0
Hans Kraay Jr.
Gaan jullie dan wel iets doen met onze feedback?

Bijvoorbeeld het stukje notificaties als iemand op je reageert weer activeren? Daar klaagt bijna iedere gebruiker over.

Ik heb vorige keer ook een enquête ingevuld en toen is er helemaal niks veranderd.
3 0
SemHurkmans
Wij gaan zeker iets doen met de feedback van de enquête. Notificatie is niet mogelijk met de huidige app omdat hij dus verouderd is.
Je moet er overigens ook niet vanuit gaan dat er binnen een week al grote veranderingen plaats zullen vinden.
0 0
Hans Kraay Jr.
Thanks voor je reactie. Heb iig de enquête ingevuld.

En snap dat het niet meteen veranderd is, maar goed dat jullie er mee bezig zijn.

Denk dat we allemaal blij zijn met AS, maar er blijft altijd ruimte voor verbetering en groei. ;)
0 0
SemHurkmans
Precies! Daarom hebben we jullie feedback nodig! We willen blijven verbeteren en groeien, maar dat kan niet zonder jullie. Het lijkt soms misschien alsof we er niks mee doen maar dat doen we zeker!
0 0
Mocrodammerr
save the app!! dat moet geen hogere wiskunde zijn. genoeg leden die aangeboden hebben om (gratiesh) te helpen.
0 0
Scarrd
Persoonlijk ben ik meer fan van een app. Vraag me af of deze softwareproblemen zo onoverkomelijk zijn of dat het meer een financiele kwestie is. In dat laatste geval ms een enquete uitdoen voor als er een paar € contributie voor AS gevraagd wordt?
0 0
AjaxPassion
Is al een aantal keer geprobeerd.
0 0
pistolenpaultje
Wist niet eens dat er een app was!
0 0
Mocrodammerr
Jammer als de app zou verdwijnen. ben er een groot voorstander van. mobiele websites heb ik weinig mee. meer mogelijkheden toevoegen voor de epp.
1 0
Lazell
Toen de app een tijdje ruk was, maakte ik een snelkoppeling op mijn telefoon naar die website. Net zo eenvoudig als de app. Net zo snel als de app. Weet verder niet welke functionaliteiten de app heeft die de site niet heeft.
1 0
Mocrodammerr
de site is zwaar klote als je het mij vraagt. totaal niet vriendelijk om te gebruiken
0 0
martijnmartijnk
Ik ben ook groot voorstander van de app (apps in het algemeen). Jammer dat er soms capaciteitsproblemen zijn waardoor de app niet werkt.. Ik zou het persoonlijk ook zonde vinden dat de app verdwijnt
1 0
FWAjacied
Zou je niet gewoon kunnen werken met een goede functionele mobiele webversie? Is een app dan nog wel nodig? Of snap ik het niet?
0 0
SemHurkmans
Het is juist de bedoeling dat er wordt overgestapt op een mobiele versie.
1 0
Jarl1989
Heb je het artikelen gelezen? Staat er in.
1 0
FWAjacied
Ja, meerdere keren. Dus begrijp ik het niet.
1 0
AjaxPassion
Er staat precies in wat jij suggereert. Ze willen af van de app en idd een functionele mobiele website.
0 0