'Ajax meldt woensdag komst van Scherpen'

FinnDekker, 24-04-2019 om 10:10, 13556 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Woensdag wordt Kjell Scherpen officieel gepresenteerd door Ajax. Althans, dat is wat De Telegraaf bekendmaakt via Ajax-watcher Mike Verweij. Volgens de verslaggever houdt Ajax wel 'een slag om de arm'. 

'Het ligt in de planning van Ajax om vandaag Scherpen officieel te presenteren', aldus Verweij. Dat de transfer gaat komen, lijkt dus zo goed als zeker. De vraag is meer: wanneer wordt officieel de handtekening gezet door beide partijen. De negentienjarige doelman van FC Emmen ontkende afgelopen weekend nog dat er al een akkoord was bereikt. Nu lijkt dat alsnog het geval. 

Scherpen zou de derde aankoop voor het nieuwe seizoen zijn. Verdediger Kik Pierie van sc Heerenveen en middenvelder Razvan Marin van Standard Luik werden al eerder gecontracteerd door Ajax. 

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
de vlag kan uit, kampioenen 19/20 :)

vooralsnog zit er geen stijgende lijn in de aankopen: Marin > Pierie > Scherpen
0 -2
eros
Tot op heden vind ik hem niet bijster geniaal.

Maar hij is 19 jaar, 2,05 meter, twee benig, een jaar lang eredivisie ervaring, vertegenwoordigde alle jeugd teams van oranje en is waarschijnlijk zeer goedkoop.

Onana debuteerde pas op zijn 21e voor ajax, scherpen heeft nu op zijn 19e al eredivisie ervaring.
Laat Scherpen zich 2 jaar ontwikkelen bij ajax en oordeel dan nog eens.

Ik zou de gok ook altijd nemen.
6 0
MankeNelis
Scherpen heeft de reflex van een naaktslak, maar hoeveel procent kan je zo'n keeper beter maken dmv training? 20, 30, 40%?
0 -2
NelsonAFCA
Slechte keeper, ongelofelijk. Had dan Barkas van AEK Athene gehaald.
2 -2
Chippy
Elke keeper was beter geweest
0 0
Lewis Hamilton
Vreselijk slechte keeper, ze zijn blij dat hij weg is bij Emmen.
3 -1
Chippy
Nog geld toe ook
0 0
afca_sittard
Kan zich dalijk rustig ontwikkelen, zal niet bijster duur zijn dus een niet al te duur gokje! Hoop wel dat die van sommige mensen de kans krijgt om zich hier lekker rustig te ontwikkelen, maar ben er bang voor.. Sommige supporters leren het nooit!
0 0
Cello
Weten we allemaal nog hoe of Onana stond te ballen bij Jong Ajax??. NU was hij op dat moment al Ajax speler, maar als het toevallig een andere Jupiler-ploeg was geweest, hadden velen toen net zo gereageerd over hem zoals men nu over Scherpen praat.

Ik wil niet zeggen dat Scherpen net zo goed is/wordt als Onana, maar wat het wel leert is dat je niet gelijk iemand moet afschrijven.

Bij Ajax krijgt hij echt wel andere begeleiding, training, etc, etc als bij Emmen hè?. Dan zal ie echt wel beter worden. Of het uiteindelijk goed genoeg gaat zijn?. Dat zal de tijd leren. Maar zekerheid heb je iig nooit vooraf, eigenlijk bij geen één speler.

Ik zeg iig: welkom!. Hopelijk ga je het waarmaken en bewijs je iig de criticasters van nu hun ongelijk.
2 -1
Chippy
Was niet zo erg als deze slungel.misschien ietsvpor de jeugd ??
0 0
Ozymandias
"Weten we allemaal nog hoe of Onana stond te ballen bij Jong Ajax??"

