Ten Hag: 'Veel spelers zullen twee dagen vrij krijgen'

JesseTH, 23-04-2019 om 23:30, 23864 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is grotendeels, op de fase na de dubbele wissel na, tevreden met het aanvallende voetbal van zijn ploeg. Nu wacht Ajax, gezien de verplaatsing van speelronde 33 in de Eredivisie, een volle week rust en die gaat het benutten door spelers even vrijaf te geven.

'Dat doen we wel gedifferentieerd, maar heel veel spelers zullen twee dagen vrij krijgen om de accu weer even op te laden. Daarna gaan we weer volle bak vooruit', vertelt Ten Hag bij FOX Sports, waarna hij ingaat op het door Ajax gevestigde record van 159 goals in één seizoen. 'Dat zegt iets, uiteindelijk speel je voetbal voor de fans. Wij hebben gepoogd een team neer te zetten dat aanvallend, creatief, avontuurlijk en verrassend speelt. Dat is blijkbaar gelukt.'

Waar de oefenmeester minder over te spreken is, is de mindere fase die zijn ploeg kende na de dubbele wissel. 'Die wissels waren deels noodzakelijk. Zeker die van Tagliafico, want die voelde zich de afgelopen dagen niet helemaal lekker. De stand liet het toe om te wisselen en dan mogen wij niet zo in de problemen komen. Er ontstaat een bepaalde lichtzinnigheid. Een aantal spelers moet op een andere positie gaan spelen, maar dan verwacht ik wel de intelligentie om de taken goed uit te voeren.'

Ook komt Ten Hag te spreken over Dusan Tadic, de man die tot op heden 24 goals maakte tijdens het huidige Eredivisie-seizoen. De trainer krijgt de vraag op welk niveau Tadic mee zou kunnen. 'We spelen in de halve finale van de Champions League, op welk niveau zou je dan meekunnen? Hij is een klasbak. Hij doet precies waarvoor we hem gehaald hebben en heeft er ontzettend veel plezier in. Hij heeft een ongelooflijk rendement. Hij heeft die stap al gemaakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zwan
Jongens, rustig allemaal. De vermoeidheid speelt de selectie nu enorm parten. Vergeet niet dat het team in de laatste fase van het seizoen zit en op maar liefst 3 fronten volop strijdt. Het kan dan een keer gebeuren dat je het een beetje laat lopen bij een comfortabele voorsprong. Uiteindelijk winnen we dik verdiend met 4-2 en zijn de 3 punten binnen tegen een lastige tegenstander, daar gaat het nu om.
6 0
Kikke
En het is prima, al die jongens die al tijden op de bank zitten, speel minuten te geven als je 3-0 voor staat. Laten we gewoon genieten van het spel en het is een team effort, maar eerlijk gezegd een sublimatie van de club Ajax. De goede opleiding, met alle jeugdtrainers, het Cruijff gedachtegoed, goede lichting, Jonk, Bosz, andere trainers, staf Overmars, gerichte aankopen, het valt nu allemaal op zijn plek. Laten we hopen dat het nog zes wedstrijden duurt. Ajax heeft nog niks, maar het ziet er goed uit! Ten Hag heeft uiteindelijk een fantastische selectie en op de juiste momenten geexcelleerd. Laten we er van genieten!
0 0
Redrum
Precies, in deze fase tellen alleen de punten nog. Nu weekje rust en dan is het tijd om te gaan oogsten! De droom om met de dubbel op zak de CL finale te spelen is na gisteravond weer een stap dichterbij gekomen.
2 0
CrazyJew
Liever dat nu gebeurt dan tegen Tottenham. Toeval bestaat niet ;)
1 -1
Fieldman
Veltman wordt de laatste weken weer door een extreem roze bril bekeken, zo roze dat mensen Veltman zelfs als CV tegen Juventus suggereerden.

Hopelijk is iedereen, ook Ten Hag, weer van die roze wolk afgevallen. Als CV kan hij echt niet. Het ziet er qua postuur en houding al niet uit. PEC Zwolle achtig.

Als rechtsback kan hij met zijn perfecte mentaliteit en intelligentie, want het is een hele goede gast, nuttig zijn. Maar niet het niveau dat je wilt nastreven.

