Ziyech over toekomst: 'Alles is mogelijk'

JesseTH, 19-04-2019 om 19:50, 23380 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech sluit niet uit dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft. De Marokkaans international is echter ook realistisch en weet dat er enkele clubs zijn die simpelweg meer geld hebben dan de Amsterdamse club. Toch moet het plaatje wel kloppen voor de rechtsbuiten van Ajax.

'Alles is mogelijk', reageert Ziyech in eerste instantie kort tijdens Inside Ajax. 'Ik ben altijd iemand die heel kieskeurig is en er moet wel een club zijn die ik in wil ruilen voor Ajax. Dat gebeurt niet zomaar.' De creatieveling erkent wel het verschil tussen de financiën van Ajax en de meest rijke clubs. 'Ajax kruipt nu langzamerhand weer naar boven toe, maar in de voetballerij zijn er grote clubs die het een en ander neerleggen.'

Voordat het moment komt dat Ziyech mogelijk zal vertrekken uit Amsterdam, rest hem eerst het restant van het huidige seizoen. Het leeft enorm, zo geeft hij aan. 'Niet alleen in de selectie, maar bij iedereen. Het knaagt enorm aan ons en we doen er alles aan om de schaal terug te brengen naar Amsterdam.'

Weinig Ajacieden van de selectie van nu werden kampioen met Ajax, zelfs routinier Klaas-Jan Huntelaar niet. 'We hebben het er soms weleens over ja, als we bijvoorbeeld bij het eten zitten. Het enige wat wij als team willen is die schaal en Klaas wil dat ook enorm. Het zou ook heel mooi zijn voor hem.'

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Ziyech is in potentie een wereldvoetballer, maar lijdt aan wat men in Amerika "a stick up his ass" noemt. Hakim is volgens mij een lieve jongen met een goed hart, die helaas ontzettend z'n best doet dat te verbergen. Mocht het hem lukken die verlammende boosheid, verongelijktheid en vijandigheid overboord te gooien en vrijuit te gaan voetballen, dan zie ik hem alsnog die onnavolgbare vorm uit z'n Twente tijd hervinden en ook bij een topclub, het liefst Ajax, de sterren van de hemel spelen. Go Hakim!
0 0
PetrusKeizer
KJH ligt kennelijk behoorlijk goed in de ploeg. Ik vind zelf dat die jongen zich als persoon echt ontwikkeld heeft. Als jonge speler vond ik hem vaak afstandelijk, of beter gezegd hield zich altijd wat op de vlakte. Dat is helemaal weg. Net als dat egoistische wat hij had. Is nu veel meer met andere, m.n. de jonge spelers bezig. Ik zie hem nog wel trainer worden.
0 0
Woodenshoe
Dit zijn nou teksten! Ik hou steeds meer van deze fantastische speler!
0 0
cantharel
Beter financieel hier houden want veel geld uitgeven voor zijn vervanger kost meer dan hem een wereldsalaris aanbieden.De eventuele transfersom die men voor hem kan vangen moet dan maar bij de vertrekkers ingecalculeerd worden.
0 0
PJSM
Blijf held
1 0
deheerHeitinga
