Huntelaar: 'Ik vond het wel meevallen'

GinoHaverkamp, 20-04-2019 om 21:25, 18843 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Klaas-Jan Huntelaar is het niet eens met de rode kaart die hij kreeg tegen FC Groningen. 'Ik vond het wel meevallen', zegt hij tegen FOX Sports over de bestrafte elleboogstoot. 

'Er zijn zoveel duels geweest. Dan kun je voor bijna alles wel geel trekken', zegt de 35-jarige spits over de uiteindelijk met rood bestrafte overtreding. 'Ik zag hem komen en ik ving hem op. Er is toch niet zoveel aan de hand? Ik vind van niet.'

Normaliter krijgen voetballers direct rood voor een elleboogstoot, maar Huntelaar kreeg een gele prent. Het was echter zijn tweede, want even daarvoor kreeg hij al een kaart omdat hij zijn shirt uittrok na zijn, na wat bleek, winnende treffer. 'Dat was een beetje dom', erkent hij. 'De blijdschap steeg me naar mijn hoofd. Ik kan me niet herinneren dat ik het vaker heb gedaan en ik zal het ook niet meer doen.'

Het regende controversiële momenten rondom Huntelaar, want bij zijn doelpunt werd er ook nog geprotesteerd wegens een overtreding van de Ajacied. De spits wurmde zich los van zijn tegenstander, waardoor hij de bal makkelijk in het Groningse doel kon schieten. Sommigen vonden dat hij dat op onreglementaire wijze deed. Zelf is Huntelaar het daar niet mee eens. 'Ik vond het geen overtreding', zegt hij. 'Ik zag de bal omhooggaan en ik draai. Die jongen is een stukje kleiner dan ik, dus mijn hand komt waarschijnlijk hoger dan de zijne. Ik draai me om en ik schiet 'm binnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
PSV -ADO: 1-2
2 -1
Caparzo
Alles is goed zolang ze maar punten verspelen..
0 0
arigold
2-3 ;)
0 0
PetrusKeizer
heb t nog eens goed in de herhaling bekeken, die elleboog. De VAR zal er ook geen moeite mee hebben gehad, want wat tegen KJH pleit is dat hij die elleboog in n hoek omhoog 'plaatst'. Wat de VAR wel ns had kunnen doen is Higler er op attent maken dat die matennaaier van Groningen al met n van pijn vertrokken gezicht t duel ingaat. Kijk maar ns goed. Vervolgens zie ik die elleboog hoog in de borstkas belanden, zeker niet wat ik ergens las 'de adamsappel'. Dan maakt hij een geacteerde duik achterover, hij lanceert a.h.w. zichzelf, waarbij hij ook nog ns begint met zn hand naar n plek onder de keel te gaan, die plek licht aanraakt, en dan in 1 moeite door met dezelfde hand naar zn neus grijpt. Allemaal slecht acteren. Ook geel dus voor die matennaaier.
5 -1
Boer Gijs
Precies. Verdient een Oscar voor slechtste acteer prestatie.
0 -1
Klasseman
Als het andersom was geweest was het natuurlijk wel een terechte rode kaart geweest
2 -1
Bobbaasje
Het was ook geen 2e gele kaart. Al die Groningers stelde zich allemaal aan en hadden een kaart verdient.
0 -3
Klasseman
Donkerrood een schande voor Ajax
2 0
MichelAngelo66
Aansteller. Gewoon een overtreding en terechte kaart. Maar schande voor Ajax? Ben jij de pastoor?
0 0
ajax1981
Hij had gewoon zijn shirt aan moeten houden. Maar het is zijn drive en ajaxhart dat er voor zorgde dat hij het toch deed.
Wat een inzet. Wat een held.
Maar toch houdt hij zijn shirt aan, dan had hij ook geen tweede geel kunnen krijgen.
3 0
ETM
In de context van de wedstrijd, een absolute schoppartij van Groningen al vanaf de eerste minuut, snap ik Huntelaar een beetje. Maar zijn actie was uiteraard minimaal geel en dus 2x keer geel.
Toch kan ik het niet helpen zijn onbezonne doelpuntviering wel mooi te vinden. Iconische momenten in voetbal bestaan niet alleen uit droge feiten. Zo'n Huntelaar die uit zn plaat gaat, en uitgerekend hij, die iedere seconde bij Ajax op zo'n moment wacht, en het dan gewoon flikt is prachtig..