Ja, heel goed nog zelfs. Onana speelde bijna elke wedstrijd goed of zelfs geweldig (met veel prachtige reddingen) maar had regelmatig een blunder. Sinds ik op Scherpen ben gaan letten heb ik hem geen enkele goede wedstrijd zien spelers en heeft hij veel blunders.
0 -3
ajax4perez
Welkom! Succes komend seizoen!
3 -2
AlexIbarra
Dit klinkt meer als wishful thinking dat je als eerste het nieuwtje kunt brengen, en zelf een slag om de arm houden..
0 0
Sterspeler
Vooral jammer dat Unnerstal van de lampen is. Heb je tenminste een prima naam erbij en meer ervaring. Scherpen is onterecht geroyeerd. Maar ik zie het ook niet in hem.
0 -2
soewares
Schandalig dit. Die man is zo onzeker en traag als maar kan en elke bal is als een hete kroket voor hem
2 -1
Chippy
Zoon van Heinz kroket
0 0
Hollister
Snap al dat gezeik hier niet over deze jongen.. doorgaans kunnen we niet klagen over het transferbeleid... en ja, net als bij andere clubs zitten daar wat mindere goede bij, soms onbegrijpelijke, maar met dit soort bedragen als voor Orejuela, Pieire, Cassiera, Zivkovic en Scherpen, kan je best eens een gokje wagen... op de een of andere manier ziet men iets in dit soort spelers.. waarbij de kans dat ze werkelijke te top gaan halen of een volwaardige Ajax1 speler worden niet groot is... maar neem bv Schone... daar zag ook iedereen niets in, hooguit voor de breedte.. en we weten allemaal hoe dat is uitgepakt... gewoon het verlies nemen soms.. als de toppers van boven de 10 miljoen het maar goed doen, dan zal je per saldo altijd aan de goede kant van de score zitten.. Ik denk dat Ajax ook een beetje op de tour gaat van meer spelers onder contract.. bij feyenoord bv staan 32 spelers onder contract.. bij City bv 130 en bij Ajax hebben we geloof ik nu zo n 60 onder contract... op de een of andere manier zal door de naam die je hebt dat toch in zijn totaliteit ook zijn vruchten afwerpen
1 -1
Chippy
Alles bij elkaar je had 2 a 3 goede spelers kunnen kopen
0 0
Hollister
Achteraf gelul.... zo simpel gedacht... maar van sommigen hier verwacht je ook niets
0 0
Steeph
Wat een onzin allemaal. Sinkgraven, Boilessen en Lamprou, om er maar een paar te noemen, hebben Ajax gewoon punten gekost in het verleden. Gewoon stoppen met het kopen van B garnituur, laat dat maar lekker in Rotterdam.
0 -1
Hollister
Lul niet zo dom mannetje.. uit dit antwoord blijkt al weer dat jij er geen ene moer van snapt... wat jij en velen hier doen is gewoon achter gelul... Lamprou heeft op 1 wedstrijdje na tegen Heerenveen prima gepresteerd als 2e keeper, Sinkgraven was een groot talent toen hij werd gehaald als middenvelder.. dat Bosz hem als back gebruikt heeft komt niet door hem alleen.. Boilessen was een heel groot talent in Denemarken en ja voldeed gewoon niet goed, net als Kristensen nu... maar voor jou even die blijkbaar niet wil snappen dat:
1. Geen enkel club alleen maar versterkingen en toppers koopt, iedere clubs heeft spelers aangetrokken die het achteraf niet waar hebben gemaakt... zoals ik al zie zijn dat vaak speler die niet de hoofdprijs hebben gekost en dus als talent worden binnen gehaald.
De kan dat en talent zich niet verder ontwikkeld is natuurlijk altijd ene stuk groter.
2. Ajax is een opleidingsclub en zal altijd meer jonge getalenteerde spelers kopen dan spelers die zich al bewezen hebben en meer dan 10 miljoen kosten.
3. V an de spelers die door Ajax zijn gekocht die meer dan 10 miljoen hebben gekost is er niet 1 het niet waargemaakt heeft na (Sulemani destijds).
4. Kijk even naar de transferbalans en vergelijk dat eens met de rest van Nederland en zelfs Europa... dan is die van Ajax de beste van allemaal
0 -1
AFCAjax
Waarschijnlijk leiden we hem op om uiteindelijk zijn droom waar te maken en dat is om onder de lat te staan bij die kakkies, wat ook het uiterste niveau is wat ik hem ooit zie halen op het moment.
maar we zullen zien.
1 0
Renevanrijswijk
En terecht
0 0
lm
Is die Portugees niks dan kan nooit slechter zijn als deze beste man ik heel lang maar als je heen bal klemvast kan pakken heb je der niks aan en Emmen kon zich gewoon veilig spelen en gaan mischien de nacompetitie spelen door hem wat miet je der mee
0 0
trodat4030
Ik vind het een vreemde aankoop. Zie veel overeenkomsten met zowel Zickovic (leren we wel 'ff' voetballen zoals een Ajax-spits betaamd) en vd Hoorn (we hadden interesse en ondanks grote blunders en heel matige prestaties blijven we koppig geïnteresseerd). Ja deze knaap is erg jong en erg lang, maar mist gewoon veel facetten van het keepersvak.

Matig met de bal aan de voet. Erg slecht bij het inschatten van hoge ballen, met zijn lengte zou er geen enkele hoge voorzet aan mogen komen in de 16, vind hem veel houdbare ballen doorlaten, nooit een 'onmogelijke' redding verrichten en is ook matig bij lage ballen, want doet er erg lang over om de grond te bereiken. Alleen zijn coaching, het neerzetten van zijn verdediging, kan ik moeilijk inschatten, daarvoor moet je eigenlijk 2-3 wedstrijden achter zn doel staan om te beoordelen. Vind ik wel een heel belangrijk onderdeel van het keepersvak.