Hakim zou zo maar eens kunnen blijven. Deze jongen heeft een hele hechte band met zijn familie (komt uit een gezin met 8 kinderen en verloor z'n vader op 10-jarige leeftijd). Toen hij vanuit Dronten naar Heerenveen verhuisde dacht hij al aan stoppen door de eenzaamheid. Opleiding heeft hij nauwelijks genoten waardoor Engels al een lastig punt is voor hem, laat staan een nieuw land met taal en cultuur. Ik denk dat met een verbeterd contract Hakim het wel best vindt in Amsterdam dicht bij familie en vrienden en sws een basisplaats ondanks het vele balverlies en mislukte afstandschoten die hem elders niet zo maar vergeven worden.
2 0
Jan Doedel
Ook zonder opleiding kun je prima Engels spreken. En hoe weet je eigenlijk wat zijn niveau is qua lerend vermogen? Opleiding zegt niet altijd alles. Misschien heeft wel een talenknobbel?
1 -1
deheerHeitinga
Het is misschien niet verrassend, maar Hakim trapte liever een balletje dan dat hij in de schoolbanken zat. “Ik ging volgensmij voor het laatst toen ik 17 was”, vertelt hij aan Andy. “Toen dacht ik: bekijk het lekker. Alles op voetbal. Ik was school echt zat, man. Ik liet mijn gezicht even zien en dan was het gelijk weer naar het stadion, Playstationnen.”
0 0
markk
We moeten kosten wat het kost er voor zorgen dat de kern van het team blijft, De Ligt en De Jong zijn sowieso weg maar maak je hard voor Tagliafico, Van de Beek, Tadic, Ziyech & Neres en zorg dat er adequate vervangers komen voor De Jong en De Ligt. Wij moeten kosten wat het kost deelname aan de CL volgend seizoen veilig stellen. Als je niet genoeg talent behoud en niet genoeg investeer loop je het risico om er in de voorrondes uit te vliegen en zodoende 40 miljoen aan inkomsten mis te lopen, dat mag niet gebeuren. Ajax heeft nu de aandacht van de hele wereld en moet daar optimaal gebruik van maken door de grootste talenten ter wereld te strikken deze zomer.
9 0
Ajax114
Klopt, er moet toch nog wel ergens een topper te koop zijn voor Euro 30 M die De Ligt kan opvolgen.
1 -2
Schwalbino
En waarom koopt Barca die dan niet?
0 0
Spuit11
Als je dit leest en dan bedenkt dat er een welingelichte journalist beweerde dat Hakim onrust aan het stoken was....
5 0
Ajax114
Precies , een club moet al snel Euro 6 tot 8 M gaan betalen per jaar aan salaris wat voor veel buitenlandse clubs ook veel geld is naast een transfersom van 40-50 M en het plaatje moet kloppen. Schat de kans 50/50 dat hij toch blijft.
0 0
Eddy1975
Zou geweldig zijn hij en Tadic nog gewoon een jaar door. Ik denk dat Blind ook gewoon blijft. Als je wat vertrekt weer aanvult met jonge spelers heb je ook volgend jaar weer een goede mix.
3 0
Hakkie
Geweldige speler maar wacht op het moment dat hij weer zijn niveau haalt na twee slechte optredens in de CL.
Wat dat betreft kan Ajax alleen maar beter worden.

