Veltman: 'Het is een soort droomterugkeer'

SJvanveen, 21-04-2019 om 11:29, 7072 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Joël Veltman spreekt van een 'droomterugkeer' bij Ajax. De verdediger miste een groot gedeelte van het seizoen door een kruisbandblessure, maar is in de laatste fase van deze voetbaljaargang zowel Europees als nationaal belangrijk gebleken. 

'Natuurlijk ben ik tevreden, ik speelde een prima pot, alleen jammer dat ik het niet kon bekronen met een doelpunt', analyseerde Veltman bij Voetbal International. De verdediger is aan het eind van het seizoen ineens belangrijk geworden, het stemt de voormalig Ajax-aanvoerder tevreden. 'Het gaat heerlijk. Het is even aanpoten af en toe, maar het gaat steeds makkelijker.'

'De trainer zei toen ik terugkwam dat ik weleens belangrijk kon worden. Dat het zo uitpakt tot nu toe, is goed. Het is een soort droomterugkeer. Je wil belangrijk zijn en minuten maken. Hier mag ik alleen maar tevreden mee zijn', vervolgt Veltman, die hoopt dat op de laatste speeldag hij, uitgerekend op De Vijverberg, het De Graafschap-debacle kan wegspoelen. 'Als je daar kampioen wordt, heb je wel wat rechtgezet.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Ik ben niet echt een Veltman fan, maar petje af hoe hij het invult na zijn terugkeer.
0 0
louis60
Ik denk dat Veltman in zijn revalidatie periode ook hulp gehad heeft op mentaal gebied. Hij is echt met een positievere uitstraling teruggekomen. Hoop niet dat hij terug valt in zijn oude irritante manier van spelen. Ik zie het bijna positief in want ik ben nog niet 100% om. Dus Veltman 2.0: tsjakka go for it.
1 0
Dolberg25
Hopelijk blijft Veltman tot het einde van zijn carrière. Is hier perfect op zijn plek, en is een nuttige speler gebleken met een geweldige mentaliteit.
1 0
Knalpot
Heb maanden geleden al gezegd dat Veltman nog erg belangrijk ging zijn voor ons terwijl er hier weer zat echte 'supporters' waren die hoopten dat ie helemaal nooit meer een wedstrijd voor onze mooie club zou spelen. Gelukkig zie je die 'losers' op dit moment ook niet meer en blijven ze nog heel heel lang weg.
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Deze jongen is zo vaak afgekraakt, maar hij is er nog steeds. Sinds zijn terugkeer doet hij het uitstekend, en misschien moet hij volgend jaar gewoon onze rechtaback zij, en dan kan Nous naar het middenveld. Ben wel blij voor hem, vooral na die goede pot di hij tegen Juventus op de mat legde.
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Eerst Vitesse thuis...
2 0
3*stars*3
Nu ff een luxe voor Ten Hag en knoop doorhakken.
Kiezen voor Mazraoui die voetballend meer brengtof gaan voor een stabielere Veltman.
Veltman lijkt mij een nu een betere optie.
Mogen ze ook belonen met een nieuw contract.
9 -2
AlexIbarra
Mazraoui is nu geblesseerd en Veltman kan ons huidige programma eigenlijk nog niet aan. Daarnaast zijn het verschillende type spelers.