Ik ben heel benieuwd wat men hier van gaat brouwen, ik heb er geen goed gevoel bij en vind alle keepers van Ajax 1 t/m o17 meer potentie hebben en in sommige gevallen nú al betere keepers. Maar geen enkele haalt die 2 meter, maar als dat nou alles is.....
2 0
geDaante
Ik zou daar Kristensen en Magallan ook bij willen voegen.
Echt onbegrijpelijk. Een miskoop oké, kan eens gebeuren, dat een speler mentaal niet top blijkt, of toch net wat te traag handelt, maar zó belachelijk overduidelijk niet voldoen aan de basisvereisten van het Ajaxspelletje zoals genoemde spelers doen, is onacceptabel.
Zeker als daar dan ook nog eens niets van geleerd wordt.

Er lijkt geregeld heel eenzijdig gescout en geselecteerd te worden:

Van der Hoorn: Kan ballen uit de eigen 16 wegkoppen/lengte
Magallan: Kan puur verdedigen
Kristensen: Kan de flank bestrijken
Zivkovic: Was jong en deed het goed bij Groningen
Scherpen: Is lang

En dat was het dan, geen enkel oog voor al die overige aspecten die nog veel meer van belang zijn. Echt zo slecht.

En zo zit je met een bank met Kristensen, Magallan, Ekkelenkamp, De Wit, Scherpen straks. En dat met zo'n opleiding en met zoveel geld.
3 -5
Web
Jij bent de allerbeste in commentaar geven op miskopen
Nooit iets over de ( vele ) goede aankopen
De hele voetbalwereld is diep onder de indruk van dit Ajax, zelfs jou iconen Jonk, Jordy Cruijff en Bosz zijn lyrisch over Ajax
Jordy zij vorige week, jammer dat mijn vader dit niet meer mag mee maken.
Wat zouden die eens graag een paar weken in de keuken willen kijken bij het Ajax van Ten Hag en Schreuder ( verdienste Overmars ) resultaat gekoppeld aan zeer modern voetbal.
11 spelers in het veld ( geen bal afpakkers ) maar twee voetballende controleurs Frenkie en Schone.
Zullen wij ooit nog eens iets positiefs lezen van jou over Ajax.? Ben bang van niet.
Beter zal het nooit meer worden, dit huzarenstukje gaan wij misschien nooit meer mee maken? in het hedendaagse voetbal waar ( normaal ) geld alles beslist.
Probeer eens te genieten van Ajax, en zet je masker eens af.
Wat heb jij een zuur leven.

Ekkelenkamp zal nooit een basis plaatst krijgen bij Ajax ( weet Ten Hag ook ) maar is niet zo slecht als jij altijd voor doet komen.

Begin je al te genieten van Donny op 10, gisteren even minder, maar wekelijks bij de uitblinkers

In elk topic van jouw komen de namen Ekkelenkamp en de Wit voor, op zich zelfs best triest. ( hoe bedoel ik negatief )

Een tip van mij, mocht Ajax kampioen worden ( grote kans toch? )
Probeer wel te genieten dan
1 -1
geDaante
Ik heb totaal geen zuur leven, ik ben juist heel laid back en relaxt. alleen wat Ajax betreft wil ik gewoon zien dat het maximale uit Ajax wordt gehaald, en dat behelst met name het opleiden en scouten/aankopen, en voor de lange termijn visie.

Daar zie ik dingen in fout gaan, en dat moet beter. Nogmaals, een miskoop kan gebeuren, maar je kan niet keer op keer spelers halen die in NIKS Ajaxspelers zijn, dan doe je maar wat.

Ik geniet van dit huidige Ajax, natuurlijk. Maar het is wel zo dat Ajax geluk heeft gehad, of het qua fysieke training goed heeft aangepakt, anders had men al sneller en vaker terug moeten vallen op Kristensen, Magallan, De Wit, etc. En wat als De Ligt weg zou vallen? Dan kan je het wel schudden. Kortom, de bank was en is enorm matig. Dat kan het verschil maken tussen de CL winnen of niet, kampioen worden of niet.

Als men nu gewoon ook nog die scouting en met name het selectiebeleid verbetert en eindelijk eens leert van die fouten, dan ziet het er al weer beter uit.

Ajax moet het van pieken hebben, bouwen en dan pieken. Op zo'n piekmoment moet alles top zijn; een zeer sterke lichting talenten, de juiste trainer, en de juiste paar aankopen, een goede bank. Het is dan gewoon doodzonde als je het onnodig zwakker maakt door een paar echt belachelijke aankopen.