Wellicht wil hij graag bij Ajax blijven en houdt hij door zijn matige spel belangstellende clubs op afstand, of bewaart hij zijn beste spel voor de finale (die gaat komen "zeker en vast").
0 0
DeMeervanweleer
Ziyech is een speciale, geld is, denk ik niet zijn voornaamste drijfveer. Spelopvatting van de club en de verhouding met de technische staf meer. Zou fantastisch zijn als hij bleef, sieraad voor het voetbal in zijn algemeen en voor een club als Ajax in het bijzonder
4 0
mickey2602
Je noemt hier iets op,verhouding met de technische staf.
In dat verband,zou het kunnen dat hij sowieso weggaat omdat Schreuder er volgend seizoen niet meer bij is?
Die kent ie van Twente en daar heeft ie een goede band mee.
0 0
Rondo64
De technische staf is groter dan alleen schreuder he, hij zat er ook voordat schreuder er was, hij bleef zelfs toen keizer kwam. Ik denk dat het voor hem belangrijk is dat de trainer aanvallend voetbal wil spelen en dat is zo bij Ten Hag.
0 0
mickey2602
Op het moment dat ik het typte dacht ik daar ook wel aan. Dat hij ten tijde van Bosz is gehaald en bleef toen Keizer kwam. Maar het zou wel een (behoorlijke) rol in zijn beslissing kunnen spelen.
0 0
Rondo64
Dat is zeker waar, maar goed we moeten natuurlijk afwachten. Ik heb het idee dat hij het bij ajax met de technische staf en de spelers wel naar zijn zin heeft, maar wie weet.
0 0
AFCA1510
En dat siert 'm des te meer, wat een topper.
1 0
AFCA1510
Doe maar blijven! Klasbak!
5 0
Bensco
Bizar eigenlijk dat geen club voor hem kwam terwijl hij bijna elke wedstrijd de ster op het veld is.
3 0
AjaxForEverAjax
Alleen zijn zaakwaarnemer en Ajax weten wie serieus geïnteresseerd zijn/waren. Hij zegt zelf dat hij kieskeurig is. Mooi toch ! Hij wil graag, denk ik, in een top5 competitie met een topclub wedstrijden spelen. Dus ploegen die CL of vCL kunnen halen. Beter is om samen met Tadic nog een jaar bij Ajax te blijven.
0 0
Lazell
Ziyech is kieskeurig. Wil een voetballende ploeg en een basisplek. De absolute top komt niet. Dan blijven er maar een stuk of 5 clubs over, Dortmund, Napoli en ...? En veel clubs zijn niet meer een stap hogerop, zoals Arsenal, Sevilla, Valencia, etc.
1 0
Clarence
Napoli? Serieus? Heb je die wel eens zien spelen? Het is niet voor niets dat Juventus 17 punten voor staat op Napoli
0 0
Rondo64
Arsenal alleen al vanwege de competitie wel, maarja als spelers langer bij ajax zouden blijven (de ligt, de jong, tagliafico, etc. voor 3 jaar extra) zou ajax bij de europese top kunnen aansluiten. Maar helaas is dit niet echt realistisch en duiken we zo weer een tijdje onder het niveau van arsenal, valencia en sevilla
2 -1
Ajax114
Weer zo'n realist pffff.... Jij zal ook wel niet zoveel bereiken in het leven met je realistische kijk op alles.
0 -4
Bensco
Je kan mij niet vertellen dat als je in staat bent om de halve finale, of misschien wel de finale te halen, dat je niet elk jaar kan mee doen in de KO fase. Ajax kan en zal moeten door bouwen op het succes wat dit jaar wordt geboekt. Je hebt straks de talenten voor het uitkiezen en de financiën zijn dusdanig goed dat we risico kunnen nemen.
0 0
Rondo64
Tuurlijk kan je talenten kopen, maar geen team. Daarnaast komen wij nu zo ver door de exceptionele kwaliteiten van De Ligt en De Jong. Die kwaliteiten koop je niet zomaar terug.
2 0
Gecko
Balverlies mag iets minder.
Verder topper
2 -1
Youri08
Alleen die grote clubs zijn niet geïnteresseerd in hem. Voor 6 jaar bijtekenen a 4 miljoen per jaar.
1 0
Gecko
En de andere spelers dan?
Geen goed idee
0 0
Youri08
Wat bedoel je?
0 0
Gecko
Zoveel verschil in salaris.
0 0
Youri08
Hij verdient nu zelfde als Tadic en Blind volgens mij, en dat is volgens diverse media zo'n 3,6 mln per jaar. Dus 4 mln is niets mis mee
0 0
Gecko
Blijvrn Ziyech
1 0
Murtagh
Lekker blijven jongen wordt een clubheld
6 0
Dapperestrijders81
Als we de Championsleague winnen moet marc proberen de groep bij elkaar te houden. Supercup en wereldbeker zou deze groep dan nog moeten winnen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Don’t jinx it
0 0
Bensco
Dat zou megavet zijn maar we zagen na de finale in 16/17 al hoe hard er wordt getrokken aan spelers. Dat zal na deze Europese campagne misschien nog wel erger zijn.
1 0
laling
Z'n contract nog maar een keer opwaarderen. Kwaliteit moet betaald worden.
En hij is het waard!!
9 -1
AFCA1510
Dit dus, je gaat er sowieso op achteruit, een waardige vervanger haal je sowieso niet.
1 0
Len nart
Als hij aan het eind van volgend seizoen gratis de deur uit loopt hoef je hem nu niet extra te gaan betalen.