Ajax moet natuurlijk veel hoger nastreven dan Veltman als back.
10 -8
Freddy Al
Veltman doe het gewoon goed , en dat na een langdurige blessure periode.
Ik weet net wat jij dan voorstelt maar Veltman is zeker niet een zwakke schakel bij ons.
0 0
niquedegraaff
Zolang hij niet in het centrum staat ja. Dat experiment ging onder de Boer vaak genoeg fout
0 0
Ozymandias
"Ajax moet natuurlijk veel hoger nastreven dan Veltman als back."

Noem mij één wedstrijd dit seizoen waarin Veltman als rechtsback niet ten minste een 7 haalde? Ik vind Mazraoui beter maar Veltman is een prima rechtsback voor Ajax. Hij was niet voor niets zeer belangrijk in het Ajax van Bosz.
6 -2
scstan94
Dat Joel in het centrum te kort komt klopt inderdaad, echter zie ik in hem wel een prima rechtsback. Hij brengt aanvallend misschien minder dan Mazraoui, maar hij staat verdedigend prima opgesteld en weet zijn tegenstander vaak uit te schakelen.
3 0
jtsmit
Maar als linksback is het een drama, daardoor vielen de twee doelpunten van Vitesse. Waarom werd Sinkgraven niet ingebracht als linksback voor Nico? Dan had je niet de hele verdediging om hoeven te gooien!
0 0
rammbo
Dit inderdaad.

Bosz legde al eens uit waarom hij Veltman boven Tete verkoos. Omdat hij met zijn intelligentie beter het aanvallende spelletje begrijpt.

Qua mentaliteit en Ajax-hart komt hij niets te kort, helaas qua talent wel.
2 -1
blessure
Blunder Ten Hag, om de verdediging door elkaar te gooien.
Hij had kunnen volstaan, om Magallan linksback te zetten.
1 -16
JohnTB
Is op zijn minst verkeerd ingeschat door Ten Hag. Door de wissel kreeg achterin iedereen een andere positie. Later net voor de 4e goal van Ajax grepen de spelers zelf in en gong Veltman linksback spelen en Blind weer LCV waardoor De Ligt weer RCV werd. Belangrijkste les is haal het centrale duo achterin niet uit elkaar
0 0
AjaxPassion
Waarom blunder? Er is toch helemaal niks aan de hand? De overwinning is gisteren 0 seconden in gevaar geweest.
3 0
Web
Ja geef de trainer de schuld als de spelers verslappen.
Ten Hag is meer dan goud voor Ajax
7 -3
AjaxPassion
Na Feyenoord was je een hele andere mening toegedaan =)

Maar er is überhaupt geen schuldige, want er is niks aan de hand. Daarnaast is wat er gisteren gebeurde niet meer dan menselijk.
3 0
Web
Ja daar ben ik gewoon eerlijk over, ik dacht dat Ten Hag het misschien niet meer aan de praat zou krijgen. Had er toen graag iemand bij gezien die wat minder serieus zou zijn, misschien is Witschge daar wel de juiste man in.
Leuk dat je daar over begint.
Weet je ook nog, dat jij mij een kontkruiper noemde over Ten Hag?
Denk het wel toch? Maar dat boeit mij verder niet, heeft met voetbalinzicht te maken. Ik heb een eigen mening, en loop niet klakkeloos achter ieder aan. Als Turbo zegt dat het rood is, en het is wit, blijf jij Turbo steunen.
Turbo heb ik ook hoog, laat dat duidelijk zijn, maar zeer theoretisch.
Ik ben meer van jeugdtrainer die hier ook niet meer komt, een man van praktijk.
0 0
AjaxPassion
Waar ben je eerlijk over? Dat je met alle winden meewaait? Want van jou op aan kun je niet. Eerst ten Hag tot op het bot aflikken, daarna laten vallen als een baksteen en nu trots zijn op je eerlijkheid?!?!

Natuurlijk weet ik nog dat ik dat impliceerde dat je een kontenkruiper was. Haha, wat heeft dat met voetbalinzicht te maken? Dat je hem liet vallen als een baksteen? Ben benieuwd of je in het echt ook zo met je omgeving omgaat...