Ekkelenkamp heeft inderdaad wel wat, lijkt een erg slimme speler.
0 -1
Web
Er is geen ploeg die geen geluk heeft
Ajax heeft het afgedwongen met goed voetbal, niks afwachten en fouten van de tegenstander afstraffen ( PSV )
Ten Hag heeft met zijn staf er voor gezorgd dat Ajax top fit is, kijk eens wat ze gisteren nog op de mat leggen, ik vind het heel bijzonder
Doordat de lat sinds dit seizoen heel hoog ligt, komen de wissels soms best te kort, dat is het volgende doel.
De Ligt vervangen is ook niet niks, had jij gedacht dat er al weer een klaar staat van dit niveaue dan? Ik niet, zou wat zijn.

Lees ook niets meer over de spelwijze van Ajax van jou, eindelijk door dat het van heel hoog niveaue is, net wat ik zeg, Bosz en Jonk zouden zo graag eens mee lopen met Ten Hag.
Die komen wel met credits voor dit Ajax
Jij zoekt zoals gewoonlijk, de min puntjes, nou neem van mij aan dat ze dat heel goed door hebben daar.
Ten Hag is gewoon een top trainer.
0 0
geDaante
Je begrijpt me niet. Door de zeer matige bank, heb je geluk gehad (maar waarschijnlijk ook goede fysieke aanpak) dat je niet vaak gebruik hebt hoeven maken van de bank, met spelers als Kristensen, Magallan, De Wit, Ekkelenkamp, etc. Met dat soort jongens was de kans op doorkomen natuurlijk heel wat minder. De Ligt hoeft ook maar weg te vallen net als tegen PSV toen, en je bent de klos.
0 0
Cisco2
Stop met dat Magallan bashen, je maakt jezelf alleen maar nog meer belachelijk.

Die gast is gewoon van waarde, zo'n type speler hadden we namelijk niet.
2 -2
geDaante
Nee, zo'n type hadden we inderdaad niet, omdat het geen Ajaxtype is, heeft niks te zoeken bij Ajax.

Jij maakt jezelf belachelijk door een afwijkende mening (anders dan die van de meute) niet te respecteren en belachelijk te noemen.
1 0
trainer
misschien pas over volgend seizoen oordelen? hij speelt namelijk al 4 maanden in Amsterdam. wat een negatieve VI napraters hier.
0 0
geDaante
Ik kijk geen VI, ik kijk naar de individuele kwaliteiten en gebreken van een speler, en Magallan heeft geen (start)snelheid, is niet bepaald wendbaar, en dus niet goed met ruimte in de rug. Zeer oncomfortabel aan de bal waardoor niet goed genoeg op kunnen bouwen en snel bezwijkend onder druk, doordat hij de bal niet snel genoeg controleert en weer (secuur) snel door kan spelen.

Dat zijn gewoon vereisten voor een Ajax CV, de basis.

Hetzelfde geldt voor Kristensen (in heel iets minder mate) en eerder Van der Hoorn. Bij allen gaf ik mijn 'oordeel' al na 5 minuten zien spelen. Ik zat er bij die twee ook niet naast.

Sanchez was ook geen wonder aan de bal, maar al wat beter, en dat was echt een atleet, met wel snelheid, zeer sterk en toch wendbaar, dus veel dynamischer. Wat minder kunnen opbouwen kan je dan voor lief nemen.
1 0
Steeph
Magallan van waarde? Welke waarde?
0 0
geDaante
Precies.
0 0
soewares
Ekkelenkamp wordt nu opgesteld om zn CV te boosten en van de zomer voor een leuk prijsje verkocht te worden. Die rare Deen zal ook wel verkocht worden en magallan kan van waarde zijn als je hem zoals tegen Juve inzet. Een vaste laatste man zal het nooit worden
0 0
geDaante
Die speeltijd voor Ekkelenkamp en De Wit had je ook voor Lang en Gravenberch kunnen gebruiken, talenten die Ajax 1 kunnen en zeer waarschijnlijk halen, goede voetballers.

9-12 miljoen voor Magallan plus flink salaris vind ik veel voor een speler die je sporadisch inzet. Een aankoop moet voor de basis gehaald worden, en anders niet.
0 0
Web
Lang krijgt kansen onder Ten Hag, lijkt mij geen makkelijk persoon? Heeft dat zelf ook gezien, kwartje is bij hem gevallen hoop ik.
Die word niet beter van 20 minuten in Ajax 1
Lekker in Jong houden dit jaar

Gravenberch moet nog stappen maken, doet alles in een tempo, vaak de zelfde beweging, inhouden en de snelheid uit het spel halen. Moet nog best veel leren, niets mis mee op die leeftijd.
Zal best goed komen, is nog erg jong.