Ik zei het al vaker, mocht Ajax tegen een Spurs in de slotfase een doelpunt nodig hebben, niet twijfelen; gooi deze man erin. Het is een beest. Geen defensie ter wereld met moeie benen en onder zware druk zal dit beest makkelijk temmen. Huntelaar, dat is een spits, meer spits kun je niet zijn.
3 0
Cello
Kijk....het blijft fout en dom van de Hunter om dit te doen en daarmee zijn tweede geel (dus rood) te pakken. In principe, ondanks zijn goede doelpunt, benadeelt hij zijn team ermee. Erger nog....het had een kantelmoment kunnen zijn!. Gelukkig trokken we het alsnog met 10 man over de streep!.

Dat gezegd hebbende, ondanks dat het fout is van de Hunter, is het deels ook wel te begrijpen. Er werden heel wat geniepige en minder geniepige overtredingen begaan door Groningen. Dat begon al in de eerste helft en er werd onvoldoende door Higler tegen opgetreden, erger nog, hij stond het zelfs op momenten toe.
En dan komt vanzelf het moment, dat iemand, zoals de Hunter, zegt nu is het genoeg en gooi ik er ook de beuk in. Iets te nadrukkelijk, iets te opzichtig. Maar hij stond wel op; genoeg is genoeg!.

Dus in principe is de scheids hier ook debet aan, die liet het toe, daar waar hij had moeten optreden. Het is toch van de zotte, dat hij Frenkie de Jong toegevoegd zou hebben, nadat deze zijn beklag deed bij Higler over het schoppen tegen hem, dat Frenkie dan maar sneller de bal moest gaan spelen.....oftewel, ik zie de overtreding die op je gemaakt wordt, maar het is je eigen schuld.

Dat is schandalig!!!!!.

En de Hunter had er genoeg van en liet zich gelden. Jammergenoeg te opzichtig, maar wel begrijpelijk.
3 0
Klasseman
Schande voor Ajax wat een debiel zeg en hier nog gaan goedpraten. Schorsen voor 10 wedstrijden
0 -1
VanDeMolen
Ik vond die elleboog echt dieprood, dat hij eruit werd gestuurd door 2 keer geel, mag hij niet om klagen. Ik weet niet precies hoe het met schorsingen zit, maar volgens mij krijg je voor 2 keer geel minder lang dan voor direct rood.

Daarnaast, die goal was gewoon zuiver en Handwerker ging liggen om niks. Belachelijk dat daar uberhaupt een VAR naar gekeken heeft.
4 -2
JariHeijden
Het is juist terecht dat de VAR ernaar gekeken heeft. Want daardoor is er van hen van de kanten meer en discussie. Het is beoordeeld door de scheids en door de VAR. Terecht goedgekeurd.

En wat betreft de tweede gele kaart: de situatie is niet bestraft met rood, maar met geel. Twee gele kaarten in één wedstrijd is automatisch één wedstrijd schorsing. Hij mist dus alleen Vitesse.
Overigens had ik me ook kunnen voorstellen dat de scheids direct rood zou trekken. Echt totaal onnodig, een die eerste gele kaart al helemaal. Verder blijft hij natuurlijk een geweldenaar om in je selectie te hebben.
0 0
JariHeijden
Het is juist terecht dat de VAR ernaar gekeken heeft. Want daardoor is er van hen van de kanten meer en discussie. Het is beoordeeld door de scheids en door de VAR. Terecht goedgekeurd.

En wat betreft de tweede gele kaart: de situatie is niet bestraft met rood, maar met geel. Twee gele kaarten in één wedstrijd is automatisch één wedstrijd schorsing. Hij mist dus alleen Vitesse.
Overigens had ik me ook kunnen voorstellen dat de scheids direct rood zou trekken. Echt totaal onnodig, een die eerste gele kaart al helemaal. Verder blijft hij natuurlijk een geweldenaar om in je selectie te hebben.
0 0
TheEye
Het begint bij de kwaliteiten van de scheids. Al vanaf de eerste minuten had Higler geen overwicht. Dan werk je dit in de hand. Je ziet overduidelijk bij de betere scheidsen in Europa gebeuren dit soort dingen niet. Wat dat betreft valt er een hoop te winnen bij het betere selecteren, trainen en begeleiden van scheidsen. En we kunnen nog een voorbeeld nemen aan andere sporten zoals bij rugby bijvoorbeeld. Als je daar vals speelt krijg je eerst een paar beuken van je eigen team. Klagen bij de scheids is daar helemaal uit den boze...
2 0
AjaciedRK
Danny Buijs vond het ook wel meevallen:

Op voorhand weet je dat je als kleine club bij twijfel aan het kortste eind trekt. Het moet echt overtuigend zijn, wil je tegen Ajax, PSV of Feyenoord de beslissing mee krijgen. Maar ik vind ook dat je je als verdediger mannelijker en sterker moet opstellen en als volwassen kerel niet zo snel moet omvallen.