Haha, jij weet het mooi te draaien, ik heb een eigen mening :') :'). Als je het zo wilt noemen als je je god een dolk in de rug steekt, dan vind ik dat meer weghebben van een Judas.

Als ik het niet eens ben met Turbo dan zeg ik dat, netzoals m.b.t. Veltman en vd Beek, maar er zijn er maar weinig die in de buurt komen van zijn voetbalinzicht. Koenniiee was er zoals gezegd eentje die redelijk in de buurt kwam, maar ook trooop en ETM kunnen mij hier zeker bekoren.

Wat bedoel je met theoretisch? Het is achteraf toch gewoon gebleken dat Turbo altijd gelijk heeft gehad met zijn zienswijze m.b.t. voetbal en het Ajaxspel?
1 -1
Web
Alle winden mee draaien?
Ik heb vanaf het begin het zien zitten in Ten Hag, alom bekend hier, net zoals ik geen fan van van Bosz was.
Maar ook onder Bosz heb ik genoten van Ajax, met name Schalke en Feyenoord thuis.

Ik was bang dat Ten Hag het niet meer aan de praat kreeg, na de winterstop, niet om zijn kwaliteiten als trainer, want die staan buiten kijf bij mij. Maar misschien te serieus te weinig oog voor eens iets losser zijn? en als spelers dat niet pruimen, hoe goed je ook bent, kun je het vergeten, ik zag er graag toen een type Beenhakker bij komen, maar gelukkig zat ik daar mis mee.

kontenkruiper? Omdat ik het een goede vakman vind?
Je kunt het ook inzicht noemen? Werkwijze hoe hij de ploeg laat voetballen, weinig zagen het in hem zitten.

Koeninee is een praktijk man, veel meer gebaseerd op het team, Turbo spelers individueel benaderen.
Na iedere wedstrijd, die speelde goed, die slecht
Als je slecht speelt, kun je nog steeds je taak uitvoeren, en hoeft dan niet ten koste te gaan van de team prestatie, maar het voetbal word er niet mooier op. Had niets met diepgaande middenvelders ( Donny ) ik vind dat juist heel belangrijk, dat dat iedereen in de bal speelt

ETM heb ik ook hoog zitten, weet hij ook van mij, reageert altijd met nuances. Fijn persoon, nooit scherp in zijn reacties.

Maar jij vroeg vanmiddag aan Ozy of hij ooit zelf gevoetbald heeft? Jij wel?
Ik wel, twee keer beste amateur speler van Nederland gekozen, creatieve middenvelder, vandaar dat ik weet dat er meer komt kijken , jong in het eerste gekomen
12 jaar in het Nederlands amateurelftal gespeeld.
Zaterdag club, omdat ik zondags jaren lang naar Ajax ging kijken.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het is opvallend dat zo veel mensen de schuld steeds maar op Ten Hag willen schuiven alsof hij de spelers bestuurt. Neem de 3-1 van gisteren, het komt heus niet door de verschuivingen van Ten Hag dat Blind (die een goede wedstrijd speelde) zijn directe tegenstander geheel vrij een voorzet liet geven. De spelers verslapte en daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor, niet de hoofdtrainer.
1 -2
AjaxPassion
Natuurlijk was ten Hag daar verantwoordelijk voor, want hij zorgt ervoor dat de hele verdediging een andere rol krijgt en dat kost natuurlijk even wat tijd voordat je dan je draai weer gevonden hebt. Zeker aangezien al die spelers niet gewend waren om op die positie te spelen.
1 -1
Ozymandias
Alsof je doordat je een andere rol hebt opeens niet weet dat je een tegenstander niet in alle rust een voorzet moet laten geven. Blind zag zijn tegenstander en besloot op een paar meter van hem te blijven staan. Dat had niets met een wisseling in verdedigende organisatie te maken maar was puur en alleen een moment van verslapping van Blind.
0 0
AjaxPassion
Heb je zelf überhaupt ooit gevoetbald? De organisatie is gewoon weg als je in feite 5 wisselingen doorvoert, want dat was het geval.