Begrijp jouw punt niet?
Heb je liever dat ze wekelijks op de bank zitten en niet spelen?
Ik in iedergeval niet
0 0
Tufono
Ik vind dit ook een vreemde aankoop, wat moet Ajax met zo'n keeper?
2 -2
Chippy
Verkopen
0 0
SjaakWolfs
Is nog maar negentien jaar. Kan zich dadelijk in de luwte ontwikkelen, onder de vleugels van l'Ami met de allerbeste trainingsfaciliteiten. Eventueel nog een tijdje stallen bij een Eredivisieclub. Daarna de balans opmaken. Niks mis mee.
1 0
geDaante
Met 19 moet talent op velerlei vlak al zeer duidelijk zichtbaar zijn, moet het en kwestie van bijschaven en perfectioneren zijn, niet van skills nog helemaal aan moeten zien te leren.
0 0
MrPink
Echt belachelijk dit. Grabbelaar.
0 -4
alvin01
Geef die jongen een kans, heeft net zijn broer verloren en staat met Emmen stijf van de stress door degradatiegevaar.
4 -1
..::Rootje::..
"Do you know how to get to Carnegie Hall?"

Het is een matige keeper. Maar ja, hij is dan ook pas 19 en hij is doelman bij Emmen. En waar anders dan bij Ajax - de beste club van Nederland, met de beste jeugdopleiding - kan je uitgroeien tot de absolute wereldtop.

Daarbij moet Ajax natuurlijk ook naar de lange termijn kijken. Topdoelmannen halen is onmogelijk en onbetaalbaar. Dan is dit dus de juiste keus.
Een doelman van boven de 2 meter en hij is nog geeneens adolescent. Topaankoop!
7 -2
EricAjax1
Snap er echt niks van. Deze jongen bewijst elke week een hele matige keeper te zijn..
2 -6
Schöne82
Die jongen wordt gewoon gehaald omdat men wat in hem ziet. Heeft bepaalde eigenschappen die bij goede begeleiding en training van hem een uitzonderlijke keeper KUNNEN maken. Dan heeft Ajax wat in handen. Zo niet, dan niet. Wordt écht niet gehaald als opvolger van Onana hoor.
14 -1
Niels.
Off:
Weet iemand of een ID kaart volstaat voor een ticket naar Londen?
Of heb ik een paspoort nodig?
0 0
Gecko
Id kaart
2 0
JordanAFCA
Het is toch alleen maar goed dat Ajax talenten koopt zoals Pierie en Scherpen en dan een seizoentje kunnen verhuren aan andere clubs om uiteindelijk te bepalen wie er bij Ajax blijft en wie niet goed genoeg is en moet vertrekken. Ajax maakt toch wel winst.
12 -1
glob
Scherpen wordt gehaald op basis van talent. Dat deze speler in de media wordt afgebrand zegt meer over de media (Perez + Derksen en co) dan over deze speler. Dat hij als jongetje ooit heeft gezegd dat ie niet voor Ajax was gaan we hem toch ook niet aanrekenen hé? Ik ga ervanuit dat deze speler heel goed gescout is en dat ze zijn talent hebben onderkent. Net zoals dat met onze Andre Onana is gebeurd. die moest ook nog veel leren en nog steeds leert ie. Maar dat is Ajax hé? Talenten vroeg halen en die doorontwikkelen. Dat dat niet bij iedereen lukt is duidelijk maar vaak wel. frenkie is wel een leuk voorbeeld dacht ik zo. Hij zat zelfs on de bank bij Willem II in het laatste halfjaar dat hij er gespeeld heeft. Maar Ajax zag zijn talent. En voilá!!
12 -1
deeftherave
Als Ajacied ontgaat mij het nut van deze transfer. Ik zie op dit moment niets in deze jongen, op basis van wat hij laat zien als betaald voetballer. Dat staat los van het de hele twitter kwestie.

Van mens tot mens wens ik hem ontzettend veel succes, want hij heeft letterlijk alles tegen. Als hij zich tot een Ajax-waardige keeper ontwikkelt en een bijdrage levert, neem ik mijn petje dubbel voor hem af.

Een gemeend 'succes Scherpen' van mij!
8 -3
Chesterson93
Zo kan het ook.
2 0
Eltjo
Als ze hem halen hoop ik dat hij gelijk verhuurd wordt. Dat is beter voor hem.
0 -1
Chippy
Iets voor 010
0 0
JanTa
Dat zijn de versterk gen voor JAJAX maar ik ben benieuwt wie er zullen komen voor het 1e.
0 -1
Murtagh
das een dure ramenlapper
5 -5
vanzanten
Ik heb gisteren ook naar AZ zitten kijken en vraag me af waarom we Pierie hebben gekocht in plaats van Stengs.
1 -9
Ansjo
Doorbreken bij AZ betekent gelijk einde van je carriere. Daar hebben ze hoogmoedswaanzin en denken dat ze kampioen kunnen worden. Ze gaan belachelijke prijzen vragen voor hun spelers wat de top3 niet gaat betalen want de stap van AZ naar de top 3 is vaak te groot gebleken dus gaan die ploegen ook geen 10-20 mil voor een AZ speler neerleggen. Hierdoor is een doorgebroken AZ speler genoodzaakt om veels te vroeg naar het buitenland te gaan waar ze mislukken.