Ik hoop dat we gauw weer over allebei kunnen beschikken en dat Ten Hag gewoon per wedstrijd / moment bepaalt wat het handigste is.
0 0
gi0vanni
Spelers te snel terug laten keren is niet echt slim. Voorlopig geen Mazraoui.
0 0
de_pitbull
100% veltman wat mij betreft. Vind Mazraoui op dit moment veel minder dan in het begin.
6 -2
Ozymandias
Hij zei dat hij tijdens zijn blessure door het zien van de manier waarop Mazraoui en Kristensen de rechtsback positie invulde heeft geleerd dat hij aanvallend meer moet brengen. In de meeste wedstrijden die Veltman sinds zijn blessure heeft gespeeld was dat ook wel zichtbaar. Alleen moet hij nog aanvallender gaan denken als hij volgend seizoen een vaste basisplaats als rechtsback wil hebben. Veltman heeft volgens mij (wanneer hij weer geheel fit is) genoeg inhoud om het grootste gedeelte van de wedstrijd de gehele flank te bespelen. Bosz heeft Veltman geleerd dat hij tot heel hoog op het veld zijn directe tegenstander moet dekken. In de tweede helft van het seizoen onder Bosz ging bij Veltman opeens de knop om en deed hij dat elke wedstrijd geweldig. Het zou mooi zijn als Veltman onder Ten Hag leert dat een moderne back als aanvallende speler moet denken.
5 0
JPM
Volgens mij heeft hij meerdere malen gezegd deze zomer weg te willen. Zou ik jammer vinden. Is nu net zo'n speler die een perfecte back-up is voor de RB of in noodgevallen RCV. Vind normaal gesproken Mazraoui als back wel veel geschikter voor ons spel. Je ziet ook dat Veltman nog altijd niet zo goed weet wat hij moet doen wanneer hij de bal en veel ruimte heeft. Resulteerde tegen Juve op typerende wijze op een volstrekt mislukte voorzet, terwijl hij alle tijd en ruimte had. Mazraoui is daarentegen uiterst comfortabel aan de bal en past meer bij het spel dat TH voor ogen heeft.

Ik denk overigens niet dat Nous, hoewel hij het wel heel goed kan, een vaste basisspeler wordt op het middenveld komend seizoen. Toch hoop ik dat hij een echte kans gaat krijgen op het middenveld tijdens de voorbereiding, maar verwacht eerder dat Daley doorschuift. Tel daarbij een Marin op en het feit dat ze er waarschijnlijk alles aan gaan doen om Donny te behouden. Dan lijkt Mazraoui ook komend seizoen voor de rechtsback te moeten gaan.
0 0
AlexIbarra
Dat was vorig jaar, net voor zijn lange blessure.

Hij kan zich nu beter richten op een jaar RB bij Ajax lijkt me, er zullen weinig topclubs voor hem in de rij staat op basis van dit seizoen. Ook voor jezelf fijner om pas te vertrekken als je in een lekker ritme zit.

Hij is net terug, volgens mij ook net vader dus genoeg aan z'n hoofd ws.
0 0
3*stars*3
Veltman gaf laatst aan dat hij vorig seizoen idd met idee liep om een stap te maken maar dat blessure roet in het eten heeft gegooid.
Hij gaf trouwens ook aan dat CV zijn favoriete positie blijft.
Maar voor balans is Veltman de juiste back voor ons
1 -1
De Stift
Heldman
8 0
Dexy
Mooi en vooral knap hoe hij naadloos aanpikt bij het niveau dat het huidige Ajax nu heeft. Is zeker geen verzwakking geleken ten opzichte van Mazraoui.

Nous liep toch een beetje op zijn tandvlees de laatste weken. Het is alleen maar mooi dat je nu een goede concurrent voor de rechtsbackpositie erbij hebt.
6 0
AnsB
Ik ben heel blij voor hem, in allerlei opzichten.
Heb gisteren de wedstrijd niet live gezien, maar ik heb de indruk (ook door eerdere wedstrijden) dat hij aanvallend ook veel beter speelt, met veel meer rust in zijn hoofd (voorheen zag ik hem vaak onrustig, met veel aarzeling in zijn aanvallende spel spelen).
4 0
Hagmag
Bovenverwachting speelt hij goed en is belangrijk.
4 0
Mike4wheelz
Mee eens, hij speelt echt boven verwachting. Ik denk dat het niveau van dit team in z’n voordeel werkt omdat hij zich kan optrekken. Onder de Boer en Bosz vond ik hem vrij matig, op z’n eerste 2 seizoenen na.
1 0
jaapdijkemasted
Speelt prima
3 0
Ron403
Ontzettend knap om er na zo een heftige blessure gelijk te staan!
4 0