Ook de Ligt liet zijn tegenstander simpel voorgeven, dus het was niet alleen Blind. Je bevindt je na een positiewissel op een ander deel van het veld, in een andere rol. Dat is gewoon even omschakelen.
1 0
Web
De scherpte was weg.
Dit had ook kunnen gebeuren met dezelfde opstelling
Weet je nog PEC geen bal geraakt voor de rust, en na de rust met dezelfde 11 was Ajax nergens meer.

Ik heb zeker op behoorlijk nievaue gespeeld.
Jij ook?
0 0
AjaxPassion
Dat was inderdaad ook één van de redenen, dat heb ik hier ook ergens aangegeven. PEC, maar ook Excelsior, is inderdaad een goed voorbeeld.

Maar je wilt ontkennen dat de 5 wisselingen invloed hadden op het spel? Of wat is eigenlijk het punt dat je maakt?
0 0
Web
Natuurlijk speelt dat ook mee, maar hoeft niet de doorslag te hebben?
Het werd 4-0 door Ziyech, menselijk gezien ben je dan minder scherp, zelf vaak ondervonden als speler.
Ik had ook liever een linksback gewisseld en niet alles door elkaar gegooid
0 0
Balgobind
Diep respect voor Veltman hoe die is teruggekomen..
8 0
ajax4perez
Ten Hag heeft alles perfect onder controle en heeft, mede dankzij de KNVB, een prima balans opgemaakt in de selectie.
Heel goed dat hij spelers 2 dagen rust geeft, je zag tegen Groningen soms echt wel (logisch) vermoeidheid op spelen.

De hele selectie, inclusief Ten Hag verdiend een zeer groot compliment.

Helaas zie je wel dat je Tagliafico echt nodig hebt dit einde van het seizoen. Hij brengt het gif in de verdediging en zorgt dat de ruimte tussen de linies beperkt blijven. Een Veltman (die overigens fantastisch speelde gisteren) icm Kristensen kunnen dat niet brengen. Hoop ook echt dat Mazraoui weer fit is tegen Spurs.

Verder heb ik de eerste helft een CL finale waardig Ajax zien spelen. 45 minuten lang druk uitoefenen oo de helft van de tegenstander en goed combinatie spel. Tweede helft, na afgekeurde 4-0 goal, stortte het in elkaar en waren de tegengoals weer slordigheden.