Ja ja zo nu en dan slaagt er wel 1 maar het percentage wat niet slaagt is echt mega hoog.

Als talentvolle speler bij AZ die een nieuw contract krijgt voorgelegd zou ik altijd een clausule in laten bouwen zodat je met een gelimiteerd transfer bedrag de stap kan maken naar de top 3 om zo aan je eigen carriere te kunnen werken.
0 0
trodat4030
Dus jij vraagt je af waarom we een LCV halen en geen buitenspeler.. Ik heb hetzelfde, waarom een keeper halen en geen kantinejuffrouw?

:s
1 0
JordanAFCA
Stengs heeft pas nog verlengd, dus die blijft volgend seizoen bij AZ
2 0
ildottore
Stengs moeten we ook niet willen als Ajax zijnde, veels te onregelmatig. Leuke speler voor AZ maar ik denk dat we op een speler moeten mikken die wat constanter speelt.
7 0
Lazell
Los daarvan, moet 20 miljoen kosten.
0 0
Gooseman
Ik vroeg me iets soortgelijks af. Waarom hebben we Pierie gekocht in plaats van Otamendi?
6 -1
Web
Pieri is heel sterk aan de bal, verdedigend moet het beter.
Is nog erg jong, kan nog zoveel bij leren
Stengs is een aanvaller, zal ongetwijfeld op een lijst staan bij Ajax.
Lijkt mij mentaal niet de sterkste?
7 -1
Tecmessa
Omdat Stengs op CV niet zo best werkt?
12 0
JordanAFCA
Scherpen is beter dan Kotarski en Lamprou en is nog jong en heeft een goeie lengte voor een keeper. Hij maakt een slecht seizoen door maar heeft zeker wel potentie.
6 -3
JPM
Even denken in het belang van de club, mensen.

Scherpen is binnenkort Ajacied; of we dat nu willen of niet. En eigen spelers steunen we. Afbranden heeft geen zin meer.

Laten we hopen dat hij zich onder onze trainers kan ontwikkelen tot een goede keeper en de fouten uit zijn spel te halen zijn. Steun is iig het enige wat deze jongen ooit beter zal maken. Dat eeuwige gezeik niet. Mocht hij niet goed genoeg blijken, dan gaat hij over een X aantal jaar weg en maken we er waarschijnlijk niet eens of nauwelijks verlies op. Calm your tits.
13 0
Web
Deze keeper maakt een slecht seizoen door, voor het eerst op het allerhoogste niveau
Privé maakt hij het een en ander mee ( broer erg ziek en inmiddels overleden )
Dat gaat je niet in de koude kleren zitten
Ik heb begrepen dat hij voor dit jaar goed keepte, vrij constant

Als de scouts hem meerdere malen hebben bekeken, zullen die allen dan gek zijn?
Volgens een scout van de KNVB volgt Ajax hem al langer dan dit seizoen

Geef die jongen een kans, en niet bij voorbaat afschrijven
7 -1
Steeph
De scouts van Ajax zijn moeilijk serieus te nemen met zo extreem veel miskopen de afgelopen jaren...
1 0
Web
Frenkie, Dolberg, Sanchez , Onana, Neres, Tagliafigo,
Ik vind het nog al wat, jij niet?
Daarbij de goede aankopen van Tadic, Blind en Ziyech
Waar heb je het eigelijk over?

Lekker makkelijk om Kristensen en Orejuela als maatstaf te gebruiken.
0 -1
Stamhoofd
Is mij toch iets te veel aandacht voor een jeugdkeeper
0 -2
GvanderK
Als de keeperstrainer (en Vd Sar) hier een goede keeper van weten te maken, is dat erg knap. Voor nu denk ik van, nee niet doen Ajax. Maar Courtois was ook afgeschreven in België. Scherpen kan er in iedergeval zelf niks aan doen dat Ajax aan komt waaien, die sla je niet af lijkt me :)
Ik geef het een kans
1 -1
Oliveira
Weggegooid geld.
3 -7
Chippy
Geef het geld aan arme Amsterdammers.
Dan doe je er nog iets goeds mee
0 0
Inhartennieren
Ach! Ze proberen dit gewoon bij Ajax.
Mislukt ie, dan mislukt ie.
1 0
Vincenzo3
Ik zie niet wat Ajax in hem ziet behalve zijn lengte, maar hij is jong en wie weet krijgt Ajax het voor elkaar.
Ik verwacht 0,0 van Scherpen dus dan kan hij alleen maar meevallen.