Als hij ook maar 1 jaar bijtekent mogen ze van mij zijn salaris verdrievoudigen, Ziyech wordt echt niet minder waard!
0 0
RememberLitmanen
Heb de indruk dat hij daar ook naar opzoek is met dit interview hahahaha maar hij verdient het wel
0 0
Erik1966
yep
1 0
AlexIbarra
Haha, erg zeg..
Klaas-Jan meer dan 100 goals voor Ajax maar geen titel.
Aan dat soort statistieken en records kunnen we mooi werken dit seizoen.

Die 1000 dagen niet bovenaan mogen ook Nooit Meer voorkomen.
0 0
Lazell
Als dat nodig is om zo veer in de CL te komen, mega inkomsten te genereren en zo een stap flinke stap voorwaarts te kunnen zetten en (met een beetje goed beleid) PSV voor goed achter ons laten, maakt het me allemaal niks uit. Voor Feyenoord is dit seizoen pijnlijk duidelijk geworden dat ze ons nooit meer bijhalen. PSV komt ook nog aan de beurt, dan piepen ze daar wel anders :)
0 0
Aad82
Hakim kan niet zonder zijn (lieve) moeder. Hij is een echte familiemens. Hij kan zomaar besluiten om langer in Amsterdam te blijven.
2 0
AjaxDaniel
De hunkering naar de schaal is enorm
3 0
Schip
Nou, hij twijfelde wel heel lang om te bevestigen dat Ajax ook nog een optie zou zijn. Volledig begrijpelijk, maar wat een waanzinnige ontwikkeling zou dat zijn als hij nog een jaar blijft. Dan komt er gewoon nog een mooi Europees seizoen aan. Zeker met Onana, Blind, hopelijk vdBeek en Nico.
4 0
cantharel
Hakim, gewoon lekker bij Ajax blijven man. Een paar jaar nog bij Ajax en je kan je geld ook niet meer opmaken.
1 0
Hagmag
De schaal is het aller belangrijkste dit seizoen en.... binnen hand bereik. Tevens wordt pisvee gedwongen middels voorrondes de CL te halen, terwijl Ajax gegarandeerd weer een miljoenenbedrag aan startpremie binnen krijgt.
De KNVB beker is nog maar 1 wedstrijd en...deze prijs staat onder de neus van Ajax.
Het resultaat in de CL is nu al waanzinnig mooi.
Het kan nog mooier worden met een finale plaats.
De taart met een aardbei er op is reeds binnen, een finale plaats zou 2 aardbeien zijn.
Stel je voor dat de KERS op de taart komt, echter de kers is nog ver weg.
Startpremie 1/2 finale is binnen en dat is boven verwachting.
0 -1
Broekzak
je weet dat de kampioen ook gewoon een voorronde moet spelen.?
4 0
***1900***
Juist, de huidige UEFA ranking geldt voor 2020/2021. Voor komend seizoen was niks meer te doen.
0 0
mickey2602
10000 keer gezegd hier en sommigen weten dat nog steeds niet...;-)
2 -1
ambtenaar
Gewoon lekker blijven, de nieuwe sjaak Swart worden.
4 0
gi0vanni
Die hebben we al hoor, ene Younes heeft die rol op zich genomen. Wat, is hij al weg? Dan gaat Kluivert het wel worden! Is hij er ook al niet meer? Ik vrees Anno 2019 dat spelers echt lang behouden lastig is dus dan al ons geld maar op de enige echte Schone zetten, die misschien niet de beste is maar wel het meest trouw. In het veld of eventueel natuurlijk op de bank, zolang als hij hier is gaan we niet meer vaak zien. Echte Ajacied die wonder boven wonder ondanks zijn gebreken zich altijd terug knokt, super instelling, net als Hunter een echte prof met super mentaliteit die nog zo nu en dan wat moois laat zien. (Dat is dubbel op maar naast talent is een goede instelling net zo belangrijk.)
3 0
ambtenaar
hahaha heerlijk stuk !!!!
Younes..... wat ben ik blij dat die weg is rendementloze dwerg.
Kluivert heerlijk ventje, jammer dat hij niet geboren is met de juiste hersens en zijn omgeving ook niet.
Over Schone niks dan goeds, zelden iemand zo iedere keer zien terug knokken zonder enig gezeur.
Van Huntelaar geniet ik, je ziet dat hij iets toevoegd aan dit team.
Maar Ziyech is een speler waar wij voor naar het stadion komen, we houden van hem en soms haten we hem.
0 0
Gecko
Zo heel slecht was younes niet
0 0
ambtenaar
Nee klopt, maar ik mis hem ook niet.
Had nu wel een leuke wisselspeler geweest
0 0