Heerlijke reactie.
8 0
gi0vanni
Al dat gezeur om niets. Die verdediger maakte als eerst een overtreding dus bij een overtreding zou het dan een penalty moeten zijn. Dat maakt hem nog slapper dan slap want als je een overtreding maakt en zelf naar de grond gaat doe je iets heel erg fout.
1 -1
SjaakWolfs
Buijs is echt een ander mens geworden sinds hij trainer is. Volwassen en nuchtere uitspraken i.p.v. de schuimbekkende anti-Ajax reacties van weleer.
1 0
Sterspeler
Sympathieke vent. Ondanks t schofterige spel van Groningen vandaag is dit er eentje die van gelijke regels en hardheid houd.
1 0
insectenverdelg
geel was terecht. shirtje uittrekken was gewoon heel stom.
1 0
Vince355
Heerlijk
1 0
WillyBrokamp
Kan Zeist hier nog direct rood van maken ? Dat wil Janjoost graag....
3 -2
mickey2602
JanJoost wil ook dat PSV kampioen wordt,gaat ook niet gebeuren;-)
5 0
Bky
Nee want de KNJB doet alles om Ajax te helpen.
5 0
Van Reenen
Net zoals de knvb (kakkerlakken) bond en het scheidsrechterskorps 2 jaar geleden uit medelijden 010 hielp!
0 -1
Klasseman
Vertel?
0 0
MaximilianRosse
Echte Ajacied. Zijn vreugde is geweldig om te zien.
6 0
aschja
Dit was terecht geel. Rood vind ik discutabel. 5/10 scheidsrechters geeft rood. ;)
2 -1
mickey2602
In de eerste alinea gaat het over de elleboogstoot,in de 2e alinea vertelt hij volgens mij over de situatie bij de goal.
AS heeft dit fout geschreven?
0 0
GinoHaverkamp
Jup. Hebben we inmiddels aangepast.
1 0
HenryVakH1972
Viel ook mee. Die gast wordt licht geraakt en springt heel theatraal naar achteren. Zoals heel Groningen heel de wedstrijd, leken wel Italianen. Veel naar Balotelli gekeken denk ik
1 -1
PetrusKeizer
aha, dat heb ik net ook gepost, je bedoelt die elleboog-toestand. Ik zie t precies zo, die groninger gaat al met acteer-bedoelingen t duel in, dat kan je in de herhaling goed zien. Hij trekt al n van pijn vertrokken gezicht voor het contact met KJH er is. Plus de waardeloos geacteerde sprong na t contact. Grijpt naar zn neus, waar hij helemaal niet geraakt is. Ook geel, dus.
0 0
Boer Gijs
Ze waren nog erger dan Juve. Maar deze scheids was minder. Al mogen we bij beslissende momenten niet over hem klagen. Maar die actie van Hunter was absoluut geen overtreding.
0 0
KennethVermeer69
Hahahaha ongelofelijk die Higler, die heeft het teruggekeken en zegt nog steeds dat hij het geel vond.

Niet dat ik klaag hoor, maar wel beschamend niveau van scheidsrechters in de eredivisie
3 0
Klasseman
Mee eens had direct rood moeten zijn schande
0 0
PetrusKeizer
hahaha. als ik t zo lees kan ik wel weer om hem lachen. ik neem mn harde woorden dus maar weer terug. die foto is trouwens schitterend. die Groningen-speler met dat smekende gebaar bij Higler, zo te zien rugnr 5, wie is dat? hahahaha
Edit: ik zie nu ineens n detail in die foto, dat rode shirt van Higler met dat gele embleem en is dat een tekst er in? Maar is onleesbaar. Het doet me ontzettend denken aan de Lidl, wat helemaal bij die Higler past. Filiaalmanager in Purmerend of zo, hahaha
3 0
AjaciedRK
Memisevic. Had 3x rood kunnen hebben, degene die huntelaar een elleboog gaf
1 0
Lane 8
En voor die schwalbe met de duw van veltman eigenlijk ook direct rood wmb.
1 -1
Jarl1989
Die tekst is Arag. Verzekeraar volgens mij.
0 0
Bramzel
De speler die allang met zijn tweede gele kaart van het veld had gemoeten. Wat was die heel de wedstrijd aan het schoppen zeg.
1 0
Gecko
Huntelaar onwaardig. Twee keer zeer dom
Maar wel de winnende
Ajax speelde slecht. Blij met de overwinning
4 -9
MrPink
Haha, HELD!
5 0