Normaal ben ik voorstander om zulke jongens direct jaartje terug uit te lenen aan zijn "oude" club (indien Eredivisie natuurlijk) maar bij hem heb ik het idee dat hij meer heeft aan jaartje trainen bij Ajax met veel tips van keeperstrainer en Edwin van der Sar.
En wedstrijdjes in jong natuurlijk.
2 -1
Heiko
Welkom bij de mooiste en beste club van Europa. Het getuigt van lef hebben om naar Ajax te komen als je weet dat een deel van de supporters tegen je is.
4 -1
Persian07
ik citeer Perez gisteren: ik heb nog nooit een keeper meegemaakt die zoveel fouten heeft gemaakt als Scherpen. Hij maakte gisteren weer een cruciale fout. Hoeveel punten heeft hij Emmen al gekost? Nu weet ik dat er in de eredivisie niet de beste keepers rondlopen, maar dit slaat echt alles. Elke keer wanneer ik naar de samenvattingen van Emmen kijk is hij wel op een foutje te betrappen......
4 -7
Ajacied33
Perez heeft hierin gewoon volkomen gelijk. Het is schandalig dat de allerslechtste keeper van de ED naar ons komt..
3 -4
Web
Zulke reacties ben ik niet gewend van je
Heb je hem buiten dit jaar zien keepen?
Ik heb begrepen van een scout van de KNVB dat hij in nu in een mindere periode zit, maar daar voor heel goed keepte
Denk jij nu echt dat de scouts van Ajax er helemaal geen kijk op hebben?
Natuurlijk kun je een keer fout zitten.

Maar schandalig allerslechtste, gaat VEEL te ver.
4 0
Danos
Tja die jongen heeft het gewoon zwaar, dit is zijn eerste jaar op het hoogste niveau, de situatie met zijn broer en supporters en kan mij ook voorstellen dat je een beetje van de leg bent door de transferperikelen. Dat laatste zie je wel vaker zie bijv Frenkie begin van 2019 was ook even minder.
Of hij straks goed genoeg is dat gaan we zien? Ik heb zelf ook mijn twijfels maar het kan opeens ook hard de goede kant op gaan.
1 -1
Heiko
Had Onana dat ook niet voordat hij in het 1e van Ajax kwam spelen? En nog maakt hij weleens een blundertje. Maar het zij hem vergeven. Scherpen is pas 19, geef hem een kans
2 -1
altijdwelwat
Dit vind ik altijd zo een onzin vergelijking , Onana maakte soms wel een foutje maar maar nietv zoveel hoor . Daarnaast beschikt Onana wel over talent en atletisch vermogen.
2 0
Afcatobias
Onana maakte heel veel fouten in Jong Ajax. Veel mensen waren ook niet blij toen Ajax geen vervanger haalde voor Cillessen.
0 -1
altijdwelwat
Onbegrijpelijke aankoop het enige criteria waar hier naar is gekeken is zijn lengte in combinatie met zijn leeftijd. Verder gaat het natuurlijk helemaal nergens over dramatische balbehandeling , coaching , reactievermogen , traptechniek, positionering etc. Dat hij bij Emmen op het doel staat zegt helemaal niets , die club is niveau KKD en hebben geen cent te makken. Dat kleine beetje geld dat ze hebben stoppen ze liever in een aanvaller of middenvelder. Zelfs NAC heeft minder goals tegen .....
4 -3
Web
Heb je hem sinds dit jaar zien keepen pas?
Of ook eerder?
Hij draait nu een minder jaar, ik heb begrepen van een scout van de KNVB dat hij hier voor erg goed was.
Zullen wij aannemen dat de scouts van Ajax niet gek zijn?

Altijdwelwat heb ik kwa inzicht, in iedergeval NIET hoog zitten, betweter
0 0
altijdwelwat
Heeft tot dit jaar nog nooit een interland gespeeld voor Nederland , dus dan doet jou scout van de KNVB erg slecht zijn werk als hij in de voorgaande jaren zo fantastisch was. Ik heb hem dit jaar ook bij de EK kwalificatie eindronde van o19 gezien, tranen in mijn ogen van het lachen en huilen tegelijk.
0 0
Web
Je laatste zin zegt alles over jou, man praat niet over voetbal
Kijk alleen

Misschien eens verdiepen wat die jongen heeft meegemaakt?
0 0
altijdwelwat
Wat hij op persoonlijk vlak heeft meegemaakt is dramatisch , gun je helemaal niemand. Maar dat staat in mijn optiek helemaal los van zijn gebrek aan talent . Ik heb mijn mening over hem toch duidelijk onderbouwd. Jammer dat jij het persoonlijk maakt, zegt misschien ook wel wat over jou.
0 0
Web
Hoe weet jij nou dat alleen gekeken is naar zijn lengte? Leg uit.
Coaching kun jij dat op TV zien ( sta jij achter de goal? )
Heb jij het scouting rapport gezien?
Al die punten waar jij mee komt, kun je niet in een samenvatting voor de TV beoordelen.
Of je moet wekelijks bij Emmen kijken, maar dat geloof ik niet. Iets genuanceerder lijkt mij op zijn plaatst.