Desalniettemin heb ik alle vertrouwen in de Triple!
1 0
Gooseman
Wat zou het mooi zijn wanneer Jankie de komende 3 wedstrijden droog blijft, en Dusan er tegen Utrecht en de Graafschap 4 maakt.
3 0
Tomajax1990
Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien, weet iemand waarvoor Ziyech naar Neres toe ging?
0 0
soewares
Neres had beloofd een tosti en een AAtje te kopen in de kantine voor Ziyech als hij scoorde en dat wilde Ziyech even inwrijven
7 0
ajacied93
hahaha lol
0 0
Labrador
Omdat de sfeer binnen de selectie zo slecht is ( bron: V Driessen )
7 -2
Tomajax1990
Haha als Ajax de triple pakt komt dat door de spelers en had elke trainer dat met dit materiaal wel bereikt ;)
0 0
EricAjax1
Hoor het Gijpie en Valentijn al zeggen bij VI
1 0
RayJordaan
Haha allebei anti’s
0 0
Redrum
Bedankt Nederland dat jullie ons deze rust gegund hebben! Wij zullen jullie trots maken door de finale te halen.
3 0
pettuh
Bijna nummer 34, finale beker en de halve finale CL. Daarnaast ook nog een nieuw record qua aantal doelpunten. Het kan zomaar het beste jaar van Ajax zijn geschiedenis worden. En dan nog zoveel kritiek op TH. Eigenlijk moeten we hem bedanken voor wat hij tot dusver heeft gepresteerd voor ons!
49 -4
goajaxgo
Alle drie de beoogde prijzen zijn nog lang niet zeker. PSV krijgt vrije doorgang terwijl Utrecht en de Graafschap zich met hand en tand gaan verzetten. De beker is lastig omdat 3 dagen later de return tegen Spurs is: Willem 2 weet dat en zal zeker gaan schoppen. De CL winnen zou geweldig zijn, maar die pak je ook niet zomaar natuurlijk.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Don’t jinx it, we/ze moeten nog even doorzetten. It aint over until the fat lady sings
7 -1
Meso
Inderdaad, belachelijk al die kritiek op Ten Hag!! Doet het gewoon goed met Ajax....En dat met mooi voetbal!! Toegegeven, hij wisselde gisteren niet sterk...Maar het lijkt dat iedereen dit weer direct aangrijpt om van de daken te schreeuwen dat Ten Hag moet oprotten...
5 -1
ziz0u.
ongeacht welke wissels hij doet, zullen er altijd mensen die het er niet mee eens zijn. maar niemand weet wat de fysieke gesteldheid of andere achterliggende redenen zijn van wissels... ten hag's wissels zijn vaak n iet voor de hand liggend en daarom makkelijk af te kraken, maar hij legt de wissel van nico uit...
kristensen daarna om het weer goed te zetten, want het stond even niet goed en de ronaldogooier viel volgens mij goed in..
4 0
Vertonghen
Yes heb je gelijk in.
Tegelijk liep hij vorig & begin dit jaar te kloten met de basis opstelling...
Gekke keuzes zorgte voor puntverlies en daardoor ook kritiek, maar zoals het nu staat complimenten aan Ten hag!
4 0
Kikke
Het is een fantastisch jaar en ze doen het met zijn allen, ik ben wel benieuwd of Ten Hag dit kan met niet zulke goede opgeleiden spelers. Als hij dit met een andere club kan doen, zal ik mijn ongelijk bekennen. Nu alleen maar genieten van dit Ajax.
0 0
AjaxPassion
Dit ook idd. Neres zet je er logischerwijs altijd in.
1 0
VIPete
Kritiek op een trainer zul je altijd hebben. Een trainer kan het nog zo goed neerzetten, maar als de spelers niet willen of kunnen.... grote hulde voor zowel Ten Hag als voor Overmars. Tadic, Blind, Neres, niet goedkoop maar allen een gouden greep.
6 -2
Walter58
Precies helemaal mee eens
6 0
Labrador
Eens. Ik heb hem te vroeg afgeschreven. Ik zong mee in Venlo met ten Hag rot op. Ik zat fout. Deze man doet het geweldig. Dat meen ik oprecht
13 -4
AjaxPassion
Ik heb hem altijd kritisch beoordeeld, maar altijd gezegd dat hij tot de winter de kans moest krijgen. En toen heeft hij het fantastisch gedaan in de CL. Ook na Feyenoord toen zelfs zijn grootste fans hem lieten vallen zag ik het nut niet om hem te ontslaan, Want wat heb je daaraan midden in een seizoen, middenin een proces?

Ik snap de kritische blik, want hij had en heeft geweldig materiaal tot zijn beschikking en dan mag je iets van hem verwachten. Maar het afrekenen op prijzen zoals bij Bosz is echt absurd, dus daar doe ik niet aan mee.

Ik was voorstander van zijn komst, maar hij heeft me na zijn 1e half jaar uiteindelijk enigszins verbaasd. Ik ben benieuwd hoe hij het volgend jaar, zonder een aantal sterspelers gaat doen. Er liggen iig genoeg mogelijkheden.
0 0
Ajax2018
Foutje is niet erg, neem het mee en kijk de volgende keer verder dan je neus lang is voor je wat zingt of roept
5 0
Juichtoon
Blij dat je tot inkeer bent gekomen. En neem dit de rest van je leven mee. Niet alles is wat het lijkt.
2 0
jollie18
Wie er rust krijgen ze hebben het verdient. Op naar de Spurs
4 0
Labrador
Top. Mijn hart ook. Die krijgt 2 dagen een normaal ritme
9 0
Ruff Rhythim
Prima....doen!
6 0
NouriVandeBeek
Prima, even het hoofd leegmaken door andere dingen te doen. Daarna knallen naar geschiedenis.
8 0
Lewis Hamilton
Heel goed, want de spelers zien er erg vermoeid uit. Even rust pakken en dan weer knallen!
6 0
Lane 8
Held
8 0