De toekomst zal het uitwijzen,
0 0
AFCAjaxMidNineties
Zou een gênante en schandalige aankoop zijn. Ik geloof direct dat dit een hele aardige jongen is. Maar hij heeft een probleem, hij kan helemaal niet zo goed keepen. Hij heeft simpelweg geen talent. Zegt genoeg over onze Eredivisie. Normaal gesproken zou deze jongen bij Volharding ofzo als 2e doelman 'onder contract' moeten staan. Ik heb echt het idee dat ze zich schamen voor Lamprou, die echt te klein was. Dat ze nu een reus erbij willen. Dat zegt ook alles over het niveau van scouten. Doek dan gelijk je eigen keepersopleiding maar op. Als ik jeugdkeeper bij Ajax was ging ik nu elkders kijken. En als ze zo graag een keeper met lengte erbij willen, pik dan die Koselev bij Fortuna Sittard op. Is 25 jaar, echt een uitstekende doelman. Die kan je ook nog beter maken en dan heb je de ideale 2e/3e man in huis. Wat een blunder zou die Scherpen zijn zeg. Ongelofelijk.
2 -3
altijdwelwat
Schande voor de jeugdopleiding idd , wat voor signaal geef je hiermee af ??
1 -1
AFCAjaxMidNineties
Dat er geen capabele mensen zijn bij Ajax die de toekomstige doelmannen onder hoede gaan nemen. Onana is simpelweg een natuurtalent. En vooral al bij Barcelona gevormd. Die hebben ze echt niet zelf beter gemaakt. Zie de jeugdopleiding, hoeveel (Eredivisie) waardige doelmannen zijn daar nu uit voort gekomen de afgelopen 10 jaar?
1 -2
Mokumnorth
heel veel; Marco Bizot, Kenneth Vermeer, Warner Hahn, Sergio Padt en Mickey van der Hart. Als je reservekeepers erbij neemt is dit aantal nog groter.
3 0
AFCAjaxMidNineties
Vermeer is de enige doelman die een beetje niveau heeft. De rest is pure middelmaat. Dat was mijn hele punt namelijk.
0 0
Ajacied33
Hahn is ook wel een leuke keeper
0 -1
Ajax#1900
Ik vind Bizot het prima doen hoor.
0 -1
AFCAjaxMidNineties
Ok. meningen mogen verschillen natuurlijk. De enige doelman die zelf opgeleid is de afgelopen jaren- en jaren, die Ajax 1 waardig was was Kenneth Vermeer. De rest is allemaal leuke Eredivisie opvulling. Middenmoot of staart Eredivisie. Er zal toch wel een reden voor zijn dat elke andere linie jaarlijks opgevuld kan worden met eigen opgeleide spelers van niveau maar bij de laatste linie lukt dat nooit...
0 0
Mokumnorth
Je vraagt dan ook om eredivisiewaardige doelmannen niet om keepers op Europees niveau
0 0
appeltje
Zwinkels, Groothuizen, Mous,
1 -1
AFCAjaxMidNineties
Stuk voor stuk lachwekkende keepers. Puur op niveau beoordeeld. Dat was mijn punt namelijk.
0 0
pizzapunt
Ik zie al voor mij hoe een beschonken van der Sar en Carlo L'ami na Real Ajax in de hotellobby ouwehoeren, en een weddenschap sluiten: "Als jij van Scherpen een international kan maken krijg je een fles whiskey van me!"
4 -4
Antafca
hey jongens als ik bekerfinale kaartje wil uitprinten staat er bij dit is geen toegangskaart voor de wedstrijd, dit ticket kan alleen gescand worden bij de Johan Cruijff arena om in de trein te stappen. hoe kom je dan het stadion in lol
0 0
Mokumnorth
in de bus of in de trein krijg je je toegangskaart voor de kuip, althans zo ging het de voorgaande jaren.
0 0
SkilledAtSoccer
Mooie timing, de dag nadat hij de zoveelste blunder maakt voor zijn team en hun wederom punten kost.
1 -4
soewares
Het blijkt dus dat ze het al een tijd wilden aankondigen maar telkens maakte hij blunders waardoor ze het liever wilden uitstellen
1 -3
ambtenaar
Matige aankoop, past niet bij een club met de ambitie om bij de internationale top te horen.
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Nou even kijken of ze hier een keeper van kunnen maken. Geef hem wel een kans aub..
5 0
JariHeijden
Hij is natuurlijk niet gehaald voor aankomend seizoen. Ik verwacht dat ie komend jaar gewoon verhuurd wordt aan een eredivisieclub (Emmen?).

En dan maar zien of hij zich zo kan ontwikkelen als de scouts kennelijk van hem verwachten.